Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור שהיה לי עם אחותי , היא עברה טסט שמיני או תשיעי לא זוכר כבר. (החליפה איזה 3 מורי נהיגה...)

כשבועיים או שלושה אחרי שקיבלה את הרישיון , למדה על ידני , נתתי לה לנהוג לנסיעה של 5 דקות לסופר.

כנהג מנוסה (13 שנים על הכביש) , הבחנתי אצלה באופי נהיגה שאני פירשתי כמשהו שעלול להביא לתאונה.

לדוגמא נסיעה מהירה לפני כיכר ללא אבחנה , וכנהגת לא מנוסה כלל לא בטוח שתוכל לתזמן את העצירה בזמן.

והשיא הגיע קרוב לכניסה לכיכר עם 2 נתיבים , כשהנתיב הימני ממשיך ישר , הנתיב השמאלי פונה לסופר.

נסענו בנתיב הימני , מבלי שצפיתי את המעשה, ללא שום איתות לפני , היא לקחה בשניה האחרונה לפני הכניסה לכיכר את ההגה שמאלה, והנהג שהתקרב לכיכר בנתיב השמאלי בלם בלימת חירום. למזלנו נגמר ללא תאונה.

עם הפעולות האלה אפשר לחיות , אפשר גם ללמוד מטעויות ולהשתפר , אין בעיה.

הבעיה שהיתה לי איתה זה בקושי שלה להודות בטעות , מבחינתה היא עשתה הכל בסדר וניסתה להצתדק! (להאשים את הנהגים האחרים שלא ניחשו שהיא הולכת לחתוך נתיב בלי לאותת) זה מה שהכי הכעיס אותי.

כן אני יודע מה זה נשים, כן אנחנו צריכים להיות סלחנים וסבלניים.

אבל רבאק , על הכביש שזה עלול לעלות בחיי אדם , לנסות "להקטין ראש" רק כי האופי לא מוכן לקבל ביקורת , זו היתה נורה אדומה אצלי. כל כך התרגזתי שפשוט אמרתי לה , על הרכב שלי את לא עולה יותר.

מאז עברה שנה, מדי פעם אבא שלי היה נותן לה לנהוג על אוטומט , וגם דוד שלי אבל זה לעיתים רחוקות.

באחת הפעמים שדוד שלי נתן לה לנהוג, בערב בכביש בין עירוני , טויוטה קורולה 2011 , שמנו לב שבאזורים ללא פנסי כביש , לא רואים כלום. היא נהגה ללא אורות! כשהבחנו בזה, היא לא הצליחה מעמדת הנהג להדליק את האורות וללא בררה היינו צריכים לעצור באזור עם שוליים צרים, ככה שכדי להגיע אליה, בחושך , היה צריך לעלות ממש על הכביש , סכנת נפשות.

בסוף התברר שהיא העבירה את הידית למוד אורות ערפל , ומשם לא היה ניתן להדליק אורות רגילים בסיבוב.

כמובן שלפני ואחרי המעשה נשמעו תירוצים כמו "הפנסים תקולים ויש בעיה ברכב".

במקרה הזה האחריות היתה על הדוד, לוודא שהיא הדליקה אורות (כבר נגמר לה המלווה, אבל לאור העובדה שהיא לא נהגה כמעט מאז , הטעות עוד מתקבלת על הדעת...ועדיין מסוכנת).

כרגע המצב שהיא בת"א , ללא צורך ממשי ברכב כי בין כה כמעט ואין חניות והיא חוזרת לצפון פעם בשבועיים אז יוצא שהיא לא נוהגת כלל.

אני אומר, שכשתתחתן שבעלה ידאג לנושא הזה, ועדיף שיהיו לו טונות של סבלנות. אני לא בנוי לזה כנראה , לפחות אם היתה מקבלת ביקורת ומודה בטעויות....אחרת איך אפשר להסביר משהו

יש לי מישהיא בעבודה, שכל פעם שהיא מחנה את הרכב ובעלה נמצא באוטו, הוא יוצא מהרכב לעשן סיגרייה עד שהיא מסיימת את הפרוצדורה :-D

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

רק שנה עם רישיון אבל קיבלה אופי על הכביש כמו של ערס ממוצע :D

בגלל שכל הגברים במשפחה כבר וויתרו כנראה שהסיפור הזה ייפול על בעלה העתידי. מסכן.

