Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המותג "ליקויי מולי" מוזכר ברחבי הגלובוס כמוצר די בינוני ואף מעולם לא עבר את מבחני התקינה של API.

ליקווי-מולי הוא יצרן גרמני פורץ דרך שמייצר בעיקר שמנים (וכמובן גם תוספים) משנת 1957.

בארץ משום מה סוגדים לשמן זה כאילו היה איזה מותג בינלאומי השייך לאיזו חברת נפט גדולה.

לא יודע סוגדים אבל אם יש לו שם טוב, אולי זה בגלל שחברות שמריצות רכבי F1 ןגם DTM (ועוד קבוצות רבות אחרות בעולם המרוצים) משתמשים בשמן שלהם? יכול להיות? F1 ו DTM משתמשים במוצר מדבקה בינוני ששווה ערך באיכות לאיזה אהבל שמייצר שמן בחצר האחורית שלו בראש העין?

מבחינתי דין ליקווי מולי הוא כדין שמנים מתוצרת מקומית.

בחינתך חסרת כל אחיזה במציאות.

בשוק יש מספיק מותגים מוכרים שעולים בדיוק אותו הדבר כך שאני לא רואה סיבה להסתכן ולקנות מוצר בעייתי.

להסתכן?

בעייתי?

תגיד "אני לא מכיר ואני לא יודע מה זה השמן הזה" אבל סתם להנפיץ קשקושים?

קרא קצת.

השמן אגב נבדק, עומד בתקנים ומאושר ע"י ב.מ.וו, מרצדס, פורשה ופולקסוואגן לשמוש ברכבים שלהם.

API SM/CF

ACEA A3-04/B4-04

LIQUI MOLY recommends this product for vehicles for which the following

specifications are required

MB 229.3

BMW Longlife-98

VW 502 00/505 00

Porsche A40

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

דרך אגב הלקווי מולי שאני קניתי באותה צמיגות באותו גלון סגול רק עם מדבקה כתומה בצבע דהויי מת.

סתם לידע כללי,

הלכתי היום לאחת החנויות המוכרות במרכז(לא חשוב שמות) ביקשתי שמן לרכב אחר ובמיקרה בחור עם חולצה של ליקווי מולי מאחורי הדלפק עומד וממליץ לי על ליקווי מולי.

שאלתי אתה סוכן ?

ענה לי לא סתם אני עם חולצה שלהם, אמרתי יופי אינני מעוניין בשמן הנל ומחפש תחליף איכותי.

הבחור התחיל להגיד לי איזה שמן איכותי זה וכמה הוא מוביל בגרמניה.

אמרתי כן בגרמניה אבל אנחנו בישראל כאן יש שמועות של שמן מזוייף ואנשים שהתיתה להם בעיה כזאת או אחרת במנוע ביגלל השמן.

הוא סיפר שפעם עיתונאי מצא שמן ליקווי מולי ישן בדק אותו וניתגלה כי השמן מקולקל עם בוצה וזה מה שיצא לפירסום.

אמרתי לעצמי איזה עיתונאי ישמיץ שמן על איזה גלון זרוק פתוח שמצא באיזה מוסך, אבל נגיד וכן מה עם התוויות?

הוא טען שהשמן הגיע לארץ החליפו תוויות.

כאן אמרתי לעצמי בלב-למה שמן באיכות כול כך גבוהה ביצרן מפורסם שמיתגאה בשמן שלו מגיע לארץ אחרת ומישהוא מחליט שהתווית לא טובה ומחליף אותה.

נגיד היו מחליפים תווית לעיברית הייתי מבין אבל סתם להחליף ?

לא ניראה לי ברי העיניין.

אמרתי לו שיכנעת אותי רק בריאות.

והלכתי לדרכי.

רז

פורסם
צודק, כל מי שלא משקיע באתר אינטרנט שלו הוא נוכל...

לא, זה מראה לך על רצינות או יותר נכון על חוסר רצינות אפילו ברמה המינימלית.

לעשות אתר אינטרנט יכול היום ילד בן 8.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

להטיל דופי באנשים ובמוצרים שהם מוכרים בגלל שאין להם אתר אינטרנט מושקע חייב להיות קשור לרשעות, טימטום או אינטרסנטיות כלכלית !

פורסם
השמן אגב נבדק, עומד בתקנים ומאושר ע"י ב.מ.וו, מרצדס, פורשה ופולקסוואגן לשמוש ברכבים שלהם.
אז מה? גם כתוב שהוא עומד בתקינה האמריקאית לשמנים מה שנבדק ונמצא כתלוש מהמציאות (בדיוק כמו שמני הארץ).

