Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני יודע שהנושא הזה נטחן בהמון דיונים פה ובעוד פורומים, אך עדיין לא הצלחתי לקבל תשובה ברורה לגבי הנושא.

לפי מה שהבנתי,

החל מ' (1 לאפריל 2008 ) לא תרשם שנת יצור הרכב ברישיון הרכב, במקום שנת ייצור יירשם ברישיון הרכב מועד עלייתו על הכביש.

וזה אומר שאם ארכוש רכב בחודש אוקטובר 2012 אז המחיר שלו (לפי המחירון) ושל רכב מינואר 2012 יהיה שונה.

יהיה מחיר מחירון X (לרכב מחודש ינואר) + תוספת של Y% לכל חודש, עד לפה נכון?

חבר אמר לי שלא שווה לי לקנות רכב בסוף שנה כי אפסיד עליו שנה, הוא אמר שאחרי שנתיים שהרכב יהיה אצלי אקבל עליו מחירון של 2012, האם מה שהוא אמר נכון? וגם אף אחד לא מתייחס לתוספת של החודשים למחיר הבסיס, גם לא חברות הליסינג.

האם הוא צודק?

או בקיצור האם כדאי לרכוש רכב עכשיו או לחכות לינואר 2013?

פורסם

הוא צודק, לפחות בזה איך הנושא נתפס בקרב הציבור הרחב, לא יודע לגבי חברות ליסינג. אף אחד לא יתחשב בהפרש הזה, למרות שזה לא צודק כ״כ, פרט למקרה של ביטוח. כשמכרתי רכב שעלה לכביש בתאריך 31/12/2008 (!!!), כולם צחקו עלי כשביקשתי להתחשב בהפרשי מחירון של 01/08 ו 12/08.

פורסם

אני חושב שעד גבול מסויים של חודשים ניתן לבקש ולקבל את תוספת המחיר על כל חודש שמעבר לחודש ינואר וזה יהיה מחיר הבסיס החדש המשוקלל של רכבך. כמובן שממחיר בסיס זה יהיה אולי צריך להוריד מחיר בפועל כמו כמעט בכל מכירת רכב משומש.

נראה לי שאם רוכשים רכב עד אזור חודש אוגוסט ניתן לקבל את תוספת המחיר על שבעת החודשים העודפים מעבר לינואר. מעבר לכך אולי יהיה קשה יותר מכיון שהמחיר כבר יתקרב למחיר של רכב שנת 2013 משומש שימכר באותה העת שתמכור.

כעת המצב קצת שונה לאור צפי לעליית מחיר בשנת 2013 עקב שינוי המיסוי, כך שתשלם כרגע מחיר נמוך יותר, דבר שיקזז את ירידת המחיר העתידית.

לפי מה שרשות המסים אומרת, תהיה מעתה עליית מחיר צפויה כל שנה לאור שינוי במיסוי הירוק כל שנה, כך שזה יהפוך להיות מצב קבוע.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

עדיף בהחלט לחכות, כשאתה עושה טרייד אין אף אחד לא מתחשב בחודשים וגם בציבור הרחב זה לא משנה.

זה סתם צעד מטופש, חכם בכאילו, שהעלה את השווי של צי הרכב של חברות הליסינג, שכן הן היחידות שמוכרות כיום לפי החודשים הללו.

פורסם

תודה על התגובות חברים, אך עדיין אני מבולבל ולא החלטתי מה לעשות...

מישהו יכול להסביר את הנושא הזה יותר טוב ולעזור לי לקבל החלטה?:?:

פורסם

אנסה להסביר -

כפי שהבנת מחיר המחירון כיום מחושב בשיטה הבאה - יש מחיר בסיס שהוא מחיר המחירון לרכבים שעלו לכביש בחודש ינואר ועליו מוספים X ש"ח לכל חודש עלייה לכביש. כלומר רכב שעלה בפברואר מקבל מחירון בסיס פלוס X ש"ח, רכב שעלה לכביש במאי מקבל מחירון בסיס פלוס 4X ש"ח. באופן עקרוני מחיר המחירון מחושב ככה שלא יהיה הבדל גדול בין רכב שעלה לכביש בדצמבר 2011 לרכב שעלה לכביש בינואר 2012.

