Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערן,

לגבי היחס של יבואנים לרכבי הדגל שלהם ולבעליהם אז בצער רב אני מסכים איתך מאוד וזאת כי 3 שנים בצ'מפיון והתעסקות רבה מאחורי הקלעים עם לקוחות שהסוכן או מנהל המותג או מנהל האולם או נציגים טכניים שמסתכלים על לקוח שרכש את הרכב הכמעט הכי יקר או הכי יקר שלהם כפריק הוא היה בגדר נורמה.

לקוחות כמוך וכמו של רוב היבואנים הוא שעד שלב סגירת העסקה אתה לא לקוח אלא לקוח חשוב ואפילו מאוד חשוב אך לאחר מכן אתה בגדר "קרציה","מה אתה מבין בכלל..." וכד' ולא נראה לי שזה ישתנה.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא ישתנה בזמן הקרוב, בטווח הארוך זה ישתנה.

ועכשיו שוב בעניין השמן,נניח שהשמן לא תואם את הוראות היצרן, אז אין קשר בין התקלה והאגזוז.

עכשיו,אם הסיבה היא השמן הרי שהיבואן עצמו משתמש בשמן הזה. אז אם זה לא האגזוז אלא השמן, אבל השמן מוכר ע״י היבואן

אז יש אחריות או אין?

ערן סטאריק.

פורסם

מה שמפריע לי לא פחות היא תשובתו המשמטית של נציג סובארו .

היה עדיף אם לא היה מתייחס , אך אם בחר לעשות כן , היה רצוי שיענה בהרחבה לגופו של המקרה , מאחר ואנשים קוראים ורוצים להבין את 2 הצדדים . אם בחר לא לערב את באי הפורום , זכותו , רק שלדעתי מאחר וענה , שיענה עד הסוף . זו דעתי .

כמו שכבר כתבתי, אני לא חושב שמשפטית יפנאוטו יכולים לפרוש פה את כל הסיפור ופירוט המקרה לגבי הרכב הזה. אם בעל הרכב יאשר זאת הם יכולים לעשות זאת. לא כל מה שנכון ואפשר לעשות בבית משפט ניתן לעשות כאן.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
כמו שכבר כתבתי, אני לא חושב שמשפטית יפנאוטו יכולים לפרוש פה את כל הסיפור ופירוט המקרה לגבי הרכב הזה. אם בעל הרכב יאשר זאת הם יכולים לעשות זאת. לא כל מה שנכון ואפשר לעשות בבית משפט ניתן לעשות כאן.

עם איזה צד בדיוק אתה כאן מר Casper ?

לפי מה שמתאר פותח השירשור , ומבלי להכנס לסיפור ,לכאורה הוא קיבל יחס : מתעלם ומזלזל , ומהתשובה של נציג סובארו כאן , לא צריך הרבה דמיון להבין ממה שאני מבין בכל אופן שמדובר בקו / מדיניות כלפי לקוחות מכוניות הדגל של החברה .

זה מה שמפריע לי !

לצערנו רמת השירות בארץ בהרבה מגזרים שואפת יותר לכיוון האפס גם כאשר מדובר במוצר כמו מכונית שעולה 300,000 שח . זה פשוט לא יאמן !

המשפט "הלקוח תמיד צודק " לא מתכוון לזה במלא המובן , ואנני מצפה לכך , אך הסלנג הזה אומר שהלקוח צריך לקבל שירות מכסימאלי וכאשר יש ספק קל הוא צריך לבוא לכיוון ההגנה קרי הלקוח .

אני מצפה מהחברה שתבוא לקראת הלקוח ביחס, בטלפון, בהזמנה למוסך ביוזמתם, בחיוך , בלעזור לו אפילו חלקית ולהגיע לעמק השווה שאיך שהוא הלקוח ירגיש טוב.

זה מזכיר לי סיפור ששמעתי עם כלמוביל שעל סף תם האחריות התלונן לקוח על רעש מהגיר שהתברר לטענת החברה ככלום , אולם אחרי חודשיים הלך הגיר , והחברה איך שהוא עזרה ללקוח והחליפה לו את הגיר בהשתתפות עצמית מצד הלקוח ב 25% מערכו , ואיכשהוא בסוף הלקוח היה מרוצה (אנני יודע את כל הפרטים לאשורם - אך אם הלקוח היה מרוצה סימן שכל אחד לקח חלק באשמה ). הכל עניין של גישה ואכפתיות ...