חבר'ה תפנימו דבר אחד, בשמנים חובת ההוכחה היא על חברת השמנים ולא על לקוחות אשר מונעים בעיקר בזכות מספר מסרים פסיכולוגים. ליקווי מולי אינה עומדת תחת ארגון התקינה האמריקאי שנחשב לקובע הגדול ביותר של איכות השמנים ועובד בצמוד ליצרני הרכב. אם ליקויי מולי לא טורחת לעבור תחת ארגוני הפיקוח הגדולים ביותר בנושא שמנים אז מי יוכל לטעון כי ליקווי מולי הוא אכן שמן טוב? בקיצור אתם רשאים להשתמש בשמנים שלהם כי "אומרים שהם טובים" אני רוצה גם הוכחה מה שאף אחד לא יכול לספק ואפילו החברה הגרמנית המהוללת אינה מחזיקה במסמך שמעיד על כך.

יבואן שמחזיק אתר אינטרנט שנראה כאילו אנחנו עדיין בשנות ה-90 מעיד הרבה על אופי היבואן. בזמננו אנו האינטרנט זה המדיה הכי נגישה והכי פופולרית. אתם יכולים גם לעיין ב: לאור הנדסה, פטרוטק, ולווליין ישראל וכן הלאה כדי להבין שמדובר במוצר עם גב ישראלי שמנהל אותו כהלכה ולא כקומבינה אחת גדולה.

פורסם
ואתה סומך על יבואן שאתרו בשנות האלפיים נראה כך:

http://www.ferromat.co.il

אני חושב שאת השרשור הזה , ובמיוחד את הקטע המצוטט ומה שבא אחריו חייבת כל חברה שבונה אתרים , לשמור למסגר

ולתת לכל איש מכירות שמסתובב.....

פרט לכך שחברה שעובדת עם מפיצים והאתר לא משמש לה מקור הכנסה ישיר לפעמים לא מתייחסים לאתר ברצינות (וחבל שכך)

ולא חסרים מקרים של חברות קקיוניות עם אתר מעולה, שפשוט השקיעו מעט כסף בנושא.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

כצרכנים -נבונים אני מקווה- עלינו לבחור את המוצר שישרת אותנו הכי טוב בהתאם לפרמטרים אותם אנו מציבים. בשמן מנוע חוץ מהצמיגות הדרושה רובנו נבדוק את היצרן, התקנים בו הוא עומד והיבואן שלו בארץ הקודש (קשור גם לזמינות המוצר בשוק).

במקרה של ליקויי מולי יש כישלון בשלושת המאפיינים:

1. יצרן אירופאי עם קורות חיים של ייצור תוספים כמו MOS2 שמתאים לשמנים של פעם והיום זה פשוט פוגע במנוע.

2. היצרן טוען שהוא עומד בתקנים די ספציפיים אך בפועל אין שום הוכחה לנושא.

3. יבואן ישראלי שעלה לכותרות לא פעם ולא פעמיים ועוד עם אתר שמזכיר לנו כמו הוא רציני בתחום.

כולם תוקפים אותי כאילו אני איזה נביא שקר חס וחלילה. בדיוק כמו שדופקים את כל הישראלים בחברות הסלולריות, אנשים פשוט שוכחים לפתוח את העיניים שצריך ופותחים את הלב והארנק במקום. תעשו מה שבא לכם זו מדינה חופשית ולא אני זה שיקבע איזה שמן תדחפו למנוע שלכם. חושבים שליקויי מולי הוא היצרן שצריך להיות הכי קרוב למנוע שלכם אז שיהיה בהצלחה.

פורסם
אז מה? גם כתוב שהוא עומד בתקינה האמריקאית לשמנים מה שנבדק ונמצא כתלוש מהמציאות (בדיוק כמו שמני הארץ).

חבר'ה תפנימו דבר אחד, בשמנים חובת ההוכחה היא על חברת השמנים ולא על לקוחות אשר מונעים בעיקר בזכות מספר מסרים פסיכולוגים. ליקווי מולי אינה עומדת תחת ארגון התקינה האמריקאי שנחשב לקובע הגדול ביותר של איכות השמנים ועובד בצמוד ליצרני הרכב. אם ליקויי מולי לא טורחת לעבור תחת ארגוני הפיקוח הגדולים ביותר בנושא שמנים אז מי יוכל לטעון כי ליקווי מולי הוא אכן שמן טוב? בקיצור אתם רשאים להשתמש בשמנים שלהם כי "אומרים שהם טובים" אני רוצה גם הוכחה מה שאף אחד לא יכול לספק ואפילו החברה הגרמנית המהוללת אינה מחזיקה במסמך שמעיד על כך.

