Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ומקווה שתעזרו לי סוף סוף לקנות רכב!

קודם כל אציין שהיה לי אוודי a3 טורבו. 1800 סמק שנת 01 וכרגע אני נוהב בהונדה סיויק 99 1600 מתוקה מאוד.

וזהו אני מתגעגע לעוצמה ולכח ולאיכות נהיגה.

מתלבט בין כמה דגמים

אוודי a4 בשנתונים 02-04 או גולף קומפורטליין או הדגם השני עם הגג. או שעדיף שוב לחזור לA3...

ההתלבטות היא מאוד קשה.. אשמח אם מישהו ישפוך לי קצת אור.. אם כן A4 אז טורבו או שלא כדאי?

התקציב שלי הוא 45000

תודה רבה!!

פורסם

אתה ממש לא החלטי ואי אפשר לעזור לך ככה.

אתה יודע מה ההבדל בין רכב גודש לבין רכב לא גודש שזה שני עולמות שונים מכל בחינה שהיא ואתה עדיין שואל מה כדאי מבינהם, זה עניין סובייקטיבי ורק אתה יכול לענות לעצמך על זה.

לגבי הגולף A3 האטמוספריות שהזכרת, הן ירגישו לך כבדות יחסית לרכבים שהחזקת ולא רק כי הן לא גודשות כי פשוט ככה הן.

הנסיון שלי הוא מנהיגה בבורה וA3.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

מה הדרישות שלך מהרכב? אתה מכוון לרכב יותר ספורטיבי או יותר מפנק ואיכותי?

בכל אופן, הייתי מוריד את ה-A4 מהרשימה. הייתה לנו אחת, לא מוצלחת בלשון המעטה מלבד המנוע. הגיר הלך לאחר 17K ק"מ, הטיפולים יקרים ולא נראה לי שאתה צריך רכב כ"כ גדול.

אם אתה מעוניין בגודשת, חפש לך A3\ דור 4 GTI\ לאון טורבו. כולן חולקות את אותם המכלולים, ממליץ לך על אחת ידנית.

פורסם

למה אתה לא ממליץ על A4 ? יש אחת שמצאתי שנת 03 עם 98 אלף קמ 1800 טורבו

אני מחפש משהו גרמני מבחינת הרמת נהיגה.. ההרגשה שאתה נוהג! משהו בסגנון הA3 כי בעצם זה הרכב היחיד שאני מכיר.

עדיף לחפש משהו ידני בלי קשר לטורבו או לא?

פורסם

כמו שאמרתי, לא ממליץ על ה-A4 בגלל אמינות הגיר, גדולה מדיי, אחזקה יקרה ובגלל שהיא משעממת לנהיגה.

גיר ידני אמין יותר מגיר אוטומטי ומהטיפטרוניק של VAG בפרט.

מהסיבות הללו המלצתי לך על הלאון טורבו, GTI דור 4 ו-A3. כולן חולקות את אותה השלדה, מנוע וגיר. ה-A3 והלאון גם דומות\זהות מבפנים.

לשלושתן מנוע 1.8T.

פורסם

הבנתי... נגיד שירדנו מה A 4 ..

הלאון טורבו אמינות? הם בערך אותו הדבר כמו האודי? מבחינת צריכת דלק ואחזקה?

ומה בנוגע לכח?. תודה רבה!

פורסם
הבנתי... נגיד שירדנו מה A 4 ..

הלאון טורבו אמינות? הם בערך אותו הדבר כמו האודי? מבחינת צריכת דלק ואחזקה?

ומה בנוגע לכח?. תודה רבה!

כמו שאמרתי לך זה אותו מנוע, 1.8T. בלאון יש גרסאות של 150 כ"ס, 180 כ"ס ו-225 כ"ס.

גם ב-A3 קיים בגרסאות של 150 כ"ס ו-180 כ"ס.

ה-GTI עם 150 כ"ס בלבד.

מדובר על אותם מנועים בכולן. מנוע אמין מאד והשילוב עם גיר ידני הוא מצויין ואמין. בכולן אותה השלדה ומכלולים זהים.

אגב חיפשתי ככה קצת לאון.. אין בכלל רכבים כאלו... יש כאלה מעל 170 ק"מ

כן מדובר על רכב לא נפוץ שנמכר בהרבה מעל למחירון כאשר הוא במצב טוב, לכן חפש גם את האחרות.

פורסם
כמו שאמרתי לך זה אותו מנוע, 1.8T. בלאון יש גרסאות של 150 כ"ס, 180 כ"ס ו-225 כ"ס.

גם ב-A3 קיים בגרסאות של 150 כ"ס ו-180 כ"ס.

ה-GTI עם 150 כ"ס בלבד.

מדובר על אותם מנועים בכולן. מנוע אמין מאד והשילוב עם גיר ידני הוא מצויין ואמין. בכולן אותה השלדה ומכלולים זהים.

כן מדובר על רכב לא נפוץ שנמכר בהרבה מעל למחירון כאשר הוא במצב טוב, לכן חפש גם את האחרות.

בלאון דור 1 (ממה שנמכר פה בארץ) יש רק את הדגם של ה180 כ"ס ולא קיים דגם של 150 כ"ס.

בGTI קיים גם הדגם של ה150 כ"ס וגם של ה180 כ"ס (2003-2004).

הקומפורטליין והג'נריישן זה סה"כ רמות גימור של הגולף, לא מדובר בדגמים לכן אם אתה מחפש גולף (יחסית) חזקה זה רק GTI או V6.

בתור אחד שמחזיק לאון טורבו 2005 כבר מעל שנתיים אני יכול להגיד רק דברים טובים על הרכב, אני מאוד מרוצה ממנו ונהנה ממנו בכל יום. לדעתי היא גם הבחירה הטובה ביותר מבין הגולף והA3 וגם הכי יפה. :-)

ההמלצה שלי אלייך היא שאם אתה מוצא לאון/GTI/A3 במצב טוב (ק"מ סביר, הסטוריית טיפולים, תחזוקה שוטפת וכו') לך על זה וכן, שווה לשלם מעל למחירון על רכב מתוחזק ושמור כי הרכבים האלה לא נעשים יותר חדשים והופכים ליותר נדירים.

קח בחשבון גם שרוב הרכבים האלה נעים סביב ה110-140 אלף ק"מ.

ברכבים האלה נדרשת תחזוקה כמעט שוטפת ויש טיפולים חשובים כמו טיימינג שצריך לעשות כל 3/5 שנים או 90,000 ק"מ.

וסביר להניח שלא תמצא שום רכב כזה שהוא סטנדרטי לגמרי, הרוב המוחלט עם תוכנה לפחות.

אופציה שיכולה להקל על החיפוש שלך היא איביזה FR/CUPRA משנים 2005-2008. מדובר על אותו מנוע 1.8T כאשר ההספקים הם 150 כ"ס בFR ו180 כ"ס בקופרה. בגלל השנתונים המתקדמים יותר סביר להניח שתמצא אקזמפלר שמור עם ק"מ לא גבוה אבל עדיף לך לעשות סיבוב על הרכבים האלה בכדי לראות אם אתה בכלל מתחבר לרכב.

ועוד מילה לגבי הגיר, בלאון מגיע גיר 6 הילוכים מצויין ובדגמים של ה150 כ"ס בGTI ובA3 הגיר הידני הוא 5 הילוכים.

באיביזות הגיר גם 5 הילוכים.

בA3 יש גם גיר אוטומט-טיפטרוניק, הוא לא מומלץ בכלל לכן כדאי לך להתמקד רק בידני.

• תוכן חדש...