Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. בעוד מספר ימים אנחנו טסים לגרמניה והשכרנו מראש גולף GTI ידנית לקצת תענוג על האוטובאן. עכשיו רציתי לשאול - האם יש טיפים כלשהם לנהיגה מהירה במיוחד? הרכב מגיע ל 240 קמ"שׁ. קשה לי להאמין שיהיה לי אומץ להגיע למהירות הזאת, אבל אני משער שאני כן אשייט על 200 קמ"ש מפעם לפעם.

למשל אני אוודא שיש לחץ אוויר תקני בצמיגים לפני שאני אתחיל לטוס על הכביש, אני אחזיק את ההגה בשעה 3 ו 9 ולא 10 ו 2 (ככה אוחזים אותו בנהיגת מרוצים, הצורה הזאת מאפשרת שליטה רבה יותר). אסתכל כמה שיותר רחוק כמובן. מה עוד? יש לכם עוד טיפים/כללי אצבע?

תודה.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נסעתי על מהירויות גבוהות מאוד(200++) הייתי רגיל רק עם הרגל על הברקס למקרה הצורך.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

ואללה שאלה טובה. עקרונית, כל הדגשים הרגילים של הכנה לנהיגה נכונים גם כאן: תנוחת נהיגה נכונה, אחיזת הגה מאוזנת וכן רכב שמטופל היטב. למהירויות גבוהות במיוחד הייתי ממליץ על לחץ צמיגים גבוה ב-1-2PSI בתוספת ללחץ הקר ובבדיקת שמנים, נוזל קירור ולחץ אוויר לפני הנסיעה עצמה.

ריכוז בדרך ומבט הרחק לפנים חשובים (כמובן) אבל בנוסף לכך יש:

א. להגביר ריכוז בכביש לפנים על ידי בדיקת מראות קצת פחות תדירה מהרגיל (כ-5 פעמים בדקה).

ב. לא להשתמש במראות כדי למקם את עצמך בנתיב, כפי שחלק מהאנשים עושים בטעות.

במהירויות כאלו, המיקום בנתיב צריך להיות קצת שמאלה מהקו הצהוב או אפילו בנתיב הראשון משמאל (תלוי בתחושת הבטחון שלך) כדי לאפשר מרווח טעות נוסף, ויש להימנע ככל הניתן משינויי כיוון. אפילו מעבר נתיב עדין במהירות כזו הוא מסוכן. עדיפה הורדת מהירות בקו ישר, ולו דרסטית, מאשר מעבר נתיב.

אם עוברים נתיב, אז לזהות את הצורך לעבור נתיב מראש ולהתחיל לעבור כמה שיותר מוקדם אבל לסיים לעבור כמה שיותר מאוחר. במלים אחרות: לבצע מעבר נתיב הכי "מרוח" שיש, בתנועת הגה קצרה ורצוי במהירות קבועה כל זמן שההגה מופנה. אין להביט אל מעבר לשכם במעבר נתיב בנסיעה במהירויות כאלו, אלא לסמוך על כיוון המראות ועל צעדי הזהירות הנוספים המתבקשים ורק לזרוק מבט קצר הצדה ולא אחורה.

גם האטה במהירויות כאלו, רצוי שתהיה "מרוחה" ככל הניתן: כאשר יש הפרש מהירויות גדול בינך לבין מכונית נוסעת ממול, קשה להעריך נכון כמה לאט המכונית ממול באמת נוסעת עד שכבר נמצאים מאוד קרוב ואז צריכים פתאום להאט בבת אחת ואז גם הנהג השני כל כך נבהל ממה שמתקרב אליו מאחורה שהוא לוחץ בבהלה על הבלמים ומחמיר את המצב. עדיף להאט קצת יותר מדי וקצת מוקדם מדי ואז להאיץ חזרה, מאשר להיפך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לנהיגה במהירויות כאלו צריך להיות עם הרבה ביטחון על הכביש, ולהיות חכם כמובן - אבל עם הכבישים שיש שם סביר להניח שזה יהיה כמו לשייט על 120 בכביש 6....

