Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(התלבטות) רמקולים לסלון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
את שלי הזמנתי מ-newegg דרך מסטופ (גם כי לא שולחים לארץ וגם כי מוכנים לקבל רק כרטיס אשראי אמריקאי) כי בזמנו באמאזון הסט עלה 200$ (ו150$ ב-newegg).

יצא בערך 180$ על משלוח+ביטוח+מיסים+עמלות למסטופ.

אפשר גם להזמין ב ushops ויוצא 1330 מחיר סופי למוצר+משלוח.

הם יודעים להגיד מראש כמה יעלה כולל מכס וכו' ?

כמה זמן לוקח לזה להגיע לארץ?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שאלה - אם אני קונה 5.1 למטרת סרטים וטלוויזיה, האם כשאני צופה באמטיוי הסאונד יישמע טוב, או שמערכות שמתאימות לסרטים, יתנו תוצאות פחות טובות כשמדובר במוזיקה?

סאונד הוא "טוב" או "רע" הוא לא עניין אבסולוטי. הוא יחסי ותלוי בטעם, בהעדר טעם (אנשים יותר/פחות רגישים), באקוסטיקה, במיקום הרכיבים בסלון, במקור, בהגברה וכו' (אבל לא בכבלים, בטח שלא ברמקולים במחירים הללו).

אז מה עושים?

הולכים ושומעים וכשאוהבים קונים.

כן, יכול להיות (לא יכול להיות) בטוח שאצלך בבית זה יישמע אחרת, אבל מה לעשות, כשקונים רמקול בכמה אלפים, עושים לו לפני הקנייה מבחן בבית. באלפייה וחצי, סוגרים עם המוכר (חנות או פרטי) שאם לא אוהבים אפשר במקסימום להחזיר.

קודם כול, BOSE זה בזבוז כסף, תמורה נמוכה למחיר, סאונד רע.

- - - - -

אפשר לקנות גם מתצוגה / טרייד אין בלא מעט מקומות, יקר יותר מיד-שנייה-פרטי

אבל יש לך שקט נפשי של מקום לחזור אליו.

כל זמן שקונים רמקול של מותג מוכר, אפשר להיות שקטים נפשית.

כל מה שמתקלקל ברמקול ניתן לתקן במעט כסף, כי עלות דרייברים היא לא יותר מ-10% מעלות הרמקול (ועוד הגזמתי). מה שיקר ברמקול זה הפיתוח, התיבה וההובלה.

ו-bose באמת רמקולים מחורבנים (לכסף).

וכל זה בעצם למה? כי אין לי מושג מה לחפש. גם אם אני מוכן לשים מחר בבוקר 5,000 ש"ח אני רוצה לדעת מה לחפש ולמה לצפות והרמקולים האלה כבר נותנים תחושה של צליל איכותי יותר.

נו, מה חשבת, להביס רמקולים מפלסטיק של קופסת רעש זה לא קשה...

תלך תקשיב קצת, אם יבוא החשק להחליף, יבוא ואם לא - בורכת באוזן חוסכת כסף.

זה טוב.

אני מקנא באנשים שלא צריכים יותר מרדיודיסק להנות ממוסיקה.

האודיופילים הכבדים גם בוחרים חיווט על פי הסאונד אותו רוצים לקבל- לא היה לי מושג בעניין עד שנכנסתי לפורומים מתמחים ובצירוף המידע שקיבלתי מ-B&W רכשתי כבלים שמתאימים יותר לסאונד שאני אוהב.

צריך לאמר את האמת, אין שום הוכחה אמפירית שכבילה משנה אופי של סאונד, להוציא מקרי קיצון של הבדלי הולכה מדידים. לאודיופילים יש כל מיני אמונות, חלקן משעשעות ביותר (האבנים הללו היו רכיב מומלץ על Stereophile, מגזין האודיו הגדול והנחשב ביותר בארה"ב...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני מקנא באנשים שלא צריכים יותר מרדיודיסק להנות ממוסיקה.

