Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחיפה ירדה כמות יפה של גשם במשך 45 דקות ובשתי נסיעות הספקתי לראות, בלייב קטנוע שמחליק על מעבר חצייה חלק, לרוכב שלום רק כמה שפשופים ודיהטסו טריוס שלא ברור איך, החליקה והתהפכה על הגג כשהיא מסיימת על הגג, בנתיב הנגדי למרות שיש הפרדה בינהם, לצערי לא הספקתי לצלם, גם שם לנהגת שלום לטריוס קצת פחות.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם בחיפה. בוץ שוטף. איזה מזל שיש לי חניה מקורה (ושהליסינג של אשתי ייראה כילו חזרה מסיני).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איזה כיף. סופסוף הכיתוב ״תשטוף כבר את האוטו״ שעשו לי על החלון כוסה בבוץ.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אחרי "גשם" כזה כל מכונית לבנה מקבלת טקסטורה של קיר במחסן כימיקלים במפעל סוג ז'.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
יש ESP מה הבעיה?:wink:

אני כבר רואה את התאונות בין מעלות לכרמיאל,כול פעם יש תאונות כשמתחיל הגשם.

הESP זה המחלה הכי גרועה.

מלמדים את הציבור, לסמוך על מחשב.

אני בדעה שאין מה שיכול להציל אותך מכביש משומן\רטוב, אם הצמיגים מאבדים אחיזה, תתפלל לבורא עולם.

ביום יום אני נוהג על קוואליר, שגם הABS שלה נהרס, ובכללי בחיים לא נהגתי ברכב והESP נכנס בו. (בחיים לא הרגשתי את המערכת.)

פעמיים החלקתי בצורה מפחידה עם הרכב (אחר כך היה כיף כי לא קרה כלום).

פעם אחת עם ה406, בפניה שממש באתי אליה לאט אבל ביום גשום, התחת פשוט קיבל אנרגיות משלו ומשך, גז והיגוי נגדי וכמה נגיעות באנדברקס פתרו את זה.

פעם שניה עם הקוואליר, מהירות מתאימה לתנאי הדרך (היה רשום בשלט 60 וככה נסעתי), משום מקום כנראה הייתה טיפת שמן על הכביש, גם כאן התחת קיבל רגליים וברח לכיוון הנגדי, אבל במהירות 60 קמש אין הרבה ברירות, ישר פמפמתי ברקס היגוי נגדי ואנדברקס, מה שיצא זה יותר מ180 מעלות של צלחת, ו0 נפגעים.

(אחרי חודש, באותו קטע בול, טנדר איבד כמוני שליטה, רק שהוא עלה על המדרכה נכנס בעץ ובעמוד חשמל ובקיצור טוטאלוסט.)

פורסם

נראה לי שאני הכי סבלתי מהגשם הראשון.

בלילה שלפני הגשם עבדתי במשמרת לילה וכל הלילה שטפתי ניקיתי ועשיתי ווקס לאוטו (סך הכל לקח 3 שעות שכולי הזעתי בשעות הקטנות של הלילה)

סיימתי ב 6,קמתי ב 12 והאוטו היה נראה ג'יפה כמו כל המכוניות האחרות,שלפני 6 שעות הוא היה מבריק !

Miata ND2

פורסם

נו, באמת, עוד פעם השטות הזאת?

הESP זה המחלה הכי גרועה. אני בדעה שאין מה שיכול להציל אותך מכביש משומן\רטוב, אם הצמיגים מאבדים אחיזה, תתפלל לבורא עולם.

בקרת יציבות זה אחד הדברים הכי טובים שקרו לתעשיית הרכב בשנים האחרונות. ואם אתה מתלונן על כביש רטוב או משומן, אז דע לך שכביש מושלג זה גרוע בהרבה ומערכות בקרת יציבות מתמודדות גם איתו בכבוד. נכון, יש לה גבולות, בהחלט, וגם ההסתמכות עליה היא טיפשית, אבל להגיד שזו מחלה - זו שטות.

פעם אחת עם ה406, בפניה שממש באתי אליה לאט אבל ביום גשום, התחת פשוט קיבל אנרגיות משלו ומשך, גז והיגוי נגדי וכמה נגיעות באנדברקס פתרו את זה.

