Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבדיקת אקזמפלר לקניה, אף עוד לפני בדיקה מסודרת, נתגלו הבעיות הבאות -

1. מזגן לא מקרר, בבדיקה עם מכונאי סביר להניח שהמעבה של המזגן דורש החלפה (קצת יותר מ 1000 ש"ח)

2. משאבת קלאץ' דורשת החלפה (350 ש"ח)

3. מצבר דורש החלפה (550 ש"ח)

4. החלפת רצועת טיימינג (600 ש"ח) וכנראה שצריך גם מותחנים ומשאבת מים על הדרך

5. שימוש במי ברז/מי מזגנים לקירור...

בעבר הוחלפו קלאץ', גיר, אטם שסתומים, ניקוי רדיאטור (מצביע על בעיית התחממות בעבר?), טיפולים שוטפים.

הרכב שמור מאד קוסמטית - 60 כ"ס שנת 2003 עם 80,000 ק"מ.

בהנחה והבעלים יסכים להתגמש במחיר בהתאם (כרגע מבקש מחירון), מבקש להתיעץ האם קניה כדאית בהנחה שצריכת הדלק היא באמת מינימלית, או שלהערכתכם מדובר ברכב לא שמור מכאנית ? ומה הצריכה בפונטו אוטומאטית לעומת הידנית (הידנית די מעייפת) ?

פורסם

גזר דין מוות למה ? ראש מנוע ? שאר המכלולים ?

אני שואל ברצינות כיוון שהרכב נראה כמו מועמד טוב לקניה במידה והמוכר יתגמש בהתאם במחיר.

באיזה נזק אפשר לצאת אם היה שימוש במים רגילים כמה שנים ? ומה אם אני מחליף את המים ליעודיים?

הרכב עשה 80,000 ק"מ.

פורסם

ראש מנוע. ואל תשלה את עצמך, כי זה יקרה, וזה יקרה מהר. זו מין תופעה מיסטית מוזרה שכזו בפיאט, עם פראפלו המנוע יכול להמשיך 20 שנה, עם מי מזגנים ושאר ירקות תוך שנה-שנה וחצי ראש מנוע.

צריך לבדוק קורוזיה בראש המנוע כדי לדעת אם הרכב באמת מועמד טוב לקניה, אבל זו מן הסתם בעיה מאוד רצינית לבדוק.

צריכת הדלק של פונטו ידנית בנסיעה מנהלתית רגועה היא 1:15 משולב, אישית אני מוציא משלי בנסיעה 70% בין עירונית אבל עם פקקים צריכה של 1:16.8 (הבדיקה על ממוצע של 12~ מיכלי דלק)

הפונטו האוטומטית בעלת הגיר הרציף מציגה צריכה דומה, שכן מדובר בגיר רציף. רק קח בחשבון שמנוע ה 16V יותר רגיש מועד לפורענות.

שגיא- טיימינג בפונטו זול מאוד, עשיתי בשלי בסתיו שעבר. ביחד עם משאבת מים יצא 800~ שקל בערך. (jupiter- לא עושים טיימינג בלי להחליף משאבת מים, תבדוק את העניין)

פורסם

שימוש במי ברז גורם לקורוזיה בבלוק המנוע וכן להצברות של אבנית במעברי המים שפרושם קיצור ימיו של המנוע.

החלפת נזול הקירור לייעודי תעצור את התהליך אך לא תבטל את הנזק שכבר נגרם.

מאחר שלא מדובר ברכב מאד נדיר הייתי שוקל בכובד ראש אם לקנות את הרכב הזה.

לגבי האוטומטית (מומלצת בגירסת Dynamic בלבד) צריכת הדלק שלה דומה מאד לצריכה של הידנית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה,

כמה זמן מחזיק גיר אוטומאטי של פונטו (בגרסה הנ"ל) ומה עלות שיפוץ גיר כזה ?

כיוון שאם הצריכה דומה כמובן שאעדיף את הרגסה האוטומאטית...

האם ההמלצה היא לגרסת Dynamic שישים כ"ס?

אילו עוד גרסאות של פונטו מומלצות ? הכי חשובה לי צריכת דלק נמוכה ככל האפשר...

פורסם

הכל אפשרי לטיפול ואפילו לא יקר במיוחד למעט הנזק שכבר נגרם ממי הברז. שכח מהרכב. תן למישהו אחר לקנות, בקרוב נראה אותו בפורום הטכני.

פורסם
בבדיקת אקזמפלר לקניה, אף עוד לפני בדיקה מסודרת, נתגלו הבעיות הבאות -

1. מזגן לא מקרר, בבדיקה עם מכונאי סביר להניח שהמעבה של המזגן דורש החלפה (קצת יותר מ 1000 ש"ח)

2. משאבת קלאץ' דורשת החלפה (350 ש"ח)

3. מצבר דורש החלפה (550 ש"ח)

4. החלפת רצועת טיימינג (600 ש"ח) וכנראה שצריך גם מותחנים ומשאבת מים על הדרך

5. שימוש במי ברז/מי מזגנים לקירור...

בעבר הוחלפו קלאץ', גיר, אטם שסתומים, ניקוי רדיאטור (מצביע על בעיית התחממות בעבר?), טיפולים שוטפים.

הרכב שמור מאד קוסמטית - 60 כ"ס שנת 2003 עם 80,000 ק"מ.

בהנחה והבעלים יסכים להתגמש במחיר בהתאם (כרגע מבקש מחירון), מבקש להתיעץ האם קניה כדאית בהנחה שצריכת הדלק היא באמת מינימלית, או שלהערכתכם מדובר ברכב לא שמור מכאנית ? ומה הצריכה בפונטו אוטומאטית לעומת הידנית (הידנית די מעייפת) ?

בוא נשים לרגע בצד את החלקים שציינת שהוחלפו (גיר,קלאץ.ניקוי רדיאטור,אטם שסתומים) ואת שאר החלקים שצריך לתקן.

הדבר שאותי הכי מטריד זה השימוש במי ברז, שבטוח נגרם כבר נזק רציני של קורוזיה ואבנית (בכל זאת רכב 8 שנים על הכביש) ואני הכי מודאג מהמסקנה- אם הבן אדם השתמש במי ברז מעיד על הזנחה ולך תדע איזה עוד חלקים רופפים יש שלא היו מטופלים כראוי ( לא את כל הפגמים אפשר לראות בבדיקה)

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

• תוכן חדש...