Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברגע שכוחות הפיזיקה גדולים מידי.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
  • תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני כבר זכיתי לחוות איבוד שליטה קטנטן כתוצאה מהגשם הזה.

זה קרה בפניה שמאלה, בשעה 4 לפנות בוקר

לקחתי את הפניה במהירות הרגילה, והופ, הזנב מקבל חיים משלו,

זה היה ממש מפחיד, לחצתי ברקס קטן עם הפניית ההגה לכיוון ההחלקה והרכב התייצב.

אגב, בפעם הקודמת שזה קרה לי, הייתי קצת פחות חכם (זה לא היה בגשם) ולחצתי ברקס כמו מטורף מה שהביא אותי לנתיב הנגדי בכביש עם מפרדה אחרי כמה צלחות פוטוגניות במיוחד:x

אוי, זה היה זוועה:shock:

פורסם

סלקום, בשביל הברקס הקטן הזה קיימת מערכת ה-ESP :wink:. עד שהיא נכנסת אני בדריפט :lol:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ניר,

אז קודם כל זו תגובה יותר הגיונית וטוב שכך. עכשיו בוא נדבר.

שאמרתי "מחלה", התכוונתי לאנשים, שמרגילים אותם למובן מאליו. שחס וחלילה במקרה של איבוד שליטה, ישר עולה להם, "אה, יש ESP, היא כבר תציל אותי". זה מחלה, לתת לאוטומציה להשתלט, במקום ללמד שזו רק מערכת עזר. זה כמו שנהג עם ראש קצת פחות טכני, ירד לאילת עם גיר אוטומט, ובירידות לא יוריד הילוך כשצריך, ומתישהו ילכו הברקסים, ואז יבוא הצדיק ויגיד לו, "היית צריך להוריד הילוך", ואז הנהג יגיד שזה גיר-אוטומט, הוא לא אמור לעשות הכל?!

אתה בסך הכל צודק. אסור לסמוך על המערכת כמו שאסור לסמוך על תיבת הילוכים, נווטן GPS וכדומה. עם זאת, בקרת היציבות כשלעצמה היא מערכת מצוינת ואפילו נהג שכן סומך עליה ועושה שטויות - יצליח לעשות די הרבה שטויות לפני שהיא תרשה לו להתרסק.

אתם יכולים לרשום "תיקונים דביליים", היה מה שהיה, העיקר שהרכב חזר בלי שריטה. ניסיון יש לי, אני תמיד דגלתי בשיטה של- "ללכת למקום מבודד ולהכנס לאיבודי שליטה רצויים", ועובדה שכשצריך זה מציל אותך יפה מאוד. חוץ מזה, יכול ליהיות שזה לא תיקון נכון, במקרה הזה שמרתי על קור-רוח ועשיתי מה שנראה לי ומה שאני מרגיש, ולא מה שרצוי לעשות, ושוב, עובדה שהרכבים חזרו בלי שריטה.

התיקונים לא היו נכונים; זו עובדה. זה שלא התרסקת זו גם עובדה אבל היא תוצאה של מזל בלבד ובמקרה שלך - של מהירות נמוכה. תרגול זה מצוין וקור רוח בזמן אמת זה מעולה - אבל בלי טכניקה נכונה ותרגול מקצועי זה לא שווה. גם לי לא היתה שום יכולת בלי הדרכה (לא שעכשיו יש לי מי יודע מה).

סך הכל זה קוואליר, זה ספינה, הרבה נהגים אחרים פשוט היו עפים על עץ או עמוד במקרה הזה. (קל לקרוא ולהעביר ביקורת, במציאות הכל נראה אחרת, כדי לייצב את הספינה הזו, קודם כל צריך להשתלט על הזנב, כי מה לעשות, ההגה האמריקאי מנותק מהעולם.) ואדון יקר, אתה כנראה לא נתקלת בשמן טרי על הכביש. בחלום או במשחק מחשב, אתה תייצב את הרכב, ועוד אמריקאית:| (עם ה406 הצרפתייה זה לא היה בעיה, קרה לי שנתקלתי איתה במיצי-זבל בצומת, בחצות, היה דווקא כיף! (ככה זה שההגה מרגיש ומתקשר.)