יבואן שמחזיק אתר אינטרנט שנראה כאילו אנחנו עדיין בשנות ה-90 מעיד הרבה על אופי היבואן. בזמננו אנו האינטרנט זה המדיה הכי נגישה והכי פופולרית. אתם יכולים גם לעיין ב: לאור הנדסה, פטרוטק, ולווליין ישראל וכן הלאה כדי להבין שמדובר במוצר עם גב ישראלי שמנהל אותו כהלכה ולא כקומבינה אחת גדולה.

מה שאני מבין מדברייך שחברה שמגלגלת מחזור מכירות של 600 מיליון דולר עובדת על כולם בעיניים כול הזמן.

החברה מצהירה שהשמנים שלה מתאימים ועומדים במפרטי API אבל פשוט היא לא שלחה את השמנים שהיא מייצרת לבדיקה אצל API.

דרך אגב לחברת LM יש ספרות טכנית מעולה המיועדת למהנדסים בתעשייה בתחום השמנים/גריזים/משחות שלאף חברה אחרת אין ואתה גם לא תמצא את הספר להורדה בפורמט PDF אלא רק ספר בכריכה קשה שניתן לרכוש.

עדיין נראה לך שחברת LM היא חברת שקר כולשהי ? חברה שמהנדסי החברה כתבו ספר עב כרס של 300 עמודים העוסקים בתורת השמנים והסיכוך ?

בקרוב אשכול חדש בפורום ...

"שמן מנוע תוצרת מובייל 1 נמצא כשמן מזוייף במוסך של זהרני זהרני בן יעקב טוליליה ."

לטענת המוסכניק שהינו חבר של גיסי לבן משפחת טוליליה השמן של MOBIL גרם נזק בלתי הפיך למרססי השמן במנוע.

לא לגעת בשמן הזה.

אמת או שקר ?

איזה כייף לי :)

פורסם

למה משמיצים כאן חברה בינלאומית המוכרת בכל העולם כי היבואן אולי חרא?

השמן שלהם מצויין ומומלץ בכל מקום. כולם חכמים בארץ הקודש וכל מוסכניק הוא מינימום מדען בנאס"א.

ליפני שקופצים כנסו לפורומים רציניים בחו"ל שעושים בדיקות מעבדה לשמן שמשתמשים ומפרסמים התוצאות. ליקוי מולי הסגול וגם צמיגות 0-40 נימצאו כמצויינים ואפילו בשורה אחת עם מוביל 1 המהולל.

אל תוציאו שם רע למוצר מעולה בכל העולם רק ביגלל היבואן או המוסכניק ואז תידחפו למנוע שמן כחול לבן הזול ביותר שיש במוסך

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אין לי מושג אם ישנם בשוק שמנים מזויפים של החברה הזו, או של אחרות, גם האינדיקציות שנותנים כאן, כמו מדבקות דהויות, או אתר אינטרנט שאינו מושקע דיו, נראות מעט לא רציניות, אם להתבטא באופן עדין. מצד שני בהתחשב מחירם המאוד גבוה של שמנים סינטטיים, אפשר בהחלט להניח שנעשים נסיונות כאלו, אלא שהללו לא שמורים למוצרים של חברה כזו או אחרת. ורק פיקוח מאוד קפדני של משרדי התחבורה והתמ"ת יכול למנוע זיופים שכאלו.

פורסם

פיי איזה ברדק ולאף אחד אין תשובה חד משמעית כמו תמיד...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

לקבלת מידע וחוות דעת מקצועית על שמנים ממליץ להיכנס לכאן:

http://www.bobistheoilguy.com/

יש מספיק מידע על מוצרים של LM והשמן הספציפי 5W40 ניחשב לאכותי מאוד ומורכב משמן בסיס מדרגה 4 ו5!

ופותח הדיןו, במידה והשמן שקנית לא נירא בדיוק כמו בתמונה שלי כניראה אכן נפלת על זיוף, השמן שקניתי ניראה בידיוק כמו בחול.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אל תוציאו שם רע למוצר מעולה בכל העולם רק ביגלל היבואן או המוסכניק ואז תידחפו למנוע שמן כחול לבן הזול ביותר שיש במוסך

חו"ח, הם לא טוענים את זה, הם טוענים שהיצרן הגרמני הוא רמאי ושרלטן. :shock:

• תוכן חדש...