Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בורג מדרגה 12.9 מסוגל לעמוד בכח מתיחה גדול יותר בכ-70% מבורג מדרגה 8.8, לפני שהוא יעבור עיוות פלסטי.

לא בורג מדרגה אלא בורג העשוי מקבוצת חוזק 8.8 או 12.9.

איזה כייף לי :)

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדיין הסעפת לא הייתה מורכבת אצלי, ואכן ממה ששמעתי הברגים נמתחים וגורמים להשתחררותם..

מרק תודה אני אחפש את הברגים שציינת

מה שכתבת זה בדיוק מה שאני צריך לבקש?

פורסם

אינני יודע אם החנויות לאספקה טכנית של ברגים מכירים את המינוח הטכני של פלדות המתאימות לייצור ברגים לעמידות בטמפ' גבוהה.

תנסה לברר עם אגזוזנים...

פורסם
לא בורג מדרגה אלא בורג העשוי מקבוצת חוזק 8.8 או 12.9.

למה קבוצה?

למשל ב-12.9 - מי עוד בקבוצה?

אם כבר אז תחום או טווח.

אבל מה רע בדרגה?

אני מוכן להתפשר על "סיווג חוזק" :-)

פורסם
אינני יודע אם החנויות לאספקה טכנית של ברגים מכירים את המינוח הטכני של פלדות המתאימות לייצור ברגים לעמידות בטמפ' גבוהה.

תנסה לברר עם אגזוזנים...

זה לא קצת מוגזם?

לאיזה טמפ' חשופים הברגים האלה?

פורסם

החיבור של סעפת הפליטה לראש המנוע נעשה על ידי אומים מפליז, שמוברגים לברגים מפלדה

כדי למנוע קורוזיה בין האום לבורג ולאפשר הסרה מהירה של האום מהבורג.

פורסם
למה קבוצה?

למשל ב-12.9 - מי עוד בקבוצה?

אם כבר אז תחום או טווח.

אבל מה רע בדרגה?

אני מוכן להתפשר על "סיווג חוזק" :-)

כי ככה נהוג בתעשייה לכנות או לסווג את חוזק הברגים ולא כפי שכתבת אם אתה רוצה לשנות את המינוח אז בבקשה תודיע לכול המהנדסים/הנדסאים שיש תרגום חדש...

רוצה תקבל לא רוצה אל תקבל.

מה לעשות אני בתחום ההנדסה והתיכנון המכני יותר מ-20 שנים וזו פעם הראשונה שאני נתקל במינוח שהשתמשת איתו.

פורסם
זה לא קצת מוגזם?

לאיזה טמפ' חשופים הברגים האלה?

לסעפת פליטה נהוג לבחור בברגים שמתאימים לעמוד בטמפ' של כ-500 מעלות צלזיוס.

פורסם

הגיע הזמן שאני יהיה יותר ספציפי.

ישנה סעפת שבזמנו טיג ארט תכננו, מסתבר שאחד הכשלים הם הברגים שתופסים בין הסעפת לפלאנג׳ שמחברים על הטורבו עצמו בצד הפליטה, בשביל להתאים לסעפת.

תמונה להמחשה

ymena2a3.jpg

כל מי שאני מכיר די התייאש מזה שהברגים נפתחים כל תקופה, אז החלטתי לעשות שדרוג שאולי יעזור לבאים אחריי ויהיה סוף לדבר :)

פורסם
אינני יודע אם החנויות לאספקה טכנית של ברגים מכירים את המינוח הטכני של פלדות המתאימות לייצור ברגים לעמידות בטמפ' גבוהה. תנסה לברר עם אגזוזנים...

כאשר היה לי צורך להחליף ברגי סעפת פליטה, חיפשתי אצל חנויות ברגים, אגזוזנים, מוסך מקורי (וולבו) וחנויות חלפי רכב. כולם ללא יוצא מהכלל אמרו "לא יודע מה אתה רוצה, שים בורג רגיל, זה מה שכולם עושים".

מחוסר ברירה שמתי 8.8 רגיל, עד כה (כשנה) ללא תקלות.

דני

פורסם
כאשר היה לי צורך להחליף ברגי סעפת פליטה, חיפשתי אצל חנויות ברגים, אגזוזנים, מוסך מקורי (וולבו) וחנויות חלפי רכב. כולם ללא יוצא מהכלל אמרו "לא יודע מה אתה רוצה, שים בורג רגיל, זה מה שכולם עושים".

מחוסר ברירה שמתי 8.8 רגיל, עד כה (כשנה) ללא תקלות.

דני

רצוי להשתמש בקשיחים (ברגים, אומים, STUD) עבור חלקי טורבו וסעפת פליטה המתאימים למפרטי הייצרן. בהרבה מקרים אלה קשיחים עם אבטחה עצמית לשימוש חד פעמי ויש להחליפם לאחר פירוק.

ברגים תיקניים מקבוצת חוזק 8.8 לא מתאימים לעבודה בטמפ' גבוהה. חשיפת הבורג לטמפ' עבודה גבוהה גורמת לירידה של עד 25 אחוז מעומס ההידוק של החיבור כתוצאה מירידה של גבול מאמץ הכניעה.

פתיחה עצמית של האום/בורג לא מתרחשים מייד אלה לאחר מספר רב של מחזורי חימום וקירור.

• תוכן חדש...