Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבועיים ימים הוחלט להעיף את המסתתנים מהמדינה ועכשיו אני קורא שהם מקבלים גם טיפולים רפואים על חשבון המדינה חינם אין כסף.

לא רק שהם מאושפזים בבתי החולים אלא גם מהווים סכנה ברורה ומיידית לציבור המבקרים.

כנראה צדקו אלא שכתבו שהמסתתנים מפיצי מחלות קשות כמו שחפת.

"איכילוב: מהגרי עבודה יבודדו למחלקות נפרדות

מהגרים, יולדות, ילדים ובני משפחותיהם יבודדו עם ההחלטה לאשפזם בבית החולים איכילוב. רק לאחר שיעברו צילום חזה ויתברר כי אינם חולים בשחפת - יקבלו כרטיס ירוק שיאפשר להם להסתובב ברחבי ביה"ח. בנוסף - ילדים ויולדות יבודדו במחלקות נפרדות. ההחלטה השנויה במחלוקת - בעקבות מספר רב של מקרי הדבקה של שחפת שאירעו לאחרונה באיכילוב

החלטה שנויה במחלוקת: אחרי מקרים חוזרים ונשנים של הדבקת חולים בשחפת החליטו בבית החולים איכילוב לבודד את מהגרי העבודה שמגיעים למקום במהלך האשפוז. רק לאחר שיתברר כי הם אינם סובלים ממחלות מדבקות יקבלו המהגרים אישור בצבע ירוק - שיאפשר להם להסתובב ברבי בית החולים."

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4250086,00.html

איזה כייף לי :)

פורסם

כו, זו סכנה ברורה ומיידית.

בביקוריי האחרונים שם, לא שאני מאחל לי או למישהו ממכריי להגיע לשם שוב, היה במחלקה מסתנן אפריקאי שהיה חולה בכמה מחלות מידבקות והושם ב"בידוד" (מסכה וחדר לבד, פתוח לרווחה).

מדינה של מטומטמים שנותנים להם טיפול ומסכנים את כולנו.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מרק, אל תעיר את ארגוני השמאל "לוחמי זכויות האדם" מרבצם. אחרי ש200 סודאנים יתחילו להסתובב להם בשכונה ולחרבן להם בחצר ולהטריד מינית את הבנות ולמרר להם את החיים באופן כללי-אז תראה את "מבצע ההחזרה" תופס תנופה.

פורסם

מרק - המעניין במחלות הוא שהן נוטות להתפשט אם לא מטפלים בהן. זאת אומרת שאם מישהו מהם נושא מחלה מדבקת והוא לא יטופל, הוא ידביק הרבה אנשים אחרים בהדבקות חוזרות ונשנות. לכן יותר זול לטפל בהם.

מצד שני צריך מדיניות הגירה מסודרת, דבר שלא קיים היום בישראל.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מרק, אתה צודק אבל קודם כל צריך להעיף את כל הרוסים. לי היו בעבודה 4 רוסים שהיו חולי שחפת וזה מתוך כמה עשרות שעבדו אצלי אז מדובר על ריכוז מאוד גבוה.

בינתיים עצרו ליד בית הספר של הבת שלי אדם ישראלי בשנות החמישים וחובש כיפה שניסה לתקוף בנות בבית הספר ובחצר שלנו בכלל מחרבנים כלבים ללא הבדל דת, גזע ומין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני היחיד שקרא את זה כ"הרופאים בבית החולים מטומטמים, לא יודעים שמחלות מדבקות יכולות להדביק עוד אנשים, והבינו את זה מאוחר מדיי כמו תמיד"?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

רוב הרוסים שהגיעו היו מחוסנים בכול החיסונים המקובלים בעולם המודרני.

אל תשווה בין כמות של יותר ממיליון וחצי עולים לעומת 60 אלף מסתננים שכול מסתנן חמישי חולה במחלה מדבקת.

אם חלילה אצטרך להגיע לבית חולים אני העדיף את בית חולים שיבא.

איזה כייף לי :)

פורסם

כנראה שהבעיה העיקרית היא שחפת - מחלה מדבקת מאוד שקצת נשכחה בארץ, אבל נפוצה מאוד בארצות לא מפותחות וגם באוכלוסיות עם מערכת חיסונית מוחלשת. הבעיה העיקרית היא שהטיפול במחלה ממושך מאוד (שנים) וטיפול לא שלם גורם ליצירת זני חידקים עמידים לתרופות, וכמובן שכאשר מדובר בטיפול כה ממושך חולים רבים לא משלימים אותו כך שהזנים העמידים הופכים בעיה קשה.

מעבר לכך כנראה שיש בין המסתננים רבים שאינם מחוסנים נגד מחלות שאזרחי ישראל אמורים להיות מחוסנים נגדן (כגון חצבת) - הבעיה היא שיש כל מיני כתות שמתנגדות לחיסונים וגורמות יצירת כיסים של אוכלוסיה הנחשפת לאותם נגיפים (וגם מספר חיידקים) בלא הגנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רגע, אני לא מבין. ישנם כאלה שחושבים שמתנהגים כאן בצורה גזענית? מה הם לא יודעים באמת שמחלות שכאן שכחו מהן ושהדורות האחרונים לא "זכו" בכלל להכיר אותן זה בדיחה? כן, באפריקה ישנן מחלות שכאן מזמן מזמן התפטרו מהן. בוא ואגלה לכם סוד קטן, קטן. מדוע חברות התרופות מספקות תרופות חינם למחלות מסויימות למדינות עניות? פשוט מאוד, הן יודעות שבמידה והן לא יפעלו להשמדת המחלה החיידקים יעברו מוטציה ויהיו עמידים יותר לתרופות ואז התרופה שכן יש להם תהפוך לחסרת ערך.

