Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בחודש הבא אני וזוגתי מתכננים לצאת לחופשה בכרתים, לאחר נבירה קצרה ברשת החלטנו לשהות בעיר Hersonissos.

אבל בכל זאת נישארו לי עוד קצוות פתוחים שאני צריך את עזרתכם.

המלון שכרגע נמצא על הפרק הוא Hersonissos Maris, ניראה לי הכי מתאים ובנוסף יש אופציה לחדרים עם בריכה משותפת לכל זוג חדרים, נשמע לי קורץ העסק הזה. יחד עם זאת הבנתי שהמלון ממוקם טוב יחסית, מצד אחד חוף צמוד ומצד שני הליכה למרכז העיר אורכת כרבע שעה. אם יש למישהו המלצות נוספות לגבי מלונות בעיר הנ"ל אשמח לשמוע וכל הערה על המלון הנוכחי כמובן תיתקבל בברכה. אנחנו נוחתים בשדה התעופה בהרקליון והמרחק למלון הוא כ-25 ק"מ לערך, מה סדר גודל המחיר שיש לשלם למונית עבור נסיעה שכזו?

במהלך שהותנו שם אני מתכוון לשכור טרקטורון \ באגי או אולי ג'מיני. יש חברות השכרה מומלצות בנושא הזה?

מותר לבאגי וטרקטורון לנוע בחופשיות שם על הכבישים?

מה סדר גודל המחירים שעולה לשכור כאלו כלים שם?

דברים מיוחדים שכדי לשים דגש של תעשה ואל תעשה?

באותו עניין אני גם צריך המלצה ללאן לנסוע בעצם, לשכור כלי תחבורה זה נחמד אבל צריך מסלול. לכן אם אני מתחיל בעיר Hersonissos אשמח המלצות לאן כדי לנסוע למשל כפרים מסויימים, מקומות בטבע (לא מפחד להיכנס קצת לשטח) או כל מיני אתרים אטרקטיבים.

מקומות בילוי בלילה, גם פה אשמח לקצת המלצות בדגש על טברנות שברצוננו לבקר.

מקומות בילוי ביום, פארקי מים, פארקי שעשועים או סתם שייט נחמד מסביב לאיים שם, כל המלצה תתקבל בברכה.

שמעתי על אי המצורעים שווה ביקור או בזבוז של זמן?

כל טיפ לגבי הטיול הנ"ל יתקבל בברכה, זמן השהות שלנו שם מתוכנן ל-6 ימים. :-D

תודה מראש!

פורסם

אנסה להשיב:

ראשית , אם אתה מזמין עסקת חבילה הכוללת טיסות ומלון, יש העברה באוטובוס למלון ובחזרה והיא כלולה במחיר.

לגבי אתרים לביקור:

מזרחית לחרסוניסוס יש עיירה נחמדה בשם איוס ניקולאוס כאשר אי המצורעים נמצא מולה, פחות או יותר.

על האי אין כלום, למעט חורבות, ואם יש לך זום טוב, אין בעיה לצלם אותו מכוון החוף.

בצד השני של האי יש שתי עיירות נחמדות, חאניה ורתימנון.

הבעיה, יש כביש אחד נורמלי והוא כביש החוף הצפוני.

כאשר תחזור ממערב האי, תיאלץ לנהוג באותה דרך שבה נהגת בבקר לכוון מערב-מבאס.

יש אפשרות להפלגה של כמה שעות לסנטוריני, אי יפה קטן ומיוחד.(אי שנוצר כתוצאה מהתפרצות געשית תת מימית).

לגבי בתי המלון-בחרת מלון טוב מאוד.

אני נעזר לא מעט בtripadvisor כדי לראות חוות דעת של אנשים.שים לב שיהיו לפחות כ 100 חוות דעת כדי לוודא שהעסק לא מכור.

אם יש לך שאלות נוספות, שאל ואנסה לענות.

בברכה

אילן

סלע

פורסם

יש המון אתרים ואטרקציות באיזור, בד"כ יש מפה בבתי המלון שמראה גם פרקי מים למיניהם. ניתן לנסוע באוטובוס גם לאתרים רחוקים יותר, כך שאל תגביל את עצמך לאיזור המיידי של המלון. אם אני זוכר נכון, חרסוניסוס זה מקום מקסים עם טיילת מגניבה לטיולים ומלאה בחנויות שונות ומשונות. שווה להשקיע אחה"צ לחקר הטיילת הזו.

לא זוכר כרגע שמות ומקומות, מחר אשאל את אשתי מה היא זוכרת ואגיב שוב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כרתים אי נפלא, אבל המרחקים שם מצריכים שכירת רכב ולא טרקטורון. אתה יכול להזמין מהארץ ולקחת את הרכב בנמה"ת, או לשכור בעיר באמצעות נציגי חברות מקומיות הממוקמים בלובי של כל מלון. אופציה שלישית היא למצוא את סוכנות ההשכרה הקרובה, הן נפוצות כמו חנויות מכולת.

במזרח האי מומלצת איוס ניקולאוס וכן רמת לאסיתי ומערת דיקטיאון שבה. אתם צעירים, ממליץ על טיפוס רגלי אם כי אפשר גם לשכור חמור.

גם הנסיעה להרקליון ולאתרים שסביבה - המפורסם שבהם הוא אתר העתיקות בקנוסוס - אינה ארוכה. רתימנון וחאניה זה כבר סיפור אחר, כ-200 ק"מ בכל כיוון.

בכבישי ההרים תמצא מקומות מעניינים. לי, למשל, זכורה במיוחד מערת ספנטוני (Sfentini/Sfendoni) בעירה Zoniana. מערת נטיפים מדהימה ששווה את הסטיה מהציר הראשי.

תביא בחשבון שהנהנגה באי לא קלה - חוץ מכביש החוף הצפוני הכבישים צרים, מפותלים, השילוט גרוע והנהגים די מטורפים. חפש קצת בפורום ותמצא דיונים על הנושא.

סה"כ כרתים אי נהדר, ועם קצת תכנון תהנו ממנו. יש אפשרות לבטן-גב, אבל הדרך המועדפת עלי היא דך הנהיגה וההליכה הרגלית - ובעניינים אלה יש המון מה לעשות שם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם ארכיאולוגיה מעניינת אותך, יש את ארמון קנוסוס וגם מספר מוזיאונים בהרקליון.

לא רק שהטיול שלי כלל מוזיאונים בעיקר, אלא שגם שכחתי את זה.

אני כבר זקן...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם חברתי ואני טסים לשבוע ל5 לילות לכרתים בסוף ספטמבר, אנחנו ישנים בכרתה מאריס.

רכב הזמנתי ג'ימני פתוח בזקרוס שכולם ממליצים עליו בפורום כרתים באג'נדה (מומלץ לקרוא שם קצת) - המחירים באתר הם לא המחירים האמיתיים, שלח להם מייל עם הדרישות ותקבל הצעת מחיר זולה יותר.

דורון

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

• תוכן חדש...