Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה יודע, מדוע אי אפשר להסתדר בלי מתנדבים?

כי אף אחד לא מתגייס למשטרה, גם לא פליטי צבא, גם לא חסרי השכלה ולא חסרי מוטיבציה.

אין יחידה אחת בשטח שיש לה כוח אדם מספיק למשמרת, ללא המתנדבים.

אנשים בורחים - פנסיה מוקדמת, ועדות רפואיות, העברה למשרה מנהלתית ועוד.

והסיבה היא לא רק המשכורת העלובה, אלא גם היחס של האזרחים, גם לזה שאין מתגייסים חדשים.

אז שיעשו את העבודה המשרדית הם , ולא שיעמדו ויחלקו דוחות .

כבר הרבה זמן אני טוען שהדוחות שיוצאים מידיהם הם לא שיא הכשרות .

לפני חצי שנה שאלתי ברמזור ליד המכון הטכנולוגי בחולון , שני מתנדבים שעצרו לידי אם הם מאמינים במה שהם עושים והאם זה יורד את כמות ההרוגים בדרכים , שניהם התבלבלו .

אם אין מספיק כ"א אז כנראה שהמשרה לא מתגמלת מספיק . חוק פשוט של היצע וביקוש .

הבנת הנקרא היא דבר בסיסי, אבל כמו שכולנו מבינים, סלקטיבי. ההשוואה בין שוטר לחייל היא לא נכונה מיסודה, כמו גם למלצר [תודה]. אני כשוטר, משתדל לעשות את העבודה שלי הכי טוב שאני יכול, אני לא מתכוון לעמוד כאן ולספר לך באיזה תנאים השוטרים עובדים, לא משכורת ולא שעות, לא זאת הכוונה. הבעיה היא בזה ששוטרים עובדים תחת לחץ מתמיד, אירוע רודף אירוע, אף אירוע לא דומה לקודמו ואתה צריך לתפקד 110%, אתה יכול לעשות את זה עשר שנים ללא דופי ומספיקה מעידה אחת כדי שגם הציבור וגם הפיקוד יערוף לך את הראש ואף אחד לא יזכור שהיית שוטר מצטיין עשור קודם לכן. ראית מה קרה לסמח"ט הבקעה? דוגמא מאלפת למה שקרה לקצין מבריק. זבנג וגמרנו.

את הקצין היקר (באמת) עזוב בצד כי זה קשור לא פחות ליחסי חוץ , היו חייבים להרים אותו על טיל בשביל שהעולם "ישתוק"

לדעתי האישית , היו צריכים לפאר את הקצין הזה על מעשיו שם ,כול שאר הפלאפלים בארוע סתם עמדו ונבחו .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
RK ו DORKI - קיבלתם חיזוקים מהמגיבים האחרים על דבריכם.

האם ניצחתם כאן או הפסדתם במובן מסוים? הרי הגישה שלכם לא מקדמת שום דבר חוץ משנאה .

חשבתי שזה דיון, לא תחרות פופולריות. לא שחיזוקים זה רע, אבל זו בוודאי לא המטרה. כמו שדורקי כבר כתב - אין כאן שום שנאה. אני לא עבריין קריירה בשביל לשנוא את המשטרה. אני כן מרגיש שהיא לא שומרת עלי ולא מבטיחה את בטחוני מחד ומאידך (בכובעה כמתנ"א) מתרכזת בעבירות שלדעתי שוליות. כך שמבחינתי מדובר בביקורת לגיטימית.

הבנת הנקרא היא דבר בסיסי, אבל כמו שכולנו מבינים, סלקטיבי. ההשוואה בין שוטר לחייל היא לא נכונה מיסודה למה? באמת (לא בציניות) אשמח אם תסביר את העמדה הזאת. אתה מתגייס למשטרה ובכך שווה ערך לחייל המשרת בצבא קבע, לכל דבר ועניין. באמת מעניין לדעת למה אתה חושב שזה לא נכון., כמו גם למלצר [תודה] (זה כבר די ברור :lol: ). אני כשוטר, משתדל לעשות את העבודה שלי הכי טוב שאני יכול, אני לא מתכוון לעמוד כאן ולספר לך באיזה תנאים השוטרים עובדים, לא משכורת ולא שעות, לא זאת הכוונה כבר סיפרת, זה בסדר. זה עדיין לא כ"כ משנה את עקרונות העניין. הבעיה היא בזה ששוטרים עובדים תחת לחץ מתמיד, אירוע רודף אירוע, אף אירוע לא דומה לקודמו ואתה צריך לתפקד 110% זו מהות העבודה - לא ידעת את זה כשהתגייסת?, אתה יכול לעשות את זה עשר שנים ללא דופי ומספיקה מעידה אחת כדי שגם הציבור וגם הפיקוד יערוף לך את הראש ואף אחד לא יזכור שהיית שוטר מצטיין עשור קודם לכן. ראית מה קרה לסמח"ט הבקעה? דוגמא מאלפת למה שקרה לקצין מבריק. זבנג וגמרנו. סמח"ט הבקעה טעה טעות חמורה בשיקול דעתו ובאמת חבל עליו, גם כי הוא היה קצין מצטיין וגם כי הגיע לנאצי הקטן הזה גם עוד כמה מחסניות בפרצוף, אבל הוא עדיין טעה. אולי לא טעות ערכית (היה על זה ויכוח מעניין בפורום של מועדון אלפא), אבל בהחלט טעות מבצעית. הוא לא רב"ט, הוא סמח"ט. מצפים ממנו ליותר.