החניה ליד הבית שלי היא בניצב, כאשר לפני סוף החנייה יש מין באמפר קטן שתפקידו להגיד ״נתקעת בי עם הגלגלים, עוד קצת וגם תיתקע בגדר״. מצחיק היה כשראיתי אישה מנסה להחנות את המוסטנג 4000 האדומה של בעלה ולא הבינה את משמעות הבמפר הקטן הזה :)

פורסם

לגבי הכיכר - אני הייתי מצייר לה שרטוט ומדגים לה למה מכיכר דו נתיבי, כאשר היא בנתיב ימין, ממשיכים ישר, ולא ממשיכים את הסיבוב.

אולי דרך שרטוט זה יהיה יותר ברור להבין שמישהו מאחורה יכול להיכנס בך כשאתה בעצם ממשיך בסיבוב :shock:

פורסם

מניח שבתוך תוכה היא ידעה שזו טעות, אבל מכאן ועד להפנים ולהודות המרחק שנות אור.

יש לי פה ושם רגשות מצפון לתת לה לנהוג ולנסות להסביר לה בכל מיני שיטות, אבל החשש עדיין קיים.

העניין הזה שאתה יושב שם לידה , חסר עונים (התנהגות בלתי צפויה שיכלה להביא במצב הכי אבסורדי לתאונה), שבר אותי.

בזאת אני מצדיע למורי הנהיגה באשר הם , עם עצבי הברזל (וכנראה גם ביטוח שמחסה נזקים, עם השתתפות עצמית נמוכה). :-D

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

יש אנשים שלא צריך לתת להם לנהוג מסיבות כאלה ואחרות, שפשוט לא מתאימים לנהיגה. מי שמסכן את חיי זולתו בנהיגה פראית חייבים לנטרל ולמנוע ממנו מצב זה.

רשיון נהיגה אינה זכות בסיסית שנולדים איתה, ושמי שלא מסוגל לנהוג "כמו טאטאלע", שפשוט לא יקבל את הזכות הזאת וייסע באוטובוסים,

ואנחנו נפסיק לראות בדף הראשי של העיתון כמעט מדי כמה ימים תמונה של משפחה שנקטעה ברגע של זלזול בחוקי התנועה.

לאמי לדוגמא, יש פחד לא רציונלי בפניות ובכניסה לכיכרות/צמתים, היא מכירה בבעיה ופשוט בחרה שלא לנהוג, נוסעת לעבודה עם חברות שלה או באוטובוס, אין שום פסול בזה.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

מהנסיון של כ-13 שנה כנהג ברכב פרטי וגם משאית, היו לי הרבה מאוד מקרים שרכב שלא יודע לשמור על נתיב כאשר הכביש קצת מתעקל, או החלפה בין נתיבים ללא הסתקלות במראות, וכתוצאה חתכו אותי במצבים מאוד מסוכנים, וכאשר היינו מגיעים לרמזור, איך לא זאת לרוב המקרים היתה נהגת, וברוב המקרים כאשר אני מנסה להסביר לה מה היא עשתה לא בסדר, הייתי מקבל תגובות של "אני לא יודעת מה אתה רוצה ממני" או בצעקות "מה אתה לא רואה שאני נוסעת פה?" בסוף צריך לקחת נשימה עמוקה ולהמשיך לחיות, וכבר וויתרתי על הנושא של לנסות ולהסביר למה צפרתי לפני כמה דקות.

מאחל רק בריאות ובטיחות.

עצה אחת, צריך לחשב את כל המהלכים שאתה רק יכול כאשר אתה נוהג ברכב, ולא להגיע למצבים של כמעט תאונה.

פורסם

מכיר את הנושא הזה מקרוב לצערי...

אשתי עברה טסט ראשון אבל לא נהגה הרבה מאוד שנים עד שקיבלה רכב (ידני) מהעבודה.

