Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם..אמא סובלת מבעיות בגב,לכן עדיפות לרכב גבוה ומרווח,חסכוני,אמיונות ושימושי 0תא מטען סביר, הדגש על חסכוני וגבוהה(גבוהה לאבא יש טידה והיא אומרת שזה מספיק),אשמח לצעות התקציב 108אלף שקל קצת חריגה +_-

!Blue Subaru Impreza

פורסם

סוזוקי sx4 יכטלה להיות אופציה מצוינת ומעניינת במיוחד, לאור ההנחות האחרונות, אם רוצים לחסוך יש את הספלאש, בטויוטה יש את הספייס וורסו שלמיטב זכרוני נמכרת גם היא בהנחה. ברר בניסאן לגבי הנוט יכול להיות שיהיו הנחות למינהם כשהמחליפה באופק

מקווה שעזרתי יום טוב

פורסם

קודם תודה רבה,בכל הרכבים שהעלת יש גירים מיושנים ולא חסכונים לא? הדגש הוא על חסכוני אולי מנוע קטן עם טורבו או גיר 6 הילוכים רציף

!Blue Subaru Impreza

פורסם

לטידה יש גיר מיושן כזה - האם היא בזבזנית?

גם לאמא שלי יש בעיות גב והיא חיפשה רכב קטן, שימושי ונוח. מבין כל הרכבים שנבדקו ההתלבטות הסופית הייתה בין הרנו מגאן ולניסאן נוט. בסופו של דבר נבחרה הנוט כיוון שהייתה זולה בכ-15K ש"ח (שילמנו עבורה 110K לפני קצת פחות משנה).

היא מאובזרת יחסית, מאוד שימושית, מרווח לא רע לנוסעים מאחור שניתן להקטין ולהגדיל על חשבון תא המטען כיוון שכל הספסל נע על מסילה (כמו המושבים הקדימיים).

הגיר אכן בעל 4 יחסי העברה והרכב כמובן מיושן מעט ועניין הסחירות שלו לא ידוע לי ולא היווה קריטריון. ועדיין הוא מוצלח מאוד לטעמי.

לא ברור לי מה הקשר בין בעיות גב וגובה הרכב (לא מדובר ברודסטר כמו MX-5 שיושב נמוך וקצת קשה להיכנס ולצאת למי שסובל מהגב). בעניין החיסכון, שוב, הכל שאלה של סוג הנסעיות. עירוניות או חוץ, ארוכות או קצרות. אני סבור שהממוצע יעמוד בכל מקרה על 1:11 - 1:12 בין רוב מכוניות הסופר-מיני. בנוסף - עניין הגב הוא מאוד אינדיבידואלי. למישהו נוח ולמישהו פחות ולבכן היא תצטרך לבצע נסיעות מבחן ולוודא שהתמיכה לגב ולכתפיים מקסימלית ושהתנוחה טובה. חשוב לציין שלשבת ברכב לא מספיק - נסיעה של כחצי שעה חובה.

אפשרויות נוספות שהייתי שוקל - טויוטה יאריס החדשה, שלישיית פאביה-איביזה-פולו עם מנועי 1.2TSI ואולי אפילו אוקטביה 1.2TSI (קרובה מאוד לתקציב או עם הנחה) שתהיה שימושית יותר.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

לנהגת עם בעיות גב בתקציב הזה לדעתי רק סיטרואן או פיג'ו. בטוח שיהיה עדיף על כל קרשי הגיהוץ היפניים למיניהם...

פורסם

מי שלא מבין את הקשר בין בעיות גב לבין גובה הרכב - אניס ובל בחצי השנה האחרונה מפריצ דיסק שהתחילה בצורה קשה ובהחלט מציקה לי גם כעת. מבחינתי כל כניסה ויציאה לרכב הסטנדרטי ביותר שיש - מאזדה 3 (של אשתי) הוא קושי. לעומת זאת הכניסה והיציאה מה-SX4 שלי (וגם הדגם הקודם של סוזוקי - הליאנה) הרבה יותר נוחות, וכך גם תנוחת הישיבה. הבעיה ברכב זה הוא מתלים נוקשים וקופצניים, וזו גם הסיבה שהיה מי שהציע צרפתיות רכות.

לגבי הנוט - הוא היה המועמד המתחרה העיקרי ל-SX4 ולא נקנה בעיקר בגלל בעיה נקודתית בסוכנות בחיפה בשבוע שבו הייתי צריך לקבל החלטה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא כל כך יודע כמה בעיות הגב חמורות אבל רנו מגאן II הוא הרכב הכי נוח שנסעתי עליו במסגרת התקציב (אם אפשר למתוח יותר אז c5), לא יותר מדי חסכוני והדגם הכי חדש הוא מ2008... בכל מקרה הייתי מעיף מבט

פורסם
מי שלא מבין את הקשר בין בעיות גב לבין גובה הרכב - אניס ובל בחצי השנה האחרונה מפריצ דיסק שהתחילה בצורה קשה ובהחלט מציקה לי גם כעת. מבחינתי כל כניסה ויציאה לרכב הסטנדרטי ביותר שיש - מאזדה 3 (של אשתי) הוא קושי. לעומת זאת הכניסה והיציאה מה-SX4 שלי (וגם הדגם הקודם של סוזוקי - הליאנה) הרבה יותר נוחות, וכך גם תנוחת הישיבה. הבעיה ברכב זה הוא מתלים נוקשים וקופצניים, וזו גם הסיבה שהיה מי שהציע צרפתיות רכות.

