Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ראיתי עכשיו באתר של סיאט את זה:

http://www.seat.co.il/models/mii-3dr/main

''למרות מידתה הקומפקטית יש בה שפע מקום וגם אפשרות לבחור בין 3 ל-5 דלתות.''

לא נראה לי שסתם כתבו את זה, מעניין רק מה יהיה ההבדל במחיר בין הסקודה לסיאט ובין הסיאט 5דל' ל3דל'.

באירופה גרסאות ה-3 דלתות יותר זולות מה-5.

נקווה שאולי עכשיו נזכה לראות עם רכבי מיני עם 3 דלתות כמו פורד קא ורנו טווינגו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 183
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בערך? 23קמ לליטר.

בדיוק? תלוי בהרבה מאוד גורמים (ובעיקר בך).

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
הסיאט שזהה לסקודה עשתה 16-17 ק''מ לליטר בקטעי נהיגה רגועים ו 14.5 ק''מ לליטר בתנאי נהיגה עצבניים יותר לפי המבחן בMAKO.

זה בדיוק מה שפיקנטו עושה!!

לדעתי לאלטו אין מתחרים בצריכת הדלק על חשבון שאר הפרמטרים.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
כמה האלטו עושה במבחן המציאות?

הביקורות מחו"ל טוענות שהצריכת דלק של הסיטיגו / מי / אפ טובה מהשאר ובפער לא קטן.

בכל מקרה, נצטרך להמתין קצת ולראות מה קורה כאן בפועל, מה שכנראה יקח עוד קצת זמן עד שיצוצו מבחנים ראשונים / ביקורות מלקוחות שרכשו ומדדו צריכת דלק / מודדים.

לפני כמה דק' חזרתי מהסניף ברשל"צ - הייתה לי נסיעת מבחן על הסיטיגו 60 כ"ס הידנית כמובן.

לא נכנס למבחן של ממש, בכל זאת נהיגה של מעט פחות משעה (אומנם עירוני / ביניעירוני), לכן אקצר ואתמצת.

פלוסים:

- מרווחת ביחס למתחרות. לי היה מרחב נאה מקדימה (1.79) ומאחוריי ישב חבר (1.80) והיה לו מרחב מספק. יכלתי לתת קליק נוסף קדימה במושב שלי, כך היה לו מעט יותר מקום ואני עדיין הייתי יושב בצורה נוחה לנהיגה. המושבים הקידמיים נוחים, ואילו האחוריים פחות.

- מרגישה מוצקה ואיכותית יותר מהמתחרות. אומנם הפלסטיקה נוקשה ויש לא חלקי פח חשופים (שעלי פחות אהובים) - אך התחושה הכללית מוצקה, איכותית יחסית ולא נשמעו להם זמזומים או קרקושים כאלה ואחרים (הרכב עבר כ-500 ק"מ). איכות השמע של הרדיו חביבה והמזגן עשה עבודה נעימה בשמירה על תא הנוסעים הקריר - היה חמים בהחלט, בעיקר אחרי שהרכב עמד זמן מה בשמש.

- תא מטען גדול ביחס למתחרות. תחילה נדמה שהוא קטנטן ואינו מחדש דבר, אבל מביט מעמיק מגלה כי מדובר בתא מטען ועמוק וגדול ביחס לשאר המתחרות. למעשה, נפחו קטן ב-9 ליטרים מזה של הפאביה MK1.

- נוחות הנסיעה נעימה, היא אינה מתרסקת או חובטת. גם רמת הרעש מפתיעה, היא הרגישה נעימה מהפאביה 1.4 (הבסיסית) בה נהגנו אמש - באותם כבישים ותנאים. הסיטיגו מספקת תחושה של נהיגה בפאביה מוקטנת - היא מרגישה בוגרת / נעימה ועל הכביש היא לא באמת מרגישה קטנטונת או מיניאטורית. במספר פניות שהרשתי לעצמי לדחוק בה, היא אפילו הדגימה שובבות קלה - למרות ההיגוי השתקן וקליל אך מדוייק.

