Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום חברים,אני לא נוהג לכתוב בפורומים אך לדעתי זה נושא שחשוב שיידעו לקוחות פוטנצייאלים שחושבים לקנות

כלי רכב מיפנאוטו(סובארו).

אני אספר בקצרה על חויה אישית וכל אחד שיסיק את מסקנותיו.

במרץ 2010 רכשתי STI שנרשמה יד על היבואן.

קיבלתי את הרכב כשיש לא כל מיני דברים קטנים כגון קורזיות וקצת נגיעות מזה שהוא עמד בכל מיני מקומות

באחסנה ותצוגה. כשהתלוננתי על כך התחילו איתי עם תלך תבוא לפה ולשם ודי התחילו לעייף אותי. בסופו של דבר

ירדתי מהם וטיפלתי במה שיכולתי בעצמי.לאחר מכן עשיתי טיפול ראשון במוסך לירון ביהוד שזה ליד מקום עבודתי.

במוסך רצו לשים לי שמן של קסטרול ואני סיפקתי למוסך שמן של מוטול 300V, כי זה שמן שאני משתמש בו גם אצלי

במוסך ויש לי ניסיון טוב איתו.

למרות שהיבואן אומר לעשות טיפולים כל 15000 ק"מ, אני עשיתי כל 7500 אצלי במוסך וגם במוסכי היבואן.

כשהרכב הגיע ל40000 ק"מ בערך הוא התחיל לצרוך שמן יותר ממה שהייתי רגיל.

התלוננתי על כך ליבואן ונאמר לי אחרי חודש של רדיפה שקילו שמן +, זה תקין ואין נתון ייצרן רישמי.

אני כל יום נוהג 250ק"מ,כך שאני שם דלק ושמן ביחד שזה בערך כל יום וחצי.

שהרכב הגיע ל94000ק"מ, שזה לפני שבועיים,התחילה לי דפיקה מהמנוע, פניתי למוסך שלי והבאתי

אליו את הרכב.יצויין כי לרכב יש אגזוז פתוח ותכנה מעודכנת של סובארו כדי שלא יישרפו לי הבוכנות

כמו שקרה להרבה אנשים שקנו רכב כזה.לכולם הלך המנוע כבר בקילומטרים הראשונים וזה סיפור שידוע לכל.

עכשיו שלמרות שהמוסך שטיפלתי ברכב ידע שיש לי שינויים ברכב,היבואן מסרב לתת אחריות על המנוע

למרות שאין קשר בין האגזוז לטלטל.ייתרה מזאת צורת ההתנהלות שלהם מולי הייתה מתחת לכל ביקורת ועוד

לפני שהם ראו את הרכב הם סרבו להכיר באחריות מהסיבה שסיפקתי למוסך את השמן בטיפול הראשון.

אחרכך הם המשיכו עם כל מיני תירוצים כאלה ואחרים.

כרגע הרכב עדיין עומד ואני אתקן אותו בעצמי.

תקראו תפנימו ואם מישהו חושב לקנות מהם משהו

כדאי שיבוא עם עו"ד כדי לדאוג לעצמו ביום שלאחר הקניה.

ערן סטאריק.

היי ערן

חברת סובארו פועלת במסגרת הנחיות יצרן והוראות החוק בישראל.

לפי הרישומים שלנו נמצא כי ביצעת טיפולים בניגוד להוראות יצרן.

מסתמן כי ביצעת שינויים מהותיים במבנה המכאני של הרכב באופן אשר נוגד את הוראות חוברת האחריות של הרכב וכן את הוראות יצרן. הדבר הובהר לך והצענו לך את שירותינו בנסיבות אלו.

לצערנו בחרת לפעול בדרך של הכפשת שם החברה והשמצתה.

חברתנו עושה כמיטב יכולתה לתת את השירות הטוב ביותר ללקוחותיה בכפוף להוראות היצרן והוראות החוק.

