Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(התלבטות) רמקולים לסלון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול עשיתי מעשה..

התקשרתי לגיסי ובקשתי להשאיל את הרמקולים שלו (שגם ככה מאופסנים במצב מעולה 4 שנים) MF-315 sony.

2_Sony_SS_MF315_Speakers_3d78a5f58f25dd7b8330_1.jpg

674612946767701647536420-6151154-700_700.jpg

בנוסף לקחתי גם את הסנטר שלו.

מאתמול בלילה העסק מורכב וכבר מרגישים איכות צליל הרבה יותר טובה עם סרטים בטוח ועוד מעט נעשה גם הרצה עם מוזיקה.

וכל זה בעצם למה? כי אין לי מושג מה לחפש. גם אם אני מוכן לשים מחר בבוקר 5,000 ש"ח אני רוצה לדעת מה לחפש ולמה לצפות והרמקולים האלה כבר נותנים תחושה של צליל איכותי יותר.

אני מאד (מאד) אוהב מוזיקה ומאד רוצה איכות אבל מאחר וכל שנות ה-20 הייתי עסוק כל כך בלימודים ועבודה הסתדרתי מצוין גם עם מערכת של AIWA (דבל קסט, מגש 3 דיסקים, 2 רמקולים וזהו בערך) היום יש כבר פנאי להתעסק ולהשקיע בזה יותר.

אבל את ההשקעה הבאמת גדולה אני שומר לתחנה הבאה בחיים מבחינת מגורים.

נלך לחנות אחת או שתיים ונקשיב.

אני 2 מטר מניופאן עודפים במחלף הסירה ואם צריך בניופאן עודפים בראשון.

בנוגע למקרן קול היו לי התלבטויות עוד לפני חצי שנה כשחשבתי על קנייה.

הרגשתי שמקרן זול לא מסוגל לתת את האיכות של הרמקולים הגדולים יותר וירדתי מזה.

למרות שאסטתית זה די התאים לי.

[CENTER] [/CENTER]

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רד מה-BOSE. בזבוז כסף והאיכות סאונד לא משהו.

ממליץ לך להזמין מחו"ל.

המחיר באמאזון + עלות יבוא יצאו נמוכים משמעותית מהעלות בארץ. לפעמים אפילו פחות מחצי.

סתם לדוגמא, סט 5.1 6750 של פולק עולה ~750 שקל במאזון ו ~3000 בזאפ (שאני מניח שזה ~2200-2500 בפועל).

אפשר להתחיל מרמקולים בלבד ולהוסיף סאב בהמשך (זה גם מוזיל מאוד את עלות היבוא כי הסאב הוא החלק הגדול והכבד).

מ"מחקר" שעשיתי לאחרונה, ראיתי שבמחיר של עד 400$, הכי כדאי לקנות את Energy take classic.

למעשה, במספר אתרים מקצועיים אף רשמו שאלו הרמקולים הטובים ביותר בעד 1000$.

קניתי רמקולים בלבד ללא סאב ויצא ~1200 כולל עלות יבוא דרך מאסטופ.

פורסם
רד מה-BOSE. בזבוז כסף והאיכות סאונד לא משהו.

ממליץ לך להזמין מחו"ל.

המחיר באמאזון + עלות יבוא יצאו נמוכים משמעותית מהעלות בארץ. לפעמים אפילו פחות מחצי.

סתם לדוגמא, סט 5.1 6750 של פולק עולה ~750 שקל במאזון ו ~3000 בזאפ (שאני מניח שזה ~2200-2500 בפועל).

אפשר להתחיל מרמקולים בלבד ולהוסיף סאב בהמשך (זה גם מוזיל מאוד את עלות היבוא כי הסאב הוא החלק הגדול והכבד).

מ"מחקר" שעשיתי לאחרונה, ראיתי שבמחיר של עד 400$, הכי כדאי לקנות את Energy take classic.

