Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתנצל מראש אם יש שרשור כזה, בחיפושים שאני עשיתי לא מצאתי.

אם יש, והוא לא יותר מדי ישן, אודה אם מישהו יפנה אותי אליו.

בעיקרון, בחיפושי אחרי מכונית מאוד חסכונית, יש מקום לשקול דיזל. הטיעונים הנשמעים נגד הם עלויות החלפים והתיקונים היקרות משמעותית.

אודה מאוד על הארותיכם בנושא?

כולל הצבעה על דגמים ספציפיים באופן שאפשר לחפש ביד 2.

תודה וחקשמח, דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

באיזה תקציב מדובר?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

התורפה של רכב דיזל ישן הם משאבת סולר שיקרה לשיפוץ וחדשה בכלל,מדבור על כמה אךפי שקלים,וטורבו,שגם פה הוצאה של כמה אלפי שקלים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

משהו סביב 15,000 ש"ח.

נכון, משאבת הזרקה, טורבו ומרססים... וגם מנוע, אם הולך יקר פי כמה ממנוע בנזין מקביל, תהרגו אותי אם אני מבין למה.

אבל בואו נצא מתוך הנחה שאני אעשה קניה "טובה" - אמצא רכב מטופל, עם הסטוריה מלאה, תקין... הרי הדיזלים מועדים ברובם לשוק מסחרי או לקילומטראז' גבוהה, מה שאמור לבוא עם אורך חיים גדול יותר של כל המיכלולים?

יש איזה ממוצע ידוע למשאבת סולר? מרססים? (לגבי מנועים וטורבואים אני יודע, זה גם יותר תלוי בצורת הנהיגה, לעומת משאבות ומרססים, שהדבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו שיכול להשפיע על אורך החיים הוא איכות הסולר).

דרך אגב, המכוניות שנכנסות לתחום החיפוש ושאני מעוניין לשקול הן:

- רנו מגאן דור ראשון טורבו

- קנגו (ואז אשמח לשמוע עד כמה משמעותי זה מנוע 1.900 טורבו לעומת 1,500)

- רנו קליאו

- סיטרואן C3

- סיטרואן קסארה (לא בעדיפות, אבל אם תהיה מועמדת שווה, אני לא נרתע מהשם)

- על מה לא חשבתי? (משפחת פרטנר/ברלינגו, מבלי לפגוע בזכויות, לא נכנסת כאן למועמדות רק בגלל מירווח הגחון העלוב, אני לא רוצה להיות מוגבל לכבישים סלולים).

תודה

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

תודה בוקי, זה אכן מוסיף מידע חשוב.

האמת, אם אלך על קנגו דיזל (אני שוקל את הבנזין האוטומטית, לא ידעתי שהיא נפוצה וזולה, רק אבדוק אם היא ברמת האמינות של המגאן שלי (2001), שאם כן, זו חבילה מעניינת), אלך רק על ה - 1,500 טורבו. אני מאמין שאוציא ממנה הרבה יותר קילומטרים לליטר מאשר מה- 1,900 הרגילה.

ממשיך ומבקש מאנשים שיודעים להוסיף מידע?

תודה, דב

פורסם

נתון אחד חשוב מאוד שדי חסר לי.כמה ק"מ אתה אמור לעבור עם הרכב ?

אם פחות מ-20,000 בשנה,בתקציב שלך לא הייתי קונה דיזל.יהיה מאוד קשה עד בלתי אפשרי למצוא אקזמפלר ראוי ואולי פיאט פונטו 2006 ידנית תהיה חלופה טובה יותר,תעשה את העבודה ומקסימום עוד שנתיים-שלוש,יהיו לך יותר אפשרויות ותוכל להתקדם לרכב חדיש וטוב יותר.

אל תשכח,שנכון שהדלק יקר היום והסולר זול יותר אבל,הדיזל יותר משתלם לכאלו שנוסעים מעל 25,000 בשנה וגם ברשותם תקציב סביר ולא נמצאים במצב בו יקנו רכב וחלילה ישר יפלו על תיקון יקר ששויו יהיה כערך הרכב ואז כל חיסכון הדלק הוא ברכה לבטלה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הכל תלוי בתקציב שלך.

עשיתי את המעבר מקסארה דיזל שחוקה לפונטו ספייס במצב מעולה ומאז ברוך השם נעלמו הוצאות המוסך ונשאר רק החיסכון בדלק.

אני מאוד בעד הדיזל, אבל הסיכוי למצוא רכב דיזל ידני משפחתי שרק הסיע נכה למעון שיקומי או של סבתא שעשתה קניות פעם בשבוע, שואף לאפס.

