Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז... היום קראתי את הכתבה הזאת

http://www.mako.co.il/cars-road-tests/Article-3e08a579adf4931006.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=529170498

והשאלות שעלו לי בעקבות הכתבה הן

1. למה אין יותר רכבי דיזל קטנים בארצנו (נכתב שם על התנגדות המדינה אבל לא ירדתי לסוף דעתם)?

2. אני מניח שהממוצע הזה של 1:27 הוא תוצאה ישירה של נסיעה בכבישים מהירים ובין עירוניים. מעניין אותי מה המצב שלה בעיר? האם היא יכולה לעשות 800 ק"מ בתוך העיר (בחישוב גס אם היא מצליחה לעשות 1200+ בבין עירוני)?

3. האם שווה לאדם שנוסע בעיקר בכבישים עירוניים ומדי פעם גיחות נדירות החוצ להחזיק רכב כזה?

4. מבחינה אחזקה אני מניח שרכב כזה יותר יקר. עד כמה?

5. למה הם לא פופלאריים בקרב נהגי ישראל?

שבת שלום וסופ"ש נעים!

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אנסה לענות על השאלות שלך.

1. בגלל שדיזל חסכוני בדלק, דיזל קטן על אחת כמה וכמה. איך יהיה אפשר לחלוב את הנהגים בצורה הטובה ביותר אם יהיה להם רכב חסכוני?

2. בעיר דיזל קטן עושה בין 1 ל16 ל1 ל18, תלוי איזה נהג ואיזה רכב. עם מערכת START STOP שיש בEHDI אני מניח שאפשר לעבור את 1 ל20 בעיר אם בכל רמזור הוא יכבה את המנוע (אפשרי בחורף ובתקופות לא חמות).

3. בהחלט! דיזל שווה להחזיק בארץ לכל אחד שרוצה לחסוך בהוצאות דלק.

4. לא נכון, אותם מחירים. שמן, פילטרים כמו בבנזין, רק אין לך פלגים שגם אותם מחליפים ברכבי בנזין.

5. נהגי ישראל אוהבים לקטר. איך הם יוכלו לקטר על מחירי הדלק אם יסעו בדיזל? כמו כן יש פה עדיין סטיגמות לפני 20 שנה שדיזל מזהם, רועש ויש אגרה גבוהה שמזמן בוטלה. אנשים לא טורחים לבדוק כי הסטנדרט כאן 1.6 אוטומט, כל מה שמתחת לזה לא קונים וכל מה שמעל זה חושבים שזה בזבזני. אני בינתיים נוסע בדיזל, רכב לא קטן כל כך, אבל צריכת סולר הרבה יותר נמוכה מדלק שצורכת מזדה 2 קטנה למשל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

1. ענייני מיסוי "ירוק". הנוסחא שהמציאה המדינה שלנו מייקרת את המס על רכבי דיזל והופכת את רובם ללא רלוונטיים לצרכן הפרטי.

2. לא מכיר ספציפית את המכונית הזאת. אולי.

3. שאלה טובה שניסינו לענות עליה במסגרת המגזין של האתר. בזמנו בדקנו כמה יעלה לך להחזיק רכב דיזל והשוואנו את התוצאה לעלות אחזקת רכב היברידי (אז לא הייתה אוריס היברידית, רק פריוס ואינסייט), לעלות אחזקה של מכונית מיני חסכונית (הכי חסכונית שמצאנו, פיג'ו 107) ולעלות אחזקה של סתם מכונית משפחתית רגילה. את המבחן המלא של המכונית החסכונית בישראל אתה יכול לקרוא בקישור המצורף אבל בגדול התשובה היא כן.

4. לא משמעותית, בטח שלא בשנים הראשונות בהן יש רק טיפולים שוטפים.

5. להערכתי מכמה סיבות:

א. היצע רכבים נמוך - כמה דגמי דיזל חדשים מוכרים כיום בארץ? כמה מהם במחיר אטרקטיבי?

ב. חוסר מודעות, גם בקרב נהגים שנוסעים הרבה יחסית.

