Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דווקא די ברור הוא כותב בסוף - להתגרזנות עדיף ST, לכל השאר GTI.

כן, וגם זה שטויות.

רוני,

אני עוקב אחריך כבר כמה שרשורים שקשורים ל ST 8)

יש לציין שאתה מאד עקבי.. ויש לי אבחנה בשבילך : אתה מאוהב! , באמת שמתי לב, שבניגוד לזרם, אתה מאד עקבי בסניגוריה ל ST. יש לי תחושה שהרב/כולם פשוט לא התחברו אליה ואתה כמו צדיק בסדום טוען שאנחנו לא רואים משהו. אולי..

אבל איזה מזל שכולנו שונים, אחרת כולם היו קונים מגאן. אני אוהב להיות ייחודי. :lol:

חסר לי שאתחיל לראות יותר מדי מגאנים על הכביש.

שלא תהייה אי הבנה , הכל בהערכה ובהומור.

לגבי המשכורת בתחום הרכב, אני יכול להתמודד עם זה אם רק אמצא מה בדיוק אני רוצה לעשות שם.אבל אני יודע שאני רוצה להיות שם.

קודם כל, הנעה קדמית זה פויה. ותן לי להפתיע אותך - בין המגאן RS לפוקוס ST יהיה לי קשה מאוד להחליט. אני פשוט מתרשם מהעובדה שסוף סוף יש מתחרה ראויה למגאן.

התחושה שלך ש"הרב/כולם פשוט לא התחברו אליה" מקורה בטעות. נתחיל בכך שכמעט כל מי שדיבר עליה כאן בפורום לא נהג עליה, או נהג עליה חצי שעה באיילון (כמוך). אני, לעומת זאת, עשיתי איתה איזה 400 ק"מ בארץ ובחו"ל. אם מישהו רוצה לדבר עליה ברצינות, כדאי שקודם ינהג ברצינות...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כן, וגם זה שטויות.

קודם כל, הנעה קדמית זה פויה. ותן לי להפתיע אותך - בין המגאן RS לפוקוס ST יהיה לי קשה מאוד להחליט. אני פשוט מתרשם מהעובדה שסוף סוף יש מתחרה ראויה למגאן.

התחושה שלך ש"הרב/כולם פשוט לא התחברו אליה" מקורה בטעות. נתחיל בכך שכמעט כל מי שדיבר עליה כאן בפורום לא נהג עליה, או נהג עליה חצי שעה באיילון (כמוך). אני, לעומת זאת, עשיתי איתה איזה 400 ק"מ בארץ ובחו"ל. אם מישהו רוצה לדבר עליה ברצינות, כדאי שקודם ינהג ברצינות...

זה בדיוק מה שאמרתי. כנראה שאתה ראית משהו שאנחנו לא הצלחנו לראות כי לא נתנו לנו ( חצי שעה ברוטו, 20 דקות לצאת מתל אביב ועוד 10 דקות על כביש 1, הכי הארדקור היתה הירידה מכביש 412 לכביש 1 בחזרה במחלף שפירים).

אני זוכר שלפני שקניתי את המגאן, יצאתי איתה (עדיין בליווי בייבי סיטר) למקום מבודד אי שם במרכז הארץ ושם כל הזמן דירבנו אותי " זה מה שאתה יכול" - תן לה בראש!

אז איך נצליח להתחבר ל ST ? מסיפורים? מיוטיוב? מכתבים עבריים? גויים? - יש כאן משהו מדלק מוטורס?

דרך אגב, התקשרו היום ( בחורה נחמדה, שלא נראה שממש אכפת לה) מדלק מוטורס לשאול איך הייתה החוויה. הפניתי אותה לפורום.

פורסם

לא ברור לי למה לשתף בהתרשמות אישית מנסיעה קצרה יחסית (ואפילו אם לא ממצה) זה פסול או לא ראוי, אבל ציטוט ממגזינים בחו״ל מבלי לנהוג בכלל זה קביל ועל זה אין טענות.

