Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בימים האחרונים אני שוקל להעביר את הסאב שלי לתיבה פתוחה וגדולה יותר ממה שכרגע קיים (תיבה אטומה 1cf).

באתר יצרן הם ממליצים על תיבה בין 1.75-2.5cf, מרצון לשמור על תא המטען זמין לעוד דברים חוץ מתיבת סאב החלטתי ללכת

על תיבה באזור ה1.8-9cf

לאחר בדיקה בתוכנת BassBox Pro עלו לי כמה שאלות:

• לאיזה תדר כדאי לכוון את התיבה? (נתון הFS הינו 28hz), חשבתי לכיוון ה33-34hz).

• באיזה סוג פורט כדאי להשתמש? שמתי לב שאם אני רוצה להשתמש בפורט מלבני(ז"א שאת הפלטה הקדמית שהסאב יושב עליה מקצרים ויוצרים בפנים פורט מלבני) אז אורך הפורט מגיע לשחקים - בערך 35 אינטצ' אורך.
    לעומת זאת פורט פשוט מאיביי במידות של 2.5' על 3' מספק לי את התדר הרצוי.

המידות (הפנימיות) שבינתיים הוחלטו הן:

A - 14in

B - 23in

C - 10.4in

אשמח לשמוע הצעות/הערות/טענות.

שבת שלום.

Mazda 3 Integrated HU + JBL MS-8 | Audison Voce 3Way | Nakamichi PA-2100 | Helix B4 Precision | Hifonics 1206D | AA Arsenal 12

פורסם

התוכנה מציעה לי תיבה בגודל 2cf אך מה שמוזר שכאשר אני לוחץ על suggest fb הוא מציע לי 26.33 שזה נמוך ממה שהיצרן כותב.

מה שעוד מוזר זה שכאשר אני מגיע לטאב ה"VENTS" ולוחץ על "suggest minimum vent area for Xmax" הוא מציע לי אורך פורט עגול של 50in שזה גדול יותר מהאורך של התיבה שהוא הציע.

Mazda 3 Integrated HU + JBL MS-8 | Audison Voce 3Way | Nakamichi PA-2100 | Helix B4 Precision | Hifonics 1206D | AA Arsenal 12

פורסם

ולכן אם תקצר את הפורט או תוסיף פורט שני זה כן ייכנס לך.

קצת חשיבה יצירתית והכל נפתר. :-D

ד"א, אתה יודע שאתה יכול להפוך את המידות לליטרים וס"מ במקום CFT ואינצ'.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

להוסיף עוד פורט לא יקצר את האורך שלהם, אלא רק יאריך אותם אפילו יותר כדי להגיע לאותו נקודת טיונינג.

שונא את הבאס בוקס פרו הזה. שום דבר טוב לא יוצא ממנו, רק כאבי ראש :lol:

נקודת הטיונינג משתנה לדעתי לפי סוג המוסיקה שאתה שומע, ואיזה אופי סאונד אתה רוצה?

טיונינג נמוך יתן לך ריספונס יותר לינארי ומאוזן, גם מבחינת העוצמה.

טיונינג גבוה יתן לך מידבאס מאוד חזק, אבל הנמוכים כמעט ויעלמו.

עוד משתנה זה ההגברה, יש לך מספיק הספק כדי להזיז את הארסנל? אם לא אז תיבה גדולה יותר תהיה התשובה ואין מנוס אם אתה מחפש עוד קצת עוצמה.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות,

דיויד, סגנון המוזיקה שלי הוא מגוון מאוד - שחורה, האוסים, עברית, פופ ממש הכל (נראה לי שסאב עם התנהגות ליניארית הכי יתאים לי).

לגבי ההגברה יש לי מספיק הגברה בשבילו - בסביבות ה600WRMS ב2 אוהם.

לפי מה שחקרתי קצת נראה לי תיבה 2CF עם פורט עגול במידות 2.75' קוטר ו4.75' אורך נקודת הטיונינג שלי תהיה 34HZ.

השאלה אם זאת הנקודה הנכונה בשבילי.

פורסם

הסאב הקודם שלי ישב בתיבה גדולה מאוד - 2.7 קיוביק פיט מכוונת ל27 הרץ, וזה היה לסאב 12 אינץ׳. הדבר הזה ירד כלכך נמוך, ודיי עוצמתי. 32-34 זה ספוט דיי טוב. אבל לדעתי לך על פורט 4 אינץ׳

פורסם

המון הבדל, שטח פנים של הפורט, גודל התיבה והיחס ביניהם משחקים הרבה בהתנהגות הרמקול.

אם משעמם לך בשבת אני ממליץ שתתחיל לחפור באינטרנט על הסברים לתכנוני תיבה השפעות של הכל השינוי קטן בין אם זה בגודל התעבה או הפורט.

פורסם

או קיי,

איפה אפשר להשיג פורט 4אינץ' במחיר שפוי?

לפי מה שראיתי אם אני לוקח 4אינץ' אני אצטרך אורך של 12אינץ' בערך.

פורסם

חנות לחומרי בניין זה האופציה הכי פשוטה ויחסית זולה.

אפשר להזמין פורט מתאים לרמקולים מפארטס אקספרס

או דרך אחד היבואנים למיניהם בארץ.

פורסם

אמרתי, גם האורך יעלה בהתאם.

פורט 4" טוב הוא צינור פלסטיק 4 צול שאפשר להשיג בכל חנות חומרי בניין ואינסטלציה.

עם כמה שינויים אפשר להפוך אותו לפורט טוב מאוד.

לאחרונה נחשפתי לבניה האחרונה של סטיב מיד בלקסוס שלו, הוא בנה תיבה לסאב SMD 15" שלו.

שים לב לפורט, אני יחפש את הת'רד בניה בSMD עכשיו.

הנה מצאתי!!!

http://www.stevemeadedesigns.com/board/topic/141999-lexus-is-f-sound-system-install-box-progress-1-smd-15-plexi-glass-leds-updated-51612/

שים לב איך הוא בנה את הפורט. זה החלק שאנחנו מעוניין בו.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

שלומי תודה, אני חושב שאני אחשוב על משהו בסגנון הזה.

• תוכן חדש...