Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק קטנוען?

ומה עם כל הזקנים שקנו אופניים חשמליות ומזגזגים בתנועה כאילו זה הבית שלהם

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה ברמזור, אחרי שהקטנוען משתחל בין המכוניות ומגיע לקו הולכי הרגל, נדחף ונעמד לפני המכונית הראשונה ? באיזה זכות הוא לוקח לעצמו את המקום הראשון בעומדו על מעבר החצייה ?.ממש חלאות. בעברי, כשהייתי דו גלגלי, הייתי נשאר בין המכוניות כך שלא אחסום ואפריע למשהו לזנק לפני. אבל ממילא הייתי מזנק תמיד ראשון ונעלם לכולם.

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

פורסם
אהוי לכם!

היום בבוקר נסעתי בשטח עירוני למדי בעיר במרכז הארץ.

הגעתי לרמזור עם 3 נתיבים, 2 הימניים ממשיכים ישר, הכי שמאלי לפנייה שמאלה.

אני עמדתי ראשון בנתיב הכי ימני, משמאלי וקצת מלפניי קטנוע על המעבר חצייה, ומשמאלנו עוד רכב, עד כאן הכל בסדר ודיי רוטיני.

האור מתחלף לירוק, אני מתחיל בנסיעה ויצא איכשהו שהייתי הראשון שיצא ברמזור, לפני הקטנוען ולפני הרכב משמאלו.

ואז אחרי 30 מטר בערך, הקטנוען עוקף אותי, נוסע מלפניי דיי קרוב, ודופק ברקס, וגם אני עושה זאת כדי לא להכנס בו, ואז עוד פעם וגם אני אחריו.

הבנתי שכנראה בא לו למות היום או שהחיים שלו סתם מחורבנים, אותתי שמאלה כדי לעקוף, והוא עובר לנתיב השמאלי גם ועוד מעט מאט בצורה מהירה וגורם לי גם למחוץ את הדוושה האמצעית. ואז הוא המשיך לנסוע כי הגענו לעוד צומת.

עד עכשיו אני מנסה להבין מה קרה פה, הוא התעצבן בגלל שיצאתי ראשון בצומת וזאת זכות ששמורה רק לדו גלגלי, או שהוא החליט שהוא מתאבד היום עם הקטנוע?

מישהו עם קפריזה קצת, אבל ממש קצת יותר קצרה משלי, היה מורח אותו בכביש בכוונה.

כרוכב אופנע ולא קקנוע מזה 20 שנים אני בהחלט מגנה את ההתנגות הזו של הדו גלגלי. יש בניהם למרבה הצער הרבה חארות. אבל מצד שני, כמו שאלי פנגס פעם אמר "חארות יש משני הצדדים".

אין שום סיבה להתנהגות כזו כפי שתיארת.

מצטער בשם הרוכבים השפויים על העוול שנגרם לך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אתם מצפים שערס שעולה על דו"ג יתנהג בצורה נורמאלית פתאום? כל יום מנסים להתאבד עליי מטומטמים שרוכבים עם קסדה שנראית כמו כיפה, גופיה, מכנס קצר וכפכפים.

emotion of motion

פורסם
...אבל בגלל שאני צריך למצוא את הנקודת שיווי משקל שלי הקטנוע נוטה קצת ימינה וכמעט נוגע בדלת האחורית של הרכב שהאיץ בחוזקה.

בתור רוכב דו גלגלי עם רישיון לא מוגבל:

צר לי לבאס אותך, אבל במידה והכביש יבש (קיץ), ובמידה ואין כתם או פס שמן (הקטנוען היה בכלל נמרח), וגם בחורף כשרטוב - אם אתה צריך "למצוא נקודת שיווי משקל" עד כדי התנגשות ברכב לידך, יש לך שתי אפשרויות:

1. עזוב דו"ג, זה לא בשבילך...

