Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(התלבטות) רמקולים לסלון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ככל הנראה מקבל מגבר של ימאה 5.1 (או משהו כזה).

ועל כן חשבתי לשם שיוני לרכוש רמקולים חדשים "מבית טוב". איך שהוא התקבעתי על BOSE.

אני מאד רוצה שזה יהיה רמקולים בצורת קולנוע ביתי רק בלי להעביר רמקולים לאחרו כי אין לי תשתית מסודרת לזה.

המטרה היא גם לשמוע מוזיקה עם איכות טובה וגם סאונד של סרטים.

חשבתי שאולי אחד מהשלישיה הזאת למטה יכול להיות סביר -

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=5492

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=469164

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=5478

מבחינה תקציבית עדיף זול יחסית אבל אני פתוח לשמוע במסגרת המחירים של הפריטים הנ"ל.

אשמח לשמוע דעות בעניין.

[CENTER] [/CENTER]

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני ככל הנראה מקבל מגבר של ימאה 5.1 (או משהו כזה).

ועל כן חשבתי לשם שיוני לרכוש רמקולים חדשים "מבית טוב". איך שהוא התקבעתי על BOSE.

אני מאד רוצה שזה יהיה רמקולים בצורת קולנוע ביתי רק בלי להעביר רמקולים לאחרו כי אין לי תשתית מסודרת לזה.

המטרה היא גם לשמוע מוזיקה עם איכות טובה וגם סאונד של סרטים.

חשבתי שאולי אחד מהשלישיה הזאת למטה יכול להיות סביר -

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=5492

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=469164

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=5478

מבחינה תקציבית עדיף זול יחסית אבל אני פתוח לשמוע במסגרת המחירים של הפריטים הנ"ל.

אשמח לשמוע דעות בעניין.

בדור שיש לך, הרסיברים של ימהה טובים לסרטים פחות למוסיקה.

היה לי פעם רסיבר של ימהה RXV-620 שהוחלף למגבר סטריאו של ארקאם, שמשודך לרמקולים - קוואד 12L.

ההבדל במוסיקה הוא עצום בין הרסיבר של ימהה למגבר של ארקאם.

רמקולים זה הרבה מאוד עניין של טעם אישי. חלק אוהבים את הצליל "העמום" וחלק את "הבהיר".

אתה צריך לשמוע בעצמך ואז להחליט.

גש לחנות מתמחה, האזן לדיסקים שאתה מכיר היטב עם הרסיבר שלך ואז תחליט.

בדוק גם יד שנייה. תמיד יש מציאות.

אגב, יצא לי לשמוע את הבוס. לא התלהבתי בכלל.

פורסם

רמקולים קטנים לעולם יוציאו סאונד פחות טוב מרמקולים מקבילים גדולים. זה עניין של פיזיקה.

רוצה משהו איכותי - אל תקנה סאטלייטים (אלא רק אם יש מגבלת מקום).

אפשר בקלות למצוא מציאות ביד שנייה. אני קניתי לפני איזה 5 שנים זוג רמקולים איכותיים משומשים ב-1500 שקלים והם עובדים נהדר עד היום.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כדי לחדד את הדברים הנכונים שכתב ניר,

גם ברמקולים יש כאלה שמותאמים יותר למוזיקה ויש כאלה שמתאימים יותר לסרטים, יתרה מכך, יש רמקולים שמוזיקה מסויימת תשמע בהם סביר ומוזיקה אחרת תשמע בהם ב-ן ז-ו-נ-ה.

חשוב מאוד להתאים את כלל המרכיבים לסגנון האישי שלך.

יאללה, אני הולך להזיז קיר עם לני קרביץ ב- I BELONG TO YOU.

:lol:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לשמוע 5.1 בסלון וללא רמקולים אחוריים. זה יקר. וז על ידי מקרן קול (זה מגיע בצורה של רמקול ארוך. שיושב מתחת לטלוויזיה.)

העלות יקרה.

אני ממליץ על לשקול להריץ2 חוטים שקופים / לבנים אחורה. ולקנות סט של 5.1 או 5 משומש.

העלות ביחס לתוצאה הוא עצום.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

היום יש לי את הרסיבר הזה - kenwood-krf-v7030d "בהשאלה" כבר 4 שנים.

עד לפני 3 שעות הייתי בטוח שהרסיבר מת (הודות לטיפולה של ביתי בת ה-3) ושגם הוא נדרש להחלפה :/

מסתבר שרצף אין סופי של לחיצות על אי אלו כפתורים החזיר אותו לחיים...

kenwood-51-dts-ampli-568158552.jpg

היום הרמקולים הנוכחיים הם אלו בתמונה.

