Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נזק מאבנים בכביש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני חצי שעה נסעתי על 443 לכיוון ירושלים ובקטע הארוך אחרי צומת עטרות היו מלא אבנים (חלק בגודל אגרוף) על הכביש, נסעתי בערך על 90 קמ"ש ולא היה לאן לברוח האבנים היו מפוזרות על 2 הנתיבים.

היו כמה פגיעות קלות למטה ואבן אחת עפה למראה הימנית, רעש די חזק של בום - המראה התנפצה וקופלה מחוזקת המכה.

היו עוד לפחות 5 מכוניות שנפגעו כולם עצרו בצד חוץ ממני, זרקו עליי אבנים בכביש הזה בעבר אז העדפתי להמשיך בנסיעה :shock:

מקווה שלכולם שלום.

חיצונית נראה שהנזק הוא רק למראה אבל בראשון הרכב יגיע למוסך.

א. מישהו יודע את מי הביטוח תובע במקרה של אבנים בכביש במידה ומדובר בנזק גדול יחסית?

ב. האם צריך להודיע למשטרה?

ג. מישהו יודע במקרה מהי עלות החלפת מראה ימנית ביונדאי I30?

אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם האבן הייתה עפה לכיוון קצת אחר, אשתי ואני היינו ברכב והבום היה מבהיל מאד.

מעצבן אותי מאד שהאחראי למחדל הזה אפילו לא מודע לדברים שאיחלתי לו.

תודה לעונים

פורסם

כביש מקולל.

בהנחה שלא מדובר במטען שנפל ממשאית, שאז הביטוח היה יכול לתבוע את בעל המשאית (אם בתיאוריה היה ידוע במי מדובר), הרי שכאן כנראה אין אלא לתבוע את הביטוח שלך.

מבחינת השאלות, השאלה היא מה קרה למראה. אם זו הזכוכית בלבד, אז מדובר בכ-100 ש"ח.

אם זו כל היחידה החיצונית, אז השאלה היא האם נגרם נזק למנוע, האם מדובר במראה עם חימום וכו. במקרים הגרועים שראיתי, החלפה במראה מקורית מחוממת, כולל צביעה, יכולה להגיע ל-5000 ש"ח.

מומלץ לראות באור יום את המכונית. יש חשש שהפגיעה היא לא רק במראה.

פורסם

אם אתה פונה אל הביטוח שלך - זה לא מעניין אותך את מי הוא תובע, אם בכלל.

הודעה למשטרה? נסה. מקסימום יהיה לך פתק על דיווח שאולי יסייע לך אם תנקט בהליכים כלשהם.

תן דעתך שבפניה לביטוח אתה תשלם התשתפות עצמית ואובדן הנחת העדר תביעות ל-3 שנים. שקלל את הכדאיות מול עלות הנזק והערכתך לגבי תאונות בעתיד, כמובן אחרי חו"ד של המוסך.

יתכן ויש לך אפשרות לבקש פיצוי מהרשות שהכביש בתחומה, או מע"צ אם השטח אינו בתחום עיריה זו או אחרת. יש להם אחריות לתת לציבור דרך תקינה ולטפל במפגעים. אם להתפלפל אולי יש פה נזקי פעולת איבה שאז המדינה היא הכתובת .

לגבי הביטוח -הנה מקרה שפורסם היום ע"י חיים קליר, שהוא עו"ד הפועל בצורה נמרצת וחזקה נגד חברות הביטוח וקופות החולים.

מקרה של מי שהמנוע שלו ניזוק כתוצאה מאבן וחברת הביטוח (ישיר) ניסתה להתנער מהכיסוי הביטוחי.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

קראתי, מעצבן נורא. "נזק תוצאתי" אעלק.

אני גם מבוטח בישיר, עדין לא דיברנו איתם. במוסך מורשה רוצים 2900 על החלפת כל המראה כי הם טוענים שהמנוע (של המראה) ניזוק. אני מצליח דוקא להזיז אותו יופי.

בדיוק בהתלבטות מה לעשות הלאה. האמת היא שאני מתכוון לעדכן את המשטרה בכל מקרה במהלך היום, חבל אולי שלא עשיתי עד עכשיו.

הרי בתכלס אני לא יודע האם האבנים נפלו ממשאית או שמא בני דודינו פיזרו אותם.

פורסם

נסה להשיג מראה מפירוק או לפחות את המנוע.

למי באמת אפשר לפנות בנוגע לאבנים על הכביש?

אני נוסע באופן יום-יומי בכביש בית שאן-עפולה ובעקבות עבודות ההכנה למסילת רכבת העמק שחלק מהתוואי שלה ממש צמוד לכביש הכל מלא באבינים שמתעופפות ופוגעות גם בפח וגם בשמשות.

פניתי למשטרה פעם אחת ובמוקד טענו שזאת בעיה שלא קשורה למשטרה האיזורית וגם לא למשטרת התנועה.

פורסם

מעבירים את הפניה למע"צ.

למע"צ יש סיירים אשר תפקידם לקבל את הקריאות,

לגשת למקום ולטפל.

כמו למשל בור בכביש, מעקה בטיחות שנפגע כתוצאה מתאונה, השחתת תמרור וכ'ו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

תודה, לא חשבתי על זה האמת אבל הרגע התקשרתי אליהם והם מכירים את המקרה. אמרו שהם יחזירו את הכסף על התיקון (אולי)

"תתקן, תשלח קבלות ופירוט והמחלקה המשפטית שלנו תחליט האם לפצות אותך"

למישהו יש ניסיון איתם? באמת מחזירים?

פורסם

זה כרגיל המשאיות שבעליהן דואג למלא אותן ב120% מהתכולה שלהן כך ולחסוך נסיעה.

יש ב liveleak וידאו של אבן קטנה (בגודל של אגרוף) שטסה ממשאית כזו בנתיב הנגדי ועפה ישירות לראש של נוסעת ברכב, היא מתה במקום.

אבל המשטרה עסוקה בלאכוף 110 קמ"ש במקום 90 קמ"ש.

פורסם

כן האמת שאני מבין שאני בר מזל :) טפו טפו טפו

אגב - אם כבר עסקינו ב"יעד סופי", השמשה לא אמורה להתרסק אבל להסיט את האבן?

לפני שנתיים וחצי חטפתי על אותו כביש אבן לא קטנה, השמשה התרסקה אבל האבן לא חדרה.

• תוכן חדש...