Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייי,

לא הצלחתי למצוא מידע רלוונטי בחיפוש אז אני אשאל כאן.

האם ניתן להקפיא את הרישיון רכב? מה צריך לעשות בשביל זה?

עדיף להשבית את האוטו לגמרי (להוציא מצבר למשל) או לבקש ממישהו לעשות איתו סיבוב פעם בכמה זמן?

תודה רבה!

פורסם

מעניין, בדיוק אתמול היה דיון בנושא ניתוק המצבר בקורס של קארספורום ובוש :lol:

באיזה רכב מדובר? מאיזה שנתון?

אפשר להקפיא את הרישיונות באופן זמני במשרד הרישוי ולקבל החזר על החלק היחסי של אגרת הרישוי, גם את הביטוחים ניתן להקפיא באופן זמני. הבעיה היא שאז על פי חוק אסור להעמיד את הרכב ברחוב אלא חייבים להעמיד אותו בשטח פרטי סגור. על אחת כמה וכמה שבמקרה הזה לא ניתן "לצאת איתו לסיבוב".

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היי צביקה, זה פונטו 2001 ידני

אין בעיה להשאיר אותו בחצר של הבית(=שטח פרטי) ובשביל סיבוב קטן בשכונה נראה לי חבל לשלם ביטוח ואגרה...

השאלה באמת אם עדיף לתת לו לנוח כמה חודשים או מדיי פעם להניע אותו?

אתה אולי יודע משהו על התהליך מול משרד הרישוי?

תודה שוב!

פורסם

ניגש עם ת.ז. ורשיון למשרד הרישוי ממלא טופס ושלום על ישראל (יכול להיות שיש איפשהו באמצע התהליך "ממתין בתור")

טלפון לסוכן הביטוח להקפאת ביטוחים.

ללא רשיון וביטוח בחניה פרטית (ומאווררת היטב!) הייתי מסתפק בהתנעה פעם בשבועיים למשך 10 ד' בלי להזיז את הרכב!

דווקא ב"סיבוב קטן ליד הבית" קורים דברים לא צפויים (החל מבדיקת רשיונות וכלה ב... לא עלינו)

פורסם
מעניין, בדיוק אתמול היה דיון בנושא ניתוק המצבר בקורס של קארספורום ובוש :lol:

באיזה רכב מדובר? מאיזה שנתון?

אפשר להקפיא את הרישיונות באופן זמני במשרד הרישוי ולקבל החזר על החלק היחסי של אגרת הרישוי, גם את הביטוחים ניתן להקפיא באופן זמני. הבעיה היא שאז על פי חוק אסור להעמיד את הרכב ברחוב אלא חייבים להעמיד אותו בשטח פרטי סגור. על אחת כמה וכמה שבמקרה הזה לא ניתן "לצאת איתו לסיבוב".

לגבי ההקפאה וההפשרה קח בחשבון דבר אחד. משרד הרישוי עובד על חודשים שלמים. אין כזה דבר החזר על 14 יום, 23 ימים וכיוצא בזה אלא רק חודשים שלמים כלומר 30 יום.מתחת לתקופה של חודש שלם אתה תאבד את החלק היחסי של אותו חודש. קח בחשבון.

בעולם אידיאלי? מחברים את המצבר למטען קטן שיודע מתי להטעין ומתי לכבות את עצמו ולהיות בסטנד ביי, מרימים את האוטו על ג'יקים או קוביות מעץ (להיזהר שהם לא יזוזו), פותחים את הפלאגים ושופכים טיפה שמן, נותנים סטרטר קצר בכדי שישמן את דפנות הצילינדר, סוגרים את הפלאגים ומהדקים אותם, מכסים את הרכב בכיסוי נגד אבק והאקלים ושמים סמרטוט באגזוז על מנת לאטום לחות. וזהו זה. קח בחשבון שישנן מכוניות שברגע שאתה מנתק את המצבר זה משגע את המחשב של הרכב ובעקבות כך עוד הרבה דברים. מצבר שלא הוטען במשך 3 שבועות איבד כבר מהזרם שלו. הרמה של הרכב על ג'קים נועדה למנוע לחץ על הצמיגים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שכחת גם:

מכסים בברזנט, וממלאים טופס אח"י.

וברצינות: לא ג'קים ולא קוביות מעץ. בוקים (רגלי מוסך) תקניים!

(אם לא מפרקים גלגלים ולא מורידים אוויר, אפשר קצת להקל ראש, אבל עדיף בוקים תקניים. בטוח יותר זול מג'ק בכל פינה)

פורסם

תודה רבה על התיקון. לאלה התכוונתי. פשוט לא ידעתי את השם התקני בעברית.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

הכי טוב למצוא מישהוא שזקוק לרכב (שכן או משפחה)ולתת לו את הרכב לשימוש.

נכון שחודשיים זה לא קריטי אבל אם אפשר לפנק אז למה לא ?

רכב עומד = לרכב מתבלה.

בכל מקרה זה מה שאני עושה (עם אופנוע)

פורסם

אתה לא רציני נכון? דין לתת למישהו את הרכב שווה לדין מכירת רכב ללא העברת בעלות. מאוד לא מומלץ לעשות את זה.

פורסם

או טוב מאוד שנפתח האשכול הזה. חסך לי פתיחה.

גם אני טס. לחודשיים. יש חניה פרטית אבל היא לא מגודרת. אם גונבים, והביטוח מוקפא- אכלתי אותה?

דבר שני, אני אמור לעשות עכשיו את הטיפול השנתי לאוטו. עדיף לעשות עכשיו ואז לתת לאוטו לנוח חודשיים, או לעשות את הטיפול אחרי שאחזור. אני שואל בעיקר בגלל השמן, שמן שיעמוד חודשיים- לא יעשה בעיות אח"כ בנסיעות?

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

אני אמור לעשות עכשיו את הטיפול השנתי לאוטו. עדיף לעשות עכשיו ואז לתת לאוטו לנוח חודשיים, או לעשות את הטיפול אחרי שאחזור. אני שואל בעיקר בגלל השמן, שמן שיעמוד חודשיים- לא יעשה בעיות אח"כ בנסיעות?

לדעתי עדיף עכשיו. שמן חדש שעומד חודשיים עדיף על שמן זקן שעומד חודשיים, בעיקר בגלל ששמן חדש נתפס יותר טוב על דפנות הצילינדרים, והלכלוך והפיח שכבר מעורבבים היטב בשמן הנוכחי יצאו בטיפול הקרוב, במקום שיעמדו ויתחילו לשקוע או להצטבר.

בכל מקרה, עדיף שפעם בשבועיים שלוש מישהו יניע את הרכב ל-2 עד 3 דקות.

פורסם

נראה לי שאני מעדיף לנתק את המצבר. לא עדיף ככה? ככה גם יהיה יותר קשה לגנוב...

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
  • תוכן חדש...