- 60 סוסים לא נשמעים מרטיטים או מלהיבים במיוחד - ובפועל הם מספקים את הסחורה ולא מעבר לזה. אם אשווה זאת אל הפונטו 60 שהייתה לנו (גם היא קלילת משקל עם 920 ק"ג) - זה מרגיש אפילו מעט זריז יותר, אולי בזכות הילוכים עם סידור עדיף. ואם כבר הזכרנו את תיבת ההילוכים - מדוייקת ונעימה מאוד לשימוש. החוסר מומנט / הנפח הצנום מאלצים התחלת נסיעה עם שימוש מוגבר בלחיצה על הדוושה הימנית ואהובה, אבל אין זה מטריד או מעיק. דרש הסתגלות זריזה וקלילה לאחר הירידה מה-יטי. בכל הקשור לתנועה העירונית - היא בסדר גמור. בתנועה הביניעירונית - זה סביר. בשביל להאיץ בצורה יעילה וזריזה יותר, נצטרך להוריד הילוך.

- במבחני הריסוק זכו הסיטיגו / מי / אפ לציון הגבוה בקבוצה. 100 המכוניות הראשונות נמכרות ללא המערכת ה-CS - והשאר יגיע עם (אלא אם תרצו מראש "לחסוך" 1000 ש"ח נוספים שישאירו אתכם ללא המערכת - לדעתי, לא שווה את החסכון).

מינוסים:

- כמו כל מנועי ה-3 ציל', גם המנוע בסיטיגו נוטה לווברץ ולרעוד לו בעמידה - לי זה די הציק. מהבחינה הזאת אין ספק שהפיקנטו מרגישה נעימה יותר וכך גם הפנדה (עם ה-4 ציל' הוותיק והאמין). בנוסף, גם צליל המנוע אופייני ל-3 ציל', סוג של צליל גרגרני / בשרני (ויש מי שיגיד טורדני) - לפחות בסל"ד גבוה.

- תא הנוסעים מרגיש דל ביחס לפיקנטו ופנדה החדשה. אין כאן את תחושת ההידור (היחסית) שלהן, למרות שאיכות החומרים מרגישה טובה ומוצקה יותר. מפתיחת / סגירת דלת בסיטיגו ניתן להרגיש שמדובר במוצר מוצק ואיכותי יותר - עם שורשי VAG שכאלה. וכמובן, ממש אבל ממש לא אוהב את הפח החשוף - יש מי שיגיד שזה שובב, צעיר ואולדסקולי - דיסלייק מטורף מבחינתי.

- מערכת המיזוג אומנם סיפקה קירור נאה, אך אין זה מעיד על מה שיהיה בקיץ הבא. אומנם הפתח המופנה אל החלון - מספק אוויר גם לקירור התא ולאו דווקא להפשרת האדים, אבל זה טיפשי לדעתי וחבל שקיצצו וחסכו בפתחים יעודים - כמו בצמד הקטנות האחרות שציינתי קודם לכן. אפשר להבין את המחשבה שבאירופה זה בהחלט יעיל, היות ושם לא סובלים מקיץ כבד ומעיק כמו הקיץ המקומי שלנו.

- מצער שהגרסאות הידניות אינן מגיעות בשידוך לרמת הגימור הגבוה (ובהחלט מאובזרת למדי). התלוננתי והעברתי זאת הלאה אל הקודקוד הראשי של המותג בארצנו, הובטח לי שהנושא יבדק (יחד עם מחשבה מחודשת על התחלת יבוא של יטי ידנית מאובזרת) - ואעדכן ברגע שאקבל תשובה.

סיכומו של דבר:

הצ'כית הקטנטונת השאירה אותי מופתע. היא מרגישה בוגרת, נעימה וגדולה ממה שהיא באמת - וללא ספק מרגישה כמוצר איכותי ומוצק יותר מכל השאר - מעיין פאביה מכווצת. צרפו לכך את הבטיחות הגבוה, הנוחות הטובה, ואפילו התנהגות נעימה - והרי לכם אופציה ששווה לבדוק. רק אל תשכחו לבדוק את המגרעות שלה והאם הן מפריעות לכם. אולי לבעלי אלטו / 107 / סי 1 - המגרעות השונות לא יציקו או יורגשו. לי - אחרי ירידה מרכב גדול, מעודן, איכותי ויקר יותר משמעותית - זה בהחלט הורגש ודי הציק.

יום שישי הקרוב יש לי דייט עם הסיטיגו 75 כ"ס ו-ASG. אעדכן בשנית מיד לאחר הנהיגה בה :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
- והמזגן עשה עבודה נעימה בשמירה על תא הנוסעים הקריר - היה חמים בהחלט, בעיקר אחרי שהרכב עמד זמן מה בשמש.

