Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם זה הגיוני שרכב אוטומטי יתדרדר בעליות? במיוחד רכבים ישנים, לדוגמה יש עליות מסויימות שהרכב שלי מתדרדר ככה בכיף, ממש כמו זינוק בעלייה, לא פחות ולא יותר לטעמי, אני ממש אוהב את זה אבל עדיין, חוסר ריכוז כי זה אוטומטי עלול להיות מסוכן.גם היום הייתי עם חברים והייתי בעלייה קטנה ולא רצינית, האוטו התדרדר. עכשיו רציתי לדעת, זה נורמלי בכלל?אני לא מדבר על עליות מטורפות, אפילו קטנות כאלה.:lol:

פורסם

בטח שהגיוני, למה שלא יתדרדר, הרכב עומד בעלייה, ומופעל עליו כוח(במקרה שלנו כוח משיכה).

שים לב שהרכב לא מדרדר כמו על ניוטרל, אלה לאט יותר כי עדיין "מגיע" כוח דרך הגיר לגלגלים.

אצלי הרכב מדרדר רק בעליות בינוניות-גדולות, אני משער שזה בגלל המומנט של המנוע. יכול להיות בגלל שלמנוע שלך יש פחות מומנט הרכב מדרדר יותר מהר.

פורסם

אם זה גיר רובוטי אז כן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא ציינת את שנת הרכב, אבל זה נראה שדיברת על רכב ישן ולא החדשים עם גיר רובוטי.

לי יש לנסר ישנה, והאוטו כבר די חלש, ובעליות אין לי את הכח שיש בגיר אוטומט במצב D של רכב חדש יותר, וגם לי

האוטו מדרדר קצת אחורה.

פורסם

כל רכבי האוטומט (לא טיפרטוניק וכל הDSG וכ'ו) שיצא לי לנהוג עליהם, שהיו גם בעלי 4 הילוכים ברוב המקרים, התדרדרו בעליות במצב של D ולא משנה מה המנוע היה (1400/1600).

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

במצב D הסל"ד עומד על 750 +-, מה שמספיק ל "התגלגלות" קלה קדימה במישור.

בעליה תלולה אין די לחץ שמן שמגיע לממיר המומנט ולכן הרכב מתדרדר לאחור.

לחיצה קלה על דוושת התאוצה פותרת את הבעיה.

וזה כלל לא קשור לנפח המנוע או למומנט שלו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ברור שלא.

החזקת הרכב במצב כזה לאורך זמן יגרום להתחממות השמן בתיבה.

באופן עקרוני, נדירים המצבים בהם מכונית מתדרדרת בעלייה, אלא אם מדובר בעליה קיצונית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ברור שלא.

החזקת הרכב במצב כזה לאורך זמן יגרום להתחממות השמן בתיבה.

באופן עקרוני, נדירים המצבים בהם מכונית מתדרדרת בעלייה, אלא אם מדובר בעליה קיצונית.

התחממות השמן בתיבה ? למה ? אם המנוע "יחזיק" את הרכב בעליה בדיוק ככה שלא יזוז, או שתשתמש גם בבלמים בשביל למנוע מהרכב להדרדר, עד כמה שאני מבין לא אמור להיות שינוי כלשהו בלחץ השמן בממיר מומנט ובגלל זה אין שום הבדל מבחינת ההתחממות!

פורסם

אני נוהג הרבה באודי A1 2011, וגם המכונית הזאת מדרדרת בעלייה ! ממש מעצבן, במיוחד שקיה מנטור שנת 2001 לא מדרדרת ...

אוטו-מאניה :-)

פורסם
התחממות השמן בתיבה ? למה ? אם המנוע "יחזיק" את הרכב בעליה בדיוק ככה שלא יזוז, או שתשתמש גם בבלמים בשביל למנוע מהרכב להדרדר, עד כמה שאני מבין לא אמור להיות שינוי כלשהו בלחץ השמן בממיר מומנט ובגלל זה אין שום הבדל מבחינת ההתחממות!

עם הרגל על הבלמים - העומס נופל על...הבלמים! עם הרגל על הגז, העומס נופל על מכלולי ההנעה קרי תיבת ההילוכים וממיר המומנט. הרי לך שיטה מצוינת להרס של תיבת הילוכים אוטומטית תוך זמן קצר!

ולשאלה המקורית, כל תיבה תידרדר אם יש מספיק שיפוע.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן ג.

אז מה אם העומס נופל על תיבת ההילוכים והמומנט, ושאתה מאיץ את הרכב על מה נופל העומס?

ושאתה לוחץ על הברקסים במישור והרכב רוצה להתקדם קדימה על מה נופל העומס?

"על מכלולי ההנעה קרי תיבת ההילוכים וממיר המומנט"

פורסם

כשאתה מאיץ את הרכב הכוח נופל כמובן על מערכת ההנעה. אלא שכאן, בניגוד לעמידה, הרכב גם זז ולכן לא נגרם עומס מיותר על מכלולי ההנעה אלה הוא מועבר אל הגלגלים שם הוא הופך לתנועה.

תחשוב שתנסה להאיץ עם הרכב בזמן שמשהו מחזיק אותו מלאכותית במקום - לא נשע כמו פעולה שבריאה למכלולי ההנעה שלו נכון? זה בדיוק מה שאתה עושה כשאתה נמצא עם הרכב בעליה בעמידה בלי ברקס.

• תוכן חדש...