Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(המלצה ל) מלחם איכותי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שנואשתי מחיפושים באיזור חיפה- כולם מחזיקים דברים זולים או מקסימום ZICO

הזמנתי מאלקטרוניקה הר-ציון מלחם של HAKKO 60W בצבע אדום.

תודה לכל מי שייעץ!

חג שמח..

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם
לגבי הראשים, נדיר נדיר נדיר שצריכים לרדת מראש 1.2 וגם זה בפיין-פיצ'ים מאוד עדינים. הראשים שעובדים איתם הם לרוב הם 1.6 ו 2.4. ויצא לי כבר להלחים כרטיסים עם 300+ רכיבי SMT ברמת IPC-610 Class 3.

לגבי המנקה ראשים שהמלצת - להשתמש בו רק בסוף חיי הראש. על ראש במצב טוב הוא יעשה רק נזק לציפוי ויוריד משמעותית את אורך חייו.

יש להשתמש רק בספוג יעודי רטוב.

אתה רציני ?

אני רוצה לראות אותך מלחים נגד או קבל SMD באריזה מסוג 0603 או 0402 עם ראש הלחמה בגודל 1.6 מילימטר.

תנסה להלחים מייצב מתח מסוג LM317L באריזת SOT-89 כאשר מסביב לרכיב יש רכיבי T.H בעזרת ראש הלחמה במידות שציינת.

עבדך הנאמן עובד עם ראש הלחמה במידה 1.2 מילימטר או 1.6 מילימטר להלחמת רכיבים סטנדרטיים ולא רכיבי SMD.

מישהו מקצועי כמוני יכול להלחים גם עם ראש הלחמה במידה 3.2 מילימטר עם יד אחת קשורה אבל זה לא מקצועי ופרקטי למישהו שעובד יום יום עם רכיבי SMD.

אתה טועה בקשר לספוג ההלחמה לעומת סליל לניקוי ראשים.

ספוג הלחמה רטוב גורם נזק איטי לאורך זמן לראש ההלחמה כתוצאה מקירור מהיר של ראש ההלחמה.

אם לפני ההלחמה ניקית את הראש בעזרת ספוג רטוב הטמפ' של ראש ההלחמה יורדת ולא כול מלחם יש לו זמן התאוששות מספיק מהיר בכדי לחמם את ראש ההלחמה לטמפ' שקבעת כתוצאה מכך טמפ' ההלחמה לא אופטימלית.

סליל הניקוי של חברת אקו עשוי מפליז עם חומר ניקוי אשר לא גורם לשום נזק לראש ההלחמה וגם לא מקרר את ראש ההלחמה !

אני אישית משתמש גם וגם.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם בהלחמות עסקינן,

מישהו פה יכול להמליץ על FLUX איכותי?

בין אם בנוזל בין אם במשחה, קישור מהארץ או ואפילו עדיף מחו"ל יתקבל בברכה.

לאחרונה רכשתי את זה מיותר לציין שלמרות שעדיין לא יצא לי להתנסות איתו הוא לא נראה איכותי, במידה וטעיתי אחזור לעדכן.

פורסם
תן קישור למוצר.

זה הדגם:

http://www.hakko.com/english/products/hakko_red.html

הזמנתי של 60W.

almog22 - אם להתייחס למותג של ה FLUX שקנית אז ככל הידוע לי GOOT מותג יפני ואמור להיות איכותי.

במחשבה שנייה זה נראה כמו חיקוי.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

ספוג הלחמה רטוב גורם נזק איטי לאורך זמן לראש ההלחמה כתוצאה מקירור מהיר של ראש ההלחמה.

אם לפני ההלחמה ניקית את הראש בעזרת ספוג רטוב הטמפ' של ראש ההלחמה יורדת ולא כול מלחם יש לו זמן התאוששות מספיק מהיר בכדי לחמם את ראש ההלחמה לטמפ' שקבעת כתוצאה מכך טמפ' ההלחמה לא אופטימלית.