אולי בזכות הילוכים עם סידור עדיף. ואם כבר הזכרנו את תיבת ההילוכים - מדוייקת ונעימה מאוד לשימוש. החוסר מומנט / הנפח הצנום מאלצים התחלת נסיעה עם שימוש מוגבר בלחיצה על הדוושה הימנית ואהובה, אבל אין זה מטריד או מעיק. דרש הסתגלות זריזה וקלילה לאחר הירידה מה-יטי. בכל הקשור לתנועה העירונית - היא בסדר גמור. בתנועה הביניעירונית - זה סביר. בשביל להאיץ בצורה יעילה וזריזה יותר, נצטרך להוריד הילוך.

2 נקודות שראויות להרחבה מצידך. אם לא שמת דגש הפעם אז בפעם הבאה...:

- המזגן - חסרים לו פתחים במרכז הדשבורד...

- תיבת ההילוכים - האם נהגת ברובוטית החד מצמדית? - כיצד מתפקדת? - נא הרחב.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

רב תודות, מאיר.

לכל בעלי ה"חבר" ששוקלים ביניהן - לכו על הפאביה. אומנם היא מרגישה מבוגרת יותר (והיא אכן קשישה ותוחלף בקרוב), אבל תמורת 9K נוספים - תקבלו מרחב פנים עדיף, מנוע נעים וחזק יותר (גם רועש יותר במפתיע), איבזור עדיף ותא מטען גדול מהותית.

למי שאין "חבר" ופער התמחור ביניהן נותר מהותי ומורגש, הסיטיגו בהחלט תספק. קחו בחשבון שבקרוב מאוד יופסק יבוא הפאביה 1.4 - ויתכן ולפני שזה יקרה, היא גם תספוג עליית מחיר קלה (לאיזור ה-80K לפני אגרות / תוספות למיניהן).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

שי, קפוץ אל ה"מינוסים" - שם הזכרתי שאין למיזוג פתחי מיזוג ראשיים, רק פתחי צד. הפתח האמור לשמש להפשרת החלון הקידמי - משמש כתחליף מסויים לפתחי המיזוג הראשיים שחסרים לנו.

היום היה די חמים והרכב עמד זמן מה בשמש - לא הרגשתי בעיה כזאת או אחרת עם המיזוג. מצד שני, עברנו את חום הקיץ האמיתי שלנו - כך שנצטרך להמתין לקיץ הבא כדי לקבל תשובה אמיתית לגבי יכולות המזגן.

נהגתי ב-60 כ"ס ידנית. זה נכתב על ידי בשורה השלישית :-)

נסיעת מבחן על ה-75 כ"ס עם תיבת ASG יש לי בשישי הקרוב. כפי שכתבתי, אחזור עם רשמים :wink:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
שי, קפוץ אל ה"מינוסים" - שם הזכרתי שאין למיזוג פתחי מיזוג ראשיים, רק פתחי צד. הפתח האמור לשמש להפשרת החלון הקידמי - משמש כתחליף מסויים לפתחי המיזוג הראשיים שחסרים לנו.

היום היה די חמים והרכב עמד זמן מה בשמש - לא הרגשתי בעיה כזאת או אחרת עם המיזוג. מצד שני, עברנו את חום הקיץ האמיתי שלנו - כך שנצטרך להמתין לקיץ הבא כדי לקבל תשובה אמיתית לגבי יכולות המזגן.

נהגתי ב-60 כ"ס ידנית. זה נכתב על ידי בשורה השלישית :-)

נסיעת מבחן על ה-75 כ"ס עם תיבת ASG יש לי בשישי הקרוב. כפי שכתבתי, אחזור עם רשמים :wink:

וואלה ממש פישלתי בחוסר הריכוז שמתגלה בתגובתי.

סליחה!! אני די מתבייש.

בכל מקרה תודה על ההשקעה. ועל התייחסותך המנומסת.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
הסיאט שזהה לסקודה עשתה 16-17 ק''מ לליטר בקטעי נהיגה רגועים ו 14.5 ק''מ לליטר בתנאי נהיגה עצבניים יותר לפי המבחן בMAKO.

לא משהו.

זה בדיוק מה שפיקנטו עושה!!

לדעתי לאלטו אין מתחרים בצריכת הדלק על חשבון שאר הפרמטרים.

וזו צריכה דומה למה שאני משיג בקליאו, שהיא סופר מיני, הרבה יותר מרווחת, נוחה ונעימה לנסיעה מאשר קטגוריית המיני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

וזו צריכה דומה למה שאני משיג בקליאו, שהיא סופר מיני, הרבה יותר מרווחת, נוחה ונעימה לנסיעה מאשר קטגוריית המיני.

וזו הצריכה שאני משיג (כמעט) בריו הידנית.

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תוכן חדש...