Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה, הערכת שמאי ותיקון במוסך הסדר.

שימו לב! השרשור הזה בן 4133 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכם,

אמא שלי עברה הבוקר תאונה. הרכב שלה-סוזוקי סוויפט 2010.

היום בבוקר נהג מונית לא זהיר נכנס בקצה הפגוש של הרכב שלה וקימט אותו-על המונית נשאר פס צבע לאורך כל צדו הימני של הרכב. הרכב של אמא שלי עמד עם מנוע כבוי כשהנהג נכנס בו.

בנוסף נשמע רעש מכיוון הגלגל האחורי של הרכב (שמן הסתם יטופל בהקדם מול המוסך).

חברת הביטוח של הנהג הפוגע היא שירביט.

העניין אמנם עדיין בטיפולים, אך חברת הביטוח של אמא שלי מאיצה בה לגשת למוסך הסדר, והם ישלחו שמאי על מנת שיעריך את הנזק.

אני ממש לא רוצה שהרכב של אמא שלי יטופל במוסך אחר חוץ ממוסך היבואן-גם בגלל הגיל שלו וגם בגלל ששמעתי וקראתי מספיק על הרמה של מוסכי ההסדר.

אשמח לעזרה בכל הנוגע להתנהלות מול חברת הביטוח והשמאי.

מתן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תבדוק אם מוסך היבואן הוא גם בהסדר של חברת הביטוח השלך, אם לא, אז בעצם לא תוכל לתבוע את הביטוח המקיף שלך.

יש שתי אפשרויות:

ללכת למוסך הסדר- שם הביטוח יטפל בהכל (שמאי+תיקון+עבודה מול החברה של הפגע+אם הסכום גבוה, יש לך אופציה להשתמש בביטוח מקיף).

ללכת למוסך יבואן- ואז בעצם אתה תצטרך לתבוע בבית-משפט לתביעות קטנות, ולא תוכל לתבוע את הביטוח שלך, וזה לא משנה מה מידת הנזק, כלומר אתה תצטרך לספוג הנזק, כי תביעה עלולה להיגרר לכמה חודשים. בתביעה גם לא תמיד זוכים, האם הרכב של אמא שלך עמד בחנייה מסודרת כשפגעו בו? או שזה היה בזמן נסיעה, ונהג המונית לא הודה באשמה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכב של אמא שלי עמד בחנייה מסודרת לצד הכביש. לא שאלתי אותה אם נהג המונית הודה באשמה.

ללכת למוסך יבואן-ואז בעצם אתה תצטרך לתבוע בבית-משפט לתביעות קטנות, ולא תוכל לתבוע את הביטוח שלך, וזה לא משנה מה מידת הנזק, כלומר אתה תצטרך לספוג הנזק, כי תביעה עלולה להיגרר לכמה חודשים.

תקן אותי אם אני טועה-אבל על פי מה שרשמת, אנו מחוייבים לתקן במוסך הסדר על פי הפוליסה כי אם לא אז המקיף לא יעמוד לרשותנו?

הרי המטרה של ביטוח מקיף זה לשלם את הנזקים על התאונה, ועומדת בפני האדם האפשרות לטפל באיזה מוסך שהוא רוצה, לא מחוייב בהסדר! אמא שלי לא יכולה לבחור במוסך יבואן כמוסך שבו היא תתקן את הרכב תמורת השתתפות עצמית גבוהה יותר? ברור שכן!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול להיות שאני טועה, ואם כך המצב אני מצטער שהטעתי אותך.

אצלי הביטוח הוא כמו שציינתי. או הסדר, או תסתדר לבד (מבחינת מקיף). אם אצלך בפוליסה כתוב שאתה יכול לתקן איפה שבא לך, ואז ההשתתפות תהיה יקרה יותר, מעולה. אני מציע לוודא מול חברת הביטוח.

במידה והרכב עמד בחנייה מסודרת, זה לא משנה אם הנהג מודה או לא, הוא האשם.

אם כך המצב אז שתי אפשרויות בפניך:

1. לתבוע את הביטוח, ואז לדרוש את ההשתתפות העצמית מהנהג הפוגע, תוך כדי שאתה לוקח בחשבון ששנה הבאה הפרמיה שלך תהיה מעט יותר יקרה. (אלא אם זו לא תביעה ראשונה, ואז הפרמיה תעלה ביותר, או שאפילו חברת הביטוח עלולה לסרב לבטח את אמך).

2. אם הסכום לא גדול מדי, ותוכל לעמוד בנזק, תבע ישירות את הנהג על כל הסכום (כולל הארכת שמאי+יום עבודה), ואז תוכל להימנע מעליה במחיר הפרמיה.

נ.ב. בדקת כבר שמוסך היבואן אינו בהסדר עם חברת הביטוח?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברת הביטוח לא יכולה למנוע ממך לתקן את הרכב בכל מוסך שבו תבחר, כאשר, כמובן, העלות תקבע על ידי שמאי.

עם זאת החברה יכולה להפעיל נגדך שתי "סנקציות" על מנת לשדל אותך לתקן במוסך הסדר:

1. השתתפות עצמית יותר גבוהה.

2. יתכן שהתנאי למתן רכב חלופי הוא תיקון במוסך הסדר.

אני עומד לפני חידוש הביטוח לסוזוקי שלי (בת שנתיים) ויתכן מאד שהשיקול שיכריע בעד המשך ביטוח בסוכנות הביטוח של "מכשירי תנועה" הוא שמוסכי היבואן ישמשו כמוסכי הסדר (ויש עוד כמה צ'ופרים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש עוד עדכונים:

הזהרתי את אמי שלא תלך על ההצעה של חברת הביטוח למוסך הסדר. כמה דקות לאחר מכן היא אומרת שחזרו אליה מהביטוח ואמרו שהיא יכולה לקחת את הרכב לנתניה ושנציגה של הביטוח אמרה שיש להם מוסך מורשה סוזוקי שאליו ניתן לקחת. אמרתי לה שלא תיקח ותכניס את הרכב למוסך היבואן, ונכנסתי לאינטרנט. והפלא ופלא-בנתניה אין מוסך סוזוקי מורשה יבואן (!!) שאיתו חברת הביטוח עובדת, אלא מוסך מורשה כללי בלבד. העיקר שחברת הביטוח אומרת שכן יש מוסך מורשה והיא צריכה לנסוע עד נתניה, כשיש לנו מוסך יבואן בעיר.

אבקש הבהרות-לפי מה שהבנתי מניקו, ברגע שהלקוח מעדיף לתקן במוסך שהוא בוחר ולא במוסך הסדר-הביטוח לא מכסה את התיקון והלקוח צריך להגיש קבלות. האם זה נכון?

על פניו, העניין תמוה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אל תשבור את הראש. תתקשר לחברת הביטוח שלך ותקליט את השיחה.

"שלום, אני מבוטח אצלכם, במידה ואתקן את רכבי במוסך יבואן שאינו מוסך הסדר שלכם, האם עדיין אוכל לתבוע את המקיף? (וכמובן שתשאל בקשר להשתתפות העצמית).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4133 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...