Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב ביוון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל שזאת הפעם הראשונה שאני משכיר רכב בחו"ל, הייתי שמח לקבל קצת עצות ומידע לגבי השרות הנ"ל אצל אנשים שעושים את זה הרבה זמן.

אני טס עם אישתי ב 27-31.5 לרודוס, יוון.

בעיקרון לפני שאני מגיע לעניין הרכב מה שיותר חשוב זה העניין מסביב מה חשוב לבדוק בזמן שמזמינים רכב ובזמן שמקבלים את הרכב.

לגבי הרכב עצמו, חשוב זול להשכרה, חסכוני, ויחסית נוח(כנראה נטייל הרבה)

חשבתי על פיג'ו 107\סיטרויאן סי1.

אשמח להמלצות.

פורסם

אני משער שאתה טס בנופשון מסויים ותהיה עם עוד ישראלים בצלון.

רודוס קצת שונה. מהנסיון שלי מס' פעמים, יש נציג של אחת החברות המקומיות שמגיע ללובי של המלון וכולם מזמינים ממנו.

הוא כאילו הסוכנות ה"מומלצת" ע"י הנופשון.

שתרד מהמטוס, ויקחו אותך עם האוטובוס לעשות פיזור של כל הישראלים בים המלונות, תקבל גם "דף הנחיות" שכולל אטרקציות וסיורים שאפשר להזמין בנוסף. שם גם בד"כ יש את מס' הטלפון של הסוכנות שהם עובדים עימה ושמבטחים לך שהיא הכי זולה.

כולם מזמינים ממנו. בכל מקרה, זה רכבים שיש במלאי, וכמובן רק ידניים (לפחות בפעמים שאני הייתי זה היה ככה). "על הנייר" יש גם אוט' אבל זה מאד יקר ולא רלוונטי. לפני כשנתיים היו יונדאי גטס, וניסן מייקרה האופציות היחידות.

אולי היום משהו השתנה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

ביוון העסק קצת שונה.

יש מקומות להשכרה בכל פינת רחוב בערך. אני לא יודע באיזה חלק של האי אתם נמצאים אז קשה לי לענות לך.

בכל בית מלון שמכבד את עצמו יש נציג של חברת השכרה. הם מאוד הוגנים ולא מנפחים מחירים בגלל שהם יושבים במלון.

אם אתה לוקח לתקופה ארוכה אז אולי כדאי לבדוק. בדרך כלל ההפרש הוא מספר יורו בודדים.

כל מה שהם רוצים זה דרכון ורישיון בין לאומי (גם את המקומי שלך).

אורך החיים היווני משפיע גם פה, וזה אומר:

מביאים לך את האוטו.

לא שואלים כלום

לא בודקים כלום

רק תחזיר בזמן עם מיכל מלא.

זה הכל.

שים לב! בימי ראשון ושבת בערב רוב תחנות הדלק סגורות אז נהל את תכנית התדלוק שלך בהתאם...

בנוסף, האי מאוד קטן כך שעלויות הנסיעה הן זניחות. 107/C1 נפוצות שם כמו גרעינים במגרש כדורגל. ואם לזוג אז נשמע שזה מתאים בהחלט.

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם

בהמשך למה שנאמר, נפוצות הרכבים משתנה בהתאם ללחץ והעונה ובעלי סוכנויות מעבירים בניהם רכבים לפי הצורך. לי פעם היה רכב שהגיע מהיבשת כי היה מחסור.

שלא תעז להשכיר רכב דרך המדריך הישראלי שיציע לך זאת בהסעה. הם היחידים שגובים על כל דבר עלות מופרזת ומנופחת.

פנה לנציג של החברה במלון (לפעמים יש כמה) ואז תעשה סיבוב בעיר/מקום כדי להשוות.

אוטומט כמעט שאין.

פורסם

מה שאתם ממליצים זה להזמין שם במקום ?

דווקא קראתי שיותר זול להזמין מהארץ, למשל הציעה לי חברה בארץ פיג'ו 107 ב81.5 יורו ל4 ימים

פורסם

תשווה מחירים ב EXPEDIA או ORBITZ, שני האתרים המובילים ברשת להזמנות מראש.

