Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

היום החלפתי את הטרמוסטט ואת המשאבת מים ברכב, להפתעתי גיליתי שהטרמוסטט היה תפוס על חצי פתוח, הוא הוחלף בגלל נזילה קטנה, גם המשאבה הוחלפה בגלל נזילה קטנה.

במערכת קירור של ניסן קיים בורג לניקוז אויר מהמערכת, רק שאני לא ממש בטוח איזה מהם.

אשמח לדעת לפי לפי התמונה המצורפת, כמו כן אשמח לדעת אין ממלאים מים הכי נכון למערכת ומתי מנקזים אויר.

לפי מה שאני עשיתי היום אלה השלבים:

פתחתי את הפקק של הרדיאטור, מלאתי 4 ליטר מים (במערכת יש 6.5 ליטר, איך לא יצא הכל!?) נתתי לרכב לעבוד, לאט לאט הוא הוציא אויר, התחמם לטמפ' עבודה עם המד חום שארגנתי המים היו 95 מעלות ורק אז הוונטה התחילה לעבוד, (לקח כמעט 40 דקות!! זה תקין?)

כל זה היה עם מים מהברז על מנת "לשטוף" את המערכת מהנוזל הישן, לפני כשעה פירקתי את הצינור התחתון על מנת לנקז את כל המים ולמלא נוזל קירור איכותי של וולוולין, הפעם יצא 2 ליטר מים, ממש מוזר! או שלא?

מלאתי שוב מים מהברז על מנת לבדוק אם תהיה נזילה עד מחר, שוב לקח 40 דקות, עד שהרדיאטור התחיל לירוק מים בצורה מטורפת החוצה, כביתי את הרכב, מילאתי שוב מים עד שנשפך טיפה, סגרתי את הפקק, הנעתי את הרכב ואחרי 4 דקות הוונטה התחילה לפעול.

האם זה תקין? עשיתי משהו לא נכון? לא הייתי אמור להשאיר את הפקק של הרדיאטור פתוח?

45986910[1].jpg

פורסם

כשהרכב כבוי אתה ממלא נוזל קירור ברדיאטור, פותח את הבורג ניקוז שמצד לטרמוסטט זה שמסומן עם שייבה במרכז התמונה, ממשיך למלא נוזל עד שמהבורג ניקוז יוצא נוזל קירור ולא מי ברז, מחזק אותו בעדינות משלים נוזל ברדיאטור מניע את הרכב ונותן לו לעבוד עד לטמפ' עבודה אם מתחיל להשפך נוזל קירור מפתח המילוי תסגור את המכסה ושים לב שהמאורר נכנס לעבודה.

פורסם

אחלה, רק מה עושים ברגע שמאוד רוצים להפטר מהנוזל והמי ברז הישנים?

משום שכאשר אני מפרק את הצינור התחתון ברדיאטור, רק כ-2 ליטרים נשפכים, במערכת נכנס 6.5 ליטרים.

תודה רבה על העזרה!

פורסם

אז רק 2 ליטר מכל הכמות יהיה נוזל קירור? מה עושים המצב כזה כשרוצים למלא את הכל בנוזל?

או שכמו ש-"roeiw" כתב, לשחרר את הבורג, למלא נוזל עד שאני אראה שנוזל קירור יוצא מהבורג ולא מי ברז? אז אני אדע שכל המי ברז בעצם נשפכו?

פורסם

תנתק את הצינור התחתון מהרדיאטור עצמו תן לכל המים לצאת, לאחר מכן עם היד תסתום את היציאה ברדיאטור ותנשוף חזק דרך הפקק מילוי והמים מהבלוק יצאו או חלק מהם.

פורסם

עדיף שלא תניע את הרכב בלי מים במנוע.

תעשה מה שכתבתי לך וזה יחליף 98%.

גם אם לא תחליף ב100% את הנוזל ותמלא נוזל קירור שמגיע ביחס של 50:50 היחס ירד טיפה וזה לא נורא ואפילו גורם להולכת חום טובה יותר.

אם אני לא טועה בנוזלי קירור איכותיים עד יחס של 30% נוזל קירור יש הגנה טובה מפני קורוזיה.

