Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למומחים,

מזה שבוע אני רואה תופעה די מוזרה- בלוח שעונים של הרכב על הפלסטיק שמגן על השעונים מצטברת מעין זיעה בצורה של כתמים חלביים שמקשים לראות את המחוונים, ניסיתי לנקות בכל מיני חומרי ניקוי אבל שום דבר לא עוזר, כנראה הלכלוך הזה הוא מהצד הפנימי של הפלסטיק.

האם מישהו נתקל בתופעה דומה? האם יש דרך לנקות את זה בצורה קלה מבלי לפרק את כל הדשבורד או האם אפשר לפרק את כיסוי הפלסטיק בצורה קלה שיהיה אפשר לנקות אותו (בתחלס זה נראה כמו שלושה פלסטיקים נפרדים כי הרי יש שלושה שעונים נפרדים במאזדה).

תודה לכל המגיבים.

פורסם

בד"כ זה לא בצד הפנימי זה בצד החיצוני וזה נגרם עקב ניסיון לנקות את הפלסטיק, דבר שאסור לעשות.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

לפני שזה קרה לא זכור לי שניקיתי את הפלסטיק, אבל בכל מקרה מה אפשר לעשות עכשיו כדי לנקות את זה?

פורסם
לפני שזה קרה לא זכור לי שניקיתי את הפלסטיק, אבל בכל מקרה מה אפשר לעשות עכשיו כדי לנקות את זה?

פעם הצלחתי לנקות עם משחת שיניים. חצי שעה של עבודה וכל היה נקי.

פורסם
זה לא יעשה יותר נזק?

עם משחת שיניים הורדתי כתמים לבנים מלוח שעונים של מיצובישי סופר לנסר. היה נקי ומבריק.

האם זה יעזור ללוח שעונים של מאזדה 3 ? לדעתי - כן. כמובן, אתה צריך להשתמש במיקרופייבר.

פורסם

וואו, אני לא מאמין שיש פתרון לדבר הזה!!!

בהונדה FRV שלי ניקיתי פעם את הדשבורד, לא זוכר עם מה, אולי תחליב עור של סנו, ואז עברתי גם על לוח השעונים, וזה השאיר כתמים, שזה נראה מבפנים ולא מבחוץ!!

אז אתה אומר שהם בעצם מבחוץ? ואפשר לנקות עם משחת שיניים? זה הדבר שהכי מחרפן אותי ברכב, ולפי מה שכמה בעלי מקצוע אמרו לי, אין לזה תקנה (והיה אסור לי לנגוע בדבר הזה, רק עם מטלית יבשה להורדת אבק) והפיתרון הוא להחליף את כל הפאנל!

[אגב, מה שיש לי זה לא כתמים לבנים אלא נראה כמו אדים מאחרי הזגוגית של לוח השעונים]

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
וואו, אני לא מאמין שיש פתרון לדבר הזה!!!

בהונדה FRV שלי ניקיתי פעם את הדשבורד, לא זוכר עם מה, אולי תחליב עור של סנו, ואז עברתי גם על לוח השעונים, וזה השאיר כתמים, שזה נראה מבפנים ולא מבחוץ!!

אז אתה אומר שהם בעצם מבחוץ? ואפשר לנקות עם משחת שיניים? זה הדבר שהכי מחרפן אותי ברכב, ולפי מה שכמה בעלי מקצוע אמרו לי, אין לזה תקנה (והיה אסור לי לנגוע בדבר הזה, רק עם מטלית יבשה להורדת אבק) והפיתרון הוא להחליף את כל הפאנל!

[אגב, מה שיש לי זה לא כתמים לבנים אלא נראה כמו אדים מאחרי הזגוגית של לוח השעונים]

חכה, אל תתלהב עדיין :wink: עוד לא ניסיתי את המשחת שיניים. אני רק מקווה שזה לא יעשה עוד נזק.

אולי קודם תנסה אתה ותגיד לי אם זה עזר? :-o

פורסם
אני יודע שלא כל כך טוב רואים בתמונה הזו, אבל זו הייתה התוצאה.

פשוט מרחת משחת שיניים על הפלסטיק וניקית עם מטלית? או שיפשפת עם מברשת?

פורסם
פשוט מרחת משחת שיניים על הפלסטיק וניקית עם מטלית? או שיפשפת עם מברשת?

מרחתי קצת על שטח קטן, ניקיתי ושיפשפתי חזק עם מטלית מיקרופייבר. חזרתי על פעולה הזאת לפחות 10 פעמים.

בהתחלה לא ראיתי שום שינוי. אך אחרי כחצי שעה של עבודה הפלסטיק היה נקי לגמרי.

השתמשתי במשחת שיניים של Colgate להלבנה.

אני לא יכול להתחייב שזה יעזור לך. לי זה כן עזר :mm_yeah:

פורסם

במשחת השיניים יש חומר שחיקה עדין,גם טרטל ווקס הירוק יש בו פוליש עדין,

עושה גם כן עבודה דומה.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

בתור מכור לניקיון לוח השעונים,

אני ממליץ לא לגעת בלוח השעונים ולנקות כמה שפחות.

אצלי כל ניקוי יוצר שריטות קטנות, זעירות בפלסטיק.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
בתור מכור לניקיון לוח השעונים,

אני ממליץ לא לגעת בלוח השעונים ולנקות כמה שפחות.

אצלי כל ניקוי יוצר שריטות קטנות, זעירות בפלסטיק.

אם לוח השעונים היה נקי לא הייתי נוגע בו.... הבעיה שכבר נגעתי בו ועכשיו צריך לראות מה הפתרון.

ננסה את משחת השיניים. באותה הזדמנות גם נמנע הצטברות עששת על הלוח :) ואם זה יעבוד אני גם אתן לו ללעוס מידי פעם מסטיק אורביט. העיקר שיהיה נקי :)

פורסם

תודה לכל המגיבים ובמיוחד ל-markik.

ניסיתי את משחת השיניים וזה עבד מצוין. ניקיתי עם מטלית מיקרופיבר כמו שאמרת ועכשיו לוח השעונים כמו חדש.

תודה רבה על העצה.

• תוכן חדש...