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם

כמה STI מהדור החדש סובארו מכרו? (רמז: מעט מאוד)

ומה בדיוק המצב הכלכלי של יפנאוטו? (רמז: בכי רע)

לא הייתי תולה בהם יותר מדי תקוות. עשו סיבוב על כמה פראיירים שקנו את הSTI, הכסף אצלהם, עכשיו חפש את החברים שלך.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
כמה STI מהדור החדש סובארו מכרו? (רמז: מעט מאוד)

ומה בדיוק המצב הכלכלי של יפנאוטו? (רמז: בכי רע)

לא הייתי תולה בהם יותר מדי תקוות. עשו סיבוב על כמה פראיירים שקנו את הSTI, הכסף אצלהם, עכשיו חפש את החברים שלך.

כן , אבל אותו יפנאוטו הביאו את ה STI החדשה לתצוגה , והם רוצים למכור לא ?

למזלם , כלמוביל החליטו לא להביא יותר Evolution X לתצוגה , ואפילו הורידו את המחיר במחירון החברה באתר של

מיצובישי , משמע הם אינם מעוניינים לקדם את הרכב הזה יותר , אז יפנאוט יכולים להינות מההפקר , אז שיגדילו ראש ויתנו שירות ברמה גבוהה אם הם מכוונים גבוהה.

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם

הרבה יותר קל לנסות לקנות לעצמך מקום בפלח שוק של הליסינג עם משפחתיות 1.6 אוט' מאשר לדאוג לידע טכני של מכונאים וציוד עבור רכב שעולה כמעט כמו 3 משפחתיות כאלה, עם כל החוסר סימפטיה שלי כלפי צ'מפיון יאמר לזכותם שהם ידעו לנצל את הבור שנוצר בשוק הספורטיביות כאשר לובינסקי וקרסו הדירו את רגליהם משם, וכשSTI ואיבו חדשות עולות כמו פי 2 "מהמתחרות" (הן לא באמת מתחרות) צ'מפיון נותרה היחידה שמוכרת ותמשיך למכור רכבים כאלה.

לעצם הענין שבו טופל ערן, אני לא אכנס כאן להיבטים טכניים אם זה כן מזיק או לא מזיק (ברור לכולנו ששינוי במערכת פליטה בייחוד ברכבים כאלו שהמחזיק בהם רוצה את הטוב ביותר עבור רכבו רק מטיבה עם הרכב) הבעיה העיקרית כאן זה הטיפול הלקוי בלקוח וכאן טמונה הבעיה, שהרבה שמסתובבים כאורחים כאן בפורום או כאלו שאינם מרבים להגיב ואת שעובר על ליבם לעולם נציגי סובארו לא ישמעו, בימים אלו אני מחפש להשתדרג ואחת האופציות היתה לחפש STI אבל כשאני רואה ת'רד כזה זה גורם לי לחשוב מה יקרה במצב של אם וכאשר ומספיק שהם איבדו 2 לקוחות פוטנציאלים מדובר בהמון כסף במצטבר, לעומת זאת, בוא ניקח לדוגמא איך נציג קרסו הפך הקערה על פיה (ואני מתעב את קרסו כאחד שמחזיק רכבי רנו כבר 4 שנים) והפך מלקוח ממורמר ללקוח מרוצה, זו הגדולה של אותו הנציג ויתרה מכך זו הסיבה שגם אם אותו אחד נכווה פעם, לכשירצה להתחדש יזכור לטובה איך נגמר הסיפור וישקול לרכוש שוב רכב מבית קרסו, דבר אחד חסר במדינה שלנו תודעת שירות, ושלקוח מרוצה זה לקוח שחוזר, ובשוק הרכבים הכסף הגדול לא נמצא במכירה חד פעמית אלא באיזור המלוכלך ההוא שאף אחד לא שש להכנס אליו וזה המוסכים, ותמיד בעקיפין היבואן ירוויח עקב היותו מונופל על החלפים המקוריים.

נק' למחשבה עבור אייל או לממונים עליו.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

הבחור פתח את השרשור, נציג סובארו כבר הגיב כאן.

99% מהדרך נעשתה, כעת נשאר ששניהם יסכימו "לפתוח קלפים" ולספר לכולם את הסיפור כולל כל הפרטים.

אנו כקוראים/כותבים בפורום רכב יכולים לשפוט את המקרה כלקוחות ולהחליט האם היבואן צודק בטענתו או שזו רק דרך לחמוק מאחריות.

אם הדברים יגיעו לבית המשפט יתכן והשופט יחשוב אחרת מאיתנו אבל אנחנו כלקוחות נעשה את הבחירות שלנו.

לדעתי, אם היבואן כ"כ בטוח בטענתו האינטרס שלו הוא להציג את העובדות ולתקן את הנזק התדמיתי שנעשה כאן. (בעיקר בתגובה "המשפטית" שלו)

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

מעניין מה היה קורה אילולא הייתי מחליף שמן ומטפל ברכב בין הזמנים שקבע היצרן.