דעתי האישית, היא שאם צריך לחפש עם זכוכית מגדלת את היתרונות של ה-ST על פני המתחרות שחלקן זולות ממנה בהרבה - כנראה שלא מדובר בעסקת המאה.

מצטער, אבל לאחר נסיעת מבחן (אם כי של חצי שעה), ה- ST לא השאירה בי אפילו שבב של געגוע/סנטימנטים לסיבוב נוסף ו/או תחושה של עדיפות ברורה ביחס לחלופות אותן אני בוחן/יש לי/היו לי.

להיפך - המחשבה שהיתה לי, שה ST זו אחת הבחירות האפשריות בתור הרכב הבא שלי נראית לי היום מטופשת ומיותרת (במיוחד לאור המחיר וחוסר הפתיחות של היבואן להתאמה אישית של המפרט האבזור הבעייתי לטעמי).

זו כמובן דעתי האישית והסובייקטיבית (והלא בהכרח מקצועית).

פורסם

זכותך לדעתך ואין שום צורך שתהיה מקצועית. אם אינך רואה את היתרונות של הפוקוס (כמו למשל bar72, שמודה בעצמו שאפילו את ה-GTI הוא לא מנצל עד הסוף) אז היא כנראה לא בשבילך. וכמובן שזה בסדר לשתף התרשמות אישית קצרה, אני רק ציינתי שזו לא חוכמה לשפוט את הרכב בעקבותיה. אגב, אני מסכים לחלוטין שהמחיר גבוה.

באשר למשפט הזה:

דעתי האישית, היא שאם צריך לחפש עם זכוכית מגדלת את היתרונות של ה-ST על פני המתחרות שחלקן זולות ממנה בהרבה - כנראה שלא מדובר בעסקת המאה.

כמו שכבר ציינתי, היתרונות של ה-ST על פני כל המתחרות (למעט המגאן) ברורים מאוד עבור הנהג הספורטיבי. אני חוזר ואומר - היא משמעותית טובה מכל גולף GTI, לאון קופרה R, ג'ולייטה תלתן וכדומה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הם ימכרו בודדות, אם בכלל. כנראה כמה למקורבים ועובדים ב"דלק". מי שרוצה לנהוג יקנה מגאן, היתר יקנו GTI ואף אחד לא ישתין לכיוון הפוקוס ב230K. "סמנו את המילים שלי".

נדמה לי שהפוקוס ניצחה בCAR, מול גולף אר, 135, מגאן ואסטרה. היא חבילה מוצלחת וזולה. כאן היא אולי חבילה מוצלחת, אבל לא זולה והמותג בזבל.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

כן, שכחתי את המבחן ב-car של נוב'.

m135i מול המגאן 265 קאפ, גולף R, אודי RS3, פוקוס ST ואסטרה VXR.

זה לא היה מבחן של מנצחת יחידה אלא צמצום ראשוני ואז כל בוחן התנסח אחרת.

הורידו את ה-rs3 עם המחיר המוגזם ביחס לחלופות והאסטרה שלא מלהיבה ולא מערבת מספיק.

בוחן אחד בחר במגאן, אחר תפר לעצמו רכב אולטימטיבי (מנוע של במוו, גיר של גולף, ברקסים של אודי, מראה של אסטרה, שלדה של מגאן ומחיר של פוקוס) והשלישי גם רץ על כל האפשרויות ("אם היה לי את הכסף הבמוו עד שהייתי מזדעזע מהמראה וקונה את הגולף. אם הייתי מוגבל ב-20 אלף אז הפוקוס") אבל חלקו לפוקוס שבחים וסיכמו שהיא קנתה אותם כחבילה (כשהמחיר משחק תפקיד מרכזי כמובן).

במסלול אגב היא הגיעה אחרונה בהפרש של שתיים וחצי שניות מהמובילות (במוו, מגאן ואסטרה).

פורסם
כן, שכחתי את המבחן ב-car של נוב'.

m135i מול המגאן 265 קאפ, גולף R, אודי RS3, פוקוס ST ואסטרה VXR.