כי קל לשנוא את המשטרה, קל לעמוד בצד ולתת פתרונות, הכי קל להאשים את הצד השני ובזה כולנו אלופים. אני לא מתכוון לעמוד ולהצטדק לפני אף אחד. אני לא אשנה את דעתכם ואתם לא את שלי. אם אתה מדבר על מה שעובדי ציבור חייבים לתת לאזרחים- מה תגיד על הרופאים ששבתו? על כב"א ומד"א? והכל בשביל עוד כמה גרושים, אז למשטרה אין את האופציה הזאת וכן, זה גורם מאוד גדול במשוואה, במיוחד כשאתה כבר נשוי עם ילדים, אבל כבר סגרנו את הפינה של מי משתין יותר רחוק :)

צא מזה, אף אחד לא שונא. ושביתת הרופאים, מוצדקת ככל שתהיה, לא הייתה צריכה להתקיים גם כן. זה לא מצדיק, מכל מקום, את מחדלי המשטרה.

בכל אופן, הנקודה העקרונית היא הגישה. ופה שורש הבעיה. לגבי הנרגנות שלי, זה מום מולד. אני עובד על זה ואין לזה שום קשר לשומדבר :wink: ודורקי, אם אתה מציב מראה אבל לא מסתכל בה, לא עשית בזה כלום. הטבות יתר? שתהיה לי בריא וחזק. אם כל שוטר היה מסתכל על המשכורת שלו כדבר העיקרי והיה באמת עוזב בגלל זה והולך לחפש מקום עבודה אחר- אוי לי ולך מה היה המצב במדינה הזאת... אם אתה חושב שעכשיו גרוע, תחשוב שוב.

אז אני עוד אמור להגיד תודה? ומה שנופל עלי משמיים זה גשם? רק אתמול בלילה בבאר שבע, בשכונה שבה נדקר גדי ויכמן, נדקרה אישה ומשטרה הגיעה בשאנטי לאחר כמעט 20 דקות כאשר היא כבר התמוטטה. מזל שנותרה בחיים.

שבת שלום אנשימים.

הערותיי באדום לעיל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לקחת כמה מקרים בודדים של עבירות פליליות, רשמת שרוב השוטרים חסרי השכלה, הכללת את שוטרי התחנות כמרושלים\שמנים.

ביקורת נוקבת כדאי שתהיה גם ביקורת בונה.

לאו אתה רוצה להגיע עם ההודעות שלך?

אתה חושב שאחרי הביקורת הנוקבת שלך יחליפו את מי שעובד עכשיו בחדשים, עם מוטיבציה והשכלה?

אתה לא מבין את גודל הבעיה - אין מי שיעבוד.

ומי שעובד, המוטיבציה שלו מסורסת ע"י כל מיני גורמים, החל מבתי משפט שמשחררים את העבריינים (שכל כך קשה היה לתפוס אותם), תלונות של עבריינים (חלקם הגדול מפוברקות) שמעקבות את הקידום, אזרחים שמתייחסים אליהם בצורה שאתה כותב,

מחסור בכח אדם גורם לשחיקה.

צריך להפנות תקציבים ולהוסיף תקציבים, כדי שיתגייסו אנשים איכותיים, בעלי מוטיבציה.

עד אז אל תחזיר את האקדח.

נ.ב אילו מד"א היו רושמים דוחות תנועה, גם אותם היו מצלמים, כי האזרח לא מוכן לקבל עונש על עבירות שהוא ביצע ולהגיד "לא הייתי בסדר" - הם מחפשים נקמה.

תראה, זה אחלה שהצגת זווית ראיה נוספת של הבעיה, תוך העלאת טיעונים שלפחות לחלקם (תתפלא!) אני אפילו מסכים.

