Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

2011 אוהב מוסכים. לימון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי, פשוט בעלים שאהב לבוא למוסך ולקשקש (במלים עדינות) את המוח של המכונאים, למוות...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לגבי החלפת הבלמים, הדבר מעלה חשש כי נהגו ברכב בצורה מהירה אגרסיבית שהצריכה בלימות חזקות ותכופות.

לגבי ג'ירוז המפרקים ופירוק המתלה, הדבר מעלה חשש של פגיעה במדרכות באגרסיביות כאשר חנו ברוורס או או פגיעה בסף מדרכה או אי תנועה בסיבובים וכיוצ"ב או אפילו נסיעה בדרכי עפר בעלי בורות אבנים וכיוצ"ב.

נסיעה של כ- 30 אלף ק"מ בצורה אגריסיבית יכולה לגרום גם לנזקים נוספים שתוצאתם תתבטא בהמשך, במהירות גדולה יותר מהרצוי, כגון נזק למנוע, לגיר, לבולמים וכיוצ"ב.

שאר התיקונים אכן שוליים כפי שציינה מגיבה למעלה.

רק אם תקבל הנחה יפה הייתי שוקל לרכוש את הרכב אבל הייתי ניגש למוסך שביצע את הטיפולים ושואל מדוע הם בוצעו (צפה לתשובה מגוננת על בעל הרכב- אולם אולי תוכל להבין את רוח הדברים).

אחרת יש מבחר יפה של 159 נוספות ומלוקקות.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לרכבי יד ראשונה יש 70 אלף ק״מ ולא הוחלפו רפידות פעם אחת והנסיעה שלי במדד האגרסיביות היא מעל הממוצע ועוד באזור הררי, יחי ההבדל הקטן....

פורסם

לא הגיוני שעברת 70 אלף ק״מ עם אותן רפידות ואתה עוד מעיד על עצמך כנהג אגרסיבי.

אני נוהג אגרסיבי אך רק בסופי שבוע ומחליף רפידות בין 10 אלף ל15.

ואם אני ממש אבל ממש נוהג רגוע הן ישרדו גג 20 אלף וזה גם טו מאצ׳,פירגנתי לעצמי.

פורסם
לרכבי יד ראשונה יש 70 אלף ק״מ ולא הוחלפו רפידות פעם אחת והנסיעה שלי במדד האגרסיביות היא מעל הממוצע ועוד באזור הררי, יחי ההבדל הקטן....

זה לא מדד לכלום. לכל רכב ישנו משקל שונה, בלמים שונים ונהג שונה. לעשות בלמים אחרי 30k זה סביר מאוד במיוחד ברכב ספורט.

פורסם

המוסכניק שלי גם מתפלא, אבל זה אמיתי, הוא אומר שאני נוהג מצויין.

ייתכן שהוא צודק (אין הנחתום מעיד על עיסתו) אבל אני באמת מקפיד בנהיגה להסתכל למרחק קרוב ולמרחק רחוק, לסירוגין כל הזמן, בניגוד לנהגים רבים אחרים שנוהגים להסתכל רק מתחת לאף שלהם.

כך אני צופה מראש מצבים אשר מצריכים בלימה ועוזב את דוושת הגז מבעוד מועד ונותן לרכב להאט לבד. כמו כן כבר לפני ירידות אני מעביר למצב "טיפטרוניק" ושם הילוך מתאים שבולם את הרכב ולא מצריך שימוש בבלמים (אני משתדל לא להוריד הילוך בזמן הירידה על מנת לשמור על הגיר).

כמו כן אני לא כתבתי שאני נוהג אגריסיבי, אלא אני נוהג "אגריסיבי" יותר ממרבית התנועה הרגילה (ולא מפני שאני לא אוהב לנהוג מהר מאד ואגריסיבי ואכן ברכבים קודמים שהיו בבעלותי נהגתי כך אולם זה התבטא בעלויות כספיות של תחזוקת הרכבים וגרימת שחיקה לרכב מסוג שגם לא ניתן היה לתקן, כגון רעידות, חריקות, זיופים וכיוצ"ב אשר החלטתי להימנע מהם ברכבי הנוכחי, אולי זה גם הגיל...)

פורסם

אתה כנראה נוסע הרבה בשטחים פתוחים ופחות בתנועה עירונית.

תחשוב כמה פעמים אתה בולם מ 50 קמ"ש בעיר בנסיעה של 10 קילומטרים וכמה אתה נוגע בבלמים בנסיעה מחיפה לתל אביב למשל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...