Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בעקבות קריעת רצועת הטיימינג עשיתי היום ראש מנוע לפונטו ELX שלי.

לאחר סיום העבודה המנוע מסרב להניע.

יש קומפרסיה ואפשר לסובב את הקראנק ידנית.

יש ניצוץ.

פלאגים יבשים.

מכל אלו אני חושד שיש בעיה שגורמת לאי הזרקה.

מה יכול לגרום לכך?

על פי היינס מכוונים טיימינג כאשר הגל זיזים נעול והקראנק עם כל הבוכנות באותו גובה אך יש שתי אופציות להגיע למצב הנתון (כאשר 1,4 בדחיסה או כאשר 2,3 בדחיסה) איך מחשב הרכב מזהה בין השניים?

תודה.

בן.

פורסם

מנסיון שלי בפונטו שעשיתי ראש(לא זוכר איזה מנוע) יש חוט דק ונוטה להתפורר שרץ על גבי מכסה רצועת הטיימינג לחיישן הקראנק. תבדוק אותו אולי הוא קרוע/מנותק.

• ספונסר פורום
פורסם

יש סימן לטיימינג על גלגל התנופה,יש פתח מתחת לקוייל.

ויגאל מעלי צודק,החוט של חיישן גל הארכובה נוטה להתפורר,אך אם יש ניצוץ זו לא הבעיה.

אורן

פורסם

כמו שאורן כתב חיישן הקראנק אחראי על הניצוץ ולכן לפי דעתי הוא תקין, אני חושב שהבעיה היא התזמון ההזרקה וכדי לתזמן אותה המחשב חייב לדעת את מצב הקאמשאפט אבל לא מצאתי כל חיישן על הראש מנוע

פורסם

משהו יכול להסביר באופן כללי איך מנוע בעל הזרקה רב נקודתית וללא חיישן גל זיזים מתזמן את ההזרקה?

פורסם

יש מכוניות שבהן אין חיישן גל זיזים ובכל זאת מחשב נהול המנוע מתזמן במדויק את ההצתה וההזרקה לכל צינדר וזאת ע"י "ניסוי וטעיה", קרי אם המחשב טעה בתזמון (סכוי של חצי חצי) והוא חש בפעולת מנוע לא נכונה, אז הוא מייד מתקן לתיזמון השני הנכון.

פורסם

אני לא יודע איזה מערכת יש בפונטו,

אבל בעיקרון במערכות ללא חיישן מצב קאמשפט ההזרקה היא מקבילית, כלומר מזרקים 1+4 ו 2+3 מחוברים במקביל,

שני מזרקים מקבלים פולס הזרקה בייחד.

כל מזרק מזריק פעמיים במהלך מחזור עבודה שלם של המנוע, כלומר כמות הדלק הנדרשת מוזרקת בשני שלבים.

פורסם

לפי מה שאני מבין נכון מבוקי ואורן שברגע שבוכנה 1 יונקת אז גם בוכנה 3 יונקת ושניהם אחרי זה גם דוחסים ביחד? וכך גם בוכנה 2 מול 4? זה לא מביא את המנוע לירידה ניכרת בהספק שלו? אם משוווים את זה למנועים סטנדרטייים אחרים שכל בוכנה עובדת על פעימת עבודה שונה מהבוכנה המקבילה לה?

• ספונסר פורום
פורסם

לא,סדר העבודה הוא עדין 1-3-4-2 פשוט המנוע מזריק חצי מכמות הדלק כל חצי סיבוב,מזריק בצילינדר 1 ו4 יחד,1 נמצא במהלך יניקה ולכן הוא יונק אוויר ודלק,ו-4 נמצא במצב עבודה,לכן שסתום היניקה סגור והדלק "ממתין לחצי הסיבוב הבא,אז יזריק מחשב ניהול המנוע את מחצית מכמות הדלק הנוספת.

לגבי ההצתה ניצוץ מופע בצילינדר 1 בסוף דחיסה תחילת עבודה ואז הוא גורם לשריפה, ובמקביל בצילינדר 4 שנמצא בסוף פליטה ואז הניצוץ "מתבזבז" ולא גורם לשריפה.

• ספונסר פורום
פורסם
אגב, במערכות הזרקה עוד יותר ישנות כל 4 המזרקים היו פועלים במקביל.

רחמנא לצלן..

• תוכן חדש...