ועדיין, בוא ותסביר לי איך זה קורה שאני כאזרח נורמטיבי שמעולם לא היו לו עניינים עם המשטרה ובסה"כ המשטרה אמורה להוות חיץ ביני לבין הפשיעה המשתוללת, מגיע לכזו דיעה שלילית על הארגון הזה?

התשובה מורכבת ממספר אלמנטים:

- היחס המזלזל של לובשי המדים כלפי אזרח הנזקק לעזרתם, חוסר הטיפול המוחלט בעבירות "קטנות" ו"זניחות" לפי הגדרתם - עבירות שממררות את חיי הניפגעים מהן.

- ההתעמרות של השוטרים באזרחים כמו גם תרבות השקר שלהם - תעיין בטיעונים שבשרשור הזה, תזכר בנהג שקיבל דו"ח על אי עצירה והוכיח בעזרת צילום שנסע כחוק - והדוגמאות עוד רבות.

- הפיכת המשטרה לעוד אגף מכניס במשרד האוצר.

כל אלה הביאו אותי להרהור שאולי (רק אולי - כן?) עדיף בלי משטרה גוף שנזקו עולה על תועלתו.

פורסם
הבנת הנקרא היא דבר בסיסי, אבל כמו שכולנו מבינים, סלקטיבי. ההשוואה בין שוטר לחייל היא לא נכונה מיסודה למה? באמת (לא בציניות) אשמח אם תסביר את העמדה הזאת. אתה מתגייס למשטרה ובכך שווה ערך לחייל המשרת בצבא קבע, לכל דבר ועניין. באמת מעניין לדעת למה אתה חושב שזה לא נכון.

הערותיי באדום לעיל.

אני אסביר לך למה, חייל מאומן במשך שנים, ואם הוא בקבע אז במשך עשרות שנים, ללחימה באויב, נקודה. זו המהות של לוחם בצבא ההגנה לישראל. שוטר מאידך, משרת את הציבור וזה מושג כל כך גדול ומורכב שאי אפשר להסביר אותו בשורה וחצי, וגם אם אנסה לא אצליח. רוצה? בוא שב איתי משמרת לילה אחת ביום חמישי, אולי ככה תקבל מושג ירוק על מה מדובר [ראה את תחילת הציטוט בחתימתך]. בכוונה אני חוזר לדוגמא של סמח"ט הבקעה- מה שקרה לו זאת בושה, על סמך התקרית הזאת פסלו את כל הקריירה המפוארת שלו, וזה לא באשמתו, הוא יודע ללחום, הוא לא מאומן בעמידה מול קהל של זבלים. לכל מטבע יש שני צדדים ואף אחד לא יודע מה היה בדיוק לפני ותוך כדי, אבל זה לא מצטלם טוב וכמו שנאמר, כדי להשתיק את דעתם של מי שצריך- קיבל את מה שקיבל.

עכשיו אתם באים בטענות למי בדיוק? לשוטרים? או לגוף כגוף? לוקחים מקרה של שוטר ששיקר ומשליכים אותו על כלל הארגון? וזה סימן ללוגיקה של אנשים אינטילגנטים? אתה בא אלי בטענות שלא ידעתי למה אני נכנס לפני שהתגייסתי? אני מנסה להסביר לך ששוטרים מנסים לתפקד בחוסר אמצעים, בלי גיבוי, בלי משכורת בשמיים ואתה בא אליהם בטענות? ידידך הגאון אפילו חושב שמדינה בלי משטרה זה מצב עדיף. פשוט להוריד את הכובע.

אני רוצה לראות אותך מגיע לעבודה על חשבונך בשבת, חגים ולילות כי אין ניידת פנויה לאסוף אותך, נוסע ברכבים לא בטיחותיים, אחרי שעתיים שינה בין משמרת לילה של אתמול לצהריים של היום, מוציא שיחות מהפלאפון שלך, כדי לקצר זמנים באירועים קריטיים, למודיעים של אירועים כי מקבלי ה 100 לא מצליחים לקבל את המידע הנחוץ. בא שעה לפני משמרת והולך שלוש שעות אחרי כי היתה משמרת מוות ויש הרבה ניירת לכתוב [ושלא תבין לא נכון, שקל לא תקבל באף אחד מהמקרים לעיל], אני רוצה לראות אותך עושה את כל זה וממשיך לחייך, או שתקפוץ לבוס שלך על הגרון ותלך לחפש עבודה אחרת?