זה לא היה מבחן של מנצחת יחידה אלא צמצום ראשוני ואז כל בוחן התנסח אחרת.

הורידו את ה-rs3 עם המחיר המוגזם ביחס לחלופות והאסטרה שלא מלהיבה ולא מערבת מספיק.

בוחן אחד בחר במגאן, אחר תפר לעצמו רכב אולטימטיבי (מנוע של במוו, גיר של גולף, ברקסים של אודי, מראה של אסטרה, שלדה של מגאן ומחיר של פוקוס) והשלישי גם רץ על כל האפשרויות ("אם היה לי את הכסף הבמוו עד שהייתי מזדעזע מהמראה וקונה את הגולף. אם הייתי מוגבל ב-20 אלף אז הפוקוס") אבל חלקו לפוקוס שבחים וסיכמו שהיא קנתה אותם כחבילה (כשהמחיר משחק תפקיד מרכזי כמובן).

במסלול אגב היא הגיעה אחרונה בהפרש של שתיים וחצי שניות מהמובילות (במוו, מגאן ואסטרה).

אז עושה רושם שאם המחיר לא אטרקטיבי בארץ, אז לא נשאר לה הרבה ניקוד..

ב 230 אלף, אולי נחכה ל i135M כיד שניה. אפשר להסכים על זה? בכפוף לנסיעת מבחן כמובן.

פורסם

220K זה המחיר של ה-ST לזה שמעלי, מסכים שעדיין זה יקר מדי.

גם אני נסעתי עליה היום לראשונה לכן הרשמים הם ראשוניים ובטח אי אפשר להסיק מהם הרבה. מסכים לגבי הטורק סטיר במיוחד בהילוך ראשון שני. בתור העיר, בתנועה צפופה צריך למנן דוושה אחרת מרגישים כמו על שור שנאחזים לו בקרניים. את השלדה לא הצלחתי לאתגר יותר מדי, המגבלות של הרכב היו רחוקות ממני גם בכפול מהמהירות המותרת ולכם ויתרתי על הניסיון (מסלול? חבל שאין בנמצא). המנוע גיבור, צליל כיף, גמיש ומושך מכל מצב, המכונית מרגישה בליסטית. נוחות הנסיעה הפתיעה אותי לטובה באוטו שכזה. חוץ מזה? פוקוס לטוב ולרע.

המסקנה העיקרית שלי מהנסיעה היא פילוסופית משהו, ההוט האצ' התקדמו לעבר ביצועים שבעבר הלא רחוק היו רק חלום יקר ואקזוטי בהרבה. מצאתי את עצמי בעיקר שואל את עצמי אם אני צריך כל כך הרבה כח ולסוע כ"כ מהר כדי להנות? התשובה היא שלא בטוח, אפילו כנראה שלא. עצם זה שהמגבלות של הרכבים החדשים בקטגוריה הזו כל כך רחוקים ומהירויות כ"כ בליסטיות מעלה את השאלה אם אוכל להנות מרכב כזה על הכביש ללא מסלול בנמצא. האמת זה גרם לי להעריך עוד יותר רכבים כמו המיאטה והקליאו ספורט שיש להם טונות של אופי, כיף איתם גם במהירויות נמוכות יותר, הן מכריחות אותך לעבוד ומתגמלות בהתאם, ב-ST היה לי קצת "קל" להגיע למהירויות לא שפויות. נפל האסימון.

אבל היי עוד לא נהגתי על ה-RS אולי היא תשנה את דעתי?

פורסם

איזה יופי של דיון התפתח כאן - והכל החל מנסיעת מבחן לא ממצה על האיילון...

