Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שלום,

הגעתי למקום עבודה חדש ואני עומד בפני דילמה נוראית - בגידה בעולם הרכב ומעבר לדו-גלגלי או בחירת רכב ליסינג "זול".

כדי להגיע לתובנות יותר מעמיקות ולהכריע בדילמה אני אשמח לייעוץ שלכם בנוגע לדגמים מומלצים של רכבים מקבוצה 1 שלא יגמרו לי להזיל דמעה כשאני אראה את השורה האחרונה בתלוש המשכורת.

העניין הוא ברכבים זולים יחסית, צעירים (אני בן 24) ומהנים ככל הניתן.

יונדאי i10 למשל היא דוגמא לרכב שאני אשמח לא לשבת בו.

תודה רבה! :-)

פורסם

אני אגיד לך את האמת על פי דעתי האישית.

אם אתה מעדיף שלא להתיישב בI10, אז כנראה שעדיף לך דו גלגלי - כי היונדאי הזו היא הפחות נוראית מבין הקטנטנות.

אלטו, הטריפל של 107, השברולט המביכה ויתר החמודות הקטנות פשוט נחותות מהI10 ככה שאין לך ממש אלטרנטיבות טובות יותר במסגרת הקבוצה הזו.

פורסם

תודה רבה על התגובה

אחת הסיבות לדילמה שלי היא הכתבה הבאה:

w-w-w.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4209784,00.html

מבין הרכבים המופיעים בכתבה אין רכבים בהיצע של חברות הליסינג שכדאי להתעניין במחירו ומקביל או עדיף על הi10?

פורסם

האם ספלאש ידנית שייכת לקבוצה 1 היום? אם כן זה סיפור אחר והיא עדיפה ובהרבה.

אם פאביה ופיאסטה גם כן נכנסות לקטגוריה - אז עוד פעם זה סיפור אחר. אני מתוך הרשימה הזו בYNET הייתי הולך ללא ספק על הפיאסטה.

אני אגב חשבתי על I10, אלטו, ספארק, פנדה ופיקנטו כשאמרת קבוצה 1.

אל תבין אותי לא נכון, אני מאד אוהב קטנטנות - הייתה לי אלטו ואני מאמין שאני אולי עוד אקנה אחת כזו בעתיד שוב כשיהיה לי כסף לרכב שני אבל לדעתי מבין אלו ונהגתי על כל המכוניות שציינתי, הI10 מרגישה הכי טוב באופן יחסי על הכביש.

פורסם

שמעתי טובות על הפיקאנטו אבל אני אישית הייתי הולך על הפאביה. אני אוהב את המראה והיא אחלה.

אופציה נוספת היא רנו קליאו. לצערי לא ניסיתי בעצמי אבל ממה שראיתי בגירסת האוטומט 1.6 אקסטרים אמורים להיות גם מנופים להעברת הילוכים מההגה והיא אמורה להיות זריזה ומהנה :roll:

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

קודם כל אני רוצה לציין שקבוצה 1 היא גם בגידה בעולם הרכב.

אני מבלה את הנסיעות היומיומיות שלי בהונדה ג'אז שהיא סופר מיני שנחשבת מרווחת אבל לא איזה משפחתית או סלון ענקית, אחרי נסיעת מבחן ב107/פיקנטו/I10/ספארק/אלטו אני חייב לציין שבושה לקרוא לדברים האלו מכוניות, במקרה הטוב בן אדם ממוצע מבחינת גובה ומשקל ירגיש בנוח (במושב הנהג והנוסע בלבד)

תא מטען לא קיים, מקסימום אפשר לזרוק לשם 2 טי שרטים וארנק.

נסיעה בין עירונית תגרום לצריכת דלק של משפחתית כי אתה תבלה עם רגל כבדה על הגז בכל עליה על סל"ד לא נמוך מ2500 בלי קשר למהירות.

אגב נסיעת המבחן הייתה על הרכבים האוטומתיים עם המנועים 1.25 ודומיהם (החזקים בסגמנט)

ופיקנטו שההספק המוצהר שלו גבוה משל הג'אז שלי (83 בג'אז) מרגישה כמו מינימום 20 כ"ס פחות.

כל התגובות הטובות פה על ה"רכבים" הקטנים האלו הם אנשים שרוצים לגרום לעצמם להרגיש יותר טוב, לא יותר מיזה.

לך על אופנוע.

פורסם

כדאיות היא לא הסיבה הראשונה לדעתי לעבור לעולם הדו"ג. הלוואי והיה לי האומץ, אני חולם על זה, רכבתי והורכבתי, אבל אני מכיר את עצמי וחושש לחיי/איכות חיי. בקרוב אהפוך לאב והחלום בטח ייתנוון סופית.

נכון, הרכבים בקבוצה 1 ברובם הם לא יצירות מוטוריות, אבל אל נשכח את הסיכון הגבוה ברכיבה על דו"ג, את חופשות המחלה הארוכות, השיקומים, את הריח, את מזג האויר וכו'.

