Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נדמה לי שהקטעים הלא מוגבלים כוללים חשה בסדר גודל של חצי או שני שליש האוטובאהנים - כלומר כמה אלפי ק"מ. לעתים גם בקטעים אלה יש הגבלות לסרוגין לפי תנאי התנועה ומזג האויר - על ידי שילוט אלקטרוני או תמרורים משתנים.

בשאר קטעי האוטובאהן המגבלה היא 130 קמ"ש ומטה - והמגבלות נאכפות. כמוכן כל הרשת נמצאת כל הזמן תחת בקרת מצלמות, עם אפשרות להזעיק כוחות בטחון והצלה במהירות רבה על ידי מוקד מרכזי.

אישית לא עברתי את ה-150 קמ"ש וגם זאת לזמנים קצרים - זה מה שהרכב ששכרתי (מונדיאו סטיישן, עמוס ב-5 מבוגרים על ציודם) אפשר, ובהחלט לא הרגשתי מהאיטיים על הכביש, אבל היו גם מי שחלפו על פני כרוח.

אני חוזר וממליץ לפותח השרשור - למד היטב את חוקי התנועה בגרמניה ונהג לפיהם כדי שתהנה מנהיגה בטוחה וללא התקלויות עם החוק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נסעתי באחד כזה לפני חודש (קטעים של כמה קילומטרים ללא הגבלת מהירות), עם עוד שני נהגים מנוסים, שאיתם התחלקתי בנהיגה.

תגיד מה שאתה רוצה, אני יודע לספר שמהירות הנסיעה הממוצעת שם היתה רחוקה מ-200, וכשהגענו לזה - היינו אך ורק בנתיב המשאלי וזה הרגיש מאוד מהר, גם בתור נהג וגם בתור נוסע. אני גם יודע לספר ששאר הנהגים שם נסעו הרבה הרבה יותר לאט. רכב ממוצע בגרמניה הוא לא audi r8, ומה לעשות - רכבים כמו פורד פוקוס (וגם זה מניסיון) לא באמת מאפשרים לך להגיע למהירות כזו.

בסוף זה החלטה של פותח השרשור כמה מהר הוא רוצה לנסוע, אבל לא צריך לשכנע אותו שזה טריוויאלי, קל ושזה הסטדנרט - זה לא, ולו רק בגלל שיש די הרבה מכוניות בכבישים שבכלל לא מסוגלות להגיע למהירות כזו.

ברור, אבל פותח האשכול לא דיבר על פורד פוקוס.

ולא זוכר שאמרתי ש-200 זו המהירות הממוצעת, זו פשוט מהירות שמאוד קל להגיע איתה ב-GTI.

הזמן שלוקח ל-GTI להגיע מ-0 ל-180 זהה בערך לזמן שלוקח לפוקוס להגיע מ-0 ל-100, אז אין שום מקום להשוואה.

פורסם

בנוסף לכל מה שאמרו קודמיי - תעיף מבט מדי פעם במחוג הדלק.

בארץ אתה אולי נוסע 200 למשך 10 שניות כדי לספר לחבר'ה.

שם אתה תמצא את עצמך משייט על 170-200 לדקות ארוכות וזה טוחן דלק בקצב מפתיע.

כשאנחנו שכרנו פיאסטה בגרמניה ונסענו קצת באוטובאן היה לנו קטע מצחיק:

נוסעים להנאתנו (170-180 בנתיב הימני, זה מה שהפיאסטה ידעה לתת).

פתאום יש צליל של "גלינג".

זוגתי שואלת אותי אם יש לי טלפון.

אני מסתכל בלוח השעונים, רואה את הנורה דולקת, ועונה לה "טלפון ממיכל הדלק".

בלי ההתראה הקולית לא הייתי חושב בכלל על תדלוק ובטח היינו נתקעים כי לא נסענו הרבה מאוד ק"מ ואתה לא רגיל להגיע ממצב של מיכל מלא למצב של נורה דולקת תוך יום.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

Wil - וכדי להשלים את דבריך צריך לציין שעצירה באוטובאן מסיבה לא מוצדקת מהווה עבירה משמעותית. עצירה בשל מיכל ריק אינה מוצדקת ואתה עלול להקנס. תחנות הדלק לאורך האוטובאהן אינן רבות (מרחק של עשרות ק"מ בין תחנות), אם כי כנראה שאפשר למצוא כאלה במרחק לא גדול במרבית היציאות.

עניין נוסף - יש מדי כמה קילומטרים תחנות מנוחה, מרביתן מאפשרות עצירה והתרעננות קצרה, בחלק קטן יש גם מזנון ושירותים ויש תחנות מנוחה ליד תחנות הדלק שלאורך הכביש. שים לב שמרבית התחנות מנוצלות על ידי משאיות (שמגיעות מכל רחבי אירופה, מרוסיה עד פורטוגל) וצריך לשים לב למשאיות מתמרנות. ממליץ לך להחזיק ברכב תרמוס עם קפה, פירות וסנדביצ'ים או חטיפים כיון שהנהיגה מעייפת מאוד ותרצה לעצור כל שעה - שעה וחצי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עזוב אסורה - מסוכנת!

