Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אתה לא רציני. או שאתה חושב שאתה נמצא בשלב ההוכחות. בכל אופן, חשבתי שיש עם מי לדבר, יש מצב שטעיתי. קורה. גם שוטרים הם בני אדם (עורכי דין סובלים מדימוי נמוך לא פחות לדעתי...) לקחת כתבה מבלייזר, של מי שלא שוטר ויכול להגיד מה שבא לו כדי לקדם את מכירות הספר שלו, ומכל מה שכתוב שם, זה מה שבחרת לצטט ועוד להדגיש?

הכל פה ברמת הדיון, אני שואל אותך אם יש לך פתרונות, לא כי אני מחפש תשובה אצלך, אני יודע שאין לך. בדיוק באותה מידה שגם למשטרה אין! הבעיה היא לא במשטרה כגוף (שהכרחי בכל מדינת חוק), הבעיה היא שהגוף הזה לא יכול לשרת במתכונתו הנוכחית, או לפחות לא לתת שירות ברמה שאתה כאזרח מעוניין בו. אבל ההסברים שלי הם תירוצים בשבילך, הפתרונות של משטרה חזקה, לצד עונשים כבדים קוסמים לך פחות מאשר מדינה בלי משטרה בכלל, אז על מה אנחנו מדברים פה?

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טוב אתה לא רציני.

נמוך. שכונתי ונמוך.

או שאתה חושב שאתה נמצא בשלב ההוכחות. בכל אופן, חשבתי שיש עם מי לדבר, יש מצב שטעיתי. קורה. גם שוטרים הם בני אדם (עורכי דין סובלים מדימוי נמוך לא פחות לדעתי...)

נמוך ואישי. חבל.

לקחת כתבה מבלייזר, של מי שלא שוטר ויכול להגיד מה שבא לו כדי לקדם את מכירות הספר שלו, ומכל מה שכתוב שם, זה מה שבחרת לצטט ועוד להדגיש?

דברי מפכ"ל לשעבר שממחישים את מה שלדעתו משטרה צריכה להיות? כן, זה בדיוק מה שבחרתי להדגיש. אם אתה לא מסכים עם תוכן המודגש זה רק מוכיח את הנקודה.

הכל פה ברמת הדיון, אני שואל אותך אם יש לך פתרונות, לא כי אני מחפש תשובה אצלך, אני יודע שאין לך. בדיוק באותה מידה שגם למשטרה אין! הבעיה היא לא במשטרה כגוף (שהכרחי בכל מדינת חוק), הבעיה היא שהגוף הזה לא יכול לשרת במתכונתו הנוכחית, או לפחות לא לתת שירות ברמה שאתה כאזרח מעוניין בו. אבל ההסברים שלי הם תירוצים בשבילך, הפתרונות של משטרה חזקה, לצד עונשים כבדים קוסמים לך פחות מאשר מדינה בלי משטרה בכלל

מתי ראית אותי אומר זאת?

, אז על מה אנחנו מדברים פה?

אנחנו מדברים פה על ההערות שלי באדום לעיל ועל העובדה שאתה ממשיך ומשתמש בתפקוד הדל של המשטרה כנתון, לא כאל מחדל. אנחנו גם מדברים על ירידה שלך להערות ברמה האישית שהיו מצחיקות נורא אם הדבר לא היה עצוב. חבל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זה מוביל לכך ששוטרים מרשים לעצמם לגדל כרס עבה שתביא כמובן לירידה בכושר הגופני וכן למקרים בהם שוטרת מרשה לעצמה למסור דיווחי שווא (וזה לא משנה שהיא הושעתה בעקבות כך, זה עצם העובדה שהיא עשתה את זה).

אגב, זה לא פוסל את העובדה שהמשטרה מגייסת גם אנשים שבהחלט מוכשרים ואני בטוח שהם יותר מתוסכלים מכולם.

זו בעיה שנייה.