בהחלט , הם גם אלה שמפרנסים את מותגי המדבקה,מחסני החשמל וכדומה בקניית ק"ב מלא ב2000 שח כולל DVD :wink:

ודואגים גם לשכנע את החברים שהם עשו עיסקה של החיים ונהנים מכל רגע.

תבוא ותנסה להסביר שX יותר איכותי מY אפילו אם זה באותה רמת מחיר, מעטים הם אלה שישתכנעו (כשלא מצליחים להבדיל בין X לY , אז הפסיכולוגי והשכנוע עצמי נכנס לפעולה).

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

אם יש משהו שלמדתי בהקשר להפרעה הזו (אודיופיליה), זה שאין טעם לשכנע אף אחד בכלום. חבל על הזמן, רב האנשים לא מודעים להבדלים.

אני מקסימום אומר לזוגתי "שומעת את ההבדל בין המגבר הזה לקודם, הנוכחי דוחף את ה-bass line יותר טוב", מקבל מבט אטום וממשיך הלאה.

אח"כ קולט אותה מתופפת עם הרגל באופן לא מודע, מה שלא היה קורה עם המגבר הקודם.

שלא תחשוב שסאונד לא עושה הבדל לכולם, רק שיש מי ששמים לזה לב באופן מודע ויש שלא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הם יודעים להגיד מראש כמה יעלה כולל מכס וכו' ?

כמה זמן לוקח לזה להגיע לארץ?

יש מחשבון באתר של מסטופ והם נותנים הערכה במייל.

ushops מתחייבים למחיר סופי אבל בהרבה מקרים הוא יוצא גבוה יותר מהמחיר של מסטופ.

במסטופ, בד"כ, שבוע לאחר ההזמנה המוצר אצלך בבית עם שליח.

לushops לוקח כמה ימים יותר כי הם עובדים עם שליחים של דואר ישראל ולא DHL.

ל-ushops יש גם אופציה למשלוח ימי (40 יום) שזול יותר ומשתלם לדברים כבדים (כמו סאב).

פורסם
אתה אומר שכל רמקול שיודע להשמיע סימפוניה קלאסית יכול להשמיע סרט, מצד שני אתה אומר שרוב הרמקולים לא יודעים להשמיע סימפוניה קלאסית- יכול להיות שיש רמקולים שלא יודעים לנגן סימפוניה כמו שצריך אבל כן יודעים לנגן סרט כמו שצריך?

אתה נוגע בדיוק בנקודה.

רמקולים שכושלים במוסיקה סימפונית קלאסית ייכשלו גם בקולנוע. בהחלט.

מכאן משתמע שרוב הרמקולים כושלים גם בקולנוע. בדיוק ככה.

99 אחוז מהאנשים לא שומעים פגמים, ולא מבחינים בכלל בהבדלים בין אוזניות מצרצרות לבין tannoy westminster.

איזה כיף להם, הם לא סובלים בשום מצב, ולא צריכים להשקיע אפילו אגורה כדי ליהנות.

ל-1 אחוז שכן מבחין בהבדלים יהיה כמעט תמיד תקציב מוגבל, ולכן בוחרים בפשרה. ופשרה זה לא רע.

ברמקול אחד אתה תתפשר על דיוק אבל הוא כן ייתן לך טווח דינמי טוב,

ברמקול שני אתה תתפשר על טווח דינמי אבל תיהנה משחזור טוב של תדרים גבוהים,

וברמקול שלישי אתה תתפשר על הדיוק בגבוהים אבל הוא ייתן לך באסים כמו שאתה אוהב.

בקיצור, זה חוזר לנושא ההעדפה האישית, או במילים אחרות, ממה אכפת לך יותר.

מאוד ייתכן שחובב קולנוע ביתי יבחר בפשרה שונה מזו שבחר בה חובב מוסיקה,

אבל שוב, זה לא קשור למוסיקה או לקולנוע, אלא לטעם אישי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...