אייל מסובארו.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
היי ערן

מסתמן כי ביצעת שינויים מהותיים במבנה המכאני של הרכב באופן אשר נוגד את הוראות חוברת האחריות של הרכב וכן את הוראות יצרן. הדבר הובהר לך והצענו לך את שירותינו בנסיבות אלו.

חברתנו עושה כמיטב יכולתה לתת את השירות הטוב ביותר ללקוחותיה בכפוף להוראות היצרן והוראות החוק.

אייל מסובארו.

אייל, מה זה ? קופי-פאסט מוכן שלקחת מקובץ וורד שזרוק לכם על השולחן עבודה במחשבי החברה ?

הבחור קנה רכב נישה, ספינל הדגל של החברה.

הגיע עם בעייה שאם זכור לי נכון הרבה לפניו הגיעו עם לא מעט תלונות על המנוע הזה.נראה לי שמן הראוי לתת תשובה קצת יותר מפורטת, להגדיל מעט את הראש ולנסות להגיע לפתרון מספיק הולם כדי להוציא את הלקוח הזה מרוצה.

התגובה שלך היא שבלונית, שטחית ולא מתאימה לאיש ספונסר. צר לי.

מנסיון עשיר מאוד עם עשרות מיניבוסים של מרצדס שמטופלים במוסך מורשה בבאר שבע, כשהלקוח מתלונן על בעייה, גם אם לא תמיד היא כזאת שהאחריות מכסה, למוסך יש את היכולת, עם מעט רצון, לפתור את הבעייה ללקוח מול היבואן.

שירות טוב נמדד לא רק במבחן התוצאה, שירות טוב נמדד דרך הדרך שבה המוסך מתנהל מול הלקוח עד למציאת הפתרון.

אתנצל מראש אם דעתי האישית פגעה במישהו מפני שאיני יודע את כל הפרטים עד לעומקם.

אך מנסיון אישי שלי ברוב המקרים, ההתערות היא הדרך הנברחת ע"י רוב בתי העסק, וזה מקומם.

אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

אייל מסובארו שלום,

בוא ונניח את הקלפים על השולחן. הלקוח בשרשור זה טוען על ליקוי בשירות שלכם, דבר זה מן הסתם יצור התערמות בקרב הקוראים ורק יחזק את הלהבה כנגדכם.

במקום לתת תשובה משפטית, אתם צריכים לתת פירוט מלא של הסיבות בגינן אינכם מוכנים ללכת לקראת הלקוח.

אילו שינויים בוצעו ברכב, אילו טיפולים נעשו ברכב שאינם מאושרים על ידי היצרן ומה הקשר הישיר בין אותם טיפולים/שינויים שביצע בעל הרכב באקזמפלר זה, יכלו להביא את המנוע למצבו הקיים.

קיבלתם פה מכה של ביקורת, תציגו את טיעונכם בחזרה - זו הדרך היחידה שלכם לנקות את שמכם.

תודה,

גיא.

פורסם

הם לא צריכים לנקות את שמם. מה שכן, עם תגובות כאלה הם יצטרכו. תגובה כגון זו טובה למכתב תשובה למכתב דרישה בטרם תביעה, לא לדיון בפורום חובבי רכב. פותח השרשור דווקא היה גלוי ולא הסתיר את העובדה שבוצעו שינויים מסויימים ואף פירט אותם אייל, לעומת זאת, בחר להסתתר מאחוריה ניסוח שבלוני. חבל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
במקום לתת תשובה משפטית, אתם צריכים לתת פירוט מלא של הסיבות בגינן אינכם מוכנים ללכת לקראת הלקוח.

אילו שינויים בוצעו ברכב, אילו טיפולים נעשו ברכב שאינם מאושרים על ידי היצרן ומה הקשר הישיר בין אותם טיפולים/שינויים שביצע בעל הרכב באקזמפלר זה, יכלו להביא את המנוע למצבו הקיים.