בעיה נוספת זה אנחנו, האזרחים, אמר הרצליקו וצדק לדעתי, המשטרה היא סה״כ המראה של האזרחים, אנחנו נהיינו חברה אלימה, לא מחונכת או מרוסנת וחסרת כל מוסר.

הראייה לכך היא מספר מעשי הדקירות, רציחות, אונס ושאר עבריינות חמורה.

זה לא תפקידה שלה המשטרה למנוע זאת, היא צריכה לתפוס את העבריין שביצע את הפשע.

זה מחזיר אותנו למערכת המשפט שהיא זו שאמורה למנוע פשיעה ע״י ענישה ביד חזקה, חזקה מאוד.

אדם שמועד לפשע יחשוב פעמיים כשידע שהעונש על העבירה שהוא מבצע הוא מינימום 15 שנה בכלא לעומת מינימום 3 שנים ואופציה לסגור עיסקת טיעון ולצאת על התנהגות טובה לאחר 1.5 שנים.

1. השוטרת לא נענשה על דיווח השקר שלה, אלא על כך שנתפסה בדיווח שקר.

תעיין בשרשור ותמצא עדות של שוטר על תרבות השקר של הארגון.

2. אכן זה לא מתפקיד המשטרה למנוע כל פשע, אבל השרשור הזה נפתח בשל דקירה שהסתיימה במוות כאשר לפני כן הזמינו למקום לפחות פעמיים את המשטרה - קריאה לעזרה שלא נענתה אבל נרשמה ככזו שטופלה.

את הרצח הזה המשטרה יכלה והייתה חייבת למנוע.

3. החברה שלנו אלימה בן יתר הסיבות בשל העובדה שעבירות "קטנות" ו"זניחות" לא מטופלות.

תקרא כאן בפורום על חברים מתוסכלים שנכנסים להם לחניה הפרטית בלי שהמשטרה תנקוף אצבע כדי לעזור - תחשוב על פונטציאל הנפץ של ארוע כזה וחזור אלינו לדווח.

כשהמשטרה מתנהגת כך לעבירות קטנות - מה הפלא שהאזרחים מאבדים גבולות ומרגישים שהם נמצאים במקום ללא דין וללא דיין?

פורסם
אנחנו מדברים פה על ההערות שלי באדום לעיל ועל העובדה שאתה ממשיך ומשתמש בתפקוד הדל של המשטרה כנתון, לא כאל מחדל. אנחנו גם מדברים על ירידה שלך להערות ברמה האישית שהיו מצחיקות נורא אם הדבר לא היה עצוב. חבל.

איינשטיין אמר שהכל יחסי, אני מניח שזה תופס גם במקרה של גבוה ונמוך. אתה ממשיך בשלך ומסיק מסקנות שגויות, מי אמר שאני לא מסכים עם מה שכתוב? לא חידשת לי אישית שום דבר, שאלתי למה דוקא רק לזה התייחסת, סלקטיביות אמרנו כבר?

בוא ונצא מנקודת הנחה שאני כשוטר ואתה כאזרח מסכימים על הכל (כל מה שאתה אומר) כולל כל הסמנטיקה, איך זה מקדם אותנו כעם למקום טוב יותר? זאת הפואנטה. תשובה לעניין תתקבל בברכה. תודה.

לגבי הנקודה האחרונה, טעות שלי, מאחר ואתם כל כך מסכימים בינכם, התבלבלתי בינך לבין עלם החמודות השני, דורקי.

I stand corrected

פורסם

ברוב עוונותיי אפילו אני לא מספיק צעיר להיקרא עלם. חמודות או לא - אני די מעדיף שנשים ישפטו את זה, תודה. אגב, שוב הטון הזה. אתה אולי לא תאהב את מה שאני אגיד עכשיו, אבל עצם השימוש שלך בביטויים האלה רק מחזק את כל מה שאני טוען לו.

