Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק הבוקר קראתי את זה, וחשבתי כמה שזה נכון.

המדינה שלנו אלופה בהדחקת בעיות, ורק אחרי שמשהו מתפוצץ לגמרי, נזכרים לטפל.

האמת, שאין להם אינטרס לטפל בבעיות של האזרחים. ככל שהם יהיו טרודים יותר,

כך הם יוכלו לחגוג יותר על חשבוננו.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כתבה יפה ומפורטת, כמה מפתיע שזה מה שמזיז ומפריע לכם, למה לא זה למשל? או זה? או זה?

הרצליקו כתב:

מי שדורש כבוד- צריך לתת כבוד.

זו בדיוק תמציתה של הבעיה. המשפט הזה נשמע ממש כמו מלצר שיוצא אליך לאחר ששילמת לשאול מה עם הטיפ.

אף אחד לא חייב לשוטר כלום זולת להישמע להוראותיו ומן הסתם לשמור על החוק. יותר מדי שוטרים משחקים במשחקי כבוד. כבוד לא דורשים, כבוד ניתן כשהוא מגיע. כשהמשטרה עובדת כמו שהיא עובדת, אין מה לדבר על כבוד.

מאחר ויש לך פטיש למלצרים [איש איש וטעמו עמו] אנסה לפשט לך את הבעיה כדי שתבין: אם היית מגיע למסעדה ומקבל אוכל חרא ושירות באותו טעם- היית מתלונן, אולי אפילו היית מקבל פיצוי ויותר לא היית חוזר לאותה מסעדה [אלא אם זה הטעם האהוב עליך כמובן]. הייתי נוהג כמוך בדיוק. אבלללל! מה לעשות, במדינה שלך יש מסעדה אחת, השירות המסריח שקבלת ממלצר אחד לא משליך על כל המלצרים ובכל אופן, גם אם האוכל לא לטעמך- זה מה יש. תתלונן עד מחר, התפריט ישאר זהה ובכל מקרה המלצרים רק מגישים את האוכל, יש לך טענות? פנה לטבח. וגם אז לא נראה לי שמשהו יזוז. אם תשלח את כל המלצרים לחפש עבודה- המסעדה תהפוך לבופה. אז מה עדיף?

בכל מקרה, אנשים נאורים כמוך [בהכללה גסה, כן?] שחושבים שהמיסים שלהם משלמים לי את המשכורת [כאילו שאני לא משלם מיסים], שיודעים מה התפקיד של כלללל אחד במדינה ואיפה כווולם לא בסדר [כמובן שהם הכי בסדר שיש] הם רק חלק מהאוכלוסיה שהמשטרה מתמודדת איתה. אז כמו שאמרנו, אני כאן ואתה שם. אם אתה חושב שאתה יודע לעשות את העבודה שלי יותר טוב ממני- אתה מוזמן להצטרף לשורות המשטרה, כך גם אתה תוכל להנות משלל "הטבות יתר" כמו חניה בחנית נכים או כל תמונה אחרת\ כתבה מחמיאה שתמצא. להעביר ביקורת על מישהו אחר, לא משנה מי, זה אחד הדברים הכי קלים שיש. לפרגן? זה מושג שנמצא בסכנת הכחדה במדינת ישראל.

שבת שלום ידידיי.

פורסם

אני חושב שמתנהל כאן דיון לא הוגן, כלל משתתפי השרשור נגד הרצליקו.

אני גם חושב שאנשים פה מנסים להטיל אשמה על משטרת ישראל למרות שזו לא אשמה מלאה של הגוף הזה.

יש בארץ בעיה שאין סינרגיה בין מערכת המשפט לבין המשטרה.

כמו שאנחנו כאזרחים מתוסכלים מאוזלת היד של המשטרה כך המשטרה מתוסכלת מאוזלת היד של מערכת המשפט.

ברגע שמישהו פורץ לך לבית ונתפס ולאחר כמה שעות בתחנת המשטרה הוא משוחרר-יש כאן בעיה ולא קוראים לה הרצליקו.

זו בעיה אחת.