זכר להיותם חלק ממערכת דאבל-קסט עם מגש מסתובב של 3 דיסקים של זוגתי היקרה - האמת פאדיחה.

אני לא חושב שהצליל שלהם כזה גרוע כמו המראה שלהם.

89566cb_20.jpeg

אז אני מבין שמה שאני אמור לרצות בעצם זה זוג רמקולים טובים שישבו בצידי הטלויזיה (מדף?) וסאב שיהיה בצד.

ואולי גם סנטר עתידי וכה בעצם כל חזית הטלויזיה מסודרת עם ויתור על סטאליט.

בשלב הזה אין מצב שאני חופר שוב בדירה, בסלון שלי היום כל הצנרת מוסתרת לחלוטין בקיר ולא רואים אף חוט.

אמממה כשתכננתי את זה לא ממש חשבתי שאולי ארצה מתישהו להעביר רמקולים לקיר האחורי - לא נורא, זה יחכה לוילה :wink:

אשמח להמלצה על מותגים ספציפיים בעלות ממוצעת של 1500 ש"ח.

יש לי קושי עם נושא היד-2 ולכן כנראה זה יהיה רק חדש.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אתה מחפש קיצורי דרך וחדש עם תקציב נמוך, האיכות זה פקטור יחסי עבורך וכל עוד שומעים סבבה ויש תמורה למחיר אתה תחייה עם זה בשלום. אין בעיה, יש פתרונות גם לזה.

http://www.finalsale.co.il/deals/pair_loudspeakers_pa_plz64f?aff_id=1

לדעתי ההבדלים באיכויות בין הרמקולים בטווח מחירים האלה לא גדול.

בכל מקרה כמה דברים קטנים לידיעה, אתרי השוואת מחירים ומחירים לאינטרנט לרוב רחוקים מהמחיר שאפשר להשיג בחנות.

במיוחד אם אתה רוכש SETUP שלם ויש לך כושר מיקוח בסיסי (ראיתי בחנות אחרת את מוצר X במחיר Y , אם תעזור לי אעזור לך....) , תגלה שיש פערים של אלפי שקלים בין חנות לחנות , ובטח שבין ZAP לחנויות.

בכל אופן אם תצליח להגדיל את התקציב, היתי מאוד ממליץ לעבור בחנות מתמחה (בשום פנים לא בסופרים למיניהם כי המוכרים שם חסרי ידע לרוב) , ולחוש על בשרך את ההבדל בין רמקול "מדבקה" פשוט לרמקול שיודע להפיק צלילים שעושים לך טוב על הנשמה בכל פעם שאתה מפעיל את המערכת (בין אם וידאו או אודיו)

לתשומת לבך, רסיברים חדשים יודעים לפענח HD AUDIO , עם פורמטים של DTS MASTER,TRUE HD (המחירים מתחילים מ1500 שח) ועם חיבור סטרימר או לפטופ למערכת אתה מקבל איכות שמע שלא מביישת בתי קולנוע.

יש מותגים שבארץ גבוהים בעשרות אחוזים מהמחיר בארה"ב (כמו POLK AUDIO) ויש מותגים שמתומכרים באופן הוגן יותר, הכל עניין של מה אהבת יותר ומה התקציב. (שוב עושים הנחות רציניות בחנות למי שקונה גם מגבר וגם רמקולים)

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

אשמח להמלצה על מותגים ספציפיים בעלות ממוצעת של 1500 ש"ח.

יש לי קושי עם נושא היד-2 ולכן כנראה זה יהיה רק חדש.

תתגבר על הקושי.

1500 שקלים זה כלום לרמקולים חדשים ולא תקבל שם איכות.

אני קניתי ב-1500 משומשים שעלו כחדשים 9000 ויותר. כשהייתי בחנות (פיוז בגבעתיים) השמיעו לי 10 זוגות רמקולים שונים, מחדשים ועד משומשים, וההבדלים היו מאוד גדולים. אלה שקניתי היו טובים בהפרש מכמעט כל השאר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מצטרף להמלצה ללכת על רמקולים משומשים- זה יתן לך תמורה הרבה יותר טובה ובתקציב נמוך תוכל לקנות רמקולים מצויינים משומשים (ערכם של רמקולים יורד בעשרות אחוזים כמשומשים).

אם אתה בכל זאת נעול על חדשים אני אמליץ לך לנסות לרכוש סט הדגמה מאולם התצוגה- כך מצד אחד תקנה ״חדש״ עם אחריות ועדיין תחסוך (אני חסכתי כך המון כסף כשרכשתי את המערכת שלי).

