Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החיסון ניתן בגיל שנה, מה שאומר שאם התינוק שלך מאושפז בבית החולים מכל סיבה שהיא, הוא בסיכון להידבק כי הילדים שלהם חולים בזה ומפיצים את זה בבית החולים בעת אישפוזם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לדעתי הסיבה היא לא גזענית אלא כלכלית. מסתנן (ולא משנה אם הוא פליט או מהגר עבודה) שלא עובד במקום מסודר (שמחוייב על פי חוק לבטח אותו בביטוח בריאות בחברת ביטוח) שמאושפז לא מזכה את בית החולים בתשלום כלשהו עבור הטיפול והאשפוז. בית החולים פשוט רוצה ליצור תנאים כאלה שהוא יעדיף בית חולים אחר.

המדינה משלמת לבית החולים על כול חולה שמאושפז. נראה לך שבית החולים שיבא שמתנהל כמו חברה פרטית יספוג את העלויות בטיפול במסתננים ללא ביטוח ?

איזה כייף לי :)

פורסם

מה שאירוני בכל הסיפור הוא שלפני שטסתי להודו המסריחה ביקשו ממני להביא פנקס חיסונים. פינקס חיסונים שאלתי? מאיפה אני אמצא את הדבר הזה? אז האחות אמרה לא נורא, נפתח לך חדש ונתייחס אליך כאילו לא קיבלת חיסונים מעולם. בכל מקרה, הפנקס החיסונים הוא מסמך בין לאומי ולא צחוק. בלעדיו למרבה האירוניה לא משנה מאיפה באת, לא תוכל להיכנס לאפריקה. אירוניה אהה? לאזרח ישראלי לא יתנו להיכנס לאפריקה ללא הפנקס הצהוב ואילו למסתנן שאין לו קרוב לוודאי חיסון אחד יש אפשרות להיכנס לישראל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
המדינה משלמת לבית החולים על כול חולה שמאושפז. נראה לך שבית החולים שיבא שמתנהל כמו חברה פרטית יספוג את העלויות בטיפול במסתננים ללא ביטוח ?

זה מה שמנהל איכילוב אמר היום בריאיון ברדיו.

חוץ מזה אם המדינה היתה משלמת ומתחשבנת אחר כך עם המאושפז אף אחד מאיתנו לא היה מקבל אף פעם דרישת תשלום מבית החולים ולא היית צריך לרוץ אחרי חברת הביטוח שתשלם הוצאות טיפול אחרי תאונה. אפילו בתאונות עבודה בלי טופס מהמעסיק ביטוח לאומי לא ישלם ובית החולים יבוא אליך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אגב הם הביאו עימם גם חצבת. תודה.

אל תדאג, חצבת התפרצה פה בארץ בלי קשר אליהם בכמה מוקדים של כל מיני אנשים שטוענים שלהתחסן זה רע. גם חזרת חוזרת.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

היום נכתב בעיתון ידיעות אחרונות שרופאים מבית החולים עצמו ומבתי חולים אחרים כולל אחיות מוחים בתוקף על הגזענות הזו. כן, ככה הם קוראים להפרדה של המסתננים שיש חשד שהם חולים במחלות כאלה ואחרות לבין שאר החולים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
החששות של הנהלת ביה"ח לא היו לחינם ככל הנראה -

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4271445,00.html

מעניין כמה חולים אותם אנשי צוות כבר הדביקו ברשלנותם ...

עוד נושא מעניין, הוא מה מעלות (מבחינת מחלות) בדיקות של קורבנות אונס של אותה אוכלוסיה (מה? זה לא מרצון? לא יכול להיות), אבל את זה אין סיכוי שהתקשורת הישראלית תשדר. אני בכלל מתפלא שאת הכתבה הזו YNET העלו.

בהארץ, עיתון שכנראה פועל למיגור הדבר הזה שנקרא מדינת ישראל, בינתיים לא רק שזה לא מופיע, אלא שהם מקדמים מאמר בגנות העובדה ששב"ס לא מאפשר לעובדי הסיוע להיפגש עם המהגרים... ככה זה - תקשורת הוגנת. אני כל כך נהנה שהם כל פעם מתקשרים להציע לי מנוי במחיר עוד יותר נמוך ואני מסרב ;-)

ולגבי עובדי הסיוע - באמת, לא נותר עוד למי לסייע בישראל. גם לא לחולים שנדבקו במחלות שהביאו עימם המסתננים ו/או בנשים שנאנסות על ידם. אני בכלל בעד לאמץ בישראל את העונש האריתראי לאונס (לא שאני יודע מהו, אבל הוא בטוח מרתיע).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני ביטלתי את המנוי להארץ ברגע שגיבו את הגנב הנמלט שלהם בפרשת ענת קם.

לגבי המסתננים, אין קשר בין ענישה קשה (ולא רק להם אלא לכל פושע ללא הבדל דת, צבע ומין) לבין סיוע לאוכלוסייה שלא קיימת מבחינת המדינה. כל זמן שהמדינה לא פותרת את הבעייה בדרך כלשהי (גירוש/תושבות/הגירה מרצון/אזרוח/כליאה/השמדה או כל דרך אחרת) הם זקוקים לסייוע הזה יותר מרוב הארוכלוסיות הנזקקות בארץ.

אפשר לסייע גם למסתננים, גם לפליטים וגם לאוכלוסיות אחרות. זה לא בא אחד על חשבון השני.

פורסם

אם כבר אוכלוסיה שהמדינה שמה עליה קצוץ אז למה לא ערביי ישראל?

חסר אוכלוסיות חלשות להשקעה משלנו?

חבל שאין לי כוח להעלות את השירוש לפני שנתיים שסיפרתי לכם על מחלות באוכלוסיה המדוברת, גזענות צעקתם.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

ומי אמר שלא מסייעים לערביי ישראל?

הם בנוסף גם זכאים לקצבאות וסיוע מהמדינה.

כל הטענות לגבי מחלות לא שוות כלום ללא נתונים דומים על ארצות אחרות.

פורסם

לא שוות? :shock: מה זה משנה נתונים ממדינות אחרות?

לא הייתה כאן שחפת המון שנים,

באו מסתננים,

השחפת חזרה... יפי-קאיייה :roll:

אתה לא תמצא נתונים דומים - רק מדינת ישראל פראיירית מספיק כדי לתת לבעייה כזו לטפוח לה מתחת לאף.

כמו כן, אי אפשר ואסור לתת להם סיוע מעבר למינימום הנדרש על מנת למנוע מהם להרוס לנו.

בין אם ע"י פיקוח תברואתי שימנע התפשטות מחלות, בין עם ע"י הפעלת פיקוח ונוכחות משטרתית כדי למגר אלימות וכן הלאה...

"סיוע היקפי" אם תרצה, שלא בא לסייע להם באמת, אלא בא למנוע מצב בו האוכלוסיה הישראלית תינזק מעצם הימצאותם כאן.

אבל סיוע אקטיבי?

אי אפשר ואסור. הם באים לפה על מנת לקבל סיוע.

זה תיקו מכסיקני.

ברגע שתיתן לו סיוע, אתה לא תיתן לו את הכלים "להשתקם ממצבו הקשה כך שיוכל לחזור אחר כבוד למדינתו ולעזור בפיתוח שלה".

אתה נותן לו כלים להמשיך לרבוץ לך כאן בין הרגליים, וכמו כן להביא את כל החברים שלו ביחד איתו.

נהנת? ספר לחבריך.

לדעתי צריכים לתת להם סיוע ברמת 3 ארוחות יומיות במתקן מעצר,

מקלחת ושירותים וכיוצא בזה, אותו "סיוע" שמכסיקני שעבר את הגבול אל ארה"ב ונתפס מקבל במתקן המעצר.

אתה לא יכול לתת לו לגווע ברעב או להתבוסס במחלות,

אבל מצד שני אתה לא יכול לעודד אותו להישאר כאן, ובטח ובטח שלא במרחב הציבורי הפתוח (לתת להם לישון בגן לווינסקי, להתערות בחברה, להשכיר בתים ולרכוש נכסים, לפתוח עסקים, פותחים להם בתי תמחוי).

כל זאת, הוא הרסני ביותר כשאין לך פיקוח על מי נכנס לכאן, וכמו כן כשרבים מהם מביאים איתם מרעין בישין כאלו ואחרים ומעלים את רמת התחלואה ומסוכנותה בארץ.

לא בגלל שהם אריטראים או סודנים. אני לא גזען.

בגלל שבאריטראה ובסודן לא מקפידים על פיקוח תברואתי,

ואין תרבות מניעת מחלות וכן הלאה והלאה והלאה -

זה עולם שלישי, ואין לנו יכולת לתקן אותו. עד אז?

איך בדיוק נוכל להרשות לעצמינו לאפשר את זה?

מבלי לדבר על הנזקים החברתיים והכלכליים, רק מהבחינה התברואתית זה כבר נופל.

מה רצית? לתת קצבאות לסודנים?

או שמא להקצות משאבי כוח אדם יקרים של המערכת הסוציאלית בישראל,

שגם כך קורסת (ע"ע סילמן זכרו לברכה) ולהפנות אותם למסתננים?

או שהרעיון הטוב הוא לקחת תקציב מפלח כלשהו בעוגת האוצר,

סתם לדוגמה מהחינוך,או הבריאות,או החקלאות - ולהפנות את זה לטיפול בהם?

הרי המדינה לא "תוציא מהרזרבות" בשבילם,

ומהתקציב השוטף קשה לי לראות שמממנים את זה ברמה שתצליח באמת לעזור להם.

מה תעשה? תעביר חוק שמתיר מתן סיוע, נגיד ויפנו תקציבים, וכל מסתננן יקבל 500-700 שקלים כל חודש.

וגם נעליים, ובגדים, וסיוע סוציאלי. זה יעזור להם להשתקם וללכת? לא. זה יעזור להם להתקבע עוד יותר בדעתם להישאר כאן.

מסלול הסיוע הוא בעצם מסלול איטי למתן אזרחות, לא כך?

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

קראת בכלל מה שכתבתי בשרשור הזה?

לרגע לא אמרתי שצריך להכניס אותם או לאזרח אותם אלא שצריך למנוע את הכניסה, לגרש חזרה את מי שיש לאן לגרש בלי שישחטו אותו ולדאוג ליתר לחיים נורמליים (חיים נורמליים מבחינתי זה גם מתקן כליאה).

אם אתה רוצה להקים גטאות/מחנות השמדה או כל דבר אחר בסגנון עבורם זה דבר אחד אבל אני לא מוכן להיות חלק מזה או לחיות במדינה שעושה דברים כאלה. או שהם חיים כאן כמו כל אחד אחר (עבודה, לימודים וכמובן מיסים ותרומה למדינה) או שהם חיים במחנות מעצר עד לגירושם חזרה. אני לא רואה שום אופציה שלישית שאנחנו יכולים לחיות איתה.

אתה כנראה גם לא יודע על איזה סיוע מדובר. הסיוע הוא מול הרשויות בהסדרת שהותם בארץ, סיוע במציאת קורת גג (לא בשכר דירה אלא רק בקשר מול המשכיר הפוטנציאלי), קצת ביגוד ישן וארוחה חמה.

לגבי השחפת שקבעת בכזו נחרצות שהם הביאו לפה אז לי היו 3 עובדים מחבר העמים שהיו חולים בשחפת. אני לא אומר שבקרב המסתננים אין יותר מחלות אבל מדובר במחלות שהרפואה המודרנית יודעת לטפל בהן ולמנוע את התפשטותן. אם המדינה בוחרת לא להעביר אותם בדיקות רפואיות אלא רק להסיע אותם לתל אביב אז פה הבעייה ולא באחוז הנשאים.

• תוכן חדש...