Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הורי עברו תאונה עם הרכב. נהג נכנס בהם עקב חוסר תשומת לב, הנזק לא גדול אבל קיים.

הבעייה התחילה כאשר הנהג סירב לתת פרטים ברח וחזר אחרי שהוריי הזמינו משטרה. כאשר הגיע המשטה הם החליפו פרטים ועקב וויכוח כזה או אחר עם השוטרים הוא עוקב לחקירה.

הוריי נסעו לבי"ח כי אמי לא הרגישה בטוב ולקחה אישור על תאונה מהמשטרה.

בשיחה עם חברת ביטוח שלנו מסתבר ששהרכב לא שלו והם לא מצליחים לאתר את פוליסת הביטוח שלו ולכן (ופה הקטע המוזר) ביקשו מאיתנו לחכות יום יומיים עם הכנסת הרכב למוסך לצורך תיקון. לבנתיים הרכב עומד בחנייה למרות שהורי לחוצים על התיקון והביטוח לא כולכך עוזר.

אני לא מבין גדול בחברות הביטוח, אבל לרכב יש מקיף כך שאינני מבין את התנהגות של חברת הביטוח והבקשה המזורה שלהם.

פה אני חושב שהעניינים רק יסתבכו. אני די בטוח שהנהג הפוגע יסרב לשתף ולשלם את כספי הנזק.

בנתיים אמרתי להם שידברו עם חברת הביטוח יתעקשו ושהם יכוונו אותם לאיזה להכניס את רכבם עוד היום.

כיצד עלינו לנהוג בכל המצב המוזר הזה?

תודה.

פורסם

יש לך את הפרטים של הנהג עצמו?

אם לא, תשיג אותם וקח אותו לתביעות קטנות. יתכן ואין בכלל ביטוח לרכב שהוא נהג בו...

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
יש לך את הפרטים של הנהג עצמו?

אם לא, תשיג אותם וקח אותו לתביעות קטנות. יתכן ואין בכלל ביטוח לרכב שהוא נהג בו...

למה לו הכאב ראש הזה, בשביל מה יש מקיף?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

מבחינתכם יש שתי אופציות, הראשונה היא לפנות לחברה שמבטחת את הרכב של הוריך בביטוח מקיף, ולתת להם את הטיפול בנושא.

ברכב יתוקן והביטוח ישלם על התיקון בניכוי ההשתתפות העצמית. לאחר מכן, חברת הביטוח שוברת את הכסף ותובעת את הנהג שפגע בהוריך ומקבלת ממנו את הכסף.

החסרון באופצייה הזו היא שתהיה לכם תביעת ביטוח רשומה על שמכם ובשנה הבאה הפרמייה תעלה.

האפשרות השנייה היא לקבל את הכסף מהנהג הפוגע או לתבוע אותו בבית משפט.

החסרון הוא שעד שתראו את הכסף, אם בכלל, תצא לכם הנשמה וגם יתכן שהשופט לא יפסוק לכם את מלוא הנזק.

אני הייתי הולך על האופציה הראשונה.

פורסם

איזה סלט עשית

אם חברת הביטוח של ההורים שלו גובה את הכסף מהפוגע, ההורים שלו לא משלמים שום השתתפות עצמית. והפרמיה גם לא תעלה להם שנה הבאה, זה המצב האידיאלי מבחינת כל מי שפגעו בו בתאונה. הוא מקבל תיקון מלא לרכב ללא עליית פרמיה וללא תשלום של השתתפות עצמית.

אם ההורים שלו יפנו לביטוח שלהם ויגידו שהם עשו תאונה והם רוצים שהביטוח שלהם יכסה את הנזק, אז כן הם ישלמו השתתפות עצמית והפרמיה תעלה בשנה הבאה כי הביטוח שלהם הוא זה שמשלם את התיקון ולא הביטוח של הפוגע.

השאלה היא מה עלות הנזק, אם זה קרוב מאוד להשתתפות עצמית אז עדיף בכלל שלא לערב את הביטוח.

בכל אופן, אם לפוגע אין ביטוח והם רוצים כן לגבות ממנו את התיקון, זה יגיע לבית משפט.

in the face

with a chair

פורסם

פנה לחברת הביטוח שלך בדרישה לתקן את הרכב ושהם יטפלו בהתנהלות מול הנהג הפוגע, בדיוק בשביל זה אתה משלם פרמיית ביטוח, כדי למנוע ממך כאב ראש.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אם הרכב במצב נסיעה, כדאי להמתין כמה ימים, אולי חברת הביטוח תצליח למצוא את המבטחת של הרכב הפוגע.