פיזיקה זה לא חלום בהקיץ - המציאות היא כמו התאוריה. להשתלט על זנב סורר ברכב הנעה קדמית זה לא כזה סיפור מההפטרה ולי יצא לעשות את זה גם במקדם חיכוך של בוץ שהוא נמוך יותר מזה של שמן כמו זה שאתה החלקת עליו. העיקר זה לתת למנוע לעבוד בשבילך, ולא להתחיל לשחק עם ההגה ובטח שלא עם בלם היד.

לכן עדיף במקרה הזה לעשות כמו שעשיתי, ולגרום לרכב להעצר מההסתחררות.

נכון, יש מקרים בהם עדיף פשוט לעצור את הרכב, אבל אם אתה רוצה לעצור את הרכב המחליק יש פתרון הרבה יותר פשוט והרבה יותר יעיל מכל מיני משחקים עם ההגה והבלמים: תיישר את ההגה, תלחץ על הבלמים כאילו אין מחר ואז תלחץ גם על הקלאץ' (רצוי).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ניר,

נכון, יש מקרים בהם עדיף פשוט לעצור את הרכב, אבל אם אתה רוצה לעצור את הרכב המחליק יש פתרון הרבה יותר פשוט והרבה יותר יעיל מכל מיני משחקים עם ההגה והבלמים: תיישר את ההגה, תלחץ על הבלמים כאילו אין מחר ואז תלחץ גם על הקלאץ' (רצוי).

קודם כל, אני אוטומט, דבר שני אין ABS.

דבר שלישי, בתחילת התגובה (הרכב החליק ואחרי שניה ככה רק הגבתי), זה היה מאוחר מידי, והייתי פחות מ5-6 מטר ממדרכה אלכסונית שהייתה מקפיצה אותי על עץ\עמוד.

לחיצה על הבלמים כמו נהג פשוט, יתכן שהייתה מגדילה את הזווית זריקה של התחת (דריפט), דבר שני, אין מצב שהייתי מצליח לבלום ל0 במצב הזה, ואז אני דופק את הרכב. (אני יעשה הכל חוץ מלדרוס נפש חיה, כדי לא לפגוע ברכב.)

כבר שמעתי על מלא מקרים של היגוי יתר (ובלי מורידי מקדם-חיכוך, רק כביש רגיל), נהגים שלחצו בכל הכוח על הבלמים, גמרו פח שבור במקרה הטוב, ובמקרה הרע גם כריות אוויר.

עוד דבר, אם לא הייתי שובר הגה לצד נגדי עם פול-גז ואנדברקס, לדעתי לא הייתי מצליח לסובב\להפוך את הרכב במהירות.

כבר נכנסתי פעם מרצוני ל"דריפט", עם הרכב הזה חבל על הדלק ועל תיבת ההגה\ציריות ומה לא.

אני כן מסכים שטכניקה זה 80% בכל תחום בחיים.

אני עד לפני שנה הייתי רוכב אופניים מקצועי (אלה שיוצאים לשטח ב6 בבוקר), בלי תרגול של טכניקה נכונה והרבה רגש, הייתי נשאר מאחורי הקבוצה.

אותו דבר באגרוף,\אומנויות לחימה, גם אם אתה רבע עוף, אפשר להוציא ממך מכות כואבות. (אני לא התנסיתי בתחום הזה, אבל אני רואה חברים שהתמידו והגיעו ליעדים משובחים.)

אותו דבר בעבודה כלשהי (ברגע שאתה עובד עם טכניקה, אתה מגיע להספק של פי כמה וכמה.)

בקיצור בכל תחום בחיים.

אבל ברכב, בכביש, עם אנשים אחרים שאני לא יודע איך הם יגיבו, אין אפס, הלחץ דם עולה ואתה לפעמים מגיב לא כמו שצריך.

אם זה היה במקום ריק מרכבים אחרים, גם אין לחץ ואז כל תרגול שתעשה יהיה לפי טכניקה.

בקיצור ולעניין, לקחתי לתשומת ליבי שעשיתי כמה צעדים לא נכונים, להבא אני ינסה לשפר, ואולי גם לקחת הדרכה. (וגם יש כאלה שיגידו שזה יקר, אבל שבעזרת השם במקרה חירום שלא יהיה, במידה וההדרכה הזו עזרה בקצת, זה שווה הכל).

ויש מלא מקרים של תאונות ששומעים בחדשות, שקצת טכניקה\ניסיון והרבה אומץ, היו מצילים\מקטינים את מספר הנפגעים.