היום החיסון שקיים הוא כמעט חסר ערך. התועלת שבו נמוכה מאוד עד שלא שווה כבר לחסן. זמן ריפוי של עד חצי שנה.

עוד דבר, הרפואה בהודו היא על הפנים. נוצר מצב שאזרחים ורופאים מטפלים במחלות עם תרופות לא נכונות כי זה מה שיש להם. הבעייה שהם גורמים למוטציות והחיידקים הופכים יותר ויותר עמידים.

למרבה הפלא, משרד הבריאות הישראלי הוציא הנחיה לכל הרופאים "להירגע" עם מרשמי האנטיביוטיקה. היום על כל פיפס קטן רושמים אנטיביוטיקה והדבר גורם לעמידות של חיידקים בפני תרופות קיימות שלפני שנים היו מסוגלות להשמיד חיידק מסוים והיום התרופה חסרת תועלת נגדו.

הנה מידע על שחפת.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%97%D7%A4%D7%AA

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אני היחיד שקרא את זה כ"הרופאים בבית החולים מטומטמים, לא יודעים שמחלות מדבקות יכולות להדביק עוד אנשים, והבינו את זה מאוחר מדיי כמו תמיד"?

לא. אני איתך פה.

פורסם

תתפלא אבל משרד הבריאות הישראלי הוציא הנחיה לכל הרופאים "להירגע" עם מרשמי האנטיביוטיקה. היום על כל פיפס קטן רושמים אנטיביוטיקה והדבר גורם לעמידות של חיידקים בפני תרופות קיימות שלפני שנים היו מסוגלות להשמיד חיידק מסוים והיום התרופה חסרת תועלת נגדו.

כן.

שמע, בקשר לזה. יש משהו חזק יותר ממשרד הבריאות וזה סוללה של עורכי דין רעבים.

לדעתי מעל 50% מהאנטיביוטיקות שנרשמות הן למטרות כסת"ח.

ועוד משהו בקשר ליצירת עמידות - זה נובע לא רק כי רושמים הרבה אנטיביוטיקה - אלא ואולי בעיקר בגלל שאנשים לא מסיימים את הטיפול האנטיביוטי שניתן להם. ובמקום לקחת 5 או 7 ימים הם מפסיקים אחרי 2-3 ימים שהם מרגישים הקלה (כדי לא לקחת יותר מדי אנטיביוטיקה, או כל מיני שטויות כאלו) וככה חברים נוצרים זנים עמידים.

פורסם
כן.

שמע, בקשר לזה. יש משהו חזק יותר ממשרד הבריאות וזה סוללה של עורכי דין רעבים.

לדעתי מעל 50% מהאנטיביוטיקות שנרשמות הן למטרות כסת"ח.

אילו זה היה רק אנטיביוטיקה - דיינו. האיום המשפטי גורם שתי בעיות חמורות:

1. רפואה מתגוננת, שגורמת לביצוע בדיקות עודפות, שגוררות בדיקות נוספות ולפעמים גם פעולות פולשניות מיותרות. כמובן שכל אלה עולות כסף רב, על חשבון פעילויות חיוניות.

2. תשלום פיצויים לא פרופורציוניים במקרים רבים של אי הצלחה טיפולית, אפילו כאשר לא היתה כל רשלנות מצד הרופא. לבתי המשפט יש נטיה להתיחס לרופאים ולמוסדות הבריאות כבעלי כיס עמוק ומפצים חולים גם כאשר למעשה הם אינם ראויים לפיצוי. כמובן שהרופאים והמוסדות צריכים לרכוש ביטוחים נגד תביעות, ועם כלל תביעה הפרמיה עולה - שוב על חשבון השירות שהציבור מקבל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יותר מפחיד הוא נגיף האבולה. נכון להיום, אין לו מרפא. למרבה הצער, הדרך היחידה להשמיד את הנגיף היא לתת לבן אדם למות ולשרוף את הגופה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%94

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

נגד חצבת האוכלוסייה מחוסנת אז אין בעייה.

אם היו קובעים את ההנחיות האלה לגבי כל מי שבא מהמזרח הרחוק כעובד זר חוקי ולא רק לאפריקאים אז זה היה בסדר כי מדובר בנוהל שהם קבעו מסיבות שאפשר להגדיר כרפואיות (ואני לא איש מקצוע בתחום כדי לקבוע אם זה נכון או לא אבל מספיק אינטיליגנטי כדי להבין שאם הכלל לא חל על כל מי שמגיע ממדינות עם סיכון גבוה אז השיקול הוא לא רפואי).

לדעתי הסיבה היא לא גזענית אלא כלכלית. מסתנן (ולא משנה אם הוא פליט או מהגר עבודה) שלא עובד במקום מסודר (שמחוייב על פי חוק לבטח אותו בביטוח בריאות בחברת ביטוח) שמאושפז לא מזכה את בית החולים בתשלום כלשהו עבור הטיפול והאשפוז. בית החולים פשוט רוצה ליצור תנאים כאלה שהוא יעדיף בית חולים אחר.

ולכל מי שמפחד להגיע לשם בגלל המחלות אני רוצה לגלות סוד קטן. בבתי חולים יש אנשים חולים וחלקם הגדול חולה במחלות קשות ומדבקות אפילו אם הוא לא כושי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...