באופן כללי, לקראת סוף השנה (כלומר בערך מעכשיו ועד לסוף דצמבר) יש מבצעים טובים ברכישת רכב חדש, גם מהיבואן וגם "יד ראשונה אפס קילומטרים" מחברות הליסינג, ככה שיכול מאוד להיות ששווה לך להפסיד את ההפסד הפסיכולוגי של ירידת השנתון כדי לקבל הנחה גדולה יותר.

פורסם

בעיקרון הרכב כבר נרכש חדש מסובארו, השאלה אם אפשר לעכב את התאריך עלייה לכביש של הרכב? והאם בכלל זה כדאי.

מה לגבי זה שאנשים (הקונים) וחברות הליסינג לא מוסיפות בכלל את ה X חודשים? אלא מתייחסות לרכב דצמבר 12 כמו לרכב ינואר 12, יש פה מן האמת?

פורסם

לא סביר שתוכל לעכב את מסירת הרכב בשלושה חודשים, אלא אם מדובר ברכב שעוד לא הגיע לארץ ואמור להגיע בסביבות דצמבר. אגב, שכחתי לציין קודם, אבל יש שמועה על כך שמשרד האוצר מתכוון להעלות את מיסוי הרכבים בתחילת השנה כך שיכול להיות שרכב שיעלה לכביש בינואר יעלה הרבה יותר. נדמה לי שהייתה כתבה בנושא בעיתון דה-מרקר.

מחיר המחירון בטרייד אין מחושב כפי שהסברתי קודם, כלומר לפי מחירון בסיס בתוספת חודשי עלייה לכביש.

פורסם
בעיקרון הרכב כבר נרכש חדש מסובארו, השאלה אם אפשר לעכב את התאריך עלייה לכביש של הרכב? והאם בכלל זה כדאי.

מה לגבי זה שאנשים (הקונים) וחברות הליסינג לא מוסיפות בכלל את ה X חודשים? אלא מתייחסות לרכב דצמבר 12 כמו לרכב ינואר 12, יש פה מן האמת?

בניגוד להצהרות של אופיר, אני מוכן לדבר אתך במציאות.

קח רכב של חבר/משפחה שעלה לכביש באמצע השנה ותכנס לאחד מסניפי אוטוסנטר ותיווכח במציאות (שהיא רחוקה מאוד ממה שאופיר טוען).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אנסה להסביר -

כפי שהבנת מחיר המחירון כיום מחושב בשיטה הבאה - יש מחיר בסיס שהוא מחיר המחירון לרכבים שעלו לכביש בחודש ינואר ועליו מוספים X ש"ח לכל חודש עלייה לכביש. כלומר רכב שעלה בפברואר מקבל מחירון בסיס פלוס X ש"ח, רכב שעלה לכביש במאי מקבל מחירון בסיס פלוס 4X ש"ח. באופן עקרוני מחיר המחירון מחושב ככה שלא יהיה הבדל גדול בין רכב שעלה לכביש בדצמבר 2011 לרכב שעלה לכביש בינואר 2012.

באופן כללי, לקראת סוף השנה (כלומר בערך מעכשיו ועד לסוף דצמבר) יש מבצעים טובים ברכישת רכב חדש, גם מהיבואן וגם "יד ראשונה אפס קילומטרים" מחברות הליסינג, ככה שיכול מאוד להיות ששווה לך להפסיד את ההפסד הפסיכולוגי של ירידת השנתון כדי לקבל הנחה גדולה יותר.

פסיכולוגי???

עוד לא נתקלתי בסוכנות טרייד אין אחת שמשלמת לפי חודשי עליה לכביש.

כמו שלא נתקלתי בסוכנות טרייד אין אחת שמוכרת בלי לחשב את חודשי העליה לכביש עד הסוף ואם אפשר גם לפי הימים בחודש המסירה:-) .

פורסם

ועל מה הפליאה ? סוכנויות טרייד-אין אמורים להרוויח וכמה שיותר, זה לא בית תמחוי או עמותה ללא מטרות רווח. מי שיכול איכשהו להסתדר בלי שירותים שלהם, עדיף למכור לבד. מי שמתעצל (נראה לי שרוב עם ישראל כן מתעצל בסגנון ״נוח לי לתת להם רכב ולקחת חדש״) או יש לו דגם בעייתי מאוד, יכין את עצמו לשחיטה של 10-15 אלף שקל. אין מה לעשות, מי שלא רוצה לעבוד לבד חייב לשלם על זה.

• תוכן חדש...