יוצא לרוב יותר זול להזמין דרכם.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם
בהמשך למה שנאמר, נפוצות הרכבים משתנה בהתאם ללחץ והעונה ובעלי סוכנויות מעבירים בניהם רכבים לפי הצורך. לי פעם היה רכב שהגיע מהיבשת כי היה מחסור.

שלא תעז להשכיר רכב דרך המדריך הישראלי שיציע לך זאת בהסעה. הם היחידים שגובים על כל דבר עלות מופרזת ומנופחת.

פנה לנציג של החברה במלון (לפעמים יש כמה) ואז תעשה סיבוב בעיר/מקום כדי להשוות.

אוטומט כמעט שאין.

לגבי גיר אז רק ידני.

לגבי להשכיר במקום, זהו שזו הדילמה אני לא כל כך רוצה לבזבז את הזמן שם בחיפושים והשוואות מחירים, אני יהיה שם סה"כ 5 ימים ככה שעל זה לא רציתי לבזבז זמן

פורסם

לא זוכר כמה שילמתי שנה שעברה וגם היה רכב יותר גדול.

המחיר שקבלת נשמע מאוד טוב ולדעתי כדאי לך להזמין כבר מאלו שיצרת איתם קשר.

פורסם

אתה לא יכול לדעת אם תרצה את הרכב ליום, יומיים או ארבעה, אז לדעתי חבל לשלם סתם (למרות שמה שנתנו לך זול).

אני הייתי בהילטון, והפנו אותי לאותו נציג בלובי.

לא בדקתי סוכנויות אחרות, אבל מה כבר יכול להיות. אז שילמתי עוד 2 יורו?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

אני הייתי ברודוס פאלאס לפני כשבעה חודשים. שכרתי מנציג חברת ההשכרה ששהה דרך קבע בלובי (נדמה לי שהוא היה שייך לבאדג'ט) פולקסווגן פולו חדשה דנדשה.

המחיר, אם אינני טועה, היה באיזור 40 יורו ליום וכלל ביטוח מלא וביטול השתתפות עצמית (Deductible). כשאתה מקבל את הרכב הם לא בודקים אותו יחד איתך, וכך גם כשאתה מחזיר אותו. בשביל זה הם כוללים לך כבר את ביטול ההשתתפות העצמית במחיר.

שים לב! צריך לנהוג שם במשנה זהירות מכיון שנימוסי הכביש שלהם אינם אירופאיים קלאסיים, אלא יותר בכיוון של לבנטיניים. מספיק להיזכר באוטובוס שהחליט לעקוף אותי בכביש דו-סטרי עם אפס ראות קדימה כדי להבין עם מי יש לך שם עסק...

מצד שני, אין אכיפת מהירות מצד המשטרה. זה כמובן לא נותן לך גושפנקא לתת בגז, אבל לפחות אתה יכול להיות רגוע מהבחינה הזאת.

במרכז האי יש בית קפה נחמד שמהווה את מקום ההתאספות למועדון אלפא רומיאו המקומי. השם שלו הוא Carpe Diem, ותוכל לזהות אותו בקלות כי תמיד חונה בחוץ לפחות אלפא יפהפיה אחת.

הדלק שם מעט יותר יקר מהארץ, קצת פחות מעשרה ש"ח לליטר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תודה רבה על המידע חברה.

כרגע דיברתי עם עוד סוכנות, 80יורו(פיג'ו 107) ל4 ימים+26 יורו דמי ביטול השתתפות עצמית סה"כ 106 יורו ל 4 ימים זה נשמע דיל טוב יחסית ל 40 יורו ליום שאתה שילמת.

פורסם

יתכן, אם כי יש לזכור שפולקסווגן פולו נמצאת קטגוריה מעל פיז'ו 107 ולכן גם מתומחרת בהתאם.

נ.ב.: ככל שאתה שוכר ליותר ימים כך המחיר ליום יורד. אנחנו שכרנו את הרכב ליומיים בלבד. חוץ מזה, המחיר תמיד נתון למיקוח.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הערה קטנה: רמת הפשע מאוד נמוכה ולשוטרים משעמם...

