Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההורים שלי "הורישו" לי מיצובישי כריזמה שהם קנו (חדשה) ב-99, ונסעו בה המון - היום מד האוץ עומד על כ-305,000 ק"מ.

הכל טוב ויפה עד שהרכב מתחיל לאבד מים, מתחמם ונתקע על כביש 1, וככה"ן דורש שיפוץ\החלפת ראש מנוע בעלות של כ-2000 ש"ח.

מה אני עושה איתו? מתקן ומקווה שהכל יסתדר? מתקן ומוכר? מוכר AS IS (למי?)?

מוסכניק שעצר לעזור לי בכביש הציע לי עליו 2000 ש"ח בלי לבדוק יותר מדי, אבל המחירים לרכב כזה במודעות יש שנייה הם באיזור ה-8000... מצד שני לרובם יש חצי מהקילומטרז'.

ובכלל, כואב הלב - בחודש שעבר עבר טסט... וחוץ מהקטע הזה האוטו באמת מצויין.

מה עושים? המלצות?

פורסם

אתה צריך אוטו בכלל?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

א) בודקים הצעות מחיר נוספות לתיקון.

ב) מתקנים וממשיכים לנסוע. סך הכל לא תקלה נדירה לרכב בן 13 עם 300K ק"מ (בהנחה ואין תקלות רציניות נוספות).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ב-4000 ש"ח (2000 של התיקון + 2000 של המכירה) אתה חושב שתמצא רכב טוב יותר?

אם כן, אז תמכור AS IS. אם לא - אז תתקן ותהנה מהרכב.

* אני לא הייתי מוכר.

פורסם

כמובן שיש לבדוק למה התקלה נגרמה. כנראה משאבת מים או צינורות/פלאנג'ים דולפים. צריך בכל מקרה לבדוק, להחליף נוזלים, ולתקן משאבה/נזילות אם יש, מומלץ בחום לנקות רדיאטור על הדרך, וזהו זה.

גם לדעתי, אם הרכב שמור חיצונית/פנימית והוא שלכם מרגע הקניה אין סיבה להיפטר ממנו.

פורסם

אם זה יד ראשונה, ואתה מכיר את הרכב ובעיותיו, אז תתקן ותהנה ממנו עד כמה שאפשר.

מקסימום תעשה טרייד אין אחרי זה או תמכור, גם ככה קיבלת אותו במתנה:arrow:

פורסם

אותו מנוע המשיך עם הלאנסר עד 2008 (98 במקום 103 כ"ס לטובת זיהום אויר) כך שבכ-4000 ש"ח אתה יכול למצוא אחד טוב אצל יבואנים/מגרשי פירוק. לאוטו יד 1 שטופל טוב זאת השקעה כדאית.ראש ב-2000 למנוע עם 300K - לא השקעה כדאית.

פורסם
אתה צריך אוטו בכלל?

כן... היה הרבה יותר קל אם לא. בשלוש השנים האחרונות אני נוסע באוטו בקצב של 10,000 ק"מ לשנה (הולך לעבודה ברגל).

אם אני מוכר את האוטו הזה אני אקנה משומשת קטנה ב-30K בערך.

פורסם

אם הרכב כן שימושי לך,בהחלט הייתי מתקן אותו במידה ושאר המכלולים כמו גיר בסדר. ונוסע עד שהגיר או המנוע יגיעו לסופם.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עד עכשיו לא שקלתי את זה, אבל אולי אם מנוע עולה 4K יש טעם להחליף? אם כן - מי מטפל במציאתו: אני או המוסך?

אמנם עד עכשיו הרכב היה אמין מאוד ואני מרוצה ממנו - אני חושש שבערוב ימיו הוא יתחיל לייצר תקלות מהר משאני אצליח לממן.

אני מניח שקשה לדעת מה המצב של הגיר(אוטומט) או חלקים אחרים בלי בדיקה מעמיקה (ויקרה)...

פורסם

אם המנוע שיש עכשיו תקין,אין שום צורך להחליף סתם.

פורסם

נכון. אם המנוע נקי מקורוזיה ובוצה אין סיבה להחליף.

אם תתקן - רצוי גם לבצע החלפת אטמים, רצועות, כולל טיימינג והחלפת משאבת מים כי כבר מפרקים את המנוע.

פורסם

אם אתה צריך רכב, לדעתי זה רכב מעולה, וכמובן שווה להשקיע בו את הכסף על הראש מנוע.

באופן כללי זה רכב יפני, אמין, רק הגיר של המצובישי היה בעבר קצת בעייתי אבל עם קולר הוא חזר ליהיות אמין ו0 תקלות.

את הכריזמה אני לא מכיר, לא יודע על תקלות אצלה.

בקיצור, אם המכלולים ברכב פועלים כמו חדשים (גיר בעיקר), שווה את ההשקעה לדעתי, 3.5K בערך (טסט וראש מנוע) ואתה מקבל רכב נוסע לכמה זמן, במחיר של פי 2 אתה לא בטוח תמצא משהו שיתן תמורה כמו שלו.

לגבי תקלות עתידיות, לוט בערפל, אין לדעת, רכב ישן עם ק"מ מכובד מאוד, הכל יכול ליהיות, מקווה בשבילך שלא יהיה.

(וגם אם זה יבוא, זה לרוב בא בגל אחד של מכות, כמה אלפים והרכב חדש דנדש. (מדבר על רדיאטור\אלטרנטור\מדחס\דברים כאלה שעובדים כל התנעה כמעט ואין מה לעשות אין מכלול שלא נשחק.)

פורסם

שמע, יש לך 3 אופציות:

1. למכור את הרכב כמו שהוא

2. לתקן ואז למכור

3. להשאר עם הרכב

1. אתה נשאר בלי רכב ומקבל 2000 שקל.

2. מתקן ב-2000 ומוכר בסביבות 4 אלף = מקבל 2000 שקל ונשאר בלי רכב

ב-2 האופציות הראשונות, אתה קונה רכב ב-30 אלף שיאבד במחירון שלו בערך 6 אלף כול שנה.

באופציה השלישית אתה משקיע 2000 שקל על התיקון, ירידת ערך אין לך(קיבלת אותו במתנה), וצריכת דלק גם חסרת משמעות לקילומטראג' שאתה עושה. ככה שיוצא שאם תוציא עליה במהלך השנה פחות מ-4 אלף(משהו שלאור הקילומטראג' שלך ניראה לי הגיוני בהחלט), הרווחת.

אני הייתי מתקן ונשאר עם המיצובישי עד שהיא מתחילה לעשות תקלות על בסיס חודשי/ או עם תהיה לה תקלה שתעלה ממש יקר לתיקון(החלפת גיר/מנוע למשל)

פורסם

בוא תחשוב לבד מה עדיף: רכב יד ראשונה שגדלת איתו ואתה מכיר את כל ההיסטוריה שלו, וגם יש את מי לשאול על טיפולים שנעשו, או לחפש רכב יד שניה, שלישית, רביעית שבמקרה הטוב (והרבה מזל) יצריך קצת טיפולים ובמקרה הפחות טוב הרבה טיפולים.

נכון שיש בלאי מהשנתון והשימוש, אבל לדעתי עדיף, חד משמעית, לתקן וגם באלפי שקלים, מאשר להמר על הלא נודע.

אם הבעיה היא התאמה של הדגם לגיל שלך, אולי דעת החברים, או רצון לנסות משהו אחר - יש מחיר שעליך להחליט אם שווה לשלם אותו.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...