פורסם
כשהרכב כבוי אתה ממלא נוזל קירור ברדיאטור, פותח את הבורג ניקוז שמצד לטרמוסטט זה שמסומן עם שייבה במרכז התמונה, ממשיך למלא נוזל עד שמהבורג ניקוז יוצא נוזל קירור ולא מי ברז, מחזק אותו בעדינות משלים נוזל ברדיאטור מניע את הרכב ונותן לו לעבוד עד לטמפ' עבודה אם מתחיל להשפך נוזל קירור מפתח המילוי תסגור את המכסה ושים לב שהמאורר נכנס לעבודה.

עדכון:

בדיוק לפי התהליך הזה פעלתי, רק מה, איך שהנעתי את הרכב מיד אחרי חצי דקה התחילו המים ברדיאטור לגלוש החוצה, הייתי בטוח שזה תקין משום שכבר אין אויר במערכת. הוונטות פעלו אחרי חצי שעה (תקין?), חכיתי לעוד פעמיים שיפעלו, מיד יצאתי לכביש מהיר קרוב לבית, אבל משום מה המד חום המשיך לעלות לכיוון האזור האדום. מיד עצרתי את הרכב, חכיתי כמה דקות ושוב נסעתי לאט לאט לכיוון הבית, כל הזמן הזה המד חום מגיע לחצי (נורמה) ושוב מטפס לכיוון האדום וחוזר חלילה (בגלל שהוונטות פועלות מאוחר מידי).

כאשר הגעתי הביתה פתחתי טיפה את הבורג ניקוז אויר כאשר המנוע כבוי, מלא אויר יצא ממנו, הגעתי למצב שכבר הוצאתי את הבורג החוצה, נוזל קירור נשפך לו עד שהפסיק, הברגתי חזרה את הבורג, נתתי לרכב להתקרר בערך חצי שעה, ואז החלטתי לנקז אויר בדרך הישנה שהיא דרך הפקק של הרדיאטור, אז השלמתי נוזל קירור ברדיאטור, הנעתי את הרכב, כמובן ששוב מיד הנוזל התחיל לגלוש החוצה, בועות התחילו לצאת, עד שהרדיאטור התחיל להשפריץ מלא נוזל החוצה, הוונטות לא התחילו לפעול. כמובן שמיד כביתי את המנוע.

אז מה בעצם קורה במערכת? מה הבעיה? הרי ביצעתי הכל כשורה.

מבקש את עזרתכם.

פורסם

משאבת המים נמצאת במקום הכי נמוך בבלוק מנוע, אם החלפת את המשאבה יתכן וכל המיים יצאו.

צריך להיות עוד בורג ניקוז בצינור חימום מאחורי המנוע בין המנוע לשילדה תבדוק את העיניין.

אתה אומר שהוצאת אוויר מהמערכת נסעת קצת והאוטו ממשיך להתחמם, עצרת בדקת שוב ויש שוב אוויר.

לפי מה שאני מבין יוצאים מים ונכנס אוויר, תנסה להחליף מכסה רדיאטור ותחזור על הניקוז אוויר שוב תסע עם האוטו ותבדוק עם התקלה חוזרת סימן שאתה צריך לעשות שיפוץ ראש.

יכול מאוד להיות שמהנזילות שהיו לך ברכב נסעת הרבה בלי מים האוטו התחמם ולא הרגשת, ככל הנראה ששרפת את האטם בין הבלוק לראש מנוע.

עם אתה מוכן לבוא אלי למוסך בחדרה אשמח לבדוק לך את העיניין ללא עלות ובלי התחייבות.

פורסם

בניסאן אלמרה לא כ"כ מהר הולך ראש מנוע אחרי התחממות ותלוי גם איזו התחממות.

תמלא נוזל קירור ברדיאטור תניע את הרכב בלי מכסה ותגיע לטמפ' עבודה, אם תוך כדי יתחיל להשפריץ מים מיד תסגור את המכסה ותחכה למאוררים אח"כ תכבה את הרכב תן לו להתקרר ותשלים נוזל.

11800898.jpg

פורסם

יש לי את ההיינס של הרכב, קראתי את זה כבר, אבל אני נלחץ מזה שהרדיאטור יורק נוזל בצורה מטורפת, החיים זה לא קרה לי לפני.

זה בכלל משהו תקין?

פורסם

בכל העשרות אלמרה שהחלפתי להן רדיאטור.

כתוב לך בספרות המקורית של הרכב במפורש שאם יתחיל להשפריץ החוצה תסגור את הפקק.

• תוכן חדש...