אז לאחר שסיפרתי כאן בשבוע שעבר על חוויותי עם הרנוספורט מגאן קאפ, אשמח לחלוק אתכם את חוויותי הטריות מהפוקוס ST הצהובה, שמשום מה החליטו לייבא אותה עם חלונות כהים מאחורה :evil::evil::evil:

ואין המדובר בהכהייה עדינה דוגמת המגאן RS או האיביזה SC אלא בהכהייה גסה, כאילו בעונדה מהירה ועצבנית עסקינן :oops:

בואו ונתחיל מהסוף. גם כאן, 250 כ"ס מאתגרים את ההנעה הקדמית ואת ההגה יותר מדי. הטורק סטיר של המכונית הזו מטריד, כל אימת שהאספלט אינו משובח או מפולס. בראשון, בשני ואפילו בשלישי, האצה חזקה תובעת מכם תשומת לב רבה. רבה מדי - וזה גם לא נעים. מאידך, מדמה ה-LSD האלקטרוני עובד לא רע בכלל, גם כשה-ESP מנותק לחלוטין. ראשון ברמזור, פנייה שמאלה - ואני מאיץ חזק ככל שניתן על מנת לנסות את המערכת. לפחות על אספלט סביר, המערכת עבדה נהדר, הגלגל הקדמי הפנימי לא "פירפר", החיצוני משך בעוז וההגה לא נתן את אותה תחושה ששנאתי כל כך במגאן, כאשר ה-LSD המכאני נכנס לפעולה.

הטורק סטיר הוא הבאג הדינמי העיקרי של המכונית הזו. אם אין לכם בעיה לחיות עמו, מצפות לכם המון הפתעות נעימות. ההגה בעל יחס ההעברה המשתנה מתגלה כשותף נאמן ומהנה, בעל משקל נכון ודיוק רב. את כפות הידיים ניתן להשאיר בנקודות האחיזה של 3 ו-9; עם 1.8 סבובים בין הנעילות, לא תזדקקו לשנות את מיקומן. המכונית אוהבת להנהג ע"י הדוושה הימנית, מגיבה היטב להעברות משקל יזומות - והזנב שלה שמח יותר מזנב הסופר מגאן. האם זה טוב? לבטח לא על הנירבורגרינג, אבל זה בהחלט משובב נפש בנס הרים או בבית אורן, באותם ימים בהם מתקיים הכנס הארצי של רוכבי אופני הכביש(מקווה שיש כזה דבר - ומצדי שיהיה כל יום...).

הפתעה גדולה מצפה לנו מעבודת המתלים. המכונית הזו נוחה מאד, נוחה כמעט כמו פוקוס טיטניום המצויידת בגלגלים הגדולים(וכצפוי, שתיהן נופלות באספקט זה מהפוקוס טרנד הבסיסית). ספיגת הזעזועים בכבישים עירוניים מצולקים מרשימה מאד - ובמהירות גבוהה יש בה נינוחות מובנית; אלא שנינוחות זו אינה ציפה או רכות יתר, אלא הסיפתח לעבודת מתלה משובחת ברגע שגובר הלחץ. או אז תגלו שאין כמעט זויות גלגול, התחושה דרך המושב מדויקת ונאמנה וששיבושים באמצע הפנייה אינם זורקים את המכונית ממסלולה. לעומת ה-ST, מגאן קאפ מרגישה כמעט כמו קרש.

בלמי שתי המכוניות מצויינים, אלו של המגאן מעט יותר. לשתי המכוניות ישנה בעייה מסויימת הקשורה להעברת ההילוכים. העברת ההילוכים במגאן אינה מהנה במיוחד - ואפילו סרבנית מעט כשמעלים משני לשלישי. בפוקוס מוט ההילוכים אכן ממוקם ימינה מהרצוי, מאחר ובלם היד הקטן ממוקם לשמאלו (בפוקוס טרנד 2012 הידנית שהיתה ברשותי בלם היד מוקם מאחורי המוט - שמיקומו היה מרכזי יותר, כך שהבעיה לא היתה קיימת) - ואולם, לאחר חצי שעה של נהיגה, החיסרון הזה כבר לא מורגש והיד מתרגלת למיקומו של המוט.

