Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הזמנו רכב חדש עם אספקה סופר רחוקה (סביב אוקטובר!).

כדי שלא להתקע בלי רכב חשבתי לרכוש רכש שנת 92-93 בכ3500-4000 ש"ח (עם טסט ובמצב סביר כמובן) שבו ניסע את 4-5 החודשים האלו.

בסיומו אקח אותו לגריטה - מה שישיב לי 3000 ש"ח חזרה ויצא ש"השכרתי" רכב ישן במחיר של 500-1000 ש"ח ל4 חודשים (כמובן שיש עלויות ביטוח ואחזקה סביב אבל אני מקווה למשהוא זול יחסית).

לא הפתרון הכי "מפואר" בעולם אבל די כלכלי ואפילו קצת "ירוק" לא?

אני מחפש רכב משנתון עד 93 במחיר עד 3500 ש"ח עם טסט כמובן ומטופל שישמש משפחה של 4 נפשות לנסיעות שרובן בעיר (10% מחוץ לעיר) עד לבערך 10,000 ק"מ לכל התקופה.

בנתיים נתקלתי בהרבה יונדאי אקסנטים, מיצובישי לנסר, סובארו ג'סטי ופולסוואגן גולף.

מה דעתכם או המלצתכם על רכב משנתון כזה שיהיה מספיק אמין לסוע ללא תקלות 4-5 חודשים?

(ברור לי שזה תלוי במצב הרכב אבל אשמח למידע בהכללה).

תודה,

גילעד.

פורסם

שלום,

הזמנו רכב חדש עם אספקה סופר רחוקה (סביב אוקטובר!).

כדי שלא להתקע בלי רכב חשבתי לרכוש רכש שנת 92-93 בכ3500-4000 ש"ח (עם טסט ובמצב סביר כמובן) שבו ניסע את 4-5 החודשים האלו.

בסיומו אקח אותו לגריטה - מה שישיב לי 3000 ש"ח חזרה ויצא ש"השכרתי" רכב ישן במחיר של 500-1000 ש"ח ל4 חודשים (כמובן שיש עלויות ביטוח ואחזקה סביב אבל אני מקווה למשהוא זול יחסית).

לא הפתרון הכי "מפואר" בעולם אבל די כלכלי ואפילו קצת "ירוק" לא?

אני מחפש רכב משנתון עד 93 במחיר עד 3500 ש"ח עם טסט כמובן ומטופל שישמש משפחה של 4 נפשות לנסיעות שרובן בעיר (10% מחוץ לעיר) עד לבערך 10,000 ק"מ לכל התקופה.

בנתיים נתקלתי בהרבה יונדאי אקסנטים, מיצובישי לנסר, סובארו ג'סטי ופולסוואגן גולף.

מה דעתכם או המלצתכם על רכב משנתון כזה שיהיה מספיק אמין לסוע ללא תקלות 4-5 חודשים?

תקפיד על טסט מספיק ארוך, כיוון שמשרד התחבורה עלול להקפיא את הגריטה אם יגמר התקציב, ותוכנית הגריטה תחודש רק בתחילת השנה הבאה.

פורסם

בדקתם כמה עולה להשכיר רכב?

זה ניראה מפתה כיביכול כמו שאמרת "להשכיר ב 500-1000 שקל בחודש,אבל מה יקרה אם תהיה תקלה? או שיפסיקו עם הגריטה כמו שקרה שנה שעברה עקב חוסר תקציב?

לדעתי שווה לבדוק השכרה של רכב אולי זה יעלה יותר,אבל תחסכו מעצמכם תקלות אפשרויות,ביטוח.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קודם כל הייתי ממליץ לרכוש מכונית שהכל עובד בה כמו שצריך - בדגש גל מזגן חזק לקראת הקיץ ומנוע שלא יתחמם. בניסיון לחסוך 2000 ש"ח - יחסית למישהו שרק עכשיו הזמין משפחתית חדשה בלפחות מאה אלף ש"ח (ארבעה נפשות ) הייתי ממליץ לךלצאת מהחשיבה התימנית ולזכור שלהיתקע עם רכב ושני ילדים באיילון באמצע אוגוסט זה לא סיוט, זה גהינום!

אתה תקלל את עצמך כל החיים על הרגע שבו חשבת להתחכם ולחסוך כמה גרושים. שלא נדבר על גרירות ותיקונים שעולים יותר מהרכב.