למעשה, במספר אתרים מקצועיים אף רשמו שאלו הרמקולים הטובים ביותר בעד 1000$.

קניתי רמקולים בלבד ללא סאב ויצא ~1200 כולל עלות יבוא דרך מאסטופ.

זה מעניין, הם עולים 400$ וצריך לשלם על זה מע"מ \ מכס שזה במקרה הטוב 16% ובמקרה הרע 28%, אז איך יצא לך 1200 ש"ח כולל הכל?

פורסם

יש רמקולים מדפיים של חברה בשם ELAK. קטנים ונותנים סאונד לא פחות ממדהים! .

רמקול 6.5 נותן בראש לרמקולים שהם פי 10 בגודל ממנו!.

עכשיו לך לחנויות מתמחות. ותתחיל בלשמוע. שהם יסבירו לך. ! וישמיעו לך את ההבדלים בן סטים לסטריאו (לרוב זה 2 רמקולים וללא סאב.) נדיר שזה 2.1 (2 רמקולים + סאב)

מול מערכת של 5.1 שהיא לרוב חלשה יותר. אבל מגובה בהרבה רמקולים. ובפיזור נרחב.

ולגבי משומש . רק משומש!!!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

ההבחנה בין רמקול לקולנוע ביתי לבין רמקול למוסיקה היא מופרכת.

.

לא יודע אם מופרך או לא, זה נאמר לי בכל חנות רצינית כולל אולמות התצוגה של KEF, FOCAL ו-B&W (בהם בחרתי לבסוף).

יתרה מכך, גם בפורומים מתמחים יש שם המלצות למערכות שמיועדות יותר למוסיקה והמלצות לסט אפים שונים לקולנוע ביתי.

האודיופילים הכבדים גם בוחרים חיווט על פי הסאונד אותו רוצים לקבל- לא היה לי מושג בעניין עד שנכנסתי לפורומים מתמחים ובצירוף המידע שקיבלתי מ-B&W רכשתי כבלים שמתאימים יותר לסאונד שאני אוהב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
גם אני הייתי חסיד של רמקולים משומשים.

אבל כאן זה כמו ברכב. אין הצדקה לקנות חדש אבל יש הגיון.

שרמקול משומש כמו רכב משומש עלול לדרוש תחזוקה. מזל שהיא לא כזאת יקרה.

ממש לא כמו ברכב. התחזוקה של רמקול משומש היא כלום, ואם מתקלקל משהו, לרוב זה פשוט פלאג אנד פליי (תרתי משמע). הרמקולים שלי כבר בני יותר מ-10 ומרגישים כמו חדש.

ההבחנה בין רמקול לקולנוע ביתי לבין רמקול למוסיקה היא מופרכת.

רמקול שמסוגל להשמיע מוסיקה קלאסית סימפונית מסוגל להתמודד

עם כל חומר שתיתן לו בקולנוע ביתי. רוב הרמקולים בעולם

אינם מסוגלים להתמודד עם מוסיקה קלאסית סימפונית בתקציב נמוך

ולכן צריך לעשות פשרות. ופשרות זה עניין של טעם.

כל כך נכון. כמה שאני אוהב את הרמקולים שלי (AR S40), כל פעם שאני שומע מוזיקה שאני אוהב ברמקולים של אבא שלי (proac studio 130, כמה רמות מעל) אני פשוט המום מכמה שני רמקולים כמעט באותו הגודל יכולים להישמע שונה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני. אז אני מציע לך ללכת לשמוע את הELAC.

רמקול של 20 ס"מ גובה נותן בראש לרמקולים של מטר!

קבל קישור לחברהhttp://www.elac-audio.co.uk/home/index/758.1

אני שמעתי את הBS 184.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
זה מעניין, הם עולים 400$ וצריך לשלם על זה מע"מ \ מכס שזה במקרה הטוב 16% ובמקרה הרע 28%, אז איך יצא לך 1200 ש"ח כולל הכל?