נ.ב אני לא יודע מה מצב מזג האוויר אצלם עכשיו אבל אם גשום אני לא ממליץ לנסוע מהר מדי.

Opel Adam S 2017

פורסם

לעלות לאט לאט את המהירות בשביל להגביר את הביטחון שלך בכביש במהירות כזאת, לא להגיע ל200 בהאצה הראשונה.

מקס

פורסם

המוח מתרגל די מהר למהירויות האלה (מה שלא הופך את העניין ליותר בטוח).

כשאתה יוצא מאזור הכביש המהיר, הקפד במיוחד על המהירות המותרת (שים לב אם אתה לא עובר יותר מדי רכבים שפתאום נראים לך "עומדים במקום") שוטר יעצור אותך, ובצדק!

הקפד לתכנן מעבר נתיבים מראש, תנועות הגה עדינות כמובן. תקפיד לאותת כמובן! שמור על הימין.

נסיעה טובה! ספר איך היה.

פורסם

אם אתה מדחל להנאתך על 200 בנתיב השמאלי, בדוק את המראות לעיתתים תככופות, אתה תופתע איך זה מרגיש להיעקף כאילו אתה בתימרוני חנייה, ע"י אקזוטיקה גרמנית/איטלקית.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

אתה מאוד מהר תתרגל,בכבישים המהירים כולם שם נוהגים מהר ולא בשביל ״לתת בגז״ אלא בגלל שכך נהוג,גם אם תנהג שם 200+ אתה לא תרגיש מוזר,אלא חלק מתנועה זורמת.

פורסם

אל תשכח שלמרות שאתה על 200, יש שם לא מעט מכוניות שמסוגלות, ונוסעות, הרבה יותר מהר. תסתכל פעמיים במראה השמאלית לפני מעבר נתיב שמאלה, בשביל לקבל אומדן מהירות של מי שמאחורייך.

וכמובן לאותת, הרבה לפני שאתה עושה משהו.

מעבר לזה, הכל זורם וסבבה כמו 130 על כביש 6.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

ראה תשובה 3 - של חן ג .

נהג בהתאם לתנאי הדרך ויכולתך , זה שאפשר יותר מהר , לא אומר כי אתה חייב בכל מצב ,( עומס תנועה ,ערפל גשם וכו' )

אם יש איתך אנשים שלא רגילים למהירות גבוה - התחשב גם בכך , כי הם יכולים סתם להלחיץ אותך (ארגן להם עיתון ,ספר , אוזניות למוסיקה)

אם יש - ורצוי מאוד שיהיה GPS ו תוכנת ניווט waze , ראה אם יש עומסים לאורך הנתיב .

למד את הדרך - הסתכל במפות לקבלת הבנה ומיקום המחלפים שאתה צריך מראש,

כך תדע כי במהירות מסויימת תגיע למחלף רצוי בזמן נתון , ותערך לכך מראש .

אם יש בוגר נוסף עם רשיון נהיגה כדאי שישב ליד הנהג וישמש כנווט -

עם ערנות מלאה ומבט רחוק למיכשולים ועיון ב GPS .

כאשר הכייף להרביץ בדרך נגמר ,,(זה די מעייף להיות במתח נהיגה רצוף ) שחרר את הנווט .

ו מצא את המהירות המתאימה והנוחה ביותר בנסיעה ארוכה לך ולרכב .

לכל רכב יש את המהירות המתאימה לנסיעה ארוכה אשר בה יש מספיק כוח , וגם שליטה נוחה .

אני מצאתי זאת במהירות בין 130-150 קמ"ש .

במהירות הנ"ל אפשר לדבר עם הנוסעים ברכב ולשמוע מוסיקה בכייף - אבל כמובן להשאר מרוכז בנהיגה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

1. לחזק את מה שאמר הקוון - זה שמותר לנהוג במהירות גבוהה לא אומר שמהירות זו מתאימה.

2. אינך מיומן בנהיגה במהירות גבוהה, את המיומנות תרכוש עם הזמן.