2. קורס שליטה של גידי פרדר (לפחות את הראשון)

מה שאתה מתאר (מקרה שהאופנוע מתנדנד או נוטה בגלל שיווי משקל) קרה לי פעם אחת כאשר עליתי על פס שמן, ופעם אחת בתחנת דלק בגשם שוטף.

פורסם
בוא אני יתן נקודת מבט מצד של הקטנוע לדעתי מה קרה שם, כי גם אני רוכב על קטנוע. הרמזור אדום 3 נתיבים הכל מלא מכוניות כולם עומדים, אני עם הקטנוע יעבור בזהירות בין המכוניות ויעצור לקראת המעבר חציה, הכל טוב ויפה. הרמזור מתחלף לירוק, הרכב מימני נותן גז קצת יותר מהרגיל ומתחיל להאיץ מצד ימין שלי, אני גם כן מתחיל להאיץ אבל בגלל שאני צריך למצוא את הנקודת שיווי משקל שלי הקטנוע נוטה קצת ימינה וכמעט נוגע בדלת האחורית של הרכב שהאיץ בחוזקה.

זה שהוא ניסה ללמד אותך לקח או "להחזיר" לך אני ממש לא מצדיק את זה.

יש על הכביש כל כך הרבה נהגי מכוניות שלא שמים על חוקי התנועה ומסכנים פי 200 את הרוכבי דו הגלגלי.

אז גם אתה וגם הרוכב בסיפור לא יודעים למקם את עצמכם נכון ובצורה בטוחה בתוך התנועה.

הלתמקם עם דו"ג בין נתיבים כאשר מתכוונים לבצע פניה?! כל אופנוען שנמצא שבוע על הכביש אמור לדעת שזו טעות.

מי שמתמקם כך, שלא יתפלא שהוא מוצא את עצמו מבצע פניה מסוכנת במקביל לרכב אחר, והוא יכול לבוא רק לעצמו בתלונות.

עברת בין הטורים הממתינים? יפה, מצא מקום בראש הטור (מבלי לחסום את מעבר החציה) או בין רכבים בטור, ותתמקם בתוך נתיב הפניה, ולא לידו.

אף נהג לא יכול לנחש מה כוונתך שאתה לא בנתיב הנכון, ולא חייב לך את זכות הראשונים ולהאיץ רק בהתאם לרצונות שלך וליכולות הכלי שלך להשתלב בתנועה.

פורסם

אף נהג לא יכול לנחש מה כוונתך שאתה לא בנתיב הנכון, ולא חייב לך את זכות הראשונים ולהאיץ רק בהתאם לרצונות שלך וליכולות הכלי שלך להשתלב בתנועה.

:mm_yeah:

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם
אין סכנה בלזגזג בין מכוניות עומדות ברמזור אדום שכן הן עומדות. בנוגע לזגזוג תוך כדי תנועה, צודק זה מסוכן ויותר מכך לא יעיל, כמה אתה כבר מרוויח 5-10 קמ"ש יותר משאר התנועה? לא כדאי ולא שווה.

בנוגע לחוקיות העיניין, לא נראה לי שיש אם זה בעייה כל עוד אתה לא מסכן אף אחד או חוצה קו לבן וכ"ו

חוק זה חוק - נכון. אבל בפורום רכב. אבל לטעון שX חוליגן כי עבר על החוק, כל חוק, זו צדקנות של אור ירוק ולא שייך לכאן לדעתי.

במקרה של פותח השרשור כפי הנראה היה אופנוען ערס (יש לא מעט כאלו). אנחנו לא נחנך אותם בזה שנעשה להם דווקא או נצפור.

אני מציע גישה אחרת אשר מסייעת לאופנוען הנורמטיבי. זה עוקף את התור אבל לא נכנס לתוך הצומת באדום. זה שמזגזג בפקק ונוסע בשול הימני בעומס אבל לא עוקף מימין תוך כדי פנייה של הרכב ימינה. נסו להשאיר לאופנוען הזה קצת מקום, הוא באמת לא צריך הרבה. מטר וחצי לפני קו עצירה קצת מקום בצד בזמן הפקק ותראו איך שכמות ההפתעות שלכם תרד פלאים.