ההצעה שלי לשיפור די פשוטה, המכשול הוא כמובן כספי. טיהור כולל של שורות המשטרה, פיטורי הלא מתאימים, גיוס כ"א איכותי, אגב העלאת המשכורות והתנאים. אימון וחינוך השוטרים כך שיפעילו קשיחות כלפי עבריינים ושירותיות כלפי האזרח ולא קשיחות כלפי האזרח והתרפסות כלפי העבריינים (אלא אם זה מצטלם יפה בחדשות). ריענון כולל של הנהלים והקשחת הביקורת הפנימית של המשטרה. למרות ההצגה פה בשרשור של מח"ש כחרב מאיימת על השוטרים שנינו הרי יודעים שאחוז התלונות שעושים אתן משהו זניח. סינון רציני הרבה יותר של מתנדבים - חלק נכבד מהם מגיעים לשם מסיבות לא נכונות ופורקים עול על אזרחים.

מספיק לעניין?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כשהשוטרים שהכוח מדבר מהפה שלהם יעופו מהמשטרה, יהיה טוב.

כשהשוטרים שמחפשים רק את הפנסיה יעופו מהמשטרה, יהיה טוב.

כשהשוטרים שדואגים לחברים שלהן קודם, לפני צורכי המערכת יעופו, יהיה טוב.

כשהשוטרים ילמדו קרוא וכתוב, יהיה טוב.

כשהשוטרים ילמדו מהם יחסי אנוש, יהיה טוב.

כשהשוטרים יבנו שהם לא אדוני הציבור, אלא משרתיו, יהיה טוב.

כשלקציני המשטרה יהיה אכפת מאיכות העבודה ולא מהתפוקה, יהיה טוב.

כשהאזרחים יבינו שהמשטרה שלנו קטנטנה יחסית לעולם, יהיה טוב.

כשהאזרחים יבינו שהשוטר הוא בנאדם ולא סופרמן, יהיה טוב.

כשהאזרחים יבינו שיש עוד שמונה מיליון כמוהם, שמתקשרים למשטרה כי משהו מפריע להם, יהיה טוב.

כשאזרחים יבינו שיש אזרחים קוקיות, שמתקשרים כי החתול של השכן מיילל, ובגלל זה המשטרה מתעכבת במתן מענה לאירועי אמת, יהיה טוב.

אני חייב לציין, כי זה יהיה פשע לא לציין את זה - ישנם שוטרים שמגיעים מהסיבות הנכונות, ולהם באמת ניתן לקרוא שוטרים. הם עושים עבודתם נאמנה, וכשקשה, הם לא עושים עבודה קקה, אלא נושכים את השפה וממשיכים הלאה, בתקווה שזה ישתפר. ישנם שוטרים מעולים, המגיע להם צל"ש על עצם היותם שוטרים טובים ונקיים במדינתנו הקטנה.

גילוי נאות למי שלא יודע - אני מתנדב פעיל במשטרת ישראל. גם אני לא הכי אוהב את מה שקורה פה, חמרות שאני "מתוך המערכת". אני לא מסתכל מבעד למשקפיים ורודים.

שבת שלום.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
ברוב עוונותיי אפילו אני לא מספיק צעיר להיקרא עלם. חמודות או לא - אני די מעדיף שנשים ישפטו את זה, תודה. אגב, שוב הטון הזה. אתה אולי לא תאהב את מה שאני אגיד עכשיו, אבל עצם השימוש שלך בביטויים האלה רק מחזק את כל מה שאני טוען לו.