י

התוכנה היא מקורית של סובארו עם העידכון החדש של המחשב אחרי שהיה ריקול.

בניתי מספיק מנועים בחיי ואין שום קשר בין אגזוז לטלטל.אלא אם משנים את התחום של גובל הסל"ד כלפי מעלה.

ערן, שמן אפשר להחליף כל יום אבל אם הוא לא מתרים למה שהיצרן קבע הוא בהחלט יכול לגרום לנזק גדול. אם היית מטפל לפי הוראות היצרן אז הבעייה של מה היה קורה לא היתה שלך אלא של היבואן.

אם בנית מספיק מנועים בחייך איך בדיוק אין קשר? אתה משנה את האגזוז כדי לשנות את גרף ההספק ו/או את גרף המומנט. הדברים האלה ועוד איך משנים את העומס על הטלטלים.

בשורה התחתונה אתה בחרת לקחת סיכון מתוך הנחה שהיבואן ילך לקראתך לפנים משורת הדין אם תהיה בעייה והתבדית. לפי מה שאתה מתאר היבואן לא חייב לך כלום.

איך היית מגיב אם מישהו היה עושה אצלך מנוע והיה שם שמנים אחרים ממה שהמלצת לו, מחליף אגזוז ותוכנה וגומר מנוע. היית סופג את הנזק?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
עם איזה צד בדיוק אתה כאן מר Casper ?

באף צד.

אי אפשר לכתוב את דעתי על המקרה הזה ולחוות דעה קצת שונה שאומרת שבמקרה הזה לא בטוח שהלקוח צודק?

"הלקוח תמיד צודק" זה משפט נחמד ובומבסטי אבל הוא לא תופס בכל שוק, בכל מוצר ובכל מקרה...בטח ובטח כשמונחים על הכף כמה עשרות אלפי ש"ח. יכול להיות שהיצרן\יבואן מוכנים לשלם ביחסי ציבור לא טובים כתוצאה מהמקרה הזה מאשר לספוג את העלויות הכרוחות בהוצאת הלקוח הזה מרוצה.

הבחור פתח את השרשור, נציג סובארו כבר הגיב כאן.

99% מהדרך נעשתה, כעת נשאר ששניהם יסכימו "לפתוח קלפים" ולספר לכולם את הסיפור כולל כל הפרטים.

אנו כקוראים/כותבים בפורום רכב יכולים לשפוט את המקרה כלקוחות ולהחליט האם היבואן צודק בטענתו או שזו רק דרך לחמוק מאחריות.

אם הדברים יגיעו לבית המשפט יתכן והשופט יחשוב אחרת מאיתנו אבל אנחנו כלקוחות נעשה את הבחירות שלנו.

לדעתי, אם היבואן כ"כ בטוח בטענתו האינטרס שלו הוא להציג את העובדות ולתקן את הנזק התדמיתי שנעשה כאן. (בעיקר בתגובה "המשפטית" שלו)

אני בתור לקוח הייתי מאוד כועס אם היבואן היה מפרסם פרטים על הרכב האישי שלי בלי אישורי ומה הסיבות המדוייקות שבגללן הם לא מוכנים לכבד את האחריות. כל הפרטים האלו הם לדיון בין היבואן ללקוח ואם הם לא מסתדרים יגיעו לבית משפט. הלקוח כמובן יכול לחשוף איזה פרט שהוא רוצה על הרכב שלו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
ערן, שמן אפשר להחליף כל יום אבל אם הוא לא מתרים למה שהיצרן קבע הוא בהחלט יכול לגרום לנזק גדול. אם היית מטפל לפי הוראות היצרן אז הבעייה של מה היה קורה לא היתה שלך אלא של היבואן.

אם בנית מספיק מנועים בחייך איך בדיוק אין קשר? אתה משנה את האגזוז כדי לשנות את גרף ההספק ו/או את גרף המומנט. הדברים האלה ועוד איך משנים את העומס על הטלטלים.

בשורה התחתונה אתה בחרת לקחת סיכון מתוך הנחה שהיבואן ילך לקראתך לפנים משורת הדין אם תהיה בעייה והתבדית. לפי מה שאתה מתאר היבואן לא חייב לך כלום.

איך היית מגיב אם מישהו היה עושה אצלך מנוע והיה שם שמנים אחרים ממה שהמלצת לו, מחליף אגזוז ותוכנה וגומר מנוע. היית סופג את הנזק?