יש הרבה מכמונות רדאר בכבישים המהירים (לא שיש להם הרבה כאלו) למרות שאף אחד שם לא ממש איטי.

והם שיפור משמעותי לעומת הנהגים בארץ.

פורסם

הערה אחרונה ודי (מבטיח)

1. אם בא לך לעשות סקר שוק אז מאוד מומלץ בפורומים של יוון הבחור :

טאקיס פלאגוס. הוא יושב במלון אולימפיק פאלאס, בשיחה טלפונית הוא יביא את הרכב לכל מלון שרוצים

טלפון: 30-6945998777+ במשרד 30-2241028424+ (הוא כנראה לא מאמין במיילים או אתר)

2. אנשים לא יורדים לשוליים כי הם מפחדים ממך, אלא שהכבישים שם בד"כ צרים ולכן למהירים הם מפנים את הדרך ככל האפשר, גם בעליה וגם בירידה וגם במישור...

פורסם

רודוס אי קטן בלי כבישים מהירים. יש כמה קילומטרים בודדים של כביש דו מסלולי די מזופת שמחבר בין מזרח ומערב מדרום לעיר רודוס.

אני הייתי שבוע במלון הילטון, ביאליסוס (רצועת המלונות שממערב לעיר רודוס). שכרתי רכב אצל סוכן של חברת השכרה בלובי של המלון - בחור נחמד עם מבטא הודי כבד שטען שהגיע מאוסטרליה. השכירות עלתה 130 אירו ל-3 ימים (כזכור - קיץ 2007). הרכב הובא אלי למלון. העמסתי עליו את הפמיליה (5 אנשים בפונטו - בערך כמו 4 פילים בחיפושית) ולדרך. הימים ימי טרם GPS ולכך נגיע מיד.

מבחינת טיולים - לעיר רודוס מגיעים באוטובוס, אין מה להכנס אליה ברכב, למרות שהיא קטנה. ימי הטיול\קניות ברודוס אינם מצריכים רכב.

את שלושת הימים חילקנו כך:

יום ראשון - מערב האי, כולל עמק הפרפרים ועד מבצר מונוליתוס.

יום שני - מזרח האי, עד לינדוס ואפטא-פיגס.

יום שלישי - פארק מים (נמצא גם הוא בחוף המזרחי) - אני מניח שכזוג זה לא יענין אתכם.

לחזור לעניין הניווט: אני הסתמכתי על מפה מעודכנת שרכשתי לקראת הטיול. מסתבר שהיא מעודכנת ללפני איזה 50 שנה. פרט לכבישים על החוף וכבישי הגישה לכמה אתרים מרכזיים מרבית הכבישים שצוינו במפה היו ברמה פחותה משבעילי הגישה ליערות קק"ל. שלא לדבר על כך שאין שום שילוט. לא נורא, לא היינו לבד בכביש. מדי פעם עצר אותנו רכב שבא מהכיוון ההפוך, והנהג פנה אלינו באנגלית רצוצה בבקשת עזרה. כמובן שהמשפט השני כבר היה בעברית. ולזכות הפונטו - הוא עמד בתלאות.

לאחר 3 ימי שכירות היה עלינו להחזיר את הרכב. השיטה פשוטה - מחנים בחניון של המלון ואת המפתחות זורקים מתחת למרבד של הנהג. מישהו בא בבוקר ולוקח את הרכב. אין שם שום בעיה של גניבת רכב כיון שאין לאן לנסוע ברכב הגנוב, ואנשי חברות ההשכרה מכירים כל רכב כך שאם רכב נעלם הוא יימצא בתוך 30 דקות.

ובסיכום - האי מקסים. הכן זוג רגליים להליכה רגלית, במיוחד כדי לטפס ללינדוס. חוויה מיוחדת, ואפשר לוותר על החמור. אם לא יהיה לכם פנצ'ר נדיר נקרא כאן בשבועות הקרובים חוויות חיוביות.

עריכה: את החויה החשובה ביותר לא לשכוח: ליטרים של יוגורט עם דבש ואגוזים. מטעם שמימי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...