ההצעה שלי לשיפור די פשוטה, המכשול הוא כמובן כספי. טיהור כולל של שורות המשטרה, פיטורי הלא מתאימים, גיוס כ"א איכותי, אגב העלאת המשכורות והתנאים. אימון וחינוך השוטרים כך שיפעילו קשיחות כלפי עבריינים ושירותיות כלפי האזרח ולא קשיחות כלפי האזרח והתרפסות כלפי העבריינים (אלא אם זה מצטלם יפה בחדשות). ריענון כולל של הנהלים והקשחת הביקורת הפנימית של המשטרה. למרות ההצגה פה בשרשור של מח"ש כחרב מאיימת על השוטרים שנינו הרי יודעים שאחוז התלונות שעושים אתן משהו זניח. סינון רציני הרבה יותר של מתנדבים - חלק נכבד מהם מגיעים לשם מסיבות לא נכונות ופורקים עול על אזרחים.

מספיק לעניין?

מסכים עם כל מילה ופסיק. נקודה. לא בציניות. פשוט מסכים. זה המצב הרצוי, הבעיה שהמרחק בינו למצב המצוי הוא עצום. איך אנחנו מגיעים לשם- זאת שאלת השאלות... ד״א אני לא חושב שמשהו מכל זה, פרט לנהלים, תלוי במשטרה עצמה. תקן אותי אם אני טועה. לגבי הטונים, מצטער, זה סגנון הדיבור שלי. אתה יכול להפסיק להעלב, או לשייך את זה למקומות שאין להם קשר. באמת שכבר אין לי מושג איך להתבטא בלי שתיקח את זה אישי.

פורסם

רומן, אתה מזכיר לי את תושבי טייבה בימים האחרונים - כשלא באה משטרה אז הם מתלוננים שמזניחים את המגזר, אבל ברגע שנכנסת משטרה ומנסה לעשות סדר אז פתאום המשטרה מסכנת את התושבים, והמשטרה מפעילה אלימות מופרזת וכמובן שאותו בחור צעיר שנהרג היה בכלל רואה צאן ולא עבריין סדרתי.

אנשים רוצים משטרה חזקה, אבל ברגע שהם מקבלים בראש (גם אם זה על דברים קטנים) אז הם מתעצבנים ומתחילים לקטר ולחלק עצות מה חשוב לאכוף ומה לא. מצד אחד הם רוצים ששוטר יגיע אליהם הכי מהר שאפשר, אבל מצד שני הם מתלוננים כי שוטרים עוברים באדום או חונים על חניית נכים (במקרה של אירוע אמת כמובן, לא כדי לקנות פיתות במכולת).

הכי קל לשבת מאחורי מסך מחשב עם מזגן (ואם אתה לא יושב עם מזגן אז אני מתנצל, אל תיפגע) ולחלק עצות על פיטורים, גיוס כוח אדם איכותי והעלאת משכורת. אבל בינתיים כל זה לא קורה, ונראה אותך טוחן מסביב לשעון ומקבל יחס משפיל בהרבה מקרים עבור משכורת כזאת.

נכון ששוטר אמור להיות אדיב, מנומס ולהתנהג בכבוד, ולא להיגרר למשחקי כוח. אבל אני לא מכיר הרבה אנשים שאחרי חודשים/שנים של יחס מזלזל מצד ה"לקוחות" יישארו עם חיוך על הפנים כל היום. לא רק השוטרים אחראים למצב, גם גורמים אחרים (על זה בהמשך) שהביאו לירידה במעמדו של השוטר, ולכך שכל אזרח יכול להתחיל להסתלבט, להתחצף או לזלזל בשוטרים.

באשר לרמתם של השוטרים - אתה מגייס שוטרים מעם ישראל, ובדיוק כמו שבצבא (עוד גוף שהאוכלוסייה בו מייצגת פחות או יותר את החברה שאנו חיים בה) לא כולם הולכים להיות לוחמים בסיירת מטכ"ל או קצינים מבריקים במודיעין, ככה גם במשטרה לא כל מי שמתגייס הוא לוחם ימ"מ. הטובים יותר הולכים (לרוב) לימ"מ/יס"מ/ימ"רים/להב 433, והפחות טובים הולכים לסיור למשל. כמובן שלא חסרים שוטרים מעולים שהם "רק" בסיור/תנועה/בילוש וכדומה, אבל אתה לא יכול לצפות שכל השוטרים שם יהיו כאלה, ותמיד יש את הפחות טובים, וגם את ה"תפוחים הרקובים".