בעיקרון, חברת הביטוח צריכה לטפל במצב. חברת הביטוח מעדיפה כמובן לתבוע את הביטוח של הרכב הפוגע.

אני מניח שזהותו של בעל הרכב הרשום (לא הנהג) ידועה לחברת הביטוח.

ייתכן שלרכב אין ביטוח צד ג' או שבעל הרכב לא משתף פעולה. ייתכן גם שהרכב מבוטח באותה חברה עצמה.

כמו שנאמר, אם הוריך לחוצים לבצע את התיקון הם יכולים לתבוע את הביטוח שלהם.

המשמעות היא אבדן הנחת היעדר תביעות. את הסכום הזה הם יצטרכו לתבוע מן הנהג הפוגע (ואם ידוע - גם את חברת הביטוח של הרכב פוגע) בבית דין לתביעות קטנות.

פורסם

עדכון:

עלות התיקון תהייה כמה עשרות שקלים.

לפי מה שהבנו מחברת הביטוח לנהג הפוגע לא היה ביטוח בתוקף.

הנהג חשב שהתיקון יעלה כמה אלפים שקלים בודדים ונוכל לסגור את זה בינינו אבל בגלל שהתיקון יעלה מעל 10K ש"ח (הרכב בן שנה סה"כ) וישנה ירידית ערך הוא נסוג ועושה בעיות.

פנינו לחברת ביטוח ואמרנו שאנחנו רוצים להתחיל לטפל ברכב עוד היום והם מצידם דורשים שנשלם השתתפות עצמית ומפחידים עם זה שהפרמיה שנה הבאה תעלה ו"ממליצים" שנסגור את זה בלי לערב אותם.

אינני מבין מדוע עלינו לשלם השתתפות עצמית היות והתאונה כלל לא קרתה באשמתינו. מדוע יש פה השפעה על הפרמיה?

אשמח להכוונה איך להתקדם מכאן.

מנהלים תעבירו בבקשה את הטופיק ל"פורום משפטי"

פורסם

אתה תובע את חברת הביטוח שלך, לכן אתה תשלם פרמיה.

אם תתבע את חברת הביטוח שלו, הוא ישלם את הפרמיה.

זה משוואה פשוטה ביותר.

כמו שחשבתי, אין לו ביטוח בגלל זה הוא מתנהג ככה, קח אותו לתביעות קטנות ותבקש פיצוי בהתאם זה הכל.

in the face

with a chair

פורסם

אתם משלמים השתתפות עצמית מכיוון שאתם תובעים את חברת הביטוח שלכם .

אם היו הוצאות רפואיות, אתם צריכים לקבל פיצוי עבורן.

את הסכום של ההשתתפות העצמית ואת העלות של אבדן העדר תביעות תצטרכו לתבוע מן הנהג הפוגע בבית משפט לתביעות קטנות.

חברת הביטוח צריכה לסייע לכם להגיש את התביעה, אבל אתם יכולים לעשות זאת גם בעצמכם.

בקשו ייעוץ משפטי בעניין, נראה לי שצריך לתבוע גם את בעל הרכב ולא רק את הנהג (אם הנהג לא היה בעל הרכב).

לתביעה צרפו את כל פרטי האירוע כולל הבריחה של הפוגע. בית משפט לתביעות קטנות אמנם לא עוסק בצד הפלילי של האירוע אלא רק בנזק החומרי, אבל זה יסייע להבנה של השופט מי פה האיש הרע.

פורסם

COMMANDER תודה על ההסבר.

לבסוף נתנו אולטימטום לנהג הפוגע עד יום ג' (המוסכים לא עובדים עד אז) להעביר את הכסף עבור התיקון אחרת אנחנו מערבים את הביטוח, משלמים השתתפות עצמית, מתקנים את הרכב ולוקחים עו"ד ותובעים אותו על כל הבלאגן שהוא יצר לנו.

פורסם

פשש

בבית משפט לתביעות קטנות הכניסה לעורכי דין אסורה, אבל,,,

במסגרת הפוליסה מגיע לך סיוע משפטי לכן תדרוש כי יכינו את התביעה שלך ותגיש אותה בבית משפט לתביעות קטנות.

בוא נקווה שלא תזדקקו לזה והפוגע ישלם

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כן אני מודע לכך שנוכחות עו"ד בבהמ"ש לתביעות קטנות אסורה.

חברה שלי עו"ד כך שהיא תטפל ותכין כל מה שצריך ואני כבר אמשיך משם.

• תוכן חדש...