סביר להניח שתמצא מסחריות שחוטות, רכבי השכרה שאחרי שסיימו את ההשכרה עברו לזנות ואח"כ אליך וכך הלאה.

כמו כן ירידת הערך גבוהה יותר (תרצה או לא, זה המצב) ולפעמים הביטוח יקר יותר (בדגמים היקרים יותר, בענתיקות זה לא משנה כבר).

קח גם כתוספת מכלולים יקרים יותר כמו תושבות מנוע יקרות, מצבר גדול יותר, מזרקים, משאבת סולר וטורבו - שכל אחד מהם עולה כסף להחליף, ותקזז אותו בחיסכון שלך בדלק - ותגלה שאתה שורף כסף של חיסכון על הוצאות מוסכים.

רוצה לחסוך? ממליץ לך על פיאט פנדה. קטן, ידני ועושה את העבודה.

פורסם

פונטו בהחלט נלקח בחשבון - מכונית טובה, זולה, חסכונית וזמינה.

הקנגו מאוד שימושי ואני אוהב את תנוחת הנהיגה ונוחיות הנסיעה.

סייגתי את דברי בהתחלה - אני יודע לקנות מכונית משומשת, אני לעולם לא קונה מכוניות שאינן במצב מעולה (ובהחלט משלם בהתאם) - זה הוכיח את עצמו במשך שנים.

אני לא ממהר, זמני בידי ואני מחפש בנחת. ירידת הערך, כשמתחילים בסכום כזה צנוע, לא מפחידה. האגרה והביטוח אולי כן (לא יודע, האמת, כמה עולה ביטוח חובה וצד ג' לקנגו...?).

אז נחזור לשאלה שלי, תוך הנחה שמצאתי אקסמפלר שמור ומטופל ולא רכב עבודה לשעבר. כשמחפשים, מוצאים גם כאלה.

אני גם נהג מאוד עדין, לא טס על במפרים (למרות שעד כמה שאני זוכר, בקנגו כמה שיותר מהר נוסעים, ככה מרגישים פחות את הבמפר...), לא קורע תושבות מנוע בעקירה נמרצת מהמקום, מצמדים מחזיקים אצלי בלי סוף... כך שיש דברים שאם יוצאים מנקודת מוצא טובה, אפשר לקזז מהשיקולים.

אני מפנטז גם על מגאן דור ראשון 1,900 טורבו - הדבר הזה נוסע מדהים ויחסית בזול. אבל אין לי הרבה מידע על אמינות. דרך אגב, אם קונים אוטו דיזל ב - 10,000 ש"ח פחות ממקביל בנזיני, לא נורא עם יש כמה אלפים על תיקונם, לא?

תודה, דב

פורסם

שכחתי לענות לגבי הקילומטראז' - אבל לא סתם. אני לא נסען גדול, וחלק מהנסיעות מתבצעות במכונית השניה, אז בכלל...

לא נבהל מללמוד שלא כדאי דיזל, אבל רוצה להבין כמה שיותר.

פורסם

תאמין לי, שקנגו שלי הייתה מתוחזקת מצויין, בלי שיגעון ובלי קיצור מרווחי טיפולים, אבל הייתה מטופלת במועדים הנדרשים וברוב המקרים בחלקים מקריים.

וגם אני נונג רגוע, ומצמדים מחזיקים אצלי 300.000 קילומטר. אבל כמו שיכולת לקרוא בקישור, שום דבר לא יכול לעצור את הבלאי וההתישנות.

אגב, יש עוד כמה דברים שהחלפתי אחרי 300.000 ולא נכנסו לסקירה - לא זוכר כבר בדיוק מה היה ( זוכר ששיפצתי משאבת הזרקה עוד פעם, סדר גודל של 2500 ש"ח).

נכון, טורבו דיזלים עולים בזלזול את העליה ליישוב שלך, אבל רק בשביל זה אני לא הייתי רוכש רכב עם 350 אלף קילומטר ומעלה, שגם אם תוחזק ברמה יוצאת דופן (שזה כשלעצמו דבר שכמעט לא קיים) יהיה בו בלאי וסיכוי לא רע להוצאות גדולות.

מצד שני אני מבין את הרצון שלך לרכוש דווקא מסחרית קטנה, מבחינת שימושיות ונוחות אין מה להשוות אותה לסופר מיני רגילה. אך גם ההוצאות גדולות יותר.

