Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם להיות יותר פרקטי, במהירויות גבוהות במיוחד אתה צריך להזהר מהדברים הבאים בעיקר:

1.בלימות חזקות תוך כדי עיקול- גם אם העיקול די מתון בלימה חזקה ממהירות גבוהה עלולה להיות מסוכנת מכיוון שהיא תפר את האיזון של הרכב ועלולה לזרוק לך את התחת אל מחוץ לפניה או לחילופין להכניס אותך לתת היגוי שגם הוא יזרוק אותך מהפניה החוצה.

כדי לעשות את העניין בטוח תמיד תסתכל קדימה ותחפש סכנות אפשריות, השתדל ככל הניתן לא לבלום בעוצמה גבוהה במהלך פניה.

2.אספלט עם אחיזה משתנה- אספלט גלי, טלאים בכביש, מעבר מיבש לרטוב, הבדלי גובה- כל אלה עשויים להוציא את הרכב מאחיזה, בייחוד במהירות גבוהה, תיהיה ערני לכך.

3.סטיות מהירות מהנתיב- גם יפגעו באיזון הרכב, תדאג שהנהיגה שלך תיהיה זורמת וללא פעולות חדות.

4.לחץ אויר וצמיגים זהים בסרנים- אם אלה לא היהיו תקינים אתה תרגיש את זה מהר מאוד בבלימה, יהיו לך הבדלי אחיזה.

5. יציאה לעקיפות- עבודה עם מראות ואיתותים כדי לדאוג שעקיפות יעברו חלק.

תהנה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לזכורת הגרמנים יאמר שהם אינם מטליאים כביש. הריבוד אחיד ואם מתבצע תיקון הרי שהועא מתבצע לכל רוחב הכביש ובד"כ לאורך מספר קילומטרים - כך שהציפוי אחיד מאד. וזאת מעבר לתשתיות המשובחות מתחת לכביש שמגיעות לעומר מספר מטרים וסופגות את הזעזועים של הרכב הכבד - ומאידך מגבלות על עומס מותר לרכב כבד (המבוטא בעומס המותר לכל סרן) אשר שומרות על הכבישים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש קטעים באוטובאן שמותקנות בהם מצלמות מהירות מסוג גאטסו. לרוב גם יהיה שילוט מאיר עיניים עם איור של מצלמה לפניהם.

קח בחשבון שבניגוד לארץ, בגרמניה אתה מצולם מקדימה. עם כמה שזה לא נעים לקבל תמונה, כשהפלאש הוא לתוך הפרצוף שלך זה לא נעים שבעתיים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בתור בעלים של רכב דומה, אני יכול לספר לך שמאתיים קמ"ש על הרכב הזה זה לא משהו מיוחד.

תנהג בזהירות ואל תתלהב מדי, והכל יהיה בסדר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

9 ו 3 זה לא נהיגת מירוצים, זו הצורה שבה אתה אמור להחזיק את ההגה, הטיפ היחיד שאני יכול לתת לך זה לא לקפוץ מתוך המכנסיים של עצמך בשביל שתוכל לספר לחברים שנסעת על 200.

את ההגה תסובב לאט, מאד לאט, תתחיל לסובב לפני הפנייה כדי שהסיבוב יהיה עדין.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא יודע איך אף אחד עוד לא ציין זאת, או שאולי לא שמתי לב, אבל תזכור שאתה נוסע ב200 קמ"ש ולא 110, ולכן שמירת המרחק שלך צריכה להיות הרבה יותר גדולה ממה שאתה רגיל אליה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ב-200 קמ"ש שמירת המרחק הגדולה יותר באה מעצמה.

וכמו שאמרו, 200 קמ"ש יראה לך כמו 110 במכונית משפחתית ממוצעת בארץ.

אתה תגיע לסגור סקאלה בקלות מפתיעה.

בכל מקרה, תשתדל להשאר בנתיב האמצעי ולא השמאלי בשביל לא להפריע לתנועה.

פורסם

אתה לא יכול להגיד על אף נהג אחר חוץ ממך, שבנסיעה ב-200 קמ"ש שמירת מרחק "באה מעצמה". אתה כן יכול להגיד שזה מובן מאליו שצריך להגדיל את המרחק הנשמר מהרכבים לפניו ומצדדיו, אבל באותה מידה אני יכול להגיד שדריכות, אחיזת ההגה בשתי ידיים וריכוז זה גם מובן מאליו, וכך גם מבטים במראות.

מובן מאליו זה מושג שתקף לגבי בנאדם אחד, מה שמובן מאליו אצלך, לאו דווקא מובן מאליו אצל פותח השרשור. במיוחד לאור זאת שזו הפעם הראשונה שלו במהירויות כאלה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
ב-200 קמ"ש שמירת המרחק הגדולה יותר באה מעצמה.

וכמו שאמרו, 200 קמ"ש יראה לך כמו 110 במכונית משפחתית ממוצעת בארץ.