המצב שלה בהתחלה היה קטסטרופלי, ממש חששתי לחיי (בלי צחוק) שהיא נהגה, אבל אין מה לעשות, חייבים לעזור, משפחה זה משפחה!

לקח לי בערך שנה של נסיעות איתה (בבוקר לעבודה נסענו יחד והיא נהגה, עבדנו קרוב אחד לשני אז) + נסיעות ארוכות בשבת לכנרת ולצפון + נהגה על הרכב בכל הזדמנות + הסברים על נייר של צמתים ומקומות קשים להבנה/מעניינים + תרגולי חנייה + תרגולי בלימה.

לאחר שנה והרבה סבלנות הרמה שלה השתפרה בצורה משמעותית.

פורסם
מכיר את הנושא הזה מקרוב לצערי...

אשתי עברה טסט ראשון אבל לא נהגה הרבה מאוד שנים עד שקיבלה רכב (ידני) מהעבודה.

המצב שלה בהתחלה היה קטסטרופלי, ממש חששתי לחיי (בלי צחוק) שהיא נהגה, אבל אין מה לעשות, חייבים לעזור, משפחה זה משפחה!

לקח לי בערך שנה של נסיעות איתה (בבוקר לעבודה נסענו יחד והיא נהגה, עבדנו קרוב אחד לשני אז) + נסיעות ארוכות בשבת לכנרת ולצפון + נהגה על הרכב בכל הזדמנות + הסברים על נייר של צמתים ומקומות קשים להבנה/מעניינים + תרגולי חנייה + תרגולי בלימה.

לאחר שנה והרבה סבלנות הרמה שלה השתפרה בצורה משמעותית.

+1

זו הדרך, כל הכבוד.

אם אישתי תוציא רישיון בעתיד, אני יעשה כך גם.

פורסם
יש אנשים שלא צריך לתת להם לנהוג מסיבות כאלה ואחרות, שפשוט לא מתאימים לנהיגה. מי שמסכן את חיי זולתו בנהיגה פראית חייבים לנטרל ולמנוע ממנו מצב זה.

רשיון נהיגה אינה זכות בסיסית שנולדים איתה, ושמי שלא מסוגל לנהוג "כמו טאטאלע", שפשוט לא יקבל את הזכות הזאת וייסע באוטובוסים,

ואנחנו נפסיק לראות בדף הראשי של העיתון כמעט מדי כמה ימים תמונה של משפחה שנקטעה ברגע של זלזול בחוקי התנועה.

לאמי לדוגמא, יש פחד לא רציונלי בפניות ובכניסה לכיכרות/צמתים, היא מכירה בבעיה ופשוט בחרה שלא לנהוג, נוסעת לעבודה עם חברות שלה או באוטובוס, אין שום פסול בזה.

דעתך שהיא נכונה (ושהבעתי אותה כבר פעמים רבות בעבר) תלושה ממה שקורה במציאות: כולם בסוף מקבלים רישיון. אם אתה מגיע למעמד הטסט השמיני כבר מקלים עליך, העיקר שתקבל את הזכות הזו שהפכה אצל אנשים לבסיסית כמו שתיית מים, והקלות ראש שבשימוש בה, על אותו משקל.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אני עובד במשרד ש90% ממנו נשים , כשהעלתי את הנושא התגובה הראשונית היתה (מגננה כמובן) , שסטטיסטית גברים נוהגים ביותר פרעות והם אלה שאחראיים לרוב התאונות.

כמובן שהקשר בין המשפט הזה למקרה שהצגתי הוא מקרי בהחלט , אבל כל טיעון (גם אם לא קשור) מבחינתן קביל

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם
אני עובד במשרד ש90% ממנו נשים , כשהעלתי את הנושא התגובה הראשונית היתה (מגננה כמובן) , שסטטיסטית גברים נוהגים ביותר פרעות והם אלה שאחראיים לרוב התאונות.

