Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

לפני שזה הופך לשרשור יעוץ ע״ח חולגי, ההיגיון כנראה ישתלט וינחה אותי להמתין עוד קצת

ולרכוש משהו בטווח של 90-100 אלף ולא לרכוש בחצי ואחרי השקעה להגיע לאותו סכום.

והסוד לצערי ממתינה בצד בגלל אותה מוגבלות גיאוגרפית והקושי בהשגת חלקים שונים.

צריך להביא אותה למכונאי עם כל החלקים ותוכנית מוגדרת וממוקדת.

תודה על התגובות בנושא ועכשיו הבמה של חולגי :wink:

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תגובות 343
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איך אומרים: "ימשיך כבודו..."

הדיון שלכם מעניין וגם קשור לכדאיות של אחזקת והחזקת רכב כזה.

איתי - באיזה מצב נמצאת הסוד היום ? (סתם מסקרנות)

אני מסכים עם רוב דבריו של שיש אחד...

אבל...

המנועים לא פועלים בחלל ריק, הם יושבים בתוך קופסת פח מעוצבת. הוי שש מכביד על משולשים ובולמים ושולח אותם להחלפה (כל יישור קו מתחיל בזה...), מכביד קצת בסיבוב ומכביד באיפול, צפוף שם. כמה זמן לוקח לפרק אלטרנטור ב156 (ספר לי על זה...) וי שש כולל פירוק תת שילדה (ספר לי על זה 2)? וזה אצל מכונאי מיומן. בטי אס החיים פשוטים יותר, לא חייבים להיתקע מול מוסך מומחה.

טיאס יש ב147 וגם ב156[יש בעוד דגמים]אבל וי שש יש רק ב156 [או166] אלא אם רכשת 147 גיטי איי. 156 היא אחת המכוניות היפות בעולם לטעמי, הרבה יותר מ159 אבל... המושג מכונית חמה לגביה מתיחס ליכולת המזגן, כמובן יש גם גרסה חמה באמת- אותו מזגן עלוב בתוספת ריפודי עור. רבים יעדיפו 147 ה'צבק פרקטית יותר ולא ממש צפופה יותר.

אבל...

אלא מה?

אנו חיים בארץ, מכירים את המבחר ומכירים לא רע את המחירים. כך שההחלפה הזו והרעיון הזה- לא מחזיק פראפלו, כמו שאומרים.

יפה מאוד כתבת פנדוב, ולנוכח זאת הרגשתי לרגע כמו איוב המקראי :roll: ומייד תבינו גם למה (אולי שתלת מצלמה ברכב שלי ? :wink:).

- טוב, משולשים משולשים ועוד פעם משולשים - לא צריכים להרחיב, אני חושב. גם בולמים.

- האאא. א ל ט ר נ ט ו ר ! (מילה יפה). הבעייה היא שאין אלטרנטיבה בלעדיו.

מגיע למוסך לתיקון משהו שולי. פתאום שם לב לדפיקות ולריח שרוף (איך מריח ריח של תקלת חשמל ? הסתכם בתיקון אלטרנטור בנוסף (בנוסף גדול... בדיעבד - אני יכול אולי לנחש למה זה קרה, אבל נעזוב זה).

- מישהו הזכיר תת שלדה ?

יום אחד לאחר שבאתי לקחת הרכב מהמוסך, לאחר טיפול שגרתי, אומר לי: "יש לך שני ברגים המחברים את התת שלדה, שמסתובבים על ריק..."

מזל שכ"א בצד אחר... ניתן ליסוע רק בזהירות...

לא תיקנתי ? - בוודאי שתיקנתי.

כמובן שכל זה עיכב אותי ביישור קו ויש דברים שדחיתי בגלל זה (כמובן גם בגלל הזמן וגם כלכלית. המשאבים שלי אינם בלתי נדלים).

אבל אם בעבר (היותר רחוק) זה היה יכול לייאש אותי - היום אני מקבל את זה כחלק מהבחירה (הלא רציונלית שעשיתי. אפרופו פנדוב - האם קיבלת פעם החלטה שנסמכת רק על הרגש, ושאיננה קשורה לבני אדם או יצור חי אחר ? :wink:).

למרות זאת, אני יכול להסתכל על עצמי ולומר שהיה לי אומץ (אולי פחות שכל) לצאת פעם (ולו רק פעם אחת) מהקיבעון שלי.