קיבלתם פה מכה של ביקורת, תציגו את טיעונכם בחזרה - זו הדרך היחידה שלכם לנקות את שמכם.

אם ייתן אייל תשובה מפורטת, על כל בורג שהוא ימנה שם יקומו 5 משתמשים ויתווכחו שאין אותו חלק משפיע בשום אופן על פעולת ותקינות המנוע.

לדעתי התשובה הפוליטית והמאופקת דווקא מתאימה. לא אייל, לא סובארו (ולא יפנאוטו) לא עומדים פה למשפט. צד אחד טוען ככה וצד שני טוען ככה, אם יש מחלוקת שיפנו לבית המשפט ושם יבואו הדברים על סדרם.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לא נראה לי שליבואן נשאר מספיק כסף בקופה בכדי לממן טיפול כזה :lol:

ועכשיו בנימה יותר רצינית-

ידוע הרי שבין המנוע ברכבו של פותח השרשור לבין אמינות הקשר הוא מקרי בהחלט,כשזה על השולחן הייתי מצפה מיבואן שמכבד את עצמו להתיחס למקרה בכובד ראש,מדובר ברכב יקר [מאוד] ואני הייתי מצפה לגמישות רבה כשידוע שהמנוע רגיש גם בתנאים אופטימליים.

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

קצת מצחיק שהיבואן שמוכר אימפרזה ב300,000 שקל מתייחס ללקוח כאילו קנה אימפרזה ב110,000.

אייל, תשובות כאלה נראות מעולה בבית משפט, פה הן נושא לבדיחה.

למר סטריק הייתי מציע לפנות לYNET, אולי זה מה שיגרום לאנשים של יפנאוטו לרדת מהעץ.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
היי ערן

אייל מסובארו.

זה לא פורום עקרות בית ובישול כאן.

איזה טיפולים בניגוד להוראות יצרן? שהוא הביא שמן יותר טוב ממה שיש לכם במוסכים?

הרי ידוע שהמוסכים המורשים בוחרים שמן לפי מחיר ולא לפי איכות. אם ממקסמים רווחים עם שמן X - אז זה מה שישימו.

אגזוז פתוח זה שינוי מהותי במבנה הרכב? די נו. אם כבר זה עושה רק טוב לרכב.

במדינה מתוקנת היו צוחקים על שרשור כזה. כאן אנחנו בוכים.

פורסם
לפני שאתה רומז שערן בא וכותב סתם שטויות, כדאי שתכיר קצת במי מדובר:

http://www.fullgaz.co.il/home/p/3438/

אמנם היוזר שלו חדש בפורום, אך לא מדובר פה בילד שסתם הגיע להתלהם.

אני לא רומז , ולא מאשים , אם תסתכל בשרשורי העבר , רבים האנשים שמגיעים בקול תרועה ויוצאים במסע הכפשות , שנגמר בקול חלוש ואפיל ולא טורחים לעדכן , הנה תסתכל כמה עמודים אחורה הגבתי פעמיים בהפרשים של 4 ימים אבל אין קול ואין עונה מפותח השרשור נגד קרסו עם הניסאן קשקאי שלו שהוא טוען שהמוסך לא ביצע שום תיקון.

כל מה שאני אומר שזה שפשוט האצבע כל כך קלה על ההדק , אפילו לא התאמצו להסתיר פה את שם היבואן עד לקבלת תשובה , אנשים לא מבינים שזה פוגע ביבואן והנזק נעשה גם אם לא קרה ללקוח בסופו של דבר מה שהוא טוען.

מה מונע ממני , סתם משתמש , לכתוב מחר על יבואן כזה וכזה שעשה לי נזק , וכולם יאמינו?

אז מה שהוא איש מוכר בתחום? זה אומר שכל דבר נגיד אמן?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
לפני שאתה רומז שערן בא וכותב סתם שטויות, כדאי שתכיר קצת במי מדובר:

http://www.fullgaz.co.il/home/p/3438/

אמנם היוזר שלו חדש בפורום, אך לא מדובר פה בילד שסתם הגיע להתלהם.