כמובן שהקשר בין המשפט הזה למקרה שהצגתי הוא מקרי בהחלט , אבל כל טיעון (גם אם לא קשור) מבחינתן קביל

סטטיסטית - הן צודקות. גברים מהווים את רוב האחראים לתאונות קטלניות \ תאונות שמדווחות לביטוח. לא ידוע לי על מחקר שכולל גם תאונות שלא דווחו לביטוח (מסיבה זו או אחרת)

פורסם

סטטיסטית באמת גברים מעורבים בהרבה יותר תאונות... :)

אבל לצורך הדיון הנוכחי, האחות נשמעת כמו מישהי שצריכה הרבה יותר משיעורי נהיגה וטסט כדי לדעת לנהוג. זה הגיוני, ויש לא מעט אנשים כאלה (ולדעתי- בלי קשר למין שלהם), והפתרון הוא להיות סבלניים וללמד, כמו rk1 למשל.

העובדה שהיא לא נוהגת ברכב תקופות ארוכות בטח לא עוזרת למצב להשתפר, וכנראה שגם אין לה יותר מדי מוטיבציה לשפר משהו כל עוד היא לא משתמשת ברכב באופן קבוע.

רק דבר אחד צרם לי בסיפור שלך: נושא האורות בטויוטה קורולה. האחריות בסיפור הזה היא גם עליה אבל גם על בעל הרכב, שחובה היה עליו לעבור איתה על המתגים והפקדים החיוניים לתפעול הרכב לפני תחילת הנסיעה. אני מעולם לא נתתי את הרכב שלי למישהו מבלי להראות לו איפה נמצא פתח מילוי הדלק, איך פותחים אותו, איך פותחים מכסה מנוע ותא מטען (וגם איפה המשולש והכבלים באותה נשימה), איך מפעילים אורות ואורות גבוהים ומגבים- גם מקדימה וגם מאחורה. ב206 שלי אני גם מראה תמיד איפה המתגים של החלונות הקדמיים, כי הם במיקום לא מקובל.

אגב, לפי הסיפור שלך אתם בכלל הייתם איתה באוטו באותו זמן, אז למה לא לנצל את ההזדמנות לשיעור וללמד אותה לעשות סיבוב סביב הרכב לוודא שהצמיגים תקינים, להדליק אורות ולחגור לפני תחילת כל נסיעה?

אתה לא באמת צריך שבחורה כמוני תלמד אותך לעשות את זה, נכון...?

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

לא לעניין להפוך את זה למלחמת מינים בנוגע למי נוהג טוב יותר.

יש אנשים(גברים , נשים, המפרודיטים) שפשוט לא צריך להיות להם רשיון. בין אם זה בגלל בעיות פיזיות של זמן תגובה איטי מאוד ובין אם זה בגישה מצפצפת של "אני צודק וכולם טועים"

צודק מי שאמר שרשיון לא צריך להיות זכות משמיים.

פורסם

על תאונות קטלניות אין ספק שגברים אחראיים מעודף בטחון/אגו וואטאוור , אבל זה לא רלוונטי לבעיה שתוארה.

מספיק ילד קטן אחד שידרס בגלל ליקוי בתגובה ואין צורך בסטטיסטיקות . אחת הבעיות הנוספות אצלה זה שהיא לא מרגישה את הרכב, מנסה כל הזמן להתרכז בשעון המהירות כדי לא לחרוג , אבל על הדרך שוכחת להסתכל מה קורה בכביש ולבצע פעולות במקביל. כל זה בא עם הזמן, אבל לי חשוב שיהיו פתוחים להערות (אני לא צועק חלילה, אבל לפעמים יש לי טון מתלהם קצת , אולי זה מדאגה)

בעניין הטויוטה , כתבתי שזה היה באחריות הדוד וגם לו אשמה והרכב בכלל שייך לליסינג של הבת שלו. הוא מאלה שלוקח להם זמן להסביר , אז הוא לא ידע לאבחן את הבעיה בעל פה , והיה צריך לעבור לכיסא הנהג כדי להדליק את האור.

את שאר הטיפים שרשמת אקח לתשומת ליבי בפעם הבאה שהיא תעלה להגה.(ללא קשר לרכב)

SEAT LEON TSI 1.2 2012

• תוכן חדש...