לגבי הנוט - הוא היה המועמד המתחרה העיקרי ל-SX4 ולא נקנה בעיקר בגלל בעיה נקודתית בסוכנות בחיפה בשבוע שבו הייתי צריך לקבל החלטה.

נוט ממש לא נוח, מושבים כמו קרש גיהוץ. וכן נסעתי ברכב כזה תקופה לא קצרה והחרפנתי.

פורסם

אין לי ברירה אלא להאמין לך. הוא מצא חן בעיני באולם התצוגה, אבל כשהגיעה שעת נסיעת המבחן היתה בעיה בסוכנות (ממש לא באשמתם), המשכתי לסוכנות סוזוקי בצד השני של הכביש ומכאן ועת חתימה על הזמנת SX4 עברו 15 דקות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נוט ממש לא נוח, מושבים כמו קרש גיהוץ. וכן נסעתי ברכב כזה תקופה לא קצרה והחרפנתי.

ממש ממש לא מסכים. אני רגיש מאוד לנושא המושבים הקשיחים וכבר פסלתי רכבים רבים על הסעיף הזה. ליונדאי לדוגמה אני לא מתקרב (טרם יצא לי להתרשם מהסידרה החדשה). אבל דווקא בניסאן ובנוט במיוחד יש מושבים רכים ונוחים.

ייתכן וקיימים שינויים בין שנתונים או רמות גימור. היא בכרה ברמת הגימור הגבוהה יותר ובריפוד הבהיר. לא יצא לי לנהוג הרבה ברכב וגם כנוסע ביליתי בו יחסית מעט זמן אבל מהמושבים התרשמתי די לטובה.

אם כך מודבר כנראה בדעה סובייקטיבית ואני ממליץ בכל זאת לבחון את העניין.

בנוגע לצרפתיות - בוצעו נסיעות מבחן ב-C3, 308 ו-מגאן (דור חדש, המגאן II מבחינתי היא נבלה). ה-308 הייתה נוחה מאוד לטעמי אבל אמא שלי היא זו עם בעיות הגב והיא התלוננה שהיא לא מרגישה שהמושב עוטף אותה ותומך גם בחלק העליון של הגב והכתפיים (קצת מוזר לי המושבים של פג'ו תמיד היו ברמה גבוהה לטעמי). המועדפת שלי על הנייר הייתה C4 אבל המחיר היה גבוה מאוד באותה תקופה והיו חסרות במלאי עקב האסונות ביפן (חלקים מסוימים וצבעים היו יפניים ולא היו אספקות).

ה-C3 נפסלה על רעש והתנהגות והמגאן דווקא הייתה מוצלחת מאוד ואפילו מפנקת (לא גבוהה כמתבקש וגם הייתה יקרה יותר כאמור והחלטנו להסתפק בנוט).

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

יש מבצע על הC3 ב88,888 ש"ח, או שזה נגמר?

גם הקליאו נמכרת באיזה 90 אלף ש"ח.

הבאסה עם כולן זה הגיר האוטומטי שלהן שלא מראה עמידות ואמינות גבוהות מדי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בתור מי שסובל מבעיות גב חמורות ( פריצות דיסק בגב תחתון) , אני גם התחלתי ממשפחתית ממוצעת לאט לאט חיפשתי רכב גבוהה יותר.

עברתי על הסוזוקי SX4 . בהתחלה היתה נוחה, אבל לאט לאט הגב השיג אותי גם עליה.

תוך שנה הגעתי למצב שבו נהיה לי קשה לנהוג בכלל, ידני יצא מחוץ ללקסיקון ולמעשה הרכב היחיד שעוד איכשהו הסתדרתי איתו היה סוואנה ( רשיון ג')

לבסוף מצאתי את הישועה דווקא בטיפול בבעיות גב בשיטת הIDD - מכשיר מתיחה מבוקר ע"י מחשב אשר מגדיל את המרווחים בין החוליות ומוריד לחץ מהדיסקים ואת הכאב.

היום אני נוהג אפילו על הI25 של אשתי (רכב זוועה) .

* אם תרצה , אשמח לתת פרטים של המכון המטפל בבעיות הגב בהודעה פרטית.

באשר לרכב מומלץ , כמו שכתבו לך כאן סוזוקי או סיטרואן C3 .

בכל מקרה הייתי ממליץ גם לדאוג למושב נהג בעל אפשרויות כוונון מרובות ותמיכה מירבית לגב תחתון לצידי הירכיים.

There's no bike too sacred, too slow, too heavy, too ugly, too small or too big that can't be turned into something amazing

פורסם

כדאי בהחלט לבדוק את הספייס-ורסו שנמכר היום בהנחה רק ב-105 אלף (במקום 110-115) עם חבילת פרימיום.

אוטו גבוה, מרווח וחסכוני יותר מכמעט כל הנ"ל (חוץ מ-C3 פיקאסו/דיזל).

• תוכן חדש...