Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעו"ד ולשמאי - אני מודה לכם, אבל לקחתי כבר אנשי מקצוע אחרים.

השמאי הגיע למגרש וקבע שהרכב טוטאלוס.

מה הפרוצדורה מול משרד הרישוי? אני צריך ללכת לשם עם רישיון הרכב ולהוריד את הרכב מהכביש? אני אקבל בחזרה את החלק היחסי של רישיון הרכב? צריך גם את הדו"ח של השמאי?

מה הפירוש המעשי של טוטאלוס? שיעלה לתקן כמעט בעלות של הרכב עצמו? פגיעת שלדה חמורה?

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השמאי מבצע את ההליך מול משרד הרישוי

אתה צריך רק לדאוג לקבל את ההחזר של אגרת הרישוי.

עלות התיקון מעל 50% או 60% מערך הרכב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני מחוייב למה שהשמאי אומר?

למרות מה שהוא החליט, נראה לי שהנזק לא עד כדי כך רציני, ואפשר לקנות רכב שלם כזה בגרושים, ולסדר עם החלקים שלו.

או למכור את הרכב עם רישיונות בתוקף (כמובן בזול), לאיזה חאפר שרוצה לתקן.

יש כזאת אפשרות?

כמה זה מחיר הגיוני לקבל על הרכב כברזל?

האמת שיש חצי טנק דלק בפנים, זה מעלה את הערך :)

פורסם

הכל אפשרי

אבל ייתכן וזו הזדמנות שלך לקבל מחירון על הרכב שלך שאני לא יודע אם היית מסוגל לקבל אותו אם היית מוכר לבד את הנסיכה שלך

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ההוא מר ולך כך אמרת יש עדים שהוא עבר באדוןם

אז אתה דורש ממנו את הכסף בטוב,

לא הולך, תובע אותץ בבית משפט . אם סכום התביעה מתחת ל 31000 ש"ח לבית המשפט לתביעות קטנות .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אני מעדכן

הרכב של הנהג השני הוא רכב חברה. קצין הרכב של החברה טוען שהוגש דו"ח לחברת הביטוח, שבו הנהג מודה שעבר באדום מלא (בהתחלה הם הגישו דו"ח שקרי שהוא עבר בירוק). השיחה מוקלטת.

במשטרה אותו נהג שיקר במצח נחושה, ואמר שעבר בירוק מלא.

ככל הנראה, אם קצין הרכב לא משקר, מבחינת הביטוח אני מכוסה.

זה מה שקיבלתי היום מהמשטרה:

egC90.jpg

העניין הוא שיש עד שראה את הכל, שרשם לי את הפרטים שלו.

החוקרת אפילו לא טרחה לזמן את אותו עד לחקירה, אלא התקשרה אליו מולי, רשמה מה שאמר (תמך מאה אחוז בגרסה שלי) וזה הכל. אפילו לא ביקשה את הפרטים שלו, רק שם פרטי.

אני לא אחיה בשקט אם הנהג הזה יצא נקי, ימשיך לנהוג בכבישי ישראל כאילו כלום ואולי יגרום לעוד מישהו להיות במצבי (ואולי אפילו מעבר לזה).

אני רק מזכיר שהאדיוט הזה אמר שהרמזור לא התחלף (מאדום) אז הוא נסע, כך שיש סיכוי סביר שזה ממש לא חד פעמי.

השאלה: האם יש טעם לערער או שזה להילחם בטחנות רוח?

פורסם

במידה והיו נפגעים בתאונה (והיו - אמרת שפונית למיון ולכן זו תאונה עם נפגעים) המשטרה לא יכולה לסגור את התיק ועליה להחליט מי מהמעורבים אשם. לאחר מכן הפרקליטות מגישה כתב אישום נגד הנהג (או הנהגים) האשם על גרימת ת.ד שגרמה לפגיעה באדם.

לכן, אני מעריך שבקרוב תזומן לתת עדות בבימ"ש ושלא תהיה לך בעיה לקבל כסף מהביטוח של הרכב הפוגע.

פורסם

מגישים ערר מציינים כי דיברו עם עד נייטראלי שציין כי אותו נהג עבר באדום ואם יש את ההקלטה שבא קצין הרכב מאשר כי הרכב עבר באדום להוסיף גם את זה ולדרוש את העמדת אותו נהג למשפט

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בוודאי

ואם לא תנסה לא תדע

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

קיבלתי הצעה לסילוק תביעה מחברת הליסינג:

זאת הייתה הדרישה:

10,400 ש"ח מחיר מחירון לפני שקלול (11,568 ש"ח אחרי שקלול) פחות 500 ש"ח על מכירה לברזל = 11,068 ש"ח

800 ש"ח שכ"ט שמאי

ההצעה שלהם:

11,568 ש"ח בניכוי 10% בלאי

= 10,412

בניכוי ערך שרידים (9% מערך הרכב) = 9,476

9,476 + 800 שכ"ט שמאי = 10276

בניכוי 15% "רשלנות תורמת" = 8734.6

השאלות שלי:

מותר להם להפחית 10% על בלאי? פעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה.

מותר להם להפחית 9% על שרידי הרכב, למרות שקיבלתי רק 500 ש"ח ויש קבלה על זה?

מותר להם להפחית על "רשלנות תורמת"? הם טוענים שבגלל שיש אצלי נזק בחזית, אז אפשר להפחית.

פורסם

1. בלאי = מצליח. זה קשקוש והם יודעים את זה. המחירון של הרכב מתייחס לרכב בשנתון הנ"ל במצב תקין וסביר. לא לרכב מלוקק שנשמר בניילונים 15 שנה.

תציע להם לשלם לך את המחיר של רכב חדש 2012 ולנכות משם 10% בלאי, נראה מה יגידו :roll:

2. לגבי המכירה לברזל - לדעתי תתעקש על הפחתת הסכום ששולם בפועל בלבד. מה פתאום הם מחליטים כמה היה שווה?

אגב, האם מכירת הרכב לברזל היתה על דעתם? האם הצעת להם לרכוש אותו ממך?

3. רשלנות תורמת - עוד "מצליח". הרכב השני עבר באדום ויש עדים והקלטה, מה עוד הם רוצים?

שורה תחתונה - תבקש שישלמו לך את הסכום הנ"ל כסכום שאינו שנוי במחלוקת (שים לב שאתה לא חותם על שום כתב וויתור ושום דבר מאחורי הצ'ק. לחתום רק על הצהרה שקיבלת את הסכום הנ"ל, לא על הצהרה שאין לך תביעות נוספות!) ותבע את היתרה בתביעות קטנות.

לא רוצים לשלם לך בלי כתב וויתור - תוציא להם מכתב רשום עם טיוטת כתב תביעה.

לא יגיבו תוך 14 יום - תתבע. ההליך בתביעות קטנות מאוד פשוט. לא לשכוח לצרף לתביעה את כל המסמכים כולל תמלול הקלטות, ולא לשכוח לזמן באופן רשמי את העד, אם לא תזמן אותו והוא יבריז לך זה לא יעכב את המשפט ותהיה בעמדה פחות טובה)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...