בעיה נוספת היא סטנדרטים נמוכים מדי לגיוס שוטרים, גיוס של שוטרים שאינם מתאימים לתפקידם וחוסר משמעת בגוף הזה שצריך להתנהל בצורה סמי-צבאית.

זה מוביל לכך ששוטרים מרשים לעצמם לגדל כרס עבה שתביא כמובן לירידה בכושר הגופני וכן למקרים בהם שוטרת מרשה לעצמה למסור דיווחי שווא (וזה לא משנה שהיא הושעתה בעקבות כך, זה עצם העובדה שהיא עשתה את זה).

אגב, זה לא פוסל את העובדה שהמשטרה מגייסת גם אנשים שבהחלט מוכשרים ואני בטוח שהם יותר מתוסכלים מכולם.

זו בעיה שנייה.

בעיה נוספת זה אנחנו, האזרחים, אמר הרצליקו וצדק לדעתי, המשטרה היא סה״כ המראה של האזרחים, אנחנו נהיינו חברה אלימה, לא מחונכת או מרוסנת וחסרת כל מוסר.

הראייה לכך היא מספר מעשי הדקירות, רציחות, אונס ושאר עבריינות חמורה.

זה לא תפקידה שלה המשטרה למנוע זאת, היא צריכה לתפוס את העבריין שביצע את הפשע.

זה מחזיר אותנו למערכת המשפט שהיא זו שאמורה למנוע פשיעה ע״י ענישה ביד חזקה, חזקה מאוד.

אדם שמועד לפשע יחשוב פעמיים כשידע שהעונש על העבירה שהוא מבצע הוא מינימום 15 שנה בכלא לעומת מינימום 3 שנים ואופציה לסגור עיסקת טיעון ולצאת על התנהגות טובה לאחר 1.5 שנים.

זה קל לבוא ולזרוק את הכל על הרצליקו אבל יכול להיות שהוא דווקא בסדר גמור ונמצא בגוף שרקוב מבפנים ומה שלא רקוב שם סובל מידיים כבולות מצד גופי השיפוט.

זו אותה בעיה שיש למורים בבתי ספר (חס וחלילה יגידו מילה לאיזה ילד, תוך 5 דקות הורי הילד יהיו שם כדי לנזוף במורה), זו אותה בעיה שמחלחלת היטב לצבא (הוריי חייל מאיימים על מפקד, מקרה אמיתי שלי אישית) וכן הלאה.

אני בערך אחרון האנשים שיגיד מילה טובה על משטרת ישראל אבל התמונה הרבה יותר גדולה ממה שחלק מציירים אותה פה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הבעיה היא שהרצליקו, בשפה ברורה למדי, אומר שהמשטרה כפי שהיא עכשיו זה מה יש ואין שום סיבה לשפר את זה ולא רק זה, אלא שמעצם קיומה עלינו לפרגן לה ואם לא נעשה את זה, הדבר יהפוך לגרוע יותר. ומה לעשות, שהגישה שלו מייצגת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הבעיה היא שהרצליקו, בשפה ברורה למדי, אומר שהמשטרה כפי שהיא עכשיו זה מה יש ואין שום סיבה לשפר את זה ולא רק זה, אלא שמעצם קיומה עלינו לפרגן לה ואם לא נעשה את זה, הדבר יהפוך לגרוע יותר. ומה לעשות, שהגישה שלו מייצגת.

אני ממליץ לך בחום, ללכת ולחפש עזרה בתחום הבנת הנקרא. או שאולי עברית לא מנוקדת זה תחום שעדיין גדול עליך.

פורסם

ואני ממליץ לך בחום להעלות את רמת הכתיבה שלך ולהפסיק לנסות להוציא אותנו קטנים ו"לא מבינים את המצב\בעיה" - הגוף שבו אתה עובד לא עובד טוב, ועקב היותו מונופול - הלקוחות שלו לא יכולים לעבור למתחרים, אולי יש טעם להקים גוף חדש, "המשטרה החדשה" שיחליף את הגוף הרקוב שנקרא משטרת ישראל.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אני ממליץ לך בחום, ללכת ולחפש עזרה בתחום הבנת הנקרא. או שאולי עברית לא מנוקדת זה תחום שעדיין גדול עליך.

