Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכוון לקנות רכב דייטסהו סיריון שנת 2009 מחברת ליסינג והם הביאו לי את הטופס בדיקה שהם עשו, והייתי רוצה לדעת האם התקלות רציניות (בעיקר בשילדה) ויכולות למנוע קניית הרכב(כמובן שבלי קשר אני אקח את הרכב למכון בדיקה משלי)

שלדת מרכב פירוט התקלות: =שילדת רכב, משמעות שוליית, סימני פגיעה לפנים,שלוחות שילדה פגומות, תומך מצנן.פגום\מעוך.

=גג:, מעיכות קלות, שריטות,פגמים צבע=תיקוני מרכב,משמעות שולית:, תיקוני מרכב וצבע, מעיכות שריטות בצבע+פגמים,נזק לפגושים=תיקוני מרכב,משמעות נמוכה:, סימני פגיעה מלפנים, סימני פגיעה מאחור, דלת תא מטען מעוך\פגום, פח אחורי מעוך\פגום, נזק בפנלים, מעיכות.

פורסם

חבל אפילו להשקיע ברכב הזה 450-500 ש"ח לבדיקה,עבור לרכב הבא.

תאר לך,שאלו התוצאות בבדיקת החברה,בבדיקה עצמאית התוצאות עלולות להיות חמורות יותר.

הרכב הזה עבר תאונה קלה מלפנים ועוד אחת,כנראה לא כל כך קלה מאחור (פח אחורי מעוך).

כל התאונות בשילוב עם המעיכה בגג-משמעותן בעיקר סחירותית (הורדה של לא מעט ממחיר הרכב,אלא אם יתברר במכון בדיקה,

שהרכב אכל פצצה מאחורה ואז זה משנה את כל העניין לרעה עוד יותר).

סה"כ,לא להיט,לרכב שיש ממנו בשפע בחברות הליסינג ובטוח,שאפשר למצוא עם קצת סבלנות טוב הרבה יותר.

ד"א,מעניין אם מגיב נוסף בעל ידע יסביר מהן שלוחות שילדה ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

פחחח בדיחה ממש.

תמשיך לרכב הבא וזהו-פגיעות מאחורה עלולות להביא לחלודה בתא המטען.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

לא בטוח שהמצב כ״כ רע. ברור שהיו מכות פה ושם, אבל אין פגיעות שלדה עם משמעות גבוהה לכאורה.

לדעתי לא כדאי לדעתי לפסול את הרכב על הסף. מחירון של סיריון 2009 הוא 61 אלף, אחרי הורדה של ליסינג זה כבר 50, ועוד 7, שזה כבר 43, סביר להניח שב-40 אפשר לסגור.

האם יש הרבה אופציות 2009 ב40 אלף שקל ? לא נראה לי. מי שרוצה רכב שמור 2009 ללא מכות, יצטרך לשלם הרבה יותר.

ברור שבתקציב של 60-70 אלף אפשר להיות יותר בררן, אך כאן מדובר כנראה ב40 אלף בלבד ...

פורסם

שלום לירון,

כמו שאמרו קודמי המלומדים, הרכב עבר תאונה מלפנים ומאחור (אולי אפילו שרשרת).

בכל מקרה כשאתה ניגש לרכוש מליסינג חובה ללכת לבדיקה במכון מטעמך ולא לסמוך על הבדיקה שלהם !!

באופן ספציפי לא הייתי הולך על הרכב הזה - יש הרבה כמוהו בחברות השונות ובוודאי כאלה שלא עברו תאונות.

לגבי מחיר (אם אתה ממש מתעקש על הרכב הזה) - על רכב כזה מליסינג ועם התאונות שהוא שעבר יש לדרוש לפחות 40 אחוז חות מהמחירון הרשמי - אם חתונה קתולית אז לפחות תיהנה מהמחיר........

פורסם

לדעתי אתה מגזים בנוגע ל 40 אחוז.

הפגיעות ברמה שולית עד נמוכה ולא מצדיקה הורדה של 40 אחוז.

ואין ספק במסגרת התקציב שיש לי לא הייתי יכול לקנות רכב "נקי" לגמרי, כי הוא פשוט לא היה בתקציב.