תאמין לי שכל אחד שנפגש עם שוטר והיתה לו חויה לא מוצלחת הוא שגריר רע לדימוי שיש למשטרה אצל האזרחים. אבל לבוא ולהשליך את זה על כלל השוטרים, נראה לי טיפל'ה לא מוצדק. אני חוזר ואומר, ואני מדבר אך ורק בשמי, הכל ברור וידוע, אין חדש תחת השמש ויחד עם זאת, אני אוהב את העבודה שלי ועם כל הקשיים מנסה כל יום וכל משמרת לעשות את כל מה שאני יכול ויודע על הצד הטוב ביותר. וכך נוהגים גם כל החברים שלי, לשבור את הכלים וללכת לחפש משהו יותר קל זה פתרון לחלשי אופי.

יאללה שעה של שנ"צ לפני ההפגנה בערב...

בריאות ואושר חברים.

פורסם
ידידך הגאון אפילו חושב שמדינה בלי משטרה זה מצב עדיף. פשוט להוריד את הכובע.

מאחר וכיוונת אלי, אענה לך על הקטע הזה.

בהרבה ישובים מבוססים כבר ישנן חברות אבטחה פרטיות שנכנסו לוואקום שהותירה המשטרה, היכן שאין חברות פרטיות אז משלמים פרוטקשן וסוגרים עניין.

אבל המקומות האלה שקטים, כללי המשחק ידועים וישנו בעל בית שדואג לבטחון.

זה מצב שטוב בהרבה על זה שישנו גוף מטעם המדינה שאמור לשמור על הסדר הציבורי, אבל הוא מזמן פשט רגל ואיננו מספק את הסחורה.

אם היה עושה את תפקידו חקלאים לא היו נדרשים לשמירות לילה, סוחרים לא היו משלמים דמי חסות ואנשים לא היו שוכרים חברות אבטחה להגן עליהם.

עכשיו בוא וספר מה התועלת הגדולה שצומחת ממשטרת ישראל (פרט כמובן לתשלום השכר החודשי שלך)?

פורסם

הבעיה המרכזית היא התיחסות האוצר למשטרה (כמו גם לגופים אחרים, כמו מערכות החינוך והבריאות) כאל מטרד שגוזל את כספי הציבור, ולא כאל גוף האמור לשרת את הציבור. בהתאם לכך המשטרה מתוקצבת בחסר, ואז, כמובן, יש חוסר כח אדם וציוד, קשה לגייס כח אדם איכותי, ואם כבר מיששהו איכותי מתגייס הוא ימצא מהר מאוד את הדרך למעסיק יותר נוח ומשתלם.

כל עוד המדינה תנוהל כעסק והגישה הבסיסית תהיה של צמצום הוצאות ולא הגדלת הכנסות לצורך שיפור השירות - מצבנו ילך וידרדר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרצליקו - חבל שאתה ממשיך לדבר על התנאים הגרועים (והם באמת על הפנים) של המשטרה כסוג של תירוץ. כך דבריך נשמעים. שוב, עם כמה שזה נכון - זה עדיין לא צריך ולא יכול להוות תירוץ לתפקוד לקוי. בוודאי לא תירוץ שאמור לצאת מפיו של שוטר שמסביר את המחדלים לציבור.

לגבי האימונים - חייל מאומן במשך שנים ללחום, שוטר מאומן (בתקווה) במשך שנים לשרת את הציבור ולבצע פעולות שיטור. מבחינת העיקרון והערכים שחלים עליהם אין כל הבדל - זו הנקודה שלי. זה שהעבודה שונה לא מבדיל ברמת העיקרון. כל עוד השוטר לא מבין זאת - אנו, כציבור, בבעיה.

לגבי לבוא למשמרת ולשפוט - התנדבתי בנעוריי, כך שזה לא זר לי לחלוטין. תאמין לי, אני לא נתן זהבי, אין לי עניין ללכלך בשביל הלכלוך או הכיף.

לגבי למי באים בטענות - באים בטענות למשטרה על הקטנת ראש קבועה, על התרכזות בדברים שקל לאכוף, על חיבה יתרה למבצעים טלוויזיוניים על חשבון בטחון האזרח הפשוט ועל טמטום באכיפת עבירות תנועה. על כל אלה, ועוד. לשטרים באים בטענות על זלזול, בריונות, הפגנת כוח מוגזם כשאפשר ופחדנות כשעומדים מולם חזקים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מאחר וכיוונת אלי, אענה לך על הקטע הזה.

בהרבה ישובים מבוססים כבר ישנן חברות אבטחה פרטיות שנכנסו לוואקום שהותירה המשטרה, היכן שאין חברות פרטיות אז משלמים פרוטקשן וסוגרים עניין.