אגב, לגבי מרווח גחון בברלינגו - היא נמוכה מקנגו אולי ב 2 ס"מ מקסימום, ובכל אופן לא נמוכה יותר מקסארה או סי 3.

אני נוסע עם ברלינגו חופשי בדרכים לא סלולות כשצריך, ואם מפעילים קצת את הראש - אין אם זה שום בעיה.

מקסימום אפשר להתקין מגן גחון (שמצמם את המרווח בעוד כמה ס"מ אגב).

פורסם

משאבות הגה. לא הלכו לך משאבות הגה חשמליות? ומה עשית עם זה?

בזמנו הייתי עוזר קצין בטיחות בחברה בה טיפלתי באיזה 8 קנגואים מודלים 99 אם אני לא טועה.

כשהמשאבות הגה התחילו לקרוס, ניסיתי משאבות משופצות וזה לא היה מוצלח, למרות שלא רואה סיבה.

דווקא מאוד התרשמתי מהאמינות שלהם. כבר לא זוכר לאיזה קילומטראז' הם הגיעו, אבל הרבה מהבעיות שציינת לא הופיעו אצלנו.

מה שכן למדתי לגבי הקנגו - כאשר ריפוד מושב הנהג מתחיל להתעייף, אין מה להתעסק, רק לאתר מושב קומפלט מפירוק במצב טוב. שום רפד ושום ריפוד לא הצליחו להחזיר מושב כזה למצבו המקורי. וניסיתי כל מיני דברים תאמינו לי.

ודרך אגב, את הקנגו שלי החלפה פרטנר 2003 (צורה חדשה, אבל עדיין בלי טורבו) - בדבר אחד לא היה לי ספק - הקנגו היתה לי הרבה יותר נוחה לנהיגה.

אני זוכר שהקנגואים הישנים עמדו איזו תקופה בחצר עד שנמכרו, ויצא שהייתי צריך להזיז את זו שלי. הרגשתי שאני נכנס לנעל ישנה ואהובה (קחו רק את החלק החיובי מהתיאור הזה, כן?) ליטפתי את גלגל ההגה באהבה, בחיי, אפילו התגלגלתי מצחוק על העניין...

פורסם

היתה לי קנגו DCI במשך 3 שנים, וגם אני אהבתי אותה יותר מברלינגו , הרבה יותר.

את המושבים, את תנוחת הישיבה, בידוד רעשים, גיר, מצמד, האצה, מיקום הדוושות, עיצוב וצבעים של הדשבורד, מזגן, מדף מעל הראש ועוד הרבה דברים קטנים.

הבעיה שלך - תקציב נמוך מאוד.

לכן, אם אתה לא מוכן להשקיע יותר ברכב שווה (אם תמצא כזה מבחינת הנתונים והמצב), תוותר על הרעיון.

לא שווה לקנות מכונית חצי גמורה, ולא משנה כמה אתה נוסע בשנה.

רוצה דיזל זול? תחפש פולו\קורדובה SDI במצב סביר (ללא טורבו, חלש, אבל אמין ביותר).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

+1 לפסקה הראשונה.

פולו SDI לא נותן שום יתרון בשימושיות ונוחות על פונטו או יונדאי גטס/אקסנט, ורובן גם כן גמורות.

כך שצריך להלחיט אם רוצים טנדרון - ואז לשקול גם דגמים אטמוספריים קצת יותר חדשים (למרות שהם "לא יאהבו" את העליה התלולה והארוכה לבית שלו) או לקנות רכב בנזין ידני קטן ופשוט.

פורסם

+ לכל מה שנאמר.

- משפחת VAG שנואה עליה במיוחד, תהיה אמינה זולה וחסכונית ככל שתהיה, אז עדיף לחסוך לי את הסבל. אם לא משהו אחר, אז הישיבה, המושבים... לא.

- אני לא שוחה במצאי ומחירים של קנגו DCI, ולא באמינות של הכלי אז כל מי שיכול להוסיף, מוזמן. למשל:

- האם היו מחלות ילדות שנפתרו משנת ייצור מסויימת?

- האם ישנם מכלולים בעייתיים, דברים כאלה שגם כשמתקנים טוב הסיפור לא נגמר?

ולאדי (?) - פירטת בדיוק את כל הדברים הקטנים והגדולים שעושים את הקנגו ליותר טוב מברגלינגו/פרטנר. חבל על הזמן. אם אתה פשוט יודע, ציין כמה לדעתך צריך בשביל להגיע לקנגו DCI בקניה טובה?

• תוכן חדש...