אני עדיין נהנה מזה.

alfa 156 2.5.

• אחראי פורום
פורסם

לסוד יש כנראה בעיה בהזנת דלק, או משאבה חלשה או קו דלק סתום ולכן לא מניעה.

חוץ מזה היא תקינה למדי, נסעה מצויין ובאמינות (!) עד שהעמדתי אותה.

רוצה לגרור אותה למוסך ולהחזיר אותה נוסעת, מחוזקת ועם טסט.

ה-147 כבר אחרי כל זה, לא צורכת שמן בכלל תודות לניתוח של מיכאל, חזקה ובריאה יותר מקודם.

נותר רק ליהנות ממנה, אבל אתה יודע איך זה, האלפא של השכן תמיד יפה וחזקה יותר :roll:

פורסם

חולגי, לשאלתך התשובה חיובית. הזדמנה לי האפשרות לרכוש רכב כשלך[כרכב נוסף] שמצריך חצי ישור קו במחיר מגוחך, בו זמנית

היתה לי על הכוונת אלפא מענינת אחרת. כאן ראוי לציין שבעיניי ה156 אחת האלפות היפות ביותר ועם המנוע הנכון. התלבטתי והתלבטתי בניהן ומה לקחתי בסוף? בסוף לקחתי אופצייה שלישית, חלשה יותר, איטית בהרבה ועם צליל משאית[שבנתיים למדתי לאהוב]

למה לקחתי? כי לו לא הייתי לוקח , היא הייתה יורדת מהכביש.

אבל, כשאני מייעץ לאחרים אני ראציונאלי יותר. כל אחד עושה מה שירצה עם הג'וקים שלו.

בהקשר הזה, האלפא כנראה הגיעה אליך בגיל או בסיטואציה הנכונה, אינך מתרגש היום מדברים שאולי לפני שנים היו מתישים ושוברים אותך. אם זכור לך, הזהרתי אותך בפרטי מבעיות בדגם בטרם רכישה, אך בדיעבד אתה מחזיק מעמד יפה.

באשר למשולשים: הפתרון ההגיוני ולטווח הארוך גם הזול, הוא טיפול כוללני במה שקרס או עומד לקרוס ובשני הצדדים: משולשים עליונים, תחתונים, מוט מקשר למוט מייצב, בולמים וכריות בולמים ואם צריך, גם יותר מכך- קפיצים ועוד. כשיש חולייה חלשה במערכת היא פוגעת גם במכלול. כמובן, לאור עלות העבודה והעלות הכוללת ראוי לבחור בחלקים טובים.

מילה אחרונה להפעם: הג'אנטים, אני יודע שנתקלת בקושי לצמיגים בגלל המידה החריגה אבל, שמח ששמרת על הג'אנטים. העיצוב העגול שלהם תואם את העיצוב הכולל של האוטו וקויו. בולט בכסוף שלך ובתכלכל מיטלי. הגאנטים של החדשות יותר, עם הקווים יפים

בפני עצמם אך פחות משתלבים במכלול.

עריכה: כעת ראיתי דברי איתיי. איתיי, הזמן לביתך או גרור למישהו אמין בעירך שיטפל בבעייה המיידית. אח"כ באוטו נוסע כבר קל יותר לטפל בסוגיות נוספות של משאבות, גומיות וירקות. כמובן גם נוזלים. חוץ מזה ה147 יפהפיה בפני עצמה.

פורסם

תודה על התמיכה.

אגב, אחד הרכבים שיותר מרגש אותי מה-156, זו ה-SUD.

(לפני שנים רבות, כשהחלטתי לקנות לעצמי את הרכב הראשון - זו היתה סוד 81' ירוקה-מיטאלית יפהפיה, חיצונית.

רק דבר שולי - הרכב נסע על שלושה צילינדרים... אני בכלל לא חושב שסתם לקחתי את הרכב הזה בתור אופציה ראשונה בזמנו,

אבל לצערי לא התעקשתי אז למצוא סוד במצב סביר, למרות שהדבר היה אפשרי ויחסית קל.

ומאז - 127 ואיביזה אחת ושניה וגם קצת רכבים מהעבודה פה ושם).