RBRB, תודה.

כתבה מעניינת על איש מעניין.

זה לא פורום עקרות בית ובישול כאן.

איזה טיפולים בניגוד להוראות יצרן? שהוא הביא שמן יותר טוב ממה שיש לכם במוסכים?

הרי ידוע שהמוסכים המורשים בוחרים שמן לפי מחיר ולא לפי איכות. אם ממקסמים רווחים עם שמן X - אז זה מה שישימו.

אגזוז פתוח זה שינוי מהותי במבנה הרכב? די נו. אם כבר זה עושה רק טוב לרכב.

במדינה מתוקנת היו צוחקים על שרשור כזה. כאן אנחנו בוכים.

זו המטרה של השרשור, שאף אחד לא יבכה, ואם אנחנו נבכה - אז שגם ביפנאוטו יבכו. הלוואי שיצליח.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם
אם ייתן אייל תשובה מפורטת, על כל בורג שהוא ימנה שם יקומו 5 משתמשים ויתווכחו שאין אותו חלק משפיע בשום אופן על פעולת ותקינות המנוע.

לדעתי התשובה הפוליטית והמאופקת דווקא מתאימה. לא אייל, לא סובארו (ולא יפנאוטו) לא עומדים פה למשפט. צד אחד טוען ככה וצד שני טוען ככה, אם יש מחלוקת שיפנו לבית המשפט ושם יבואו הדברים על סדרם.

אם ככה לא צריך את התרד'.בעצם לא צריך את הפורום בכלל. כל אחד שיש לו בעיה יפנה לבית המשפט וזהו.

אבל זהו שלא. זהו פורום חובבי רכב. ותפקידו של ספונסר שמגיב מטעם החברה הוא בדיוק לתת תשובה על כל בורג. או על המהות כולה.

תסלח לי, אבל בלי קשר אם זה רכב, טוסטר או מיקסר. תשובה לאקונית של " לא לפי הוראות היצרן....חברתינו חרתה כל דגלה שירות מצוין..." וכל שאר החרטא ברטא, עדיף שלא יאמרו בכלל. עדיף לא להתייחס מאשר להדביק לנו לפנים ברושור פרסומי של סובארו.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

תרשו לי לתקוף את העניין מזווית קצת אחרת.

פותח השרשור ציין כי הוא הביא למוסך שמן מוטול 300V, שמן שלפי האתר של מוטול מיועד לאופנועים ומוגדר כשמן מירוצים נטול אישור API.

גם אם נניח והשמן מאושר לשימוש ברכב רגיל, שימוש בשמן מירוצים באופן יומיומי אסור והעדר תקן API הנדרש ע"י סובארו הוא כלל בל יעבור. שמני מירוצים מכילים כמות תוספים מונעי שחיקה וגזירה גבוהה באופן משמעותי משמן קונבנציונלי ושמנים כאלה מכילים כמות מזערית (עד כלל לא) של דטרגנטים שאמורים לנקות את המנוע.

בנוסף, לבעלי סובארואים גודשים למיניהם יש חיבה לא מובנת להשתמש בשמני 50 ו 60 באופן יומיומי, מעשה זה מעמיס מאוד על משאבת השמן ופוגע באופן משמעותי ביכולת השימון והקירור של השמן הזורם במנוע (אם כי אני לא יודע אם זה גם המקרה דנן).

אני לא אתפלא אם התמונה הזו מתחברת לצריכת השמן המוגברת ולטלטל ששבק חיים.

בקיצור - אני לא יודע מי כאן האשם כאן, אבל אני מציע לחקור טוב טוב מה גרם לכשל במנוע לפני שרצים להאשים את הש.ג.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ולו יש תקן API? מה הצמיגות שהשתמשת בה?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...