Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית פסנתר יד שניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך קונים פסנתר?

אני זקוק לאחד (אני לא מתכוון לנגן עליו. זה בשביל הבת שלי) אבל לא מעוניין בחדש/איכותי במיוחד בשלב הזה אלא באחד תקין וסביר הן מבחינת איכות והן מחיר.

הבעייה היא שאין לי מושג איך בודקים אם הוא תקין, מה נחשב סביר ומה התקציב הסביר לדבר כזה.

אשמח לכל הכוונה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תופסים חבר פסנתרן וגוררים אותו לבדיקה.

בדיקת תקינות זה דבר פשוט - צריך שכל הקלידים והפדלים יעבדו כמו שצריך.

מה שקשה מאוד לדעת, זה האם הפנסתר "מחזיק כיוון", זאת אומרת,

כמה זמן עובר עד שהוא הופך למזויף לגמרי. אם הפסנתר מתגלה כמכוון בעת הבדיקה עוד בבית המוכר,

זאת עדות לכך שהוא היה בידיים טובות.

מכיוון שיש כל כך הרבה פסנתרים מוצעים למכירה בטווח של 2000-4000 ש"ח,

אין טעם להתפשר ולקחת פסנתר שיש לו קליד לא תקין. על פסנתר לא מכוון אפשר להתפשר,

הרי בכל מקרה תצטרך לכוון אותו בביתו החדש מספר פעמים עד שיתרגל למיקום.

אם היורשת תתחיל לנגן ברצינות, תוכל לבצע טרייד אין עם ימהה (14000 לדגם התחלתי).

אפשר גם ללכת על כל הקופה ולהתחיל ישר עם ימהה, המקבילה שלהם בעולם הרכב

זה מרצדס משנות ה-80' (אמינות מופרעת, סחירות לא נורמלית, לעולם לא תצטרך לקנות פסנתר אחר).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
(אני לא מתכוון לנגן עליו. זה בשביל הבת שלי)

והיא בת כמה?

כמה אתה חושב שהיא תהיה עקבית?

בגדול אפשר למצוא פסנתרים בין 3K ל 6K ש"ח שיהיו מספיק טובים לשנים הראשונות ואם "נפלת" טוב אפילו ליותר

אפשר לבקש ממכוון פסנתרים להתלווות אליך לסיור פסנתרים יש לדעת שיש לו אינטרס על חנויות מסויימות כי הוא מקבל עמלה על פסנתר שהם ימכרו לך ובכל זאת אתה משלם לו (~350) כדי שיתן לך חוות דעת אמיתית יחסית

יש חנויות עם המון כלים משומשים, כמו דיאז בראשון למשל אבל המבחר שלהם יחסית יקר אפשר להזכיר באותה נשימה את מרום בבורסה בר"ג

יש ביד2 ה-מ-ו-ן משומשים, אפשר לסנן 2 -3 באותו אזור גאוגרפי ולקחת את המכוון שלך איתך לתת חוות דעת.

הימאה החדשים הם לא אלה של שנות ה 80, ה U1 היום מכיל חלקי MDF וזה כבר לא ה U1 של פעם בכל מקרה לא בטוח שהיתי קונה אחד חדש על ההתחלה.

שאלה, למה לא פסנתר חשמלי? (נגיד קסיו PX130)

ובלי קשר אליך,

אם מישהו יודע על פסנתר גרמני משומש במצב מעולה, אני אשמח לשמוע

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

היא בת 10 ומנגנת כבר 5 שנים. היא תמשיך כי היא גם במגמת מוזיקה.

כינור למדה ולא אהבה וזו הבחירה שלה.

חשמלי זה לא לעניין כי כבר היום היא ברמה די גבוהה.

פורסם

צלם בהיכל!!!

פסנתר חשמלי!

איך אתה מעז!?? :evil:

טוב, אחרי שנרגעתי מההיפר-ונטילציה:

לקנות פסנתר חשמלי במקום פסנתר אמיתי זה כמו לקנות טרומבון במקום קסילופון.

כל כלי כבודו במקומו מונח, אבל אין שום קשר בין השניים

(טכניקה אחרת, צליל שונה, נטייה לסגנונות מוסיקליים שונים וכיו"ב).

לגבי מרום - הסחורה טובה, המחירים בסטרטוספירה. קטסטרוספירה.

תמורה טובה יותר לכסף תימצא ביד שנייה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

1. פסנתרים חשמליים נותנים היום טאץ מצויין ואין שום בעיה להתאמן עליהם, אני לא מסכים לפסילה הרבתית הזו, הצליל שלהם בנמוכים באמת לא מלא, אבל בגבוהים הם טובים, הם לא זקוקים לכיוון ואפשר לנגן עליהם מתי שרוצים בלי להתחשב באף אחד מבני הבית או מהשכנים (אוזניות) יש מספיק פסנתרים בלאי (למשל פשוטים מתוצרת רוסית שהגיעו עם הרבה עולים בשנות ה 90) שהם כל כך מעפנים שכמעט כל פסנתר חשמלי מהדור החדש עדיף עליהם.