דבר אחרון, מצטרף גם להמלצה להמנע מסאטליטים, הם לא יכולים לתת את אותו עומק של רמקול מדף\רצפה, במיוחד אם לא תרכוש סאב וופר- הם פשוט לא יודעים לרדת נמוך כמו שצריך, זה כולל את BOSE.

הם כן מספקים פתרון מצויין כאשר יש מחסור במקום.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לטעמי עדיף סדרה גבוהה של חברה פחות טובה מאשר הסדרה הכי נמוכה של חברה טובה ואז יוצא שאתה משלם רק על השם ולא על איכות.

יש לי ניסיון מעולה עם חברת MICROLAB, המון ביקורות מעידות שהתמורה למחיר מאוד גבוהה, בין הגבוהות שיש. אני עצמי עם זוג SOLO 7 שלהם כבר כמעט שנתיים ומבסוט עד הגג.

תקרא קצת ביקורות ותגלה שכמו ברכבים איכות זאת לא בהכרח פונקציה של מחיר, וכמעט כל סט של מיקרולב בביקורות נמצא עדיף על סטים שעולים יותר מכפול.

כל החבר'ה שציינו עדיפות לרמקולים גדולים, אני מסכים איתכם במאת האחוזים אבל נראה שפות"ש לא כל כך מתעניין ואיכות צליל זה משהו שולי בשבילו. 5.1 הוא פיתרון יותר אלגנטי וזול, לי אישית נשמע שזה יותר מתאים לו.

פורסם

שאלה - אם אני קונה 5.1 למטרת סרטים וטלוויזיה, האם כשאני צופה באמטיוי הסאונד יישמע טוב, או שמערכות שמתאימות לסרטים, יתנו תוצאות פחות טובות כשמדובר במוזיקה?

פורסם

גם אני הייתי חסיד של רמקולים משומשים.

אבל כאן זה כמו ברכב. אין הצדקה לקנות חדש אבל יש הגיון.

שרמקול משומש כמו רכב משומש עלול לדרוש תחזוקה. מזל שהיא לא כזאת יקרה.

אני במקום פותח שרשור הייתי קונה מקרן קול. יש לי בבית הכנה ל7.1 אבל אני עדיין חושב על מקרן קול.

פורסם
שאלה - אם אני קונה 5.1 למטרת סרטים וטלוויזיה, האם כשאני צופה באמטיוי הסאונד יישמע טוב, או שמערכות שמתאימות לסרטים, יתנו תוצאות פחות טובות כשמדובר במוזיקה?

לפי מה שאני יודע עצם זה שאתה שואל את השאלה הזאת אומר שאתה לא תשמע את ההבדל.

ההבדל קיים בין כל קונפיגורציה של רמקולים, לא כולם שומעים אותו.

פורסם

קודם כול, BOSE זה בזבוז כסף, תמורה נמוכה למחיר, סאונד רע.

דבר שני, כל אחת מהחברות האלה ביד שנייה תיתן לך אפשרויות מעולות:

KEF

MISSION

B&W

TANNOY

CANTON

MOREL

הסדרות הגבוהות של WHARFEDALE

SYSTEM AUDIO

JAMO

TRIANGLE

יש כמובן טובות יותר כגון FOCAL / JM-LAB ו-DYNAUDIO (אופס, הזלתי ריר) אבל רף המחיר מעט גבוה מדי.

- - - - -

אפשר לקנות גם מתצוגה / טרייד אין בלא מעט מקומות, יקר יותר מיד-שנייה-פרטי

אבל יש לך שקט נפשי של מקום לחזור אליו.

- - - - -

בנוגע למערכת הנוכחית: עד שיקראו לך רוטשילד, אתה יכול לקנות רמקולים קדמיים נורמליים

ולהעביר את הרמקולים הנוכחיים לאחור, אם בא לך להתחיל עם סאונד היקפי.

לא תהיה התאמה מושלמת אבל צריך לעשות פשרות איפה שהוא, וזאת דרך מעולה להתחיל.

- - - - - - - - -

ההבחנה בין רמקול לקולנוע ביתי לבין רמקול למוסיקה היא מופרכת.

רמקול שמסוגל להשמיע מוסיקה קלאסית סימפונית מסוגל להתמודד

עם כל חומר שתיתן לו בקולנוע ביתי. רוב הרמקולים בעולם

אינם מסוגלים להתמודד עם מוסיקה קלאסית סימפונית בתקציב נמוך

ולכן צריך לעשות פשרות. ופשרות זה עניין של טעם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...