אבל המקומות האלה שקטים, כללי המשחק ידועים וישנו בעל בית שדואג לבטחון.

זה מצב שטוב בהרבה על זה שישנו גוף מטעם המדינה שאמור לשמור על הסדר הציבורי, אבל הוא מזמן פשט רגל ואיננו מספק את הסחורה.

אם היה עושה את תפקידו חקלאים לא היו נדרשים לשמירות לילה, סוחרים לא היו משלמים דמי חסות ואנשים לא היו שוכרים חברות אבטחה להגן עליהם.

עכשיו בוא וספר מה התועלת הגדולה שצומחת ממשטרת ישראל (פרט כמובן לתשלום השכר החודשי שלך)?

זה שהמצב הקיים לא תקין- לא אומר שככה צריך להיות, אבל מאחר והתועלת היחידה שצומחת ממשטרת ישראל היא המשכורת שלי, אני מניח שאתה צודק ואכן צריך לסגור את הבאסטה וללכת הביתה. וrk אתה בוחר להתייחס למציאות שאני חי ועובד בה כתירוץ ולא מעניין אותך שום דבר אחר ממה שכתבתי, אתה מגיב כמו רובוט לכל שורה שאני כותב בציטוט ותגובה צבעונית והכל אנטי, אז כמו שאמרתי, אתם שם ואני פה. אני לפחות מנסה. מה אתם עושים חוץ מלהאשים?

אני חושב שמיציתי את הדיון. בכל מקרה אני מאחל לכולכם בריאות, אושר והצלחה. שבוע טוב שיהיה.

פורסם
אמירה עלובה וחסרת בסיס

משטרת ישראל מונה כ21 אלף שוטרים ואנשי מג"ב. האנשים האלה עובדים בזמן שאתה ישן בבית, בזמן שאתה מבלה בחג ובכל זמן אחר.

המשכורת דיי עלובה, המשטרה כבר שנים סובלת מחיסרון בכוח אדם, זאת לעומת הגידול המתמיד באוכלוסיה.

הכי קל להגיד אין משטרה, הכי קל לשנוא שוטרים, ומאוד מאוד קשה לתת מילה טובה.

זוהי באמת פנייה של המדינה העלובה שלנו!

:mm_yeah:

קראתי היום בתדהמה את הכתבה על שוטר (מתנדב ליתר דיוק) שהפקיר פלסטיני פצוע בשטח.

כל כך שקוף באיזה עיתון זה פורסם,זה נשמע ממש כמו אוי אוי אוי,מיסכן.

פורסם

כמו שאומר הפתגם הידוע - אם אחד אומר לך שאתה שיכור - ניחא. אם שניים - לך לישון. התירוצים של המשטרה יותר ויותר מזכירים את תירוצי ה"קומץ" של אוהדי בית"ר ירושלים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חברים אתם יורים לכוונים הלא נכונים.

האשמה היחידה במצב המשטרה היום זו המדינה והפרקליטות.

ברגע ששוטר לא יכול להגן על האזרח ועל עצמו בלי שיהיה חשוף למתקפה מטורפת מצד הממסד (גם מח"ש וגם פרקליטות) שיחפשו בזכוכית מגדלת למה הוא לא בסדר, וחוץ מזה הוא גם מרוויח משכורת של מטאטא רחובות בחצי משרה גם כשהוא אמור לעבוד 12 או 18 שעות ביממה, ככה זה נראה.

לכו לראות שוטר בארה"ב או במדינה נאורה אחרת שם מפנימים מהו חוק.

פורסם

ceyal, לא מדובר כאן רק במדינה ובפרקליטות אלא גם בתקשורת, שלוקחת על עצמה את תפקיד הקטיגור, השופט והתליין. זה מתחיל במשטרה, ומחלחל לכל זרועות המדינה, כולל צה"ל.

זהו מצב לא מקובל ששוטרים וחיילים יפחדו לעשות את תפקידיהם ללא עו"ד צמוד. וכשאני מתכוון ל"יעשו את תפקידיהם" אני מתכוון לכך שיעשו את תפקידיהם ללא ניצול הכוח שיש בידיהם.

וכן, צריך להוסיף עוד כוח אדם איכותי למשטרה, ולתגמל בהתאם את השוטרים האיכותיים, שלא לדבר על להחמיר ענישה במידה ופושעים מבצעים עבירות חוזרות אחרי שחרורם מהכלא. לא ייתכן שגנבים יצאו אחרי כמה חודשי נופש ויתחילו לגנוב שוב ללא פחד.

• תוכן חדש...