אתה תגיע לסגור סקאלה בקלות מפתיעה.

בכל מקרה, תשתדל להשאר בנתיב האמצעי ולא השמאלי בשביל לא להפריע לתנועה.

סלח לי, אבל זה פשוט לא נכון. נסעתי את גרמניה לאורך ולרוחב, גם במזרח גם במערב, לא זכור לי אף כביש עם שלושה נתיבים בו המהירות הממוצעת באמצעי היתה 200 או קרובה לזה. נתיב ימני בדרך כלל עמוס במשאיות, האמצעי במכוניות רגילות והמשאלי בעוקפים \ כאלו שבאמת טסים. זה גם בפרוש לא מרגיש כמו 110 בארץ בשום שלב, כי זה לא. 200 זו מהירות גבוהה גם בגרמניה, ולצורך עניין גם שכנסעתי על 150 הייתי בהרבה מקרים יותר מהיר מהתנועה סביב

גם אם זה אפשרי וחלק מהאנשים נוסעים ככה, לא יזיק לזכור שמדובר במהירות מאוד גבוהה אבסולוטית, שבן אדם שלא נהג כך אף פעם לא מורגל להגיב כ"כ מהר ואולי גם לא מורגל להיות מרוכז בנסיעה כ"כ, שיש שם עוד דבירם שמשתנים, כמו שילוט שלא תמיד זהה לזה הישראלי שהוא גם נוסע בכביש שהוא לא מכיר ולא באיילון צפון או משהו כזה (ולפעמים הקטעים ללא הגבלת המהירות הם די קצרים - מה שיגרום לו גם להוריד מהירות אחרי נסיעה די קצרה כל פעם) ושהאנשים שנוסעים במהירות כזו לידו, עושים את זה ברכבים פרטיים משלהם, שםה מכירים יותר מכמה שעות. חבל להציג את זה כ"לחץ על הגז ויהיה בסדר", כי זה מתכון די בטוח לתאונה. זה לא לונה פארק וגם לא קארטינג.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בגרמניה נהוג באוטובאהן שלט ביטול הגבלת מהירות, תמרור עגול לבן עם 3 פסים שחורים (שים לב, 3 ולא 2).

במידה ולא מצאת כזה, אל תעבור את ה110. כבישי האוטובאהן מסומנים במילה A

התמונה של תמרור ביטול הגבלת מהירות באדיבות ויקיפדיה:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/03/Zeichen_282.svg/600px-Zeichen_282.svg.png

בויקיפדיה טוענים שהמהירות הנפוצה היא 130 קמ"ש.

אני אישית לא הייתי משייט על 200, אבל בהחלט הייתי מגיע ל150 ומעלה. שמירה על על מהירות שנוחה ואינה יוצרת לחץ מיותר עבור הנהג (בסגנון: "אני לא יודע איך לנהוג במהירות הזאת אז אהיה עירני שבעתיים") היא לפי דעתי מומלצת יותר. מהירות גבוהה שאינה גבוהה מדי לא מעיקה עליך ולא תיצור תחושה של נטל ואי נוחות.

בהצלחה, מצפה לשמוע רשמים וחוויות (:

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לגבי הטענה שטענו פה ששמירת מרחק גדלה עם המהירות באופן טבעי: זה נכון, אבל לא נכון.

מצד אחד, כל נהג שומר מרחק גדול יותר במהירות גבוהה. אבל מצד שני, שמירת מרחק זה לא סתם ססמה - צריך לשמור מרחק מאוד מסוים כדי שבאמת נהיה בטוחים. המרחק הזה מוגדר כשתי שניות מלאות ועוד קצת, לפחות. עם הגדלת המהירות, הנהג אמנם יגדיל את המרחק מהרכב מולו, אבל בדרך כלל לא במידה שתספיק על מנת לשמור על המרחק הבטוח הדרוש.

התוצאה בפועל - אי שמירת מרחק! לכן, יש להקפיד למדוד את שמירת המרחק מהרכב ממול בפועל בעזרת "שיטת שתי השניות" או בעזרת כלי עזר ייעודי (כן, מובילאיי, בקרת שיוט אדפטיבית או כל דבר אחר שעושה לחובבי רכב טעם מר בפה) וגם לא צריך להגזים עם המהירות. יש לזכור שבנוסף לבעיה הזאת, במהירויות גבוהות, הפערים ביכולות הבלימה בין מכוניות שונות באים לידי ביטוי כך שלעתים גם מרחק בטוח של שתי שניות עלול להתברר כגבולי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

במבה - המהירות המותרת באוטובאהן היא 130, אלא אם צויין אחרת בתמרור. אזורים ללא הגבלת מהירות מסומנים בתמרור עגול לבן עם קו גלי (X3) באלכסון. אזורים מוגבלים בד"כ מופחתים בכפולות של 20 קמ"ש, כלומר 110, 90 וכו' - אבל זה לא כלל ברזל.