אני מקווה מאד לא להיתקל בך במסגרת עבודתך. אם לרמת עצבים כזו אתה מגיע מביקורת לגיטימית, הרי שבמציאות הסיכוי שאותקף על ידך די גבוה אם לא תאהב את מה שיהיה לי להגיד. אני רק מקווה שההערה שלך לא קשורה למוצא שלי.

לגבי העברית - תודה על הדאגה, אבל דווקא בתחום הזה אין לי הרבה תלונות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בוא ותסביר לי איך הגעת למסקנה שאני עצבני? ומזה למסקנה שאתקיף אותך אם נפגש פנים אל פנים? ביקורת לגיטימית זה יופי, אבל מה הרלוונטיות להמלצתי?

מאחר ואין לי מושג מה המוצא שלך, אז אני מעריך שההערה לא קשורה.

פורסם

הגעתי למסקנה שאתה עצבני מזה שבשרשור בפורום מכוניות הגעת להעלבה אישית (במלוא הכבוד, ביקורת על הבנת עברית בלתי מנוקדת היא פשוט ניסיון להעליב). אם כבר, לבושתי אני לא יודע לנקד בדפוס - מודה ומתוודה. גם אני עצבני מדי פעם, אבל לפחות יודע לרסן את עצמי. לא ראית אותי קורא לך בכינויי גנאי, נכון?

לגבי המוצא - הוא די ברור מהשם שלי, שמופיע בחתימה. אין לי מה להסתיר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אז אני מתנצל.

כשאני מדבר אליך ומנסה להסביר לך את זוית הראיה שלי, ואתה מתייחס אלי כמשטרה ובוחר לעצמך למה נוח לך להתייחס כדי לנגח אותי, אז אני לוקח את הדברים בצורה אישית. מה גם שאתה לוקח את הדברים שלי ומציג אותם באור אחר לגמרי- זה כבר נמוך, אפילו בשבילך. [ולא שמתי לב שקראתי לך בכנוי גנאי...].

"הבעיה היא שהרצליקו, בשפה ברורה למדי, אומר שהמשטרה כפי שהיא עכשיו זה מה יש ואין שום סיבה לשפר את זה" אם אחרי כל המגילות שכתבתי אתה מתייחס לזה כאל תירוצים וזאת המסקנה שהגעת אליה, אני באמת חושב שיש לנו בעיה בהבנה הדדית.

ורק עכשיו שמתי לב שקוראים לך רומן... אני שוב מתנצל, אין שום קשר.

פורסם

הציטוט שסימנת בכחול משקף את דבריך אלה:

אבלללל! מה לעשות, במדינה שלך יש מסעדה אחת, השירות המסריח שקבלת ממלצר אחד לא משליך על כל המלצרים ובכל אופן, גם אם האוכל לא לטעמך- זה מה יש. תתלונן עד מחר, התפריט ישאר זהה ובכל מקרה המלצרים רק מגישים את האוכל, יש לך טענות? פנה לטבח. וגם אז לא נראה לי שמשהו יזוז. אם תשלח את כל המלצרים לחפש עבודה- המסעדה תהפוך לבופה. אז מה עדיף?

ומשקפים אותם די נאמנה.