סליל הניקוי של חברת אקו עשוי מפליז עם חומר ניקוי אשר לא גורם לשום נזק לראש ההלחמה וגם לא מקרר את ראש ההלחמה !

אני אישית משתמש גם וגם.

במקום לקנות סליל ניקוי פשוט תקנו ברזלית כמוני , לא חושב שיש הפרש כ"כ גדול "ביצועים"

ברזלית , לא צמר פלדה !!

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם
אם בהלחמות עסקינן,

מישהו פה יכול להמליץ על FLUX איכותי?

בין אם בנוזל בין אם במשחה, קישור מהארץ או ואפילו עדיף מחו"ל יתקבל בברכה.

לאחרונה רכשתי את זה מיותר לציין שלמרות שעדיין לא יצא לי להתנסות איתו הוא לא נראה איכותי, במידה וטעיתי אחזור לעדכן.

אתה רוצה המלצה לפלקס cleanable או no clean?

במילים אחרות RMA (אקטיבי) או לא?

בעיקרון- ככל שריכוז השרף גבוהה יותר בפלקס, כך הוא טוב יותר אבל מצריך נקיון דיי מסיבים מהמעגל אחרי השימוש. אם לא מנקים אותו הוא גורם לריאקציה כימית ומאכל את המעגל והמוליכים אחרי זמן מה.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
זה הדגם:

http://www.hakko.com/english/products/hakko_red.html

הזמנתי של 60W.

almog22 - אם להתייחס למותג של ה FLUX שקנית אז ככל הידוע לי GOOT מותג יפני ואמור להיות איכותי.

במחשבה שנייה זה נראה כמו חיקוי.

ראשית כול תתחדש ותזמין על הדרך ראשים במידות שונות להחלפה מכיוון שחברת HAKKO הפסיקה את הייצור של ראשים עבור המלחם הזה.

במקום לקנות סליל ניקוי פשוט תקנו ברזלית כמוני , לא חושב שיש הפרש כ"כ גדול "ביצועים"

ברזלית , לא צמר פלדה !!

ברזלית זה רע לראשי מלחם מכיוון שברזלית באמת עלולה לפגוע בציפוי העדיין של ראש המלחם ומכאן הדרך לראש הלחמה חלוד היא מהירה.

סליל הניקוי של HAKKO מכיל גם חומר ניקוי והוא עשוי מפליז בכדי למנוע שחיקה של ראש ההלחמה.

פורסם

כמה התלהבות מHAKKO , זה לא שהם רעים או משהו, זה מלחם פשוט וטוב לבית, אבל מפה ועד לומר שזה הטופ זה רחוק שנות אור.

מלחם הבא שלי רק METCAL :)

אודי A4

דימה.

פורסם

רוב חסרות ההייטק שעבדתי איתם עובדים עם תחנות עבודה של HAKKO או WELLER.

תחנת עבודה של METCAL זוהי הוצאה מיותרת ל-90 אחוז מהאנשים.

לצה"ל יש כסף לרכוש תחנת עבודה של METCAL.

פורסם

שקלת מלחם גז? לי יש אחד כזה, ומעבר לנוחות (אין כבל) הוא מספק טמפ' אחידה לאורך זמן (ברגיל הטמפ' יורדת כשמלחימים) וטווח טמפ' רחב יותר. קניתי את שלי בradio shack בזמנו (15$), אז אני בטוח שתוכל למצוא משהו טוב באיזור המחיר הזה.

אם אתה ממש רוצה להתפרע יש כלי מ-ע-ו-ל-ה של דרמל (אבל המחיר בהתאם...)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מלחם על בסיס גז לא מתאים להלחמות קטנות , גם הדגם הכי טוב יתן תוצאה כמו מלחם של 20ש"ח ביתי.

אודי A4

דימה.

• תוכן חדש...