ג. שוק הליסינג, שמוטה בנזין בצורה חדה מאוד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כי מכוניות מיני עם מנוע דיזל יעלו כמו משפחתית בינונית עם מנוע בנזין. קשה לי להבין למה, אבל מדינה שכל כך רוצה להיות דומה לאירופה, מתרחקת כל-כך מהדבר הזה שכל כך נפוץ שם.

פורסם

ואם אנחנו מטפסים במחיר, לרכבים בהם ההבדל בין דרגת הזיהום בין דגם הבנזין לסולר לא משמעותית כ"כ, יהיה עדיף לבנאדם שרוכש רכב מהסוכנות ללכת דווקא על דגם הדיזל? אפילו אם אנחנו לא מדברים על ג'יפים למיניהם - לשם הדוגמא (סתם זורק) אודי A6 TDI 3 ליטר מול דגם הבנזין המקביל (3 ליטר TFSI)?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

ההשוואה מאוד מעניינת אבל היא משווה בין מיני בנזין למשפחתית דיזל. מעניין מה יהיה במצב של מיני בנזין מול מיני דיזל האם גם אז עדיין כדאי ללכת עם הבנזין (רק בגלל המיסים והטיפולים למיניהם) או שבמצב של מיני מול מיני המצב משתנה?

פורסם

חבל שאין בישראל יבוא סדיר ושיווק מסיבי של רכבי דיזל משפחתיים וקטנים. יש, אבל רק פה ושם. והשאלה למה היא במקום.

לפני חודש שאלתי באלפא אם יש להם כוונה להביא ג'ולייטה דיזל. איש המכירות לא היה רחוק מהשאלה "יש בכלל כאלו?". אז יש. באיטליה קל יותר להשכיר כזו בדיזל מאשר בנזין. וכך לגבי כלי רכב של פיאט רנו אודי ואחרים.

רכבי הדיזל נוסעים מצויין, בצריכת דלק חסכוניים לפחות בשליש מבנזין. ולפי מה שאנו קוראים גם אין עלות מיוחדת לטיפולים. אם במהירות של 130 קמש הסלד פחות מ-1800 אז הצריכה חסכונית במיוחד מול מנוע בנזין. אם המומנט מתקבל בסלד נמוך מאוד יחזית לבנזין - גם פה יש חסכון והנאה בנהיגה.

בהרבה ארצות מכירות הדיזל (של פרטיות) הן בכמויות גדולות. אנשים עושים את החשבון שלהם.

עד שדברים כאלו מגיעים אלינו צריכות לעבור הרבה מאוד שנים. נפלאות ארץ הקודש. אז בוא נקווה שפעם תהיה לנו מכונית כזו מיד פרטית.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מניסיון שלי עם קיה ריו 2012 ידנית 1400 טורבו דיזל ,הרכב צורך 13 ליטר לקילומטר בעיר ,בנהיגה רגועה ,עם מזגן קבוע.

יכול להיות שבגלל שהרכב עבר רק 10000 ק"מ ,אבל זוהי כרגע הצריכה .

פז'ו 306 מנוע 1400 של זוגתי מודל 1999 צורכת בדיוק אותו הדבר (מנוע בנזין).

אומנם אין פלגים ,אבל במנוע דיזל ישנם מרכיבים מאוד יקרים כגון טורבו ומשאבת סולר .

בברכה

מוטי

פורסם

אומנם אין פלגים ,אבל במנוע דיזל ישנם מרכיבים מאוד יקרים כגון טורבו ומשאבת סולר .

ברכב בנזין יש מרכיבים יקרים לא פחות כמו מנוע שמחזיק הרבה פחות קילומטרים. אם שומרים על הטורבו, מתדלקים סולר איכותי ומחליפים פילטרים בזמן אין שום בעייה עם מרכיבים האלו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ברכב בנזין יש מרכיבים יקרים לא פחות כמו מנוע שמחזיק הרבה פחות קילומטרים. אם שומרים על הטורבו, מתדלקים סולר איכותי ומחליפים פילטרים בזמן אין שום בעייה עם מרכיבים האלו.

