Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אבשק את עזרתכם בבקשה

יש לי בעיה בבלמים ברכב כנראה במערכת הABS

לצערי השבוע בלי שום סיבה לפתע התחילה בעיית בלימה ברכב, לקחתי אותו למוסך ובדקו היטב,ואמרו לי שגלגל הקידמי ימני לא מקבל נוזל בלימה כנראה ויש סתימה,ניסו לתקם אך לא הצליחו ,ואמרו כנראה שיש בעיה בקופסת הABS

מדובר באופל שנת 1994 ומנוע 2000 סמ"ק

רציתי לשאול מישהו שמתמצא במערכת בלמים,האם בעיה זו אכן קשורה לקופסת ABS ?

ושנית,האם ניתן לתקן כזה דבר?

בכל מקרה,נראה לי קצת מוזר שיש בעיית בלימה בגלל ABS , כאשר מערכת ABS אמורה בכלל להיות אחראית על מניעת החלקה.

לאחר נסיעה ברכב כאשר יצאתי מהמוסך,הדוושת בלמים נהייתה קשה מאוד ונדמה לי שעכשיו 2 הגלגלים הקידמיים לא בולמים אלה רק האחוריים.

אודה לכל מי שיוכל לעזור ולייעץ לי מה עליי לעשות

תודה

פורסם

מה בדיוק הבעייה? מה אתה מרגיש בבלימה? אם גלגל לא מקבל נוזל בלמים או קליפר לא עובד, הרכב אמור למשוך הצידה בלי קשר לABS.

אם גלגל קדמי ימני לא בולם, הרי הרכב אמור למשוך שמאלה חזק בבלימה. זה קורה? אולי דרוש שיפוץ קליפרים שעולה כמה מאות שקלים, זה סך הכל להחליף שתי גומיות בכל קליפר. מנקים את הבוכנה מחלודה ומרכיבים גומיות חדשות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מה בדיוק הבעייה? מה אתה מרגיש בבלימה? אם גלגל לא מקבל נוזל בלמים או קליפר לא עובד, הרכב אמור למשוך הצידה בלי קשר לABS.

אם גלגל קדמי ימני לא בולם, הרי הרכב אמור למשוך שמאלה חזק בבלימה. זה קורה? אולי דרוש שיפוץ קליפרים שעולה כמה מאות שקלים, זה סך הכל להחליף שתי גומיות בכל קליפר. מנקים את הבוכנה מחלודה ומרכיבים גומיות חדשות.

שלום ותודה לך

בהתחלה הבעיה היתה שבעת בלימה הרכב משך לצד שמאל חזק,כלומר, בצינור בלימה בגלגל ימין היה סתום,כך נבדק ונמצא בבדיקה במוסך!

במוסך נאמר לי כי צריך להחליף זוג צינורות גומי של הבלמים,אך לא נמצאו,ולכן ניסו לפתוח את הצינור הסתום עם בלחץ אויר,לא נראה לי שצליחו,אחר כך הבעיה לא נפתרה,חזרתי שוב ובדקו יסודית ואמרו לי שיש בעיה במערכת ABS וצריך קופסה חדשה.

נסעתי משם ובסוף הנסיעה הרגשתי שבעת בלימה הדוושה נהייתה מאוד מאוד קשה כמו בטוון והרכב בכלל לא מקבל בלימה בגלגלים הקידמיים אלה רק באחוריים!דבר מאוד מסוכן ואסור לנהוג במצב כזה בכלל.

בקיצור אני בבעיה כרגע ולא יודע לאן לפנות ומה לעשות.

אודה לעזרתך

אני לא רוצה לחזור למוסך הקודם,לא אמינים לדעתי.

פורסם

הרכב שלך מסוכן לנסיעה:גם עבורך וגם עבור משתמשי הדרך האחרים.

כתוב מהיכן אתה כדי שתוכל לקבל הצעות למוסך הוגן,הגון ובעל ידע ואז, גרור את הרכב למוסך וטפל בתקלה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
הרכב שלך מסוכן לנסיעה:גם עבורך וגם עבור משתמשי הדרך האחרים.

כתוב מהיכן אתה כדי שתוכל לקבל הצעות למוסך הוגן,הגון ובעל ידע ואז, גרור את הרכב למוסך וטפל בתקלה.

צודק

וזה כן יכול להיגרם מה ABS כי הנוזל בלמים עובר דרך המערכת ABS. במצב שהABS נדפק גם לא תיראה את הנורת ABS דולקת.

וסתם לידע כללים הABS מונע החלקה ע"י כך שהוא בולם את הצמיג עד לסף החלקה ומשחרר ואז שוב בולם. (מבין איך זה קשור?)

• 3 חודשים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...