הגיע הזמן שאנשים יכנסו לפרופורציה לגבי רמתם של השוטרים, כי אני לא בטוח שהרמה הממוצעת שלהם נופלת מהרמה הממוצעת של כלל האוכלוסייה, והזלזול הוא לא תמיד מוצדק, כמו במקרה של נהג משאית שנעצר על ידי שוטר תנועה, ולשנייה התבלבל וחשב שהוא נוירוכירורג והתחיל לרדת על האינטליגנציה של השוטר.

ולסיכום - אני לא בטוח שרמתם של השוטרים פחות טובה מרמתם לפני כמה שנים או עשרות שנים, אבל מה שכן השתנה זה התפקוד של גורמים שונים כמו מערכת המשפט למשל, וכל מיני ארגוני "זכויות אדם" שגורמים לכך שהשוטרים עסוקים בהגנה על משפחותיהם כי המערכת נכשלה בתפקיד הזה (השוטרים הנוקמים מנהריה), שוכבים במצב של צמח בבית חולים (השוטר שנדקר על ידי גנב רכב) או סתם מבלים את זמנם בכלא (שחר מזרחי) במקום לעשות את עבודתם, ולכך שבהרבה מקרים השוטרים מרגישים שאין גיבוי למה שהם עושים מלמעלה, וכי כל העבודה שלהם יורדת לפח עקב החלטות משפטיות שונות.

פורסם

גדיק, מעבר לעובדה שאין לי מושג מאיפה הבאת את הפסקה הראשונה שלך (ביחס אלי הכוונה) יתר הטענות שלך חוזרות מילה במילה על מה שאמר הרצליקו.

אתה משום מה לוקח כל ביקורת שהיא כניסיון לשיחם מקלות בגלגלי המשטרה. זה ממש לא הכיוון וגם לא הכוונה. אין לי מושג מה קרה בארוע בטייבה ואני מניח שעד שנקרא תחקירים אף אחד באמת לא יידע. אבל כמו במקרה של האופנוען תומר נעים ז"ל (נהרג מזריקת דיקט בראש) או במקרה שחר מזרחי (תקרא את פסק הדין כולו לפני שאתה מעביר ביקורת על העובדה שהוא בכלא) - לעתים לא רחוקות מופעלת גם אלימות מוגזמת. זוהי בעיה חמורה, איך שלא תסתכל על זה.

אני, כאזרח, לא אמור לקבל בהכנעה את המקרים האלה רק מכיוון שאתה חושב שאני אמור לחשוב "איזה יופי, סוף סוף המשטרה עושה משהו".

לגבי יחס השוטרים לזלזול וכו' - זו העבודה. אם הם לא יכולים לבצע אותה - שלא יעבדו בה, כי העבודה לא תשתנה. העבריינים לעולם ישנאו שוטרים ויתנהגו כלפיהם בחוסר כבוד. ככה זה. המלחמה היא על לבו של האזרח הפשוט, הנורמטיבי. האזרח, במצב מתוקן, אמור להתייחס לשוטר ביראת כבוד, לא בפחד שהשוטר יתהפך עליו כי הוא בדיוק עצבני היום.

על מנת להקדים את ההודעה הבאה שלך (או אפילו המחשבה שלך), אני ממש לא שמאלני :wink:

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

העניין פשוט למדי, כשרוב הכותרות תהיינה כאלה, אז האזרח הנומטיבי יקבל את התחושה שיש מי שנלחם בפשיעה גם אם הוא כושל לפעמים.

אם ימשיכו הכותרות שראינו בימי אמצע השבוע - נגלה שאמנם תדמית המשטרה בשפל הסטורי, אבל מתחת לרמת השפל הזו ישנן רמות נוספות ונמוכות יותר.

• תוכן חדש...