פורסם

קודם כל, אין "דריפט" אמתי ברכב הנעה קדמית. ובניגוד למה שאנשים חושבים - אם תלחץ בכל הכוח על הבלמים - זוית ההחלקה לא תגדל. זווית ההחלקה תגדל רק בבלימה חלשה יחסית ומהוססת. בלימה חזקה יותר, או שתעצור אותך או שתיישר אותך, מפני שעוצמת הבלימה תגרום לגלגלים הקדמיים להחליק (קרא את השרשור).

אם לא הספקת לתקן, אז סימן שמשהו בתכנון שלך היה לקוי. כמו שכתבתי בשרשור השני, אף אחד לא מצפה משום נהג שהוא לא נהג מירוצים שיחליק ואז יתקן מתוך תגובה. הרעיון הוא שתבין, אפילו בהקדם של חצי שניה ופחות, שאתה עומד להחליק או כנראה עומד להחליק - ואז כל הסיטואציה תראה שונה, כי:

1. אולי תצליח למנוע את ההחלקה לחלוטין

2. אם לא, אז לפחות התגובה שלך תהיה מהירה יותר

3. בנוסף, התגובה שלך לא תהיה מתוך אינסטינקט אלא תגובה מודעת

הבעיה היא שרוב האנשים מתרכזים במיומנות (כמוך) אבל החכמים בכלל לא צריכים להוכיח שהם מיומנים, כי הם מרמים את חוקי המשחק. אין ברירה אחרת.

אם בכל זאת מצאת את עצמך מחליק לכיוון מכשול בצדו האחד של הכביש בלי זמן לעצור, אז אני מבין למה אתה יכול לרצות להטיל את הרכב לצד השני. אבל בשביל זה לא צריך את כל הפירואטים הללו: קצת הגה בלי לבלום ואז ברקס בכל הכוח ונגמר הסיפור. לא צריך לסובב את כל ההגה, להפעיל את בלם-היד, להאיץ בכל הכוח ואז לבלום - זה לא עושה שום דבר מועיל.

פורסם

אונו 1.0 93׳ + גשם ראשון + שעות הקטנות של הלילה = פאן, תת היגוי, היגוי יתר ועוד קצת פאן

אין ספק שביום יום החוסר במערכות האלו מביא אותי למצבים קצת מלחיצים.

איך לעזאזל אמורים להתמודד עם החוסר בabs וesp ?

פורסם

כמו שאנשים הסתדרו במשך 100 שנה לערך.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

חן, זה לא נכון. לחיצה בכוח על הבלמים (בלי ABS) תגרום לנעילת 4 הגלגלים ול-"four wheels drifting"

שזה במקרה הגרוע - איבוד שליטה.

יש סיבה מאוד טובה למה הבלמים מקדימה הרבה יותר חזקים מאשר האחוריים -

בשביל שבבלימה תמיד העומס יהיה יותר גבוה על הגלגלים האלו מאשר האחוריים

(אחרת בלימה בזמן פניה היית גורמת לרכב להסתחרר).

לחיצה חלשה באופן קיצוני כנראה שבכלל ולא תשפיע, אבל מאוד עדינה תעשה את העבודה גם כן.

לחיצה עדינה (כמו עצירה לפני רמזור) היא האידיאלית שתגרום למשקל הרכב לעבור לגלגלים הקדמיים,

לגלגים האחוריים לחזור לאחוז בכביש באופן הדרגתי ולא פתאומי

ולזנב להתיישר באופן טבעי מכוח האנרציה אליו הרכב נוטה (או מכריחים שייטה באמצעות כיוון ההגה).

פורסם

זה כן נכון. אם אתה בולם חלש - אתה גורם לגלגלים האחוריים להחליק עקב העברת המשקל. אבל בלימה חזקה תגרום לגלגלים הקדמיים להחליק שכן, כפי שציינת נכון, הם אלו שרוב עומס הבלימה נופל עליהם. זה חוזר לעניין מעגל האחיזה (שכמו שאמרתי הוא משמעותי יותר מהעברת המשקל) - עומס הבלימה יגרום לגלגלים הקדמיים להחליק. כיון שהיגוי יתר מוגדר כהחלקה של הגלגלים הקדמיים הצדה, הרי שאם הגלגלים הקדמיים יחליקו הצדה, זה יאזן את הרכב.