לא מדובר בשום צדקנות של אור ירוק, והתאור שלך בפסקה האחרונה אינה של נהג נורמטיבי אלא של ערס מצוי. בעצם - בארץ הערס הוא הנורמה, והתנהגות הקטנוענים היא הקצנה של התנהגות זו. ולא שחסרים נהגי 4 גלגליים שזקוקים לחינוך מחדש.

יש סכנה גדולה בזגזוג - שכן אינך יודע מתי הרמזור יתחלף, או אולי אפילו סתם מישהו יחליט לצמצם רווח מהרכב שלפניו. נהגי הרכב לא יודעים היכן לחפש את הקטנוע - הוא יגיח מאחורי רכב אחר, יעקוף מימין, ירד מהמדרכה או מאי התנועה או יגיח מולך תוך חצית קו הפרדה רצוף. ואני מדבר על התנהגותם של קטנוענים ואופנוענים שבה נתקלתי רק בימים האחרונים, ויותר מפעם אחת.

בעיה גדולה היא שקטנוענים מזגזגים בכל מצב - הדוגמא הבולטת שבה נתקלתי אתמול היה מישהו שעקף על השול הימני ואז חצה לרוחב (ממש בניצב לכיוון תנועה) שני נתיבים כדי לפנות שמאלה - בדיוק בזמן שהרמזור התחלף והתנועה החלה לזרום.

לגבי הכניסה לצומת באדום - הרי זו דרכם של אופנוענים. הם ממש "חייבים" לעבור את קו העצירה, בין אם יש מעבר חציה ובין אם לאו.

הצעתך להמתין מטר וחצי לפני קו העצירה היא שיא החוצפה. אני לא חייב לך שום דבר מבחינת מיקומי לפני קו העצירה, יש חישנים בכביש ואני צריך להפעיל אותם או שאתה, כנהג דו"ג, גם מתעקש לעבור באדום כיון שיחלוץ זמן רב עד שהרמזור יתחלף בהעדר הפעלת החישן על ידי מכונית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא מדובר בשום צדקנות של אור ירוק, והתאור שלך בפסקה האחרונה אינה של נהג נורמטיבי אלא של ערס מצוי. בעצם - בארץ הערס הוא הנורמה, והתנהגות הקטנוענים היא הקצנה של התנהגות זו. ולא שחסרים נהגי 4 גלגליים שזקוקים לחינוך מחדש.

ידי מכונית.

אני חושב שסיכם את זה יפה מי שכתב "לא לזגזג בפקק? אז בשביל מה יש דו"ג?"

זו אחת הטענות המרגיזות בהקשר הזה שאני מכיר (יחד עם "זה מוריד את העומס בכבישים ויותר ירוק"). הרי לפי הגישה הזאת, אסור לי לרדת מה-215 קמש שהאוטו שלי מסוגל להוציא עפי היצרן, כי "לא לנסוע במהירות המקסימלית? אז למה לקנות אוטו שנוסע יותר מהר מ-90?". כמובן שגם מי שכ"כ מוטרד מהעומס בכבישים יכול לנסוע בתחבורה ציבורית, בטח בתל אביב, שם יש את כמות הדו"ג הכי גדולה כנראה.

אני לא יודע אם צריך להסתכל על החוק היבש כל הזמן או לא, אבל החוצפה של רוכבי הדו"ג בארץ (כאמור גם רוכבי האופניים) היא בפרופורציה הפוכה לכמות הגלגלים שיש להם או משהו כזה. סתם ככה, אתמול בבוקר ראיתי איזה רוכב דו"ג טיפוסי חותך קו הפרדה רצוף, עולה על המדרכה, נוסע עליה איזה 50 מטר, עובר את הצומת במעברי החציה (במאונך לנתיבים, כן?) ולבסוף פונה שמאלה. למה? כי הרי דו"ג קיים בשביל לעקוף פקקים, כמו שלימדו אותנו, אז למה שיעצור ברמזור האדום ויחכה? ככה לא יעקוף את הפקק..