בחורף אני מעדיף לשבת בפקק באלטו ולא לעקוף אותו על X-EVO.

דברים כאלה קורים גם ברכבים, יש אמצעי זהירות, מיגון וכו' וכו'... השאלה אם אתה רוצה את זה בכל תא בגוף שלך או רק מנסה לחסוך ואם חשבת על הכל?

אינני מנסה חלילה להפחיד ולא מאחל כל רע, אני פשוט זוכר שכשהגעתי לקבוצת שיקום אחרי שבר ברגל (בתאונת דרכים) פגשתי שם חבורה ש אופנוענים במצב לא טוב והבנתי כמה הסיכון משמעותי.

אגב אני הגעתי עם שבר/סדק מתאונת דרכים בה אני הייתי נהג ברכב פרטי (מה לעשות, לא היו לרכב דוושות קורסות והרגל הייתה נעולה חזק על דוושת הבלמים) - קקה קורה. אבל תוך כמה שבועות חזרתי לעצמי וחודשים בודדים אחרי התאונה הייתי כמו חדש + שמרתי על מקום העבודה שלי וכו', מה שאי אפשר להגיד על החבר'ה שפגשתי שם.

נסיעה/רכיבה בטוחה והמהנה!

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
קודם כל אני רוצה לציין שקבוצה 1 היא גם בגידה בעולם הרכב.

אני מבלה את הנסיעות היומיומיות שלי בהונדה ג'אז שהיא סופר מיני שנחשבת מרווחת אבל לא איזה משפחתית או סלון ענקית, אחרי נסיעת מבחן ב107/פיקנטו/I10/ספארק/אלטו אני חייב לציין שבושה לקרוא לדברים האלו מכוניות, במקרה הטוב בן אדם ממוצע מבחינת גובה ומשקל ירגיש בנוח (במושב הנהג והנוסע בלבד)

תא מטען לא קיים, מקסימום אפשר לזרוק לשם 2 טי שרטים וארנק.

נסיעה בין עירונית תגרום לצריכת דלק של משפחתית כי אתה תבלה עם רגל כבדה על הגז בכל עליה על סל"ד לא נמוך מ2500 בלי קשר למהירות.

אגב נסיעת המבחן הייתה על הרכבים האוטומתיים עם המנועים 1.25 ודומיהם (החזקים בסגמנט)

ופיקנטו שההספק המוצהר שלו גבוה משל הג'אז שלי (83 בג'אז) מרגישה כמו מינימום 20 כ"ס פחות.

כל התגובות הטובות פה על ה"רכבים" הקטנים האלו הם אנשים שרוצים לגרום לעצמם להרגיש יותר טוב, לא יותר מיזה.

לך על אופנוע.

אתה ממש מגזים, הפיקנטו וה-I10 למשל מספיק נוחות ותאי הנוסעים שלהם עדיפים גם על מספר סופר מיני מבחינת דיפון ואיכות.

תא המטען הוא סמלי אבל לרוב הרכבים האלה לא עמוסים בנוסעים, לרוב נהג ומקסימים עוד נוסע כך שיש מספיק מקום במושב האחורי למטען.

בנסיעה עירונית רובן מרגישות מספיק זריזות ומשתלבות היטב בתנועה, בכל מקרה צריכת הדלק נמוכה יותר בזכות מנועים קטנים ונשארים טובים כגם עם תיבות אוטומטיות.

לי אישית יש הכי הרבה ניסיון עם האלטו שנחשבת הכי ספרטנית וזולה ולא אני דווקא לא מחזיק ברכב מיני ואני הופתעתי לטובה ואני חושב שזה אחלה פיתרון צעירים רווקים שמחפשים רכב אמין וזול לאחזקה, גם כרכב שני למשפחות מדובר בעיסקה טובה.

פורסם

לפני שאתה רץ לקנות קטנוע - יש גם כמה סופר מיני מצוינות בקבוצה 1.

אני לא בקיא בדגמים (אני בטוח רק לגבי הפיאסטה שאינני יודע אם יש בליסינג), אבל אני משער שרוב הרכבים הידניים באזור 70-80 אלף משתייכים לקטגוריה זו.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

כלי רכב ששווים בדיקה לפני שאתה מוותר סופית - פיאסטה/סוויפט/איביזה עם גיר ידני

יש בליסינג תפעולי.

ענת

אוויס

לפני שאתה רץ לקנות קטנוע - יש גם כמה סופר מיני מצוינות בקבוצה 1.

אני לא בקיא בדגמים (אני בטוח רק לגבי הפיאסטה שאינני יודע אם יש בליסינג), אבל אני משער שרוב הרכבים הידניים באזור 70-80 אלף משתייכים לקטגוריה זו.

פורסם

יש יתרונות גדולים לארבעה גלגלים - אך יהיה לך זול משמעותית לרכוש אחת בת שלוש מאשר לקחת בליסינג.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...