הסוד הזו שלך איתי, צריכה (קל לי לומר, כן ? :wink:) ליסוע. אין הרבה פנינים כאילו כבר על כבישי ארצנו.

alfa 156 2.5.

• אחראי פורום
פורסם

אני יודע, תאמינו לי שכואב לי אבל זה טיפול בכמה מכלולים ועדיף שיעשה במכה ואצל בעל מקצוע שמבין ומעוניין בעבודה.

קרוב אליי אין לא זה ולא זה. האוטו הזה היה הדיילי שלי 3 שנים, נסע עשרות אלפי ק״מ, ככה שיש עוד כמה סיבות להחזיר לו.

פורסם
האלפא של השכן תמיד יפה וחזקה יותר :roll:

האלפא של השכן אדומה יותר :twisted::yum:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

1. דיפרנציאל.

2. Q2.

3. יש מי שיקנה את זה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בוקר טוב.

במסגרת הטיפול השנתי, ומכוון שהחלפת קלאץ' היתה על הפרק, החלטתי להחליף גם את הדיפרנציאל בגיר לדיפרנציאל מוגבל החלקה (מה שנקרא באמת Q2). אם כבר מתעסקים עם המצמד והגיר - אז לדעתי זו עבודה של "פעם בחיים" שתאפשר ליסוע מעט יותר חזק עם הרכב וביתר אמינות (היו כבר כמה סיפורים על דיפרנציאל כזה שכשל. הנזק לא היה הכי נעים וזול).

מעט מתהליך העבודה בתמונות הבאות:

IMG-20150322-WA0000.jpg

IMG-20150322-WA0001.jpg

IMG-20150322-WA0003.jpg

IMG-20150322-WA0004.jpg

IMG-20150322-WA0007.jpg

IMG-20150322-WA0008.jpg

IMG-20150322-WA0009.jpg

IMG-20150402-WA0001.jpg

alfa 156 2.5.

פורסם

המשך...

כ"כ - הוחלפו גם חיישן קראנק וחיישן קאמשאפט (אחד מהם לפחות לא היה מקורי. החלו להסדק במחברים שלהם).

התודה למיכאל ("מיכאל אלפא)" על העבודה וגם על הצילומים כולם (כן כן... לצערי בזמן שהרכב היה אצלו, היה אצלי עומס לא נורמלי בעבודה ולא הצלחתי לבקר אותו במהלך הטיפול).

IMG-20150402-WA0000.jpg

IMG-20150402-WA0009.jpg

IMG-20150402-WA0011.jpg

IMG-20150402-WA0012.jpg

IMG-20150402-WA0013.jpg

IMG-20150402-WA0014.jpg

IMG-20150402-WA0016.jpg

IMG-20150402-WA0017.jpg

alfa 156 2.5.

פורסם

מגניב חולגי !

ממרחק הזמן, איך החיים עם האלפא הזו ?

האם אפשר לצאת אתה לנהיגה ולתת גז בלי לסיים ביישור קו מחדש כל פעם ?

יש רכבים שאתה מפחד להעלות בהם טורים כי אתה יודע שתשלם על זה :

האם אתה מרשה לעצמך נהיגה תובענית ? האם הרכב עומד בזה ?

במאמר מוסגר, נשאר רק להתפלל להצלחת הקונספט של הטויובארו קופה. גם אם הביצוע לא מושלם, הצלחה של הרעיון העקרוני אולי גם תחזיר בקרוב את מכונית הנהיגה העממית, ההוט האץ', למקורות. משהו קטן, בעיקר קל, לא ממש מאובזר, לא יותר מדי אוחז, וכיפי...

זה די קורה, עשיתי כבר כמה 'נסיעות כנהג' אבל עוד לא ממש נהיגות,

מכונה מקסימה

The first one to get angry loses

פורסם

החיים עם האלפא הזו מעניינים עד מעניינים מאוד.

אפשר בהחלט, גם ברכב כזה שמטופל כמו שצריך (לא בתחזוקת שבר. מי שרוצה להחזיק רכב כזה ובונה על תחזוקת שבר = זה שוד ושבר :lol:) , לצאת לנהיגה אגרסיבית (אפילו מאוד) בלי לחשוש (נדירים האנשים שנוסעים במכוניות כאילו כמו סבתות ויסלחו לי הסבתות - זה רק המשל).

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...