על אף שהפוקוס מצויידת ומפוארת יותר, העדפתי את עיצוב הפנים של המגאן. תכליתית יותר, מכניסה אתכם מהר יותר לאופי המכונית. תנוחת הנהיגה במגאן עדיפה בעיני על זו שבפוקוס, בה אתה מרגיש מעט תחושה של ישיבה על ולא בתוך הרכב. כנראה שהדבר קשור במשהו לבסיס המושב העבה של הרקארו, מאחר ובפוקוס טרנד האמורה לא היתה בעיה כזו. מאידך, יש לזכור כי הפוקוס היא האצ'בק משפחתית מחומשת דלתות, בעוד המגאן היא שעטנז של האצ'בק וקופה, בסגנון השירוקו והאסטרה GTC.

אהבתי יותר את מנוע הפוקוס. תגובת הדוושה שלו, במיוחד בסל"ד נמוך, עדיפה בעיני, המומנט שופע ומיידי והצליל ממכר. הוא מושך נפלא מתחתיות הסל"ד אל מעבר ל-6000, לא מאבד נשימה ודוחף ודוחף. מאידך, במהירויות גבוהות הרנו חזקה יותר, אם זה חשוב למישהו.

אישית, אינני בוחר באף אחת מהשתיים, הסובלות במידה כזו או אחרת מהנעתן הקדמית - מעולות ככל שיהיו. אלא שאם הייתי חייב לבחור באחת, עלי להיות כנה ולציין שרגשית, קל יותר להתחבר לפוקוס. הכיף שלה זמין ומיידי יותר והיא רב-גונית באופייה. המגאן סקסית ומהירה יותר ועדיפה כמכונית מסלול - אם רק היו לנו כאלו; אלא שבעיני היא יותר מדי הארדקור - וזה לא מתאים לי.

והערה לעניין המחיר; עם כל הטוב שיש בפוקוס, קשה להצדיק את המחיר הזה כשאתה יושב מאחורי דשבורד זהה לזה המצוי בפוקוס 'ספורט' 1.6, שמחירה נמוך מ-120K שקל - וכאשר הפוקוס אקובוסט 'טיטניום' עולה 152. על מנת לחשוף ולמצות את כל הפוטנציאל של המכונית הזו, על דלק להוריד את המחיר לפחות מ-200K (ועל הדרך, גם להפסיק לייבא את החלונות הכהים והמיותרים...).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
האמת זה גרם לי להעריך עוד יותר רכבים כמו המיאטה והקליאו ספורט שיש להם טונות של אופי, כיף איתם גם במהירויות נמוכות יותר, הן מכריחות אותך לעבוד ומתגמלות בהתאם, ב-ST היה לי קצת "קל" להגיע למהירויות לא שפויות. נפל האסימון.

בראוו, כמוני כמוך(ולא בכדי ציינתי בשרשור שפתחתי על רשמיי מהמגאן, כי נהניתי יותר מהקליאו).

ובהיותי נאמן לפילוסופיה הזו, הרכב הבא שלי יהיה GT86.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

בשעה טובה, אני כמובן יכול להבין את הצעד הזה. רק התמחור, אין יבואן שעושה צעד קדימה ושובר את המוסכמה שצריך לגזור קופון ברביעית על כל רכב ספורט וחבל, האמת שהייתי בטוח שאחד מהיבואנים ירים את הכפפה ויתמחר במחיר נורמלי את אחד מהנ"ל, בעיקר אחרי שהשוק התבגר קצת ורכבי היוקרה מתומחרים אחרת, התבדיתי.

פורסם

לא יודע מה הבעיה שלכם עם טורק סטיר. אני אוהב את זה, מרגיש שהאוטו חי ופועם ולא רק מציית בצורה עיוורת. אני נותן לו לעבוד, והוא נותן לי לעבוד בחזרה.

ועכשיו הזמן לפינת "חשבון עם רועי". זה קורה בכל פעם שמאן דהוא מחליט לשווק מכונית ספורטיבית סקסית כאן בארץ הקודש:

אז בבריטניה, הST (ברמת גימור ST2 שלהבנתי היא מה שנמכר כאן) עולה 23,495 פאונד. הפוקוס עולה בארץ 220K.

הגולף GTI, שלוש דלתות ידנית, עולה בבריטניה 26,050 פאונד (זה כולל ריפודי עור שאין בארץ, מעבר לזה מפרט זהה). עולה בארץ 198K.