2. ובכל זאת אם היא מנגנת כבר 5 שנים אני מסיר את הצעת הפסנתר החשמלי מהפרק

3. אם היא מנגנת 5 שנים היא ישר תרגיש אם פסנתר יד שניה מתאים לה או לא ואז לוקחים מכוון איתך לבדוק אותו לעומק, בדיוק כמו רכב יד שניה, באים רואים ואז הולכים לבדיקה אם מתאים

5 שנים? על מה היא ניגנה עד היום 5 שנים?!

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

יש לה אורגן בבית, פסנתר אצל השכנה ופסנתר אצל המורה שלה.

לא מיהרתי לקנות פסנתר עד שהיא החליטה שהיא רוצה מגמת מוזיקה וזה הכלי שהיא רוצה עד י"ב.

הבחירה במוזיקה ובפסנתר היא שלה. אני דווקא ניסיתי להציע לה כלים אחרים.

נראה לי שנתחיל מלמצוא מכוון פסנתרים אמין ולחרוש את לוחות היד שנייה.

פורסם

אנחנו קנינו את הפסנתר בעזרתה של המורה לפנסתר. הרבה פעמים אנשים מדווחים להם/ן על פסנתרים למכירה, וכמו כן היא/הוא יכולים להצטרף אליך ולבחון את הפסנתר. לא חייבים מכוון.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
1. פסנתרים חשמליים נותנים היום טאץ מצויין

פספסת את הנקודה. פסנתר חשמלי הוא כלי שונה.

כדי לתפעל פסנתר מכאני אתה משתמש בשרירים אחרים מאלה המשמשים

לתפעול פסנתר חשמלי, אפילו אם הפסנתר החשמלי מכיל מרכיבים של פסנתר מכאני

(למשל, הסדרות הגבוהות של רולנד). זה נכון, אגב, גם למקלדות מכאניות אחרות

כגון צ'מבלו - אין קשר בין נגינת צ'מבלו לנגינת פסנתר, נדרשת טכניקה שונה.

מי שרוצה ללמוד לנגן טרמובון, צריך להתאמן על טרומבון.

כנ"ל לגבי פסנתר.

פורסם

אתה הראשון שאני פוגש שטוען שזה מצריך טכניקה שונה / שרירים שונים

הטיעון העיקרי שאני שומע מפסנתרנים כלפי פסנתרים חשמליים בשנים האחרונות הוא לגבי הצלילים שלהם, היכולת לשלב נאמנה הדהודים של מיתרים שלא הקשת עליהם כתגובה לאלה שהקשת עליהם עם ובלי פדל.

(שלא להזכיר שאלה גם הבדלים שקיימים בין פסנתר לפסנתר אפילו מאותו דגם)

רובם ככולם התישבו ליד חשמלי והצליחו לנגן עליהם פיקס ללא התאמות, כנ"ל תלמידים שמשתמשים בחשמלי בבית ובזמן השיעור מנגנים על רגיל לא נזקקים להתאמות.

יש לחשמליים משקל ורגש די דומים כולל משקל שונה בנמוכים ובגבוהים.

ברור שהיתי מעדיף גראנד של סטינווי בסלון על פני חשמלי, אבל בהתאם למציאות מי שיתאמן על חשמלי טוב יוכל לשבת בלי בעיה על גראנד ולא להתבלבל לרגע.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אני מאלה שמעדיפים פסנתר עומד טוב מאשר גרנד גרוע.

גרנד זה נחמד, אבל נתקלתי פעם בבקשטיין עומד מ-ד-ה-י-ם ומאז אין לי ספק.

(ואם כבר גרנד, אז בוזנדורפר או קללה עסיסית אחרת, אני לא מחסידי סטינוויי)

פסנתר עומד רגיל לא תופס יותר מקום מאשר פסנתר חשמלי טוב, כו-לה עוד כמה ס"מ לגובה.

צליל לא מפריע לי כ"כ, זאת לא הבעיה כאן עם השיפורים בשנים האחרונות.

בסופו של דבר, כשמתאמנים על חומרים קלאסיים (או ג'אז) כשהמטרה היא להופיע אתם על במה,

אתה צריך להתאמן על הכלי שאתו תופיע. יש הבדל די גדול ברמות הגבוהות

בין "לא להתבלבל" במעבר בין הכלים לבין לנגן כמו שצריך על פסנתר.

יש יצירות מסוימות (למשל, של ליסט) שיגרמו מהר מאוד לפסנתרן להעדיף את הפסנתר,

ולא בגלל שקל יותר לנגן בו, אלא בגלל שהפידבק נכון יותר (חוץ מזה שליסט כתב לפסנתר, אי שם במאה ה-19...).

פורסם

עם כל מה שכתבת בהודעה האחרונה אני מסכים 100%

לפעמים חשמלי עדיף ולו רק בגלל אפשרות לנגן בלי להתחשב באף אחד :-)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

מי שרוצה לדעת איך בוחרים פסנתר,יואיל בטובו לצפות בפעונת זמר חתונות 2 בפרק של שימי תבורי ..

וכל מילה מיותרת ... :lol::lol:

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...