אני כמעט בטוח שעלות של מנוע דיזל יקר בהרבה יותר.

יצא לי לראות מנועי דיזל "שופכים לאגר" טרם זמנם .

יצא לי לדבר עם נהגים (בעיקר מוניות) שהקפידו לשמור על הטורבו בתחילת ובסוף נסיעה ובכל זאת ,הוא נפח את נשמתו בפחות מ-150000 ק"מ.

אין לי ניסיון רב עם מנועי דיזל ,ולמעשה זה מנוע דיזל הראשון שלי.

אני יכול לומר לך בוודאות שהלגאסי הישנה שמכרתי ,תעבור בקלות את החצי מליון אם ישמרו על מערכת קרור תקינה ושמנים איכותיים כמו שאני שמתי.

בכל מקרה החלפת מנוע בנזין זולה יותר ממנוע דיזל .תקן אותי אם אני טועה.

בברכה

מוטי

שמתגעגע ללגאסי הישנה :cry:

פורסם
הרכב צורך 13 ליטר לקילומטר בעיר ,בנהיגה רגועה ,עם מזגן קבוע.

בברכה

מוטי

נראה לי שטעית, 13 ליטר לק"מ זו צריכה של F-16 עם מצערת פתוחה עד הסוף.

אפשר לדעת מה הנתון האמיתי? 13 ק"מ לליטר? או 13 ליטר ל100 ק"מ?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מוטי, מנוע בנזין נועד לחיות הרבה פחות קילומטרים ממנוע דיזל, כך שאם תרצה שרכב בנזין ישרת אותך אותה כמות קילומטרים תיאלץ להחליף מנוע לפחות פעם אחת. בקשר לתקלות שציינת, יש דגמים פחות מוצלחים ומעבר לכך לנהגי מונית יש אחריות שלשם כך היא נועדה - להחליף מכלולים עם פגם ייצור.

מוזר שאצלך צריכת סולר כל כך גבוהה בתוך העיר. אצלי בתוך העיר זה 1 ל10, אבל מנוע 2.1 וגיר אוטומטי. אני לא יודע איך קיה, אבל אוקטביה מגיע בתוך העיר ל1 ל14 ויותר לפי שיחות שלי עם בעלי רכבים כאלו.

טורבו, משאבת הזרקה ושאר דברים בהחלט יכולים ללכת גם לרכב בנזין חדש, עבור רוב מנועי טורבו החדשים עם הזרקה ישירה זה מאוד רלוונטי (אני בטוח כאשר רכבים האלו יהיו בני 5+ הבעלים יתחילו לבכות מרוב תקלות ועלויות אחזקה מטורפות, אבל בוא נמתין כמה שנים וניראה איך מזדקנים הרכבים האלו). כך שלדבר על עלויות אחזקה גבוהות יותר של דיזל הופך להיות לא רלוונטי ביחס לבנזין במיוחד שמכלולים האלו לא עושים בעיות בדגמי דיזל מוצלחים. :)

פורסם
נראה לי שטעית, 13 ליטר לק"מ זו צריכה של F-16 עם מצערת פתוחה עד הסוף.

אפשר לדעת מה הנתון האמיתי? 13 ק"מ לליטר? או 13 ליטר ל100 ק"מ?

התכוונתי 1 ל-13

8 ליטר ל-100 ק"מ

תודה על התיקון

בברכה

מוטי

פורסם

מוזר שאצלך צריכת סולר כל כך גבוהה בתוך העיר. אצלי בתוך העיר זה 1 ל10, אבל מנוע 2.1 וגיר אוטומטי. אני לא יודע איך קיה, אבל אוקטביה מגיע בתוך העיר ל1 ל14 ויותר לפי שיחות שלי עם בעלי רכבים כאלו.

1 ל-13 התכוונתי .

ואני יכול לומר לך שהאוקטביה לא מגיעה ל-1 ל-14 אלא אם כן מדובר במנוע 1200 החדש (טורבו דיזל) עם גיר DSG /

וגם זה בספק.צריכת הדלק שתיארת מתאימה יותר לפאביה .

בברכה

מוטי

• תוכן חדש...