אין שוליים רחבים במיוחד וגם שוליים של 15 מטרים (היכן שאתה לכאורה לא מסכן את התנועה) זה לא בטוח, בטח שלא באוטובאהן. פגיעה מאחור אפילו ב-80 קמ"ש זה לא משהו שמכונית מודרנית נבנתה לספוג והתוצאה היא - תאונה קשה מאוד!

אוטובאהן הוא כביש מהיר בהגדרתו ולכן אחד הקריטריונים להם הוא עונה זה היעדר תחנות דלק, מלבד במחלפים בהם תחנות הדלק מתחברות לכביש המצטלב עם הכביש המהיר. זוהי גם אחת הסיבות שיש לשים לב ולא למהר יותר מדי בכבישים שאינם כבישים מהירים - גם אם נדמה שזה אותו דבר וגם שם אפשר לנסוע 150 קמ"ש.

בנוסף, יש לזכור שבסך הכל רק קטעים מאוד מסוימים של האוטובאהן הם בעלי הגבלת מהירות "פתוחה" וגם זה רק בתנאי מזג אויר יפים וכשאין הפרעות בתנועה (פקקים, תאונות). יש לשים לב לכך וגם בקטעים עם הגבלת המהירות הפתוחה לא לקפוץ מעל לפופיק, גם אם זה מרגיש בסדר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן - תיקון קטן לגבי תחנות הדלק באוטובאהן - הן אינן רבות, אבל לאו דווקא קרובות למחלפים הגדולים אלא צמודות לתחנות המנוחה שהזכרתי קודם.

בד"כ יש שילוט (נדמה לי Rast ושם החניון) כמה ק"מ לפני כל תחנה כזו, עם פירוט השירותים הניתנים בה (דלק, מסעדה שירותים וכו').

ראה כאן

פורסם

כן, ומעין זה ניתן למצוא גם בכבישים מהירים אחרים באירופה ובעולם. אבל אז בדרך כלל הכניסה והיציאה יהיו בעזרת נתיבי האצה והאטה מופרדים מהכביש וארוכים במיוחד.

אגב, בחלק מארצות אירופה הקטנות יותר, לדעתי קצת "מהירים על ההדק" להגדיר כבישים כ"מהירים" וכבר יצא לי לנסוע על "אוטוסטרדות" שהיו לאורך קטעים ארוכים בעלי שוליים צרים ביותר וללא מעקה בטיחות. כמו כן, "מפרצי הבטיחות" שמדברים עליהם בכל ארצות אירופה מלבד גרמניה, הם רק כסת"ח - הם לא מציעים שום הפרדה קשיחה של הרכב העוצר מהתנועה אלא רק קצת יותר רווח בינו לבין התנועה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לנסוע עד גרמניה כדי לספר שנסעת 200 על גולף?

אני במקומך הייתי מוצא כבישים צדדיים עם פניות ועיקולים ומבלה שם את רוב היום. הרבה יותר מהנה לפנות ב80, מאשר לנסוע 200 בקו ישר, ובאוטובאן הייתי נוסע על 110 גם לקרר את הבלמים וגם לנקות את המוח מכל כוחות הg שצבר, אבל זה רק אני

פורסם

תודה רבה על כל התגובות כאן.

ולזה שמעלי - ממש לא אכפת לי מלספר לחברים, אני פשוט מאלה שהמהירות הנוכחית לעולם לא מספיקה להם...

ובכל מקרה, לא צריך לנסוע עד גרמניה בשביל למצוא עיקולים מהנים, בארץ יש לנו כמה כבישי נהיגה נחמדים ביותר.

פורסם
אני פשוט מאלה שהמהירות הנוכחית לעולם לא מספיקה להם...

אז כדאי שתרגע.

מי שפותח שרשור כזה בהכרח מעיד על עצמו שאין לו ניסיון רב במהירות כזו, כדאי שתדע שנסיעה במהירות של 200 קמ"ש+ היא מייגעת, דורשת עירנות סופר גבוהה ובד"כ מהירה גם בגרמניה (תתפלא).

בביקור האחרון שלי שם שכרתי מרצדס מסדרה E וזו מכונית שבנויה ותוכננה לכבישים האלה, הקפדתי לנסוע כחוק ולתת בראש רק במקומות שצוינו כחסרי הגבלת מהירות, לאורך כל הביקור לא נעקפתי אפילו בידי מקומי אחד, כך קצב התקדמות של 200 היה מהיר מאוד ביחס לתנועה שסביבי.

עוד דבר, לא מעט מכוניות מתחילות ל"שוט" על הכביש במהירויות של 160-170 קמ"ש אפילו שנתוני היצרן מראים שהן יכולות לשייט במהירויות גבוהות יותר. כך שעד שלא למדת את הרכב ויכולותיו - שמור על מהירות שפויה שמאפשרת לך שליטה מושלמת ברכב.

הצורך לרוץ וספר לחברים על המהירות שנהגת בה בגרמניה לא מצדיק את הסיכון.

• תוכן חדש...