לחיצה עדינה (כמו עצירה לפני רמזור) היא האידיאלית שתגרום למשקל הרכב לעבור לגלגלים הקדמיים,

לגלגים האחוריים לחזור לאחוז בכביש באופן הדרגתי ולא פתאומי ולזנב להתיישר באופן טבעי מכוח האנרציה אליו הרכב נוטה (או מכריחים שייטה באמצעות כיוון ההגה).

זה מה שלא נכון. לחיצה עדינה על הבלמים תגרום להעברת משקל קדימה יותר משהיא תעמיס על הגלגלים הקדמיים ותגרום לרכב להסתחרר. אפילו סגירה של הגז תגרום לכך. רק במהירויות נמוכות האטה תגרום לרכב לרדת למהירות שבה ההחלקה נפסקת, וכאן הטעות שלך. לכן, בזמן היגוי יתר בטח שלא בולמים אלא דווקא יורדים על הגז.

ברכב הנעה קדמית, מיישרים את ההגה ומאיצים. ההאצה גורמת להעברת משקל אחורה ו"מושכת" את הרכב קדימה ומיישרת אותו. אם יש מספיק מומנט אפשר אפילו לסבסב קצת את הגלגלים הקדמיים כדי לדחוף את החרטום חזרה החוצה, מה שמשיג אפקט דומה למה שציינתי לעיל עם הבלמים.

אם לא מספיקים ואין מספיק כוח, אז מבצעים היגוי הפוך (מה שאתה ציינת כ"כיוון ההגה") אבל גם כאן לא בולמים אלא מחזיקים דלק קבוע ששומר את המכונית במהירות קבועה. לאחר שהתיקון מתחיל להשפיע מיישרים את ההגה חזרה. זה גם מה שעושים ברכב הנעה אחורית/כפולה.

פורסם
אונו 1.0 93׳ + גשם ראשון + שעות הקטנות של הלילה = פאן, תת היגוי, היגוי יתר ועוד קצת פאן

אין ספק שביום יום החוסר במערכות האלו מביא אותי למצבים קצת מלחיצים.

איך לעזאזל אמורים להתמודד עם החוסר בabs וesp ?

תנהג כמו בנאדם.

גם בקוואליר אין לי לא ABS (נהרס) ובטח שלא ESP.

אני כבר מכיר את הרכב, ועל כביש אידיאלי (בלי שמן\מים), אני יודע מה עלול לגרום להחלקה.

במידה ויש שמן, מגיב איך שצריך, ואם אני לא במצב רוח קרבי, מגיב לפי תחושות ומקווה שנצא בשלום.

סך הכל מה שטוב בחוסר מערכות כאלה, שצריך יותר מיומנות.

לדעת איך לבלום, לדעת איך לצאת ממצבים.

(לאור האופי ששאלת בו את השאלה, אני מניח שאתה טועה איך לבלום במצב חירום בלי ABS, התשובה: במידה ואין מכשולים ויש לך רק ישר (בלי עיכולים), רק פול ברקס ונעילת גלגלים בכל הכוח.

במידה ויש מכשולים, עד כמה מטרים לפני המכשול פול-ברקס (נעילה), וכאשר מתקרב למכשול, לפמפם אבל לא להגיע למצב נעילה, ולהסיט את ההגה.)

לפני כמה שבועות, היה שמש חזקה על הרמזור שבאתי אליו ב60 בערך, הייתי קרוב יחסית אליו, ולפתע קלטתי שזה אור אדום, ישר בלי לחשוב פול-ברקס ונגיעות קלות באנדברקס, עצרתי ישר על הקו.

(למי ששואל למה אנדברקס, א' כי זה רכב כבד והוא לא סוטה בקלות מהנתיב גם עם נעילה של כל הגלגלים. ב' הנעילה של הגלגלים האחוריים שלי חלשה ביחס לרכבים אחרים יש להם כוח עצירה אבל לא מספיק. (עובר טסט בלי בעיה אבל קרוב לגבולי, ככה הרכב תוכנן לדעתי).

פורסם
אלינו לנצרת עלית הגשם עדיין לא הגיע, כמה טיפות לכלוך

זה הכי מסוכן - מרטיב את האבק שכבר יש על הכביש, והופך אותו לבוץ מחליק.

גשם נורמלי (בייחוד לא הראשון, אלא שני-שלישי) שוטף מהכביש את האבק שהצטבר שם בקיץ, והופך את הכביש ליותר נקי

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...