שקראו דברים כאלה,גם ברכבים/אופנועים שהיו עדיין בתקופת האחריות וגם לאחריה, דבר ראשון הייתי אומר ללקוח להביא את כלי הרכב ונראה מה קרה. אם אפשר היה לעזור או לסדר במסגרת היחסים שלי עם היבואן, הייתי עוזר לו.

מה שלא קרה במקרה הזה.

ערן סטאריק

פורסם
לפני שאתה רומז שערן בא וכותב סתם שטויות, כדאי שתכיר קצת במי מדובר:

http://www.fullgaz.co.il/home/p/3438/

אמנם היוזר שלו חדש בפורום, אך לא מדובר פה בילד שסתם הגיע להתלהם.

בוא נשמור על פרופורציות. אולי הוא בחור טוב ובטח שלא חושד שהוא ממציא, אבל גם אצלו בחנות והמוסך לא תמיד זוכים לחווית לקוח מדרגה ראשונה וזה מניסיון אישי. אולי נפלתי עליו ביום לא טוב, אבל לא ממש הרגשתי רצוי שם או שמתלהבים למראה לקוח פוטנציאלי, מה שגרם לי לצאת משם בידיים ריקות. גם כמו שמישהו ציין כאן, לא נראה לי מכובד שקולגה של מוסך פונה ישר לתקשורת לפני שהוא מלבן וסוגר את הדברים בינו ובין עסק שהוא כמוהו. לבסוף, המקרה לכשעצמו בעייתי בגלל התוספות השינויים שנעשו והשמנים שהושמו ובטח לא שחור ולבן שמצדיק להשמיץ את סובארו ולתת כותרת של חווית שרות גרוע.

פורסם

גוני בוי,אני לא מכיר אותך ולא יודע במי מדובר, בכל מקרה אני מצטער שזו הרגשתך,אך אם היית פונה אלי הייתי פותר את הבעיה לשביעות רצונך, או לפחות משתדל.

יש הבדל מהותי בין לקוח פוטנציאלי בחנות לבין לקוח שקנה רכב ב300K ש"ח ולא מקבל שירות וצריך להתחנן כדי לקבל אותו.

אני חושב שכל יבואן צריך להתייחס ולכבד את הלקוחות שלו, ויש הבדל גדול בין יבואן לסוכן או מוסך ברשת שלו.

לפעמים היבואן גורם לנזק ביחסים בין המוסכים שלו ברשת ולבין הלקוחות שלו מתוך המקום של זילזול בלקוח.

חוצמיזה איך יכול להיות שהיבואן לא מוכר כמעט מכוניות, כשיש לו מותג פצצה ביד?

ערן סטאריק.

פורסם
היי ערן

חברת סובארו פועלת במסגרת הנחיות יצרן והוראות החוק בישראל.

לפי הרישומים שלנו נמצא כי ביצעת טיפולים בניגוד להוראות יצרן.

מסתמן כי ביצעת שינויים מהותיים במבנה המכאני של הרכב באופן אשר נוגד את הוראות חוברת האחריות של הרכב וכן את הוראות יצרן. הדבר הובהר לך והצענו לך את שירותינו בנסיבות אלו.

לצערנו בחרת לפעול בדרך של הכפשת שם החברה והשמצתה.

חברתנו עושה כמיטב יכולתה לתת את השירות הטוב ביותר ללקוחותיה בכפוף להוראות היצרן והוראות החוק.

אייל מסובארו.

:nono::mm_nah:

אייל, בזמן האחרון כל תגובה שלך עלובה יותר מהתגובה הקודמת.

תגובה מסוג זה לא מוסיפה כלום לתדמית היבואן.

על פי תגובה זו בלבד אני יכול להבין איזה יחס מקבל הלקוח המדובר ומבין מאיפה נובע התסכול.

שים לב, יותר מכל הוא מתלונן על היחס המזלזל ועל כך שאפילו לא היו מוכנים לראות את הרכב ולבדוק כיצד ניתן לעזור אלא בחרתם להתלות על תירוצים עלובים (ולא ממש משנה שהם מעוגנים בכתב האחריות שלכם) כגון טיפול חסר או שינוי מבנה.

ועוד משהו, אתה כותב בפורום רכב, לטעון שהחלפת אגזוז תגרום לתקלה קרדינאלית במנוע זה בערך כמו לכתוב שעוד 0.5 ס"מ למרווח הגחון בסובארו XV זה הבדל משמעותי..

לדעתי, זה רק מוכיח שאתה לא מבין דבר וחצי דבר ברכבים (כמו רוב סוכני המכירות בתחום), או שאתה פשוט לא אובייקטיבי.

• תוכן חדש...