Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר מכיר את הרכב, ועל כביש אידיאלי (בלי שמן\מים), אני יודע מה עלול לגרום להחלקה. במידה ויש שמן, מגיב איך שצריך, ואם אני לא במצב רוח קרבי, מגיב לפי תחושות ומקווה שנצא בשלום.

אתה אמור לדעת מה קורה גם במצב של דרך חלקה. מומלץ תרגול על סקיד קאר וכן תרגול עם הרכב שלך על משטחים חלקים. על כביש רטוב אפשר לתרגל החלקות כמעט בלי שחיקה ברכב. גם על כביש מכוסה בוץ מומלץ לתרגל וגם על משטח עפר הדוק (אם תוכל למצוא כזה).

סך הכל מה שטוב בחוסר מערכות כאלה, שצריך יותר מיומנות. לדעת איך לבלום, לדעת איך לצאת ממצבים. (לאור האופי ששאלת בו את השאלה, אני מניח שאתה טועה איך לבלום במצב חירום בלי ABS, התשובה: במידה ואין מכשולים ויש לך רק ישר (בלי עיקולים), רק פול ברקס ונעילת גלגלים בכל הכוח.

עקרונית אמורים לבלום בלימה נסוגה אבל כיוון שלא כל הנהגים מספיק מיומנים - מה שאתה אומר הוא סביר.

במידה ויש מכשולים, עד כמה מטרים לפני המכשול פול-ברקס (נעילה), וכאשר מתקרב למכשול, לפמפם אבל לא להגיע למצב נעילה, ולהסיט את ההגה.)

לא לפמפם, להפחית את הלחץ על הבלמים. אם הנהג לא מיומן עדיף להטות את ההגה ולהרפות מהבלמים כמעט לגמרי ואז ההגה מגיב.

לפני כמה שבועות, היה שמש חזקה על הרמזור שבאתי אליו ב60 בערך, הייתי קרוב יחסית אליו, ולפתע קלטתי שזה אור אדום, ישר בלי לחשוב פול-ברקס ונגיעות קלות באנדברקס, עצרתי ישר על הקו.

זו נקודה חשובה: אתה לא רואה את האור ברמזור טוב? (וסביר שגם לא את הצומת) - תוריד מהירות מראש ותשאיר רגל על הבלמים בהיכון. ככה גם הורדת מהירות וגם קיצרת את זמן התגובה אפילו עד כדי חצי! זה הרעיון: אם מראש תחשוד בכל סיטואציה בכביש ותחשוב איפה ייתכן שתאלץ לבלום בלימת חירום - זו לא תהיה הפתעה ואז, גם אם תצטרך לבלום, לא תופתע ותוכל לבלום בלימה נכונה (נסוגה).

למי ששואל למה אנדברקס, א' כי זה רכב כבד והוא לא סוטה בקלות מהנתיב גם עם נעילה של כל הגלגלים. ב' הנעילה של הגלגלים האחוריים שלי חלשה ביחס לרכבים אחרים יש להם כוח עצירה אבל לא מספיק. (עובר טסט בלי בעיה אבל קרוב לגבולי, ככה הרכב תוכנן לדעתי).

בניגוד למה שרוב הנהגים חושבים, רכב שגלגליו נעולים לא ממהר לסטות מנתיבו. שימוש בבלם היד כדי לתגבר את הבלימה, לא נחוץ בדרך כלל. זה שימושי רק בבלימת מטרה (בלי נעילה) על משטח מאוד חלק, וגם אז אני חושב שבמצב חירום עדיף להשאיר את הידיים על ההגה כדי שיתאפשר לתמרן את הרכב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• תוכן חדש...