לא, המהירות הנמוכה פתרה את זה, כי בטח איך שהרכב התחיל להחליק הוא כבר איבד ממהירותו והתיקונים הדביליים שלך הורידו עוד מהירות. אבל זה לא תיקון נכון!

פעם שניה עם הקוואליר, מהירות מתאימה לתנאי הדרך (היה רשום בשלט 60 וככה נסעתי), משום מקום כנראה הייתה טיפת שמן על הכביש, גם כאן התחת קיבל רגליים וברח לכיוון הנגדי, אבל במהירות 60 קמש אין הרבה ברירות, ישר פמפמתי ברקס היגוי נגדי ואנדברקס, מה שיצא זה יותר מ180 מעלות של צלחת, ו0 נפגעים.

(אחרי חודש, באותו קטע בול, טנדר איבד כמוני שליטה, רק שהוא עלה על המדרכה נכנס בעץ ובעמוד חשמל ובקיצור טוטאלוסט.)

אתה מתאר מהירות שמתאימה למגבלת המהירות שרשומה על השלט. אבל מגבלת המהירות מסמלת מהירות מקסימלית הגיונית, וגם זה רק מבחינת המחוקק. המהירות המתאימה לתנאים יכולה להיות נמוכה משמעותית ואתה זה שצריך להשים לב לכך ולהחליט על המהירות המתאימה.

שוב - התיקון הדבילי שלך לא עשה כלום. עובדה: הסתחררת. גם כאן המהירות שהיא יחסית נמוכה למצב של החלקה ולכן הסחרור עצר אותך לפני שהספקת לעוף מהכביש. אם היית מתקן נכון - לא היית נעצר או מסתחרר אלא מתיישר מההחלקה לכיוון שאליו התכוונת לנסוע מלכתחילה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, ידעתי שלא תפסיד שרשור כזה :)

תוכל בבקשה להסביר מניסיונך מה עשה האדון שציטטת לא נכון וכיצד היית נוהג במצבו?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
... וכמה נגיעות באנדברקס פתרו את זה....

...ישר פמפמתי ברקס היגוי נגדי ואנדברקס...

לא הבנתי הרבה מהתאורים של האירועים האלה אבל למה לנסות לנעול את הגלגלים האחוריים עם בלם יד? מה זה נותן לך?!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
נו, באמת, עוד פעם השטות הזאת?

בקרת יציבות זה אחד הדברים הכי טובים שקרו לתעשיית הרכב בשנים האחרונות. ואם אתה מתלונן על כביש רטוב או משומן, אז דע לך שכביש מושלג זה גרוע בהרבה ומערכות בקרת יציבות מתמודדות גם איתו בכבוד. נכון, יש לה גבולות, בהחלט, וגם ההסתמכות עליה היא טיפשית, אבל להגיד שזו מחלה - זו שטות.

לא, המהירות הנמוכה פתרה את זה, כי בטח איך שהרכב התחיל להחליק הוא כבר איבד ממהירותו והתיקונים הדביליים שלך הורידו עוד מהירות. אבל זה לא תיקון נכון!

אתה מתאר מהירות שמתאימה למגבלת המהירות שרשומה על השלט. אבל מגבלת המהירות מסמלת מהירות מקסימלית הגיונית, וגם זה רק מבחינת המחוקק. המהירות המתאימה לתנאים יכולה להיות נמוכה משמעותית ואתה זה שצריך להשים לב לכך ולהחליט על המהירות המתאימה.

שוב - התיקון הדבילי שלך לא עשה כלום. עובדה: הסתחררת. גם כאן המהירות שהיא יחסית נמוכה למצב של החלקה ולכן הסחרור עצר אותך לפני שהספקת לעוף מהכביש. אם היית מתקן נכון - לא היית נעצר או מסתחרר אלא מתיישר מההחלקה לכיוון שאליו התכוונת לנסוע מלכתחילה.

שאמרתי "מחלה", התכוונתי לאנשים, שמרגילים אותם למובן מאליו.

שחס וחלילה במקרה של איבוד שליטה, ישר עולה להם, "אה, יש ESP, היא כבר תציל אותי".

זה מחלה, לתת לאוטומציה להשטלת, במקום ללמד שזו רק מערכת עזר.