בהזדמנות אחרת ראיתי פה פקח של העירייה שלי נוסע על המדרכה נגד כיוון התנועה ו...מחלק דוחות חניה. למה? כי כנראה קשה מדי לנסוע על הכביש, או ללכת ברגל רחוב של 15 - 20 מטר.

מעניין שבגרמניה, בה נהגתי כ-10,000-15,000 קמ עד היום, לא נתקלתי ולו פעם אחת ברוכב דו"ג שעקף אותי כמו שקורה בארץ. אולי שם הדו"ג נרכש למטרות אחרות?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

די עם הצדקנות יתר שלכם, אתם לא אוהבים דו״ג וזה בסדר.

אבל אל תאשימו אותם בכל אסונות העולם.

יש קאמיקאזות על אופנועים, אבל יש גם ברכבים, שאם חס וחלילה רכב יעשה תאונה התוצאה תהיה חמורה לא פחות, אם לא יותר.

פורסם

אין לי בעיה עם דו"ג.

אני מצהיר בזואת שאני שונא ערסים.

כיון שנהיגה בסגנון ערסי היא הנורמה בארץ אין לי ברירה אלא להכנע להם. הבעיה היא שנהגי בדו"ג מביאים את הערסיות לשיאים גבוהים מאוד - עם ההשתחלות והזגזוג, העצירה מעבר לקוי העצירה ובצורה החמורה ביותר - הנהיגה על המדרכות, אי התנועה ומעברי החציה כאילו הם הולכי רגל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני לא חייב לך שום דבר מבחינת מיקומי לפני קו העצירה

אם כך במה אתה יותר טוב ממנו? (מהאופנוען)

לא הצעתי לחייב או לכפות עצירה רחוק מהקו או להשאיר מקום לאופנוע לעבור בזמן עמידה בטור. אני מציע שתעשה זאת מכיוון שאתה מבין את ההגיון בעניין ואיך הנושא תורם לבטיחות של האופנוען ולשקט הנפשי שלך.

לא רוצה לא צריך

נסיעה טובה

פורסם

ההבדל ביני לבין האופנוען הוא בכך שאני לא משתחל בין נתיבים, לא חוצה אותם לרוחב, עוצר במקום המיועד לעצירה (וכך גם עוזר לאופנוען בכך שאני מפעיל את חיישני הרמזור), לא עוצר על מעבר החציה ולא נכנס לצומת באדום - כולם מנהגים קבועים ועברייניים של אופנוענים בצמתים.

מה שאותו אופנוען דורש הוא זכויות יתר לביצוע עבירות של השתחלות (כולל תוך גרימת נזק למכוניות העומדות בתור) ולמעשה קיפוח זכותו של נהג המכונית לצאת לדרכו עם החלפת הרמזור - כיון שהוא דורש תמיד להיות הראשון. אילו היה מדובר בתח"צ - ניחא, יש למחוקק סיבה לתת יתרון לאוטובוס המוביל 50 נוסעים, אבל במה זכותו של נהג הטוסטוס גדולה מזו של נהג המכונית הפרטית?

פורסם

טרי טרי מאתמול: בכניסה לשכונה שלי יש מעגל תנועה עם 2 נתיבים. משהו סטנדרטי.

אני מגיע לשם בנתיב השמאלי, ומאותת ימינה. מצד ימין שלי יש אוטובוס, גם הוא מאותת ימינה. שנינו מתחילים לפנות ואז שליח בן-אמו אחד עוקף ישר באמצע :x והוא נסע על טוסטוס מצ'וקמק שאי אפשר לשמוע כשיש אוטובוס ליד. מזל שהוא הגיע עם אופנוע כבד (שכן שמעתי, והוא לא חתך אלא נסע כמו בנאדם) אחרת הייתי מורח אותו על צד האוטובוס

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

רגע רגע, hold the press, ממתי בכיכר עם 2 נתיבים יש פניה ימינה מהנתיב השמאלי?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...