ממליץ לך לחפש אתרים העוסקים בכללי הנהיגה בגרמניה ומידע מפורט על האוטובאהנים - למשל זה וזה.

עצה נוספת - איני לא ציינת באיזה איזור בגרמניה אתה מתכוון לטייל, אבל יש בפורום לא מעט שרשורים העוסקים בטיולים בגרמניה ושכנותיה - הרץ חיפוש, למד ושאל שאלות רלונטיות.

תהנה!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תבדוק טוב טוב את האוטו לפני המהירויות הגבוהות, תתרגל בלימה במהירויות גבוהות, תתחיל בתרגול על 110 ואז על 140 ואז על 160 וכו.

הרכב עלול לבלום בצורה שונה במהירויות גבוהות עקב גורמים מסויימים. (לא תמיד מכוניות ההשכרה מטופלות בצורה מוקפדת מספיק)

אל תגיע ל200 ותגלה הפתעות כמו בלמים רועדים או בלימה לא שווה.

תמיד תסתכל קדימה, הרבה הרבה קדימה.

אל תתעסק בשטויות.

שום שטות.

בנסיעות הראשונות על ה200 אפילו אל תשוחח עם הנוסע השני, פשוט תתרכז ותסתכל קדימה ועל המראות.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם
סלח לי, אבל זה פשוט לא נכון. נסעתי את גרמניה לאורך ולרוחב, גם במזרח גם במערב, לא זכור לי אף כביש עם שלושה נתיבים בו המהירות הממוצעת באמצעי היתה 200 או קרובה לזה. נתיב ימני בדרך כלל עמוס במשאיות, האמצעי במכוניות רגילות והמשאלי בעוקפים \ כאלו שבאמת טסים. זה גם בפרוש לא מרגיש כמו 110 בארץ בשום שלב, כי זה לא. 200 זו מהירות גבוהה גם בגרמניה, ולצורך עניין גם שכנסעתי על 150 הייתי בהרבה מקרים יותר מהיר מהתנועה סביב

גם אם זה אפשרי וחלק מהאנשים נוסעים ככה, לא יזיק לזכור שמדובר במהירות מאוד גבוהה אבסולוטית, שבן אדם שלא נהג כך אף פעם לא מורגל להגיב כ"כ מהר ואולי גם לא מורגל להיות מרוכז בנסיעה כ"כ, שיש שם עוד דבירם שמשתנים, כמו שילוט שלא תמיד זהה לזה הישראלי שהוא גם נוסע בכביש שהוא לא מכיר ולא באיילון צפון או משהו כזה (ולפעמים הקטעים ללא הגבלת המהירות הם די קצרים - מה שיגרום לו גם להוריד מהירות אחרי נסיעה די קצרה כל פעם) ושהאנשים שנוסעים במהירות כזו לידו, עושים את זה ברכבים פרטיים משלהם, שםה מכירים יותר מכמה שעות. חבל להציג את זה כ"לחץ על הגז ויהיה בסדר", כי זה מתכון די בטוח לתאונה. זה לא לונה פארק וגם לא קארטינג.

אתה כנראה לא מדבר על אוטובאנים לא מוגבלים במהירות.

רובם כיום כבר מוגבלים, ונדיר למצוא כאלו שלא.

גם אז, ההגבלה היא ל-130 קמ"ש, אבל עדיין הגרמנים מצייתים

פורסם
אתה כנראה לא מדבר על אוטובאנים לא מוגבלים במהירות.

רובם כיום כבר מוגבלים, ונדיר למצוא כאלו שלא.

גם אז, ההגבלה היא ל-130 קמ"ש, אבל עדיין הגרמנים מצייתים

נסעתי באחד כזה לפני חודש (קטעים של כמה קילומטרים ללא הגבלת מהירות), עם עוד שני נהגים מנוסים, שאיתם התחלקתי בנהיגה.

תגיד מה שאתה רוצה, אני יודע לספר שמהירות הנסיעה הממוצעת שם היתה רחוקה מ-200, וכשהגענו לזה - היינו אך ורק בנתיב המשאלי וזה הרגיש מאוד מהר, גם בתור נהג וגם בתור נוסע. אני גם יודע לספר ששאר הנהגים שם נסעו הרבה הרבה יותר לאט. רכב ממוצע בגרמניה הוא לא audi r8, ומה לעשות - רכבים כמו פורד פוקוס (וגם זה מניסיון) לא באמת מאפשרים לך להגיע למהירות כזו.

בסוף זה החלטה של פותח השרשור כמה מהר הוא רוצה לנסוע, אבל לא צריך לשכנע אותו שזה טריוויאלי, קל ושזה הסטדנרט - זה לא, ולו רק בגלל שיש די הרבה מכוניות בכבישים שבכלל לא מסוגלות להגיע למהירות כזו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...