זה כמו שנהג עם ראש קצת פחות טכני, ירד לאילת עם גיר אוטומט, ובירידות לא יוריד הילוך כשצריך, ומתישהו ילכו הברקסים, ואז יבוא הצדיק ויגיד לו, "היית צריך להוריד הילוך", ואז הנהג יגיד שזה גיר-אוטומט, הוא לא אמור לעשות הכל?!

תראה אדון, בדרך כלל המהירות המותרת מתאימה לתנאי הדרך, בכביש הזה התנאים מאפשרים גם לעבור על המהירות שרשומה בשלט ועדיין לא תיהיה סכנה כלשהי.

אני כמעט תמיד נוסע אפילו פחות ממה שרשום, העיקר לחסוך דלק.

אתם יכולים לרשום "תיקונים דביליים", היה מה שהיה, העיקר שהרכב חזר בלי שריטה.

ניסיון יש לי, אני תמיד דגלתי בשיטה של- "ללכת למקום מבודד ולהכנס לאיבודי שליטה רצויים", ועובדה שכשצריך זה מציל אותך יפה מאוד.

סך הכל זה קוואליר, זה ספינה, הרבה נהגים אחרים פשוט היו עפים על עץ או עמוד במקרה הזה. (קל לקרוא ולהעביר ביקורת, במציאות הכל נראה אחרת, כדי לייצב את הספינה הזו, קודם כל צריך להשטלת על הזנב, כי מה לעשות, ההגה האמריקאי מנותק מהעולם.)

חוץ מזה, יכול ליהיות שזה לא תיקון נכון, במקרה הזה שמרתי על קור-רוח ועשיתי מה שנראה לי ומה שאני מרגיש, ולא מה שרצוי לעשות, ושוב, עובדה שהרכבים חזרו בלי שריטה.

ואדון יקר, אתה כנראה לא נתקלת בשמן טרי על הכביש.

בחלום או במשחק מחשב, אתה תייצב את הרכב, ועוד אמריקאית:| (עם ה406 הצרפתייה זה לא היה בעיה, קרה לי שנתקלתי איתה במיצי-זבל בצומת, בחצות, היה דווקא כיף! (ככה זה שההגה מרגיש ומתקשר.)

לכן עדיף במקרה הזה לעשות כמו שעשיתי, ולגרום לרכב להעצר מההסתחררות.

פורסם

אתם יכולים לרשום "תיקונים דביליים", היה מה שהיה, העיקר שהרכב חזר בלי שריטה.

כי הילד שתדרוס פחות חשוב.

סך הכל זה קוואליר, זה ספינה, הרבה נהגים אחרים פשוט היו עפים על עץ או עמוד במקרה הזה. (קל לקרוא ולהעביר ביקורת, במציאות הכל נראה אחרת, כדי לייצב את הספינה הזו, קודם כל צריך להשטלת על הזנב, כי מה לעשות, ההגה האמריקאי מנותק מהעולם.)

נכון, קודם להשתלט על הנזב, אבל לא עם הנדברקס, אני בטוח שההגה לא מתקשר אבל מחובר לגלגלים הקדמיים ככה שהם עושים את העבודה.

בסך הכול הפניית הגה עם כיוון ההחלקה,אם אתה עם גז, להוריד את הגז, אם אתה בלי גז, ברקס חלש ועדין(!), אם לא אתה תגרום לתת היגוי,בכך שהעברת יותר מידי משקל קדימה,זה תיקון נכון.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

אין לי ESP ולא יצא לי לבדוק כמו שצריך אוטו עם ESP, אבל ממה שראיתי בFIFTH GEAR בעונה האחרונה (21) פרק 3, טיף ניסה בכל הכוח לגרום לאוטו להתהפך, והESP לא נתן לאוטו אפילו להחליק טיפה.. הוא ניסה עם מלא מכוניות אפילו וואן גבוהה וגדול.

אז אנשים רושמים לא להסתמך על זה, ובאמת שעדיף לנהג טוב להכיר את המציאות ולא את מה שהמחשב עושה, אבל נגיד נהג לא משהו מתלהב מהעניין ומתחיל לבדוק גבולות בכביש, באיזה מצב הESP כבר לא יוכל להציל? כי כרגע בלי להכיר את המערכת בפועל זה נראה לי כמו מערכת קסם שמצילה מהכל חוץ מלהתנגש בדברים..

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...