3. כמה מהר שתנהג - תמיד יהיה מישהו (ויותר מאחד) שינהג מהר ממך. שים לב מה קורה מאחור.

4. שים לב להגבלות מהירות משתנות (תמררים מיכאניים או אלקטרוניים). האירופים אוהבים מאוד לעשות בהן שימוש.

5. יש מונח חשוב מאוד בנהיגה בגרמניה - stau. בעברית זה נקרא "פקק תנועה". פקקים אלה נוצרים ונעלמים בלי כל סיבה נראית לעין, ומאד לא נעים להגיע במהירות 200 קמ"ש ולגלות שאחרי העיקול התנועה עומדת. עקרונית תראה שלטים הנושאים מילה זו קילומטרים רבים לפני הפקק (בצורת שלטים אלקטרוניים או פלקטים התלויים על גשרים), ובכל זאת תופתע. לכן - אם אתה רואה רמז כלשהו לפקק האט למהירות שתאפשר לך בלימה בטווח הראיה המתאים!! כמוכן יש לגרמנים מערכת הודעות המצפרצות במערכת השמע ומודיעות על מכשולים באוטובאהן. אני לא ניסיתי אותן (לא משתמש במערכת השמע) אבן בכל מקרה הן יעזרו לך רק אם אתה דובר את השפה. היפה בעניין - המערכת מתפרצת גם כאשר אתה שומע דיסק.

6. שים לב שיש כבישי מהירים שאינם אוטובאהנים ("כבישי B") - הם מסומנים בשילוט צהוב (בניגוד לכחול של האוטובאהנים) והמהירות המותרת בהם 100 קמ"ש. יש לך עסק עם ייקים, אל תעבור את המהירות המותת. הכלל נכון גם בהרבה אלפי ק"מ של אוטובאהן בהם המהירות המותרת מוגבלת ל-130 קמ"ש ופחות.

7. כלל לא מובטח שמזג האויר יאיר פנים - התאם מהירותך לתנאי הדרך.

8. הגרמני שנוהג ב-200+ קמ"ש מכיר את הדרך יודע היכן נתיבים מתפצלים ומתמזגים ואיזה עיקול בנוי באיכות פחות או יותר טובה, הוא נוהג בה כבר בפעם ה-100. אתה בפעם הראשונה. לכן, למרות שהכבישים בנויים למהירויות גבוהות - היה שקול!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכבישים בגרמניה אומנם מאפשרים נהיגה במהירות כזאת בחלק מהמקומות (לא בכולם! אני כבר קיבלתי דו"ח אחד משם :) ), אבל זה לא אומר שאנשים באמת נוסעים ככה באופן גורף. לא חושב שזה ירגיש לך כמו 130 כביש 6. אני נסעתי שם על 190+-, וזה הרגיש לי מאוד מהיר וגם דרש ריכוז מטורף. רוב המכוניות בנתיב הימני \ מרכזי נסעו על 150 לכל היותר והעוד 40 קמש עושים הבדל די משמעותי.

קח בחשבון שכמו שאמרו לך כבר, תמיד יהיה גם מי שיבוא מאחוריך על 240 ויצפה שתזוז. במהירויות כאלו, כשאתה לא רגיל אליהן, זה הרבה יותר מלחיץ והתגובות שלך גם פחות טובות בהתאם. נכון שלא יצפרו לך, וכנראה גם לא יסמנו עם האורות, כי תרבות הנהיגה בגרמניה "קצת" שונה מזו שלנו, אבל אם אתה רוצה להיות בסדר ולנהוג כמצופה,זה אומר שאתה צריך גם להשתמש במראה האחורית פעם בכמה שניות, בעיקר כשאתה בשמאלי.

אני מבין את הרצון לנסוע מהר, בטח עם רכב ספורטיבי, אבל תזכור ש-200 קמש זו לא מהירות הנסיעה הממוצעת בגרמניה, בניגוד למה שהרבה אנשים אולי חושבים. תעלה את המהירות בהדרגה, אחרי שתרגיש בנוח עם האוטו ותבין בדיוק מה קורה סביבך.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...