הפגיעות הינן שוליות, לדעתי מדרכה מקדימה בכפוף לפגיעות השלדה מקדימה.... מה שמדאיג יותר הם הפגיעות מאחור.

אמנם עפ"י הבדיקה שלהם לא הוחלף שום רכיב או פח. אבל קרה משהו לרכב מאחור.

אין ספק שאקח את הרכב לבדיקה במידה ואחליט ללכת עליו- זה וודאי, השאלה האם יש טעם, בדקתי בהמון חברות ליסינג והסיריונים אזלו כמעט לגמרי והאופציות לא רבות ואפילו מעטות מאוד.

פורסם

במסגרת התקציב שלך אפשר לרכוש רכבים נקיים מתאונות שלדה.

קצת סבלנות, או קצת העלאה בתקציב, תביא אותך לרכב המיועד.

אל תחסוך עכשיו, כי אחר כך יהיה לך מאוד קשה למכור (גם ככה השוק מוצף, אבל לשלך מלכתחילה יהיו נתוני פתיחה גרועים).

אתה גם חוסך בסופו של דבר בבטיחות שלך, רכב שתוקן מבחינת שלדה מעולם לא יהיה באותה רמת בטיחות של רכב שלא נגעו לו בשלדה.

אני אעלה בפניך גם את האופציה שהייתה מוצלחת לא פחות מהסיריון - יונדאי גטס, יש לה שם של צרכנית דלק רצינית, אבל משנתון 2006 עם מנוע 1.4, היה שיפור משמעותי בביצועים ובצריכת הדלק, החזקתי רכב כזה והייתי מאוד מרוצה מבחינת האמינות וצריכת הדלק הייתה סבירה, אילו הנסועה השנתית שלי לא הייתה 17-20 אלף ק"מ בשנה, לא יודע אם הייתי מחליף אותה, כי היא הייתה מכונית טובה יחסית.

מה שצריך לציין לגביי הגטס זה שיש מספר רמות גימור, GLF הנמוכה ביותר לא כוללת ABS ומספר כריות אוויר אלא כרית אוויר אחת בלבד! לכן מומלץ לרכוש רמות גימור גבוהות כמו GLI (עם 2 כריות אוויר וABS) או GLX/GLS (שהגיעו עם 4 כריות אוויר, ABS ואפילו ESP, שזה מכובד מאוד).

בליסינג והשכרה קשה יותר למצוא GLI ובוודאי GLX או GLS, אבל הנה למשל, הגטס שלי יוצאת השכרה והייתה GLX, וכללה אפילו ESP. זו גם אופציה טובה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא מצליח להבין איך "שלוחות שילדה" (ביטוי חדש?) נמצא תחת משמעות שולית. כנראה הכוונה לקצה/קצות שילדה שהמשמעות שם היא גבוהה יותר, בטח ובטח מרתיעה סחירותית.

בנוסף לזה יש עניין עם הגג (שבד"כ גם משפיע סחירותית ומקוטלג פעמים רבות כ"משמעות גבוהה" בטפסי בדיקה, וכל שאר הדברים (תא מטען, מעיכות,סימני פגיעה לפנים+מאחור). בקיצור רוב הרכב "חטף" מכות בצורה כזו או אחרת, ונשמע ממש לא שמור.

לעניין המחיר:

מה הק"מ של הרכב? מה מחירו המלא של הרכב ובכמה מוצע לך?

לפי זה נראה אם בכלל כדאי לשקול את העניין. לדעתי האישית- לא. אבל, אולי עבורך במחיר המתאים זה יכולה להיות עסקה שתתאים לצרכיך.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

מה דעתכם בנוגע לבדיקה של רכב אחר (גם דהייטסו סיריון - הפעם שנת 2010) :

תיקוני מרכב, משמעות נמוכה. סימני פגיעה מאחור,נזק תא מטען + מעיכות, פח אחורי מעוך/פגום

תיקוני מרכב וצבע, מעיכות/מעוך/שריטות בצבע + פגמים, נזק לפגושים.

זה התוצאה היחידה בבדיקה. האם שווה לקחת לבדיקה עצמאית? נשמע יותר טוב מהרכב הקודם.

• תוכן חדש...