Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קצת בור בנושא :)

האם לוקטייט הכחול מתאים? (של חברת לוקטייט, מגיע בבקבוקון אפור עם פקק לבן)

ולגבי מומנט חיזוק יש ELSA אבל בעייתי משהו כי לא מדובר בברגים מקוריים ולא בסעפת מקורית.

אני יאלץ לסגור לפי ה"רגש" יש לי כבר קצת נסיון בלסגור ברגים ככה

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אביתר,

ישנם מספר סוגים של נוזלים לאבטחת ברגים ואומים כאשר אחד ההבדלים המהותיים בינהם הוא מומנט הדרוש לפתיחת הבורג לאחר סגירה של הבורג עם נוזל לאבטחת ברגים.

לוקטייט 242 - ניתן בדרך כלל לשחרר את הברגים בעזרת כלים סטנדרטיים.

לוקטייט 262/272 - תצטרך להשתמש בפטיש אוויר או חימום של החיבור לטמפ' של 250 מעלות צלזיוס בכדי לפרק את הברגים.

מומנט סגירה מקסימלי של בורג M8 תקיני מקבוצת חוזק 8.8 הוא 22NM

מומנט סגירה מקסימלי של בורג M8 תקיני מקבוצת חוזק 10.9 הוא 28NM

מומנט סגירה מקסימלי של בורג M10 תקיני מקבוצת חוזק 8.8 הוא 45NM

מומנט סגירה מקסימלי של בורג M10 תקיני מקבוצת חוזק 10.9 הוא 55NM

אם אתה מחליט להרכיב ברגים מטיטניום כמו בקישור שצירפת אתה יכול לסגור אותם במומנט המתאים לברגים מקבוצת חוזק 10.9 (בערך).

שים לב שבהמלצות האלה אין התחשבות בחוזק התבריג של ההברזה או לחץ שטח מקסימלי המותר לפלאנ'ג.

סגירה במומנט גדול מהדרוש עלול לגרום למעיכת פני השטח של הפלאנ'ג או/גם הדיסקיות לכן רצוי גם לרכוש דיסיקיות מתאימות.

** ממולץ להדק את הברגים ב-2 שלבים סגירה של כול הברגים במומנט של 70 אחוז מהמומנט המקסימלי ורק לאחר מכן במומנט סופי.

איזה כייף לי :)

פורסם

לוקטייט 242 - ניתן בדרך כלל לשחרר את הברגים בעזרת כלים סטנדרטיים.

לוקטייט 262/272 - תצטרך להשתמש בפטיש אוויר או חימום של החיבור לטמפ' של 250 מעלות צלזיוס בכדי לפרק את הברגים.

האם המשמעות היא שהלוקטייט בשימוש במיקום חם כמו מחבר סעפת פליטה או ראש מנוע, שמגיע לטמפרטורות כאלו באופן קבוע, יאבד את חוזקו מהר מאוד ולא יבצע את תפקידו?

אולי כדאי להשתמש בדיסקת נעילה מסוג nord-lock כדוגמת זו בתמונה?

washer11276729161.jpg

bolt.jpg

אנו משתמשים בדיסקות כאלו לאבטחת אבזרי התקנה של אנטנות סלולריות על מגדלים שאמורות לתת נעילה פוזיטיבית מלאה ולעמוד בוויברציות מכוחות רוח לאורך שנים ללא תחזוקה בהצלחה מלאה

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם

אגב יש עוד משהו שאולי שכחתם, מה לגבי הפסיעה של הברגים?

כדאי למשל פסיעה של 1 או פסיעה של 1.75? אני משער שדווקא 1.75 יותר טוב כי יהיה לו יותר "בשר,(אבל זאת רק השערה לכן אני יתן למומחים ממני להגיב).

קובי

• 9 שנים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 23.9.2012 בשעה 21:38, גליאור כתב:

אז זה 12.9.

דרגה לפני זה 10.9, ולפני כן 8.8.

היי גליאור , אשמח לעזרה . 

מה כושר העמסה של בורג 8.8 ? 

תודה רבה. 

• תוכן חדש...