אבל עזבו גולף: פורד מונדיאו 240 כ"ס עולה 188K. בבריטניה מונדיאו טיטניום X עם מנוע\גיר זהים (ובלי אף אופציה!) עולה 28,105 פאונד.

פוקוס רגילה עם מנוע 182 כ"ס וגיר ידני עולה 19,750 פאונד. בארץ 153K. לפי המחיר הזה, הST הייתה צריכה לעלות 182K. בואו נוסיף חלונות מושחרים ונגיע ל190K.

מבינים שמשהו כאן לא בסדר? לא? תעקבו: זה יחס ההמרה בין מחיר הארץ למחיר חו"ל (פאונד מומר לשקל, שער 6.2) עבור כל אחת מהמכוניות המצויינות (תרתי משמע). כמה שהיחס יותר גבוה, ככה היבואן חושב שאתה יותר טיפש:

* פורד מונדיאו 240 כ"ס: יחס של 1.07

* גולף GTI: יחס של 1.22

* פוקוס 180 כ"ס: יחס של 1.24

עכשיו תחזיקו חזק כי יבוא לכם וואחאד טורק סטיר:

* פוקוס ST: יחס של 1.51

איך 220K? פשוט; יושבים כמה בירוקרטים ב"דלק" ומעלעלים בקטלוגים של פורד. מפה לשם, רואים שיש אוטו חדש - "פוקוס ספורט". הם הרי שמעו בגילדת יבואני הרכב שפולקסווגן מוכרים ערימות של "גולף ספורט" ו"גולף קופה" ופתאום הם גם מתקנאים בקרסו שהביאו "מגאן ספורט" ובכלל אפילו לטויוטה יש "טויוטה קופה" ולסובארו גם יש "טויוטה קופה" אז עכשיו הם אומרים, "יאללה נביא". אבל אין להם כוח לקחת את זה ברצינות ואין תחום ספורט ובכלל הם רק רצו אחת לנסיעות מקורבים, קצת רעש בעיתונות ולקשט את אולם התצוגה. אז הם מצמידים לה מחיר של "עזוב אותי, בחייך", כזה שלא רבים יקנו אבל המטומטמים הבודדים שישימו שם כסף יפצו על ההפסד של כל השאר. הבנתם?

לא, עוד לא הבנתם, כי מה שאתם לא מבינים זה שכשליבואן יש כזה מתח רווחים, הוא יכול יום אחד - בקפריזה וללא הודעה מוקדמת מראש - לחתוך גם 20% ממחיר האוטו. לא מאמינים? רנו, 239K לקאפ 250 כ"ס עד לפני שנה, 204K לקאפ 265 כ"ס עם יותר אבזור (יקר - קסנון, נגיד) במבצע חבר לפני חודשיים. ומה עושה מי שבאמת קנה קאפ 250 כ"ס ב239K? הוא הרי לא יכול למכור את האוטו ב200K. או כמה שהמחירון שלו עכשיו. התאדו לו 40 אלף שקל. אז אתה יכול לשים עכשיו 220K על הפוקוס, אבל בגלל שלפי כל הגיון סביר וחשבון ישר "דלק" יכולים גם למכור את האוטו הזה ב180K ולהרוויח בסדר גמור, הם עשויים לעשות את זה ותשאר עם הזין ביד. אולי לא מחר, אולי לא מחרתיים - מי יודע, אולי כשעומר גלברט יפתח אצלם חטיבת ספורט. מי יודע?

ככה מתנהגים טויוטה, ככה מתנהגים סובארו, ככה התנהגו רנו (ועברו שינוי לטובה) - כולם מחרבנים עלינו, חובבי הרכב. אנחנו בדיחה, פראיירים טמבלים "שקונים מכוניות קטנות עם מנועים גדולים בשביל לעמוד בפקק", בכל מחיר שינקבו בו. וכשאנחנו לא עושים את זה, אז אומרים "אין שוק" ומדלגים על דור-שניים של ספורטיביות, עד שהסיפור מתחיל מחדש כמה שנים אח"כ.