לגבי אישית - לא, זה לא אישי. התייחסתי לדבריך, לא אליך. גם אני מכיר שוטרים שהם אנשים נפלאים, חברים טובים ומקצוענים משכמם ומעלה. רק מה, בכל אינטראקציה שלי כאזרח (לא כחבר שלהם) וגם מתוקף עבודתי כעו"ד (אם כי זו מועטה - כמות זניחה של תיקי תעבורה קטנים) עם שוטרים מן השורה (לא חברים שלי), התחושות שונות לגמרי - זלזול, התנשאות, חוסר מקצוענות, הרגשת "עבד כי ימלוך" ועוד כהנה וכהנה. שוטרים שחלבו ממני דו"ח שלא היה ולא נברא (ורק מפאת סכומו הקטן לא היה שווה לי להנתהל משפטית בעניין - ידידה שח"מית ששירתה באותה תקופה הסבירה כי בהתחשב בשעת הדו"ח ככה"נ היה חסר להם למיכסה), דו"ח שקיבלתי כאשר הסתבר לאחר כמה שנים שהתמרור כלל לא הוצב שם כדין ולא נרשם מעולם בכל מרשם מתאים - אך מאות ואלפי דו"חות הופקו בגינו, שוטרת שעצרה רכבים באמצע, ממש באמצע, נתיב האצה במחלף הסירה וכשהערתי לה על כך (ולא, לא בהתנשאות אלא בטון רגיל לחלוטין) כלל לא הבינה מה הבעיה שלי, שוטר שעצר אותי בכביש 6 ושאל שאלות בעניין דברים שהוא קיבל במסוף בדיוק 20 שניות לפני כן, בידיעה ברורה שהוא לא ייתן לי שום דו"ח ושאין לי כל בעיה, בשולי הכביש הכי מהיר במדינה וסיכן את שנינו שלא לצורך... להמשיך?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שמת לב שכל הטיעונים שלך נוגעים לעבירות/ שוטרי תנועה? בזה מסתכמת משטרת ישראל בשבילך? הסלקטביות בבחירת הדוגמאות שלך, כמו גם בחיתוך הציטוטים מהודעותיי מציקה לי, בלשון המעטה (קרא קצת מהפוסטים שלי אחורה בשירשור). ושוב לאלגוריה של המסעדה, אתה בא בטענות למלצרים על דברים שכמעט ולא בשליטתם ויש בוודאי צדק בחלקן, אבל תן פיתרון, הצעה לפחות, משהו מעשי וישים. כי אחרת, כלום לא ישתנה, לא? אני במשבצת שלי מנסה לעשות את הכי טוב שאפשר, מנסה לשפר במסגרת היכולות שלי ולהשפיע על הסביבה הקרובה אלי ואם הצלחתי- המעגל הזה יגדל ובסופו של דבר השינוי יגיע. דברתי אך ורק על עצמי, למרות ודוקא בגלל שאתה טוען שאני דוגמא מייצגת. בכל מקרה, אם תרצה לשבת על קפה ולדבר באמת, בוא ניפגש. מבטיח לא לתקוף :wink:

פורסם

הטענות שלי נוגעות למשטרת התנועה כי מה לעשות, אני לא מבצע עבירות פליליות וגר בשכונה נורמלית ועל כן אינטראקציה עם הצד הפלילי של המשטרה נחסכת ממני. אם כבר נגעת בנקודה הזאת, משיחות עם חברים שהם עורכי דין פליליים אני מקבל תמונה די מזוויעה של בורות ואלימות מצד השוטרים וזה עוד לאחר שהחברים שלי מסננים את השקרים של הלקוחות שלהם. אני כבר לא מדבר על פאקים על גבי פאקים של המשטרה שעוזרים לחברים שלי בעבודתם כסנגורים. זה אולי פועל לטובתם, אבל בראיה מערכתית זוהי זוועה. מצב הדברים עגום. הרושם שנוצר אצל האזרח הוא שהמשטרה פועלת בין שתי נקודות קיצון - חוסר מעש ואלימות כלפי כל דיכפין (או, לפחות, כלפי אלה שברור שיתנגדו פחות).

לגבי הדרישה שלך שאנחנו נציע פתרון ומשום מה, לא המשטרה עצמה, ממליץ לך לקרוא את הראיון עם קראדי שהתפרסם לאחרונה ב"בלייזר".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4230109,00.html

הקטע הרלוונטי באמת הוא:

למשטרה אין זכות קיום בלי אמון הציבור. אם פרצו לבית של מישהו, צריך לגלות אליו אמפתיה. הקורבן צריך לדעת שגם אם לא יחזירו לו את הטלוויזיה שגנבו, לפחות יתייחסו אליו היטב. כשיתקשר למשטרה, שיענו לו אחרי 3 צלצולים ולא אחרי 100, ושהניידת תגיע אליו תוך 10 דקות ולא תוך שעתיים. הייתי רוצה שהשוטרים יתנהגו כאילו יש להם תחרות. השוטר הוא משרת הציבור, לא אדוניו.
(ההדגשה אינה במקור)

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...