רשמתי שקניתי את הגרסה של ה-5.0. בלי הסאב.

150$ לפני משלוח ומיסים.

פורסם

מה לחפש?

תלוי באופי השימוש, אם יש לך YES/HOT HD המקסימום שתקבל שם זה צליל DOLBY 5.1 .

אם גם ככה ב95% מהזמן אתה צופה רק בשידורי לווין, אז אין טעם להביא משהו יותר מדי איכותי.

אבל, אם תביא סטרימר או תחבר לפטופ תוכל להאזין גם DTS , או DTSMASTER (לא כל רסיבר תומך), מוסיקה,הופעות BLU RAY , ריפים וכו.

כאן יש לך אפשרות לקבוע לעצמך דרישות

מערכת עם 5 רמקולים, עדיף שהקדמיים לא יהיו מדפיים , מהסדרות שהציעו לך כאן, לא היתי פוסל גם את POLK AUDIO מנסיון.

רסיבר חדש (הKENWOOD שיש לך כרגע נחמד ובסיסי מאוד, אבל אם תקנה רמקולים טובים הצליל שלהם יהיה תלוי במגבר. אם המגבר לא מספיק איכותי, הוא לא ידחוף את הרמקולים כמו שצריך), הדגמים היחסית חדשים מגיעים עם כניסות HDMI (מומלץ לפחות 4).

ברסיבר שלי אני מחבר דרכו את הLCD (סיגנל הוידאו עובר דרכו), את הממיר, הBOXEE , והPS3.

חברות מומלצות ONKYO , YAMHAA , PIONEER, יש כאלה שיגידו DENON או HARMAN KARDON אבל שמעתי על הרבה תקלות עם סדרת המוצרים הזולה שלהם (אולי לדגמים היקרים יש יותר אמינות).

בחנויות הרמקולים מחוברים למגבר איכותי ובחדר אקוסטי, כך שאל תתבלבל, מה שתשמע בחנות ישמע פחות טוב בבית.

5000 זה לא כזה הרבה ובתקציב הזה מדובר אומנם באחלה רמקולים, אבל לא ישאר כסף לרסיבר (1700 שח למשהו סביר, ו3000 למשהו שנחשב טוב).

דוגמא לרסיבר זול שאמור לתת תמורה למחיר

RXV467 Yamaha (הספק של 140WX5 אומר שיצליח להזיז את הרמקולים הקדמיים לא רע, וגם תומך בפורמטי AUDIO חדשים כמו DOLBU TRUE HD ועם 5 יציאות HDMI 1.4 כו)

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=764556

בכל מקרה אם תחליט על יד 2 , תרגיש חופשי לשאול כאן בקשר למודעות שמצאת, אם לא אז התחלה טובה זה להתחיל לעבור בחנויות ולהגדיר תקציב ולהתחיל לשמוע.

אם הולך על חדש אז ממליץ על חנות בת"א (באלנבי ואולי יש להם עוד סניף) שקניתי ממנה מערכת בשווי 9K . הם גם יעזרו לכוון אותך בהתאם לתקציב ותוכל לשמוע סטאפים. תבקש גם חיווט חינם, והמשלוח כמובן עליהם.

http://www.audio-club.co.il/

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם
רשמתי שקניתי את הגרסה של ה-5.0. בלי הסאב.

150$ לפני משלוח ומיסים.

והזמן דרך מאסטופ רק בגלל שאמזון לא שולחים לישראל, נכון ?

כי לייבא את זה בעצמך היה יוצא בסביבות 1000 ש"ח.

(אני סתם מנסה להבין, כי מעולם לא השתמשתי בחברת ייבוא)

פורסם

את שלי הזמנתי מ-newegg דרך מסטופ (גם כי לא שולחים לארץ וגם כי מוכנים לקבל רק כרטיס אשראי אמריקאי) כי בזמנו באמאזון הסט עלה 200$ (ו150$ ב-newegg).

יצא בערך 180$ על משלוח+ביטוח+מיסים+עמלות למסטופ.

אפשר גם להזמין ב ushops ויוצא 1330 מחיר סופי למוצר+משלוח.

פורסם

תודה רבה על העצות עד כה,

ועל ההתעקשות שמשומש זה הכי אחי :wink:

עד כה אני יכול לספר שג'ק והפירטים והמועדון של דיסני מעולם לא נשמע איכותי ומרשים כל כך.

יו - הו - הו לכולם :-D

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
לא יודע אם מופרך או לא, זה נאמר לי בכל חנות רצינית כולל אולמות התצוגה של KEF, FOCAL ו-B&W (בהם בחרתי לבסוף).

יתרה מכך, גם בפורומים מתמחים יש שם המלצות למערכות שמיועדות יותר למוסיקה והמלצות לסט אפים שונים לקולנוע ביתי.

האודיופילים הכבדים גם בוחרים חיווט על פי הסאונד אותו רוצים לקבל- לא היה לי מושג בעניין עד שנכנסתי לפורומים מתמחים ובצירוף המידע שקיבלתי מ-B&W רכשתי כבלים שמתאימים יותר לסאונד שאני אוהב.

במכירות אתה מבין, נכון? אני בטוח שכן.

מה יותר טוב בשביל למכור, להגיד את מה שאמרתי או להגיד שלכל דבר צריך להתאים משהו מיוחד?

מזל שיש "רק" קולנוע ביתי ומוסיקה, תאר לך מה היה קורה אם היו ממציאים עוד משהו.

- - - -

נניח בצד רגע את ההעדפה האישית של סאונד, היא בעצם קובעת יותר מכל הגדרה אחרת.

- - - -

אני חוזר - מוסיקה סימפונית של תזמורת גדולה, נניח איזו יצירה מהמאה ה-20,

היא האתגר הכי גדול לרמקול מכל בחינה - טווח דינמי, דיוק בתדרים וכיו"ב (אין לי כוח להתעמק כרגע מבחינה טכנית). כן, כולל פיצוצים.

רמקול שמסוגל לנגן מוסיקה סימפונית בעוצמה חזקה בלי להתעוות ובלי למרוח באסים

יתמודד בגבורה עם כל מה שתיתן לו, וזה כולל בין השאר גם פסקול של סרטים.

ולהיפך - אם רמקול "לסרטים" משמיע את פסקול סימפוני נכון, בלי עיוותים ומריחות,

לא תהיה לו בעיה להשמיע מגוון סגנונות מוזיקליים.

- - - -

בנוגע לכבלים - don't get me started. זה בדיוק כמו תוספים לחיסכון בדלק.

לא כמו, בעצם. זה אותו דבר. שמן נחשים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שוב,

אני לא מבין גדול ולא מתיימר לכך בנושא הזה, אני רק מציין מה שאמרו לי בכמה וכמה אולמות תצוגה ופורומים מתמחים.

אגב, אין לכך קשר למכירות, ב-B&W המליצו לי דווקא על רמקולים זולים יותר למערכת שלי למרות שהתעניינתי באחרים שהיו אף יקרים יותר.

לגבי החיווט, שוב, שמעתי את הדברים שציינתי בלא מעט מקומות.

מי צודק יותר או פחות אני לא יודע ידידי.

אתה אומר שכל רמקול שיודע להשמיע סימפוניה קלאסית יכול להשמיע סרט, מצד שני אתה אומר שרוב הרמקולים לא יודעים להשמיע סימפוניה קלאסית- יכול להיות שיש רמקולים שלא יודעים לנגן סימפוניה כמו שצריך אבל כן יודעים לנגן סרט כמו שצריך?

הרי גם במוסיקה אם תקח רמקול נתון, יש סגנונות מוסיקה שישמעו בו מצויין וסגנונות אחרים שישמעו פחות טוב. (יכול להיות שזה גם עניין של טעם אישי, לא יודע).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...