אז מי שרוצה לפוצץ 220K על פוקוס בשביל שגיל אגמון ילטף את הבטן בזמן שהוא מסתכל על הדוחות של "דלק", שיבושם לו. אני אשמח לראות כאלו על הכביש. הניחוש שלי הוא שבמשך שנה, הם לא מוכרים כאן 10 - לא ב220K. נחיה ונראה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

כמו בכל מקום שאנו סובלים משוק ללא תחרות, גם כאן, קל מאוד לפרש את המחיר הזה כהבנה שבשתיקה בין השולטים בנו.

לא מפליא שהמחיר דומה לצמד היפניות, ולא אתפלא שהGTI MkVII שתגיע תוך מספר חודשים תתומחר דומה.

כי מה שאנו לא מבינים, השולטים מבינים מצויין.

אין תחרות וזה המחיר. רוצה ספורטיבית? זה עניין של בחירה, לא של מחיר. הוא אחיד ונקבע בקריצה.

כמובן שהכל עניין של דעה ולא ידיעה ומתייחס למדינת אידיליה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
לא יודע מה הבעיה שלכם עם טורק סטיר. אני אוהב את זה, מרגיש שהאוטו חי ופועם ולא רק מציית בצורה עיוורת. אני נותן לו לעבוד, והוא נותן לי לעבוד בחזרה.

ועכשיו הזמן לפינת "חשבון עם רועי". זה קורה בכל פעם שמאן דהוא מחליט לשווק מכונית ספורטיבית סקסית כאן בארץ הקודש:

אז בבריטניה, הST (ברמת גימור ST2 שלהבנתי היא מה שנמכר כאן) עולה 23,495 פאונד. הפוקוס עולה בארץ 220K.

הגולף GTI, שלוש דלתות ידנית, עולה בבריטניה 26,050 פאונד (זה כולל ריפודי עור שאין בארץ, מעבר לזה מפרט זהה). עולה בארץ 198K.

אבל עזבו גולף: פורד מונדיאו 240 כ"ס עולה 188K. בבריטניה מונדיאו טיטניום X עם מנוע\גיר זהים (ובלי אף אופציה!) עולה 28,105 פאונד.

פוקוס רגילה עם מנוע 182 כ"ס וגיר ידני עולה 19,750 פאונד. בארץ 153K. לפי המחיר הזה, הST הייתה צריכה לעלות 182K. בואו נוסיף חלונות מושחרים ונגיע ל190K.

מבינים שמשהו כאן לא בסדר? לא? תעקבו: זה יחס ההמרה בין מחיר הארץ למחיר חו"ל (פאונד מומר לשקל, שער 6.2) עבור כל אחת מהמכוניות המצויינות (תרתי משמע). כמה שהיחס יותר גבוה, ככה היבואן חושב שאתה יותר טיפש:

* פורד מונדיאו 240 כ"ס: יחס של 1.07

* גולף GTI: יחס של 1.22

* פוקוס 180 כ"ס: יחס של 1.24

עכשיו תחזיקו חזק כי יבוא לכם וואחאד טורק סטיר:

* פוקוס ST: יחס של 1.51

איך 220K? פשוט; יושבים כמה בירוקרטים ב"דלק" ומעלעלים בקטלוגים של פורד. מפה לשם, רואים שיש אוטו חדש - "פוקוס ספורט". הם הרי שמעו בגילדת יבואני הרכב שפולקסווגן מוכרים ערימות של "גולף ספורט" ו"גולף קופה" ופתאום הם גם מתקנאים בקרסו שהביאו "מגאן ספורט" ובכלל אפילו לטויוטה יש "טויוטה קופה" ולסובארו גם יש "טויוטה קופה" אז עכשיו הם אומרים, "יאללה נביא". אבל אין להם כוח לקחת את זה ברצינות ואין תחום ספורט ובכלל הם רק רצו אחת לנסיעות מקורבים, קצת רעש בעיתונות ולקשט את אולם התצוגה. אז הם מצמידים לה מחיר של "עזוב אותי, בחייך", כזה שלא רבים יקנו אבל המטומטמים הבודדים שישימו שם כסף יפצו על ההפסד של כל השאר. הבנתם?

לא, עוד לא הבנתם, כי מה שאתם לא מבינים זה שכשליבואן יש כזה מתח רווחים, הוא יכול יום אחד - בקפריזה וללא הודעה מוקדמת מראש - לחתוך גם 20% ממחיר האוטו. לא מאמינים? רנו, 239K לקאפ 250 כ"ס עד לפני שנה, 204K לקאפ 265 כ"ס עם יותר אבזור (יקר - קסנון, נגיד) במבצע חבר לפני חודשיים. ומה עושה מי שבאמת קנה קאפ 250 כ"ס ב239K? הוא הרי לא יכול למכור את האוטו ב200K. או כמה שהמחירון שלו עכשיו. התאדו לו 40 אלף שקל. אז אתה יכול לשים עכשיו 220K על הפוקוס, אבל בגלל שלפי כל הגיון סביר וחשבון ישר "דלק" יכולים גם למכור את האוטו הזה ב180K ולהרוויח בסדר גמור, הם עשויים לעשות את זה ותשאר עם הזין ביד. אולי לא מחר, אולי לא מחרתיים - מי יודע, אולי כשעומר גלברט יפתח אצלם חטיבת ספורט. מי יודע?

ככה מתנהגים טויוטה, ככה מתנהגים סובארו, ככה התנהגו רנו (ועברו שינוי לטובה) - כולם מחרבנים עלינו, חובבי הרכב. אנחנו בדיחה, פראיירים טמבלים "שקונים מכוניות קטנות עם מנועים גדולים בשביל לעמוד בפקק", בכל מחיר שינקבו בו. וכשאנחנו לא עושים את זה, אז אומרים "אין שוק" ומדלגים על דור-שניים של ספורטיביות, עד שהסיפור מתחיל מחדש כמה שנים אח"כ.

אז מי שרוצה לפוצץ 220K על פוקוס בשביל שגיל אגמון ילטף את הבטן בזמן שהוא מסתכל על הדוחות של "דלק", שיבושם לו. אני אשמח לראות כאלו על הכביש. הניחוש שלי הוא שבמשך שנה, הם לא מוכרים כאן 10 - לא ב220K. נחיה ונראה.

אני מעריך שלחשבון הזה יש זוויות נוספות שחורגות מתרגום היחס השיקלי לשטרלינג. שהרי חשבון כלכלי אין כאן, מכירת מספר זעום של אקסמפלרים כתוצאה ממחיר גבוה מדי אינה שקולה בשורת הרווח למכירת כמות גדולה במחיר נמוך יותר, ודאי כך כשאתה צריך להחזיק מערך חלפים ושרות לאוטו הזה גם אם מכרת חתיכה אחת. אולי מניעת תחרות מדגמים אחרים שאגמון מייבא, אולי מחיר קשיח של היצרן, אולי סיבות אחרות, נסיון למקסם רווחים אני לא רואה כאן.

פורסם
אני מעריך שלחשבון הזה יש זוויות נוספות שחורגות מתרגום היחס השיקלי לשטרלינג. שהרי חשבון כלכלי אין כאן, מכירת מספר זעום של אקסמפלרים כתוצאה ממחיר גבוה מדי אינה שקולה בשורת הרווח למכירת כמות גדולה במחיר נמוך יותר, ודאי כך כשאתה צריך להחזיק מערך חלפים ושרות לאוטו הזה גם אם מכרת חתיכה אחת. אולי מניעת תחרות מדגמים אחרים שאגמון מייבא, אולי מחיר קשיח של היצרן, אולי סיבות אחרות, נסיון למקסם רווחים אני לא רואה כאן.

ועל זה נאמר משל הביצה והתרנגולת - תוריד מחיר תמכור הרבה יותר (באחוזים אני מעריך במאות :-) )ואז מערך החלפים והתחזוקה כדאי...

• תוכן חדש...