אני חושב שבחברת השכרה קטנה תוכל למצוא רכב מעולה בסביבות 2000-1500 ש"ח לחודש. זה ביחד 6000-8000 לארבעה חודשים. וזה כנראה יצא יותר זול ממה שאתה מתכנן כרגע. לדוגמא:

http://www.biz-coupon.co.il/Default.aspx?cuponid=26

מי שמנסה לאכול את כל העולם בכפית, שלא יתפלא כשיגיע הכאב בטן :lol:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

כן - אני יודע שזה מסוכן ולכן מאוד מהסס. זה לא ממש מחשבה תימנית אלא יותר ניסיון להמתיק את רוע ההגזירה (ההמתנה) ולחסוך כסף לקראת הרכב החדש :-) (מכיר כמה תימנים ותאמין לי ששם זה הרבה יותר גרוע....).

כל חברות ההשכרה שמצאתי עד כה היו מינימום 3000 ש"ח לחודש (שזה די יקר ל4-5 חודשים).

נראה לי שנסתפק בלהשכיר כשצריך ולהשתמש במוניות בנתיים...

תודה,

גילעד.

פורסם

היי

אני לא רוצה להישמע אופטימי מידי אך לדעתי חברות השכרה/ליסינג קטנות, שברשותם רכב חוזר לאחר השכרה/ליסינג ארוך לפני מכירה, ישמחו לתת לך רכב במחיר שציינתי. נסה את "תמיר ליסינג" בנתניה שמישהו כאן המליץ עליהם או כל החברות הקטנות שבכניסה לנתניה. הם לא מחוייבות לשום מחירון וכל עסקה נסגרת לפי ביקוש והיצע. כמו כן ב"הגר" הבנתי שיש תמיד מבצעים.

בהצלחה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

ובכלל - איזה יהודי חכם (וכידוע, יהודים כולם מאוד חכמים) יסכים למכור לך רכב ללא תקלות שנוסע טוב ועם טסט ארוך ב-4 אלף שקל במקום לנסוע חצי שנה בעצמו ב-166 שקלים לחודש ולשלוח בינואר לגריטה עבור 3K ? עקב בעיות כלכליות ? האם 4 אלף שקל יפתרו בעיה כלכלית כלשהי ? אז די ברור שרכב שתמצא יהיה בעייתי ותוציא עליו הרבה אלפים עד שתוכל לגרוט אותו, בתנאי שיהיה בכלל תקציב לזה :-)

פורסם

גם חברה כמו קאל אוטו נתנה לי 2400 לחודש.

אם תתחייב לשלושה חודשים תתכן הנחה נוספת.

החברות הקטנות הן בהחלט אופציה טובה ונסה גם את פרי השכרת רכב.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ממליץ לשכור רכב,

לרכוש רכב, לתקן את הליקויים שיהיו בו, ואחר כך להתמודד עם המכירה שלו, לבטח אותו וכו',

יעלה כמו לשכור רכב למספר חודשים.

כשאתה שוכר רכב הכאב ראש היחיד שיהיה לך זה לתדלק את הרכב, אבל אתה לא צריך לטפל בו, לבטח אותו ושאר ירקות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
תקפיד על טסט מספיק ארוך, כיוון שמשרד התחבורה עלול להקפיא את הגריטה אם יגמר התקציב, ותוכנית הגריטה תחודש רק בתחילת השנה הבאה.

מסקרן באמת לדעת מהו הסטטוס העכשווי לגבי הגריטה .

יש ?

תחודש?

תוקפא ?

מה קורה בעצם כעת ?

פורסם

בנתיים זה מוקפא.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אפשר גם לרכוש משהו נורמלי ב-6-7K ולדעת שיש לך אפשרות למכור הלאה ב-4-5K בערך, ומקסימום תמכור לגריטה.

יש הרבה רכבים נחמדים תקינים ועובדים בשנתונים האלה. לא פאר היצירה, לא מעט פלסטיקים שבורים ומקרקשים, אבל יש מצב טוב שתמצא אחד עם מזגן מעולה שיהיה טוב בקיץ וגם תקין מבחינה מכנית כדי לסחוב אותך ב-4 חודשים האלה.

פורסם
בנתיים זה מוקפא.

יש לי תחושה שעם הגרעון התקציבי הענק האוצר לא יאשר הפעם .

חוץ מזה שאם הוא(האוצר) ימשוך זאת זמן רב אלו שהמתינו לזה יאבדו את טווח הטסט ולא יהיה להם כדאי להשקיע כסף וטירדה ,.

מה שימשוך את המחירים חזק מאוד כלפי מטה ,מה שקורה אגב כבר כעת למי שעוקב אחרי השוק .

לדעתי אף מנסים להכחיד כך את דור 1992 שסיכויו פוחתים לחלוטין לזכות ב3000 שקל ,הרמז לכך הוא שאין מקבלים את ההצעות להרחיב את הטווח ל15 שנה .גם דור 93 מאבד סיכוי .

אני ספקן ואיני אופטימי למי שחושב